|
Како би објасниле, ШТО Е ЉУБОВ? |
Внеси реплика | страница <1 56789 100> |
Автор | ||||
KaLiNa
Сениор Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ne bi rekla deka postoi zaradi nisto........postoi za da mi gi otvori ocite,da gledam na svetot kako ubavo mesto,da gi sakam lugeto,da bidam pozitivna i ispolneta...postoi za da bidam srekna
|
||||
nedopirliv
Сениор Регистриран: 04.Ноември.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1334 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ama ponekogas nemora da si zaljubena za da gi imas site tie atributi....
|
||||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Што тврдиш? Дека е релативно? |
||||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||||
elizabeta
Нов член Регистриран: 03.Септември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 27 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
mnogu ubavo kazano...poetite se umetnici da ja opeat ljubovta i najtocno da ja definiraat...
|
||||
ivana
Сениор Госпожа Грофица Регистриран: 14.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3327 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Што тврдиш? Дека е релативно? [/QUOTE] da..relativno e vo zavisnost od subjektivnoto cuvsto, poim na ljubovta |
||||
Motivation is game in my hands
|
||||
sensei
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
da..relativno e vo zavisnost od subjektivnoto cuvsto, poim na ljubovta [/QUOTE] Тука не се сложуваме, бидејќи ништо не е релативно. За се има универзална и апсолутна дефиниција и вредност. Само што понекогаш тоа е потешко спознатливо и полесно е да си речеме дека грозјето е кисело. Изменето од sensei - 27.Септември.2006 во 16:02 |
||||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||||
ivana
Сениор Госпожа Грофица Регистриран: 14.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3327 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
zavisi od civ point of veiw..
Ajnshtaj ne bi se slozil so tvojava teorija, sea odam utre kje dodiskutirame.. Pozdrav |
||||
Motivation is game in my hands
|
||||
sensei
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не го мешај сега анјштајн :) Тој една претходна релативност ја дефинира со теорија, така што и таа релативност веќе паѓа во вода. Доколку нешто е релативно според еден координатен систем или гледна точка, секогаш постои погенерална и сеопфатна референтна точка од која што „нештото“ лесно се дефинира. Ај за денеска толку. Поздрав.< id="WebWizRTE" ="http://forum.idividi.com.mk/RTE_.asp?mode=quote&POID=319049&ID=486" style="border: 1px solid rgb(165, 172, 178);" onload="initialiseWebWizRTE();" height="250" width="490">> |
||||
|
||||
cecka
Сениор Регистриран: 04.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
mrzam da kazuvam frazi za ljubovta..... se dodeka ne cuvstvuvam odvratnost i netrpenie kon covekot so koj gi delam izminative 20 godini, ima Ljubov
|
||||
covek uci dodeka e ziv-OD MENE
|
||||
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Мое мислење е дека љубовта не е емоција. Емоција е еден начин на кој љубовта се манифестира во личноста на човекот. На пример, јас ја сакам личноста Х, тоа значи дека јас во себе имам емоции кон таа личност. Но, мое мислење е дека љубовта не е љубов, доколку остане САМО на емоции. Да, емоциите знаат да го загреат срцето и да направат убаво чувство. Дали си се запрашал(а): што се’ би направил(а) за личноста што ја љубиш? Мислам дека љубовта е во тоа: колку сме пожртвувани и колку сакаме да и’ служиме на личноста која ја љубиме. Дали би станал(а) ти од кревет во 03 часот наутро ако твојата љубена личност те замоли за половина час внимание, зашто има нешто кое го(ја) тишти и онеспокојува ? Дали би бил рамо за плачење во секоја прилика ? Дали си подготвен(а) да и’ го дадеш последниот твој залак нејзе, наместо да го зачуваш за себе? Дали би го дал(а) животот за личноста која ја сакаш?
Дали си подготвен(а) да се жртвуваш за секого кому му велиш ’те сакам’ ?
|
||||
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
||||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
shekspir rekol:
"Mozes da se somnevas deka zvezdite svetat, mozes da se somnevas deka sonceto gree, mozes da se somnevas deka vistinata e laga, no nemoj da se somnevas deka ljubovta e ljubov" |
||||
|
||||
KaLiNa
Сениор Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
vo ljubovta ne treba da se somnevas,ama vo lugeto....
|
||||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
"Ljubovta e bezgresna,
taa n egresi. Site grevovi se poradi nedostatok na ljubov" |
||||
|
||||
boli glava
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ima vistini koi ne se za site luge i site vreminja...
|
||||
Внеси реплика | страница <1 56789 100> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |