IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Како би објасниле, ШТО Е ЉУБОВ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Како би објасниле, ШТО Е ЉУБОВ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 100>
Автор
Порака
KaLiNa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јули.2006
Статус: Офлајн
Поени: 8416
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KaLiNa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2006 во 15:37
ne bi rekla deka postoi zaradi nisto........postoi za da mi gi otvori ocite,da gledam na svetot kako ubavo mesto,da gi sakam lugeto,da bidam pozitivna i ispolneta...postoi za da bidam srekna
Кон врв
nedopirliv Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Ноември.2005
Локација: Macedonia
Поени: 1334
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nedopirliv Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2006 во 15:40
ama ponekogas nemora da si zaljubena za da gi imas site tie atributi....
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2006 во 15:51
Originally posted by ivana ivana напиша:

Originally posted by sensei sensei напиша:

Толку често се користи зборот, а дали всушност знаеме што конкретно значи или е апстрактна именка?
Дали е во ред толку интензивни стремежи и копнеења да се засноваат на еден апстрактен концепт?
Не велам дека љубовта нема конкретно и апсолутно толкување, ама имам впечаток дека ретко кој има реална претстава за љубовта.

Емоција не може ОПШТО да се дефинира. Емоцијата е хемија на мозок и секоја има конкретно и апсолутно значење само ако НЕКОЈ се чувствува така...

или како то би ме цитирал Горгон.. се е state of mind Big%20smile

Се може да се дефинира. Дури и функционирањето на човечкиот мозок е склоп од електро-хемиски појави кои веќе до некаде се изучени.
Ми се чини дека и ти не си баш на чисто, па релативизираш.

jas sum apsolutno nacisto....ne relativiziram tuku tvrdam
LJUBOVTA e STATE OF MIND

Што тврдиш? Дека е релативно? LOL
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
elizabeta Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Септември.2006
Поени: 27
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај elizabeta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2006 во 15:53
Originally posted by chuchuliga chuchuliga напиша:

Тоа е Нонсенс

вели Разумот

Тоа е што е,

вели Љубовта.

Тоа е Несреќа

вели Пресметливоста

не е ништо освен Болка

вели Стравот

Бесперспективно е,

вели Прегледноста

Тоа е што е,

вели Љубовта.

Смешно е,

вели Гордоста

Лекомислено е,

вели Предострожноста

Невозможно е,

вели Искуството

Тоа е што е,

вели Љубовта.

Erich Fried (1921-88, австриски поет, критичар и есеист со еврејско потекло)

mnogu ubavo kazano...poetite se umetnici da ja opeat ljubovta i najtocno da ja definiraat... Big%20smile
Кон врв
ivana Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Госпожа Грофица

Регистриран: 14.Април.2005
Поени: 3327
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2006 во 15:57

STATE OF MIND

[/QUOTE]

da..relativno e vo zavisnost od subjektivnoto cuvsto, poim  na ljubovta
Motivation is game in my hands
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2006 во 16:00

STATE OF MIND

da..relativno e vo zavisnost od subjektivnoto cuvsto, poim  na ljubovta
[/QUOTE]

Тука не се сложуваме, бидејќи ништо не е релативно. За се има универзална и апсолутна дефиниција и вредност. Само што понекогаш тоа е потешко спознатливо и полесно е да си речеме дека грозјето е кисело.

Изменето од sensei - 27.Септември.2006 во 16:02
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
ivana Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Госпожа Грофица

Регистриран: 14.Април.2005
Поени: 3327
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2006 во 16:02
zavisi od civ point of veiw..

Ajnshtaj ne bi se slozil so tvojava teorija, sea odam utre kje dodiskutirame..

Pozdrav
Motivation is game in my hands
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2006 во 16:13

zavisi od civ point of veiw..

Ajnshtaj ne bi se slozil so tvojava teorija, sea odam utre kje dodiskutirame..

Pozdrav

Не го мешај сега анјштајн :) Тој една претходна релативност ја дефинира со теорија, така што и таа релативност веќе паѓа во вода.
Доколку нешто е релативно според еден координатен систем или гледна точка, секогаш постои погенерална и сеопфатна референтна точка од која што „нештото“ лесно се дефинира. Big%20smile
Ај за денеска толку.
Поздрав.< id="WebWizRTE" ="http://forum.idividi.com.mk/RTE_.asp?mode=quote&POID=319049&ID=486" style="border: 1px solid rgb(165, 172, 178);" onload="initialiseWebWizRTE();" height="250" width="490">

Кон врв
cecka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Февруари.2006
Поени: 4011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај cecka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2006 во 17:02

mrzam da kazuvam frazi za ljubovta.....

se dodeka ne cuvstvuvam odvratnost i netrpenie  kon covekot so koj gi delam izminative 20 godini, ima Ljubov
covek uci dodeka e ziv-OD MENE
Кон врв
Pravoslavie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Октомври.2005
Поени: 1732
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pravoslavie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2006 во 17:10
Мое мислење е дека љубовта не е емоција. Емоција е еден начин на кој љубовта се манифестира во личноста на човекот. На пример, јас ја сакам личноста Х, тоа значи дека јас во себе имам емоции кон таа личност. Но, мое мислење е дека љубовта не е љубов, доколку остане САМО на емоции. Да, емоциите знаат да го загреат срцето и да направат убаво чувство. Дали си се запрашал(а): што се’ би направил(а) за личноста што ја љубиш? Мислам дека љубовта е во тоа: колку сме пожртвувани и колку сакаме да и’ служиме на личноста која ја љубиме. Дали би станал(а) ти од кревет во 03 часот наутро ако твојата љубена личност те замоли за половина час внимание, зашто има нешто кое го(ја) тишти и онеспокојува ? Дали би бил рамо за плачење во секоја прилика ? Дали си подготвен(а) да и’ го дадеш последниот твој залак нејзе, наместо да го зачуваш за себе? Дали би го дал(а) животот за личноста која ја сакаш?

Дали си подготвен(а) да се жртвуваш за секого кому му велиш ’те сакам’ ?
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело
Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!!
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2006 во 19:17
shekspir rekol:

"Mozes da se somnevas deka zvezdite svetat,
mozes da se somnevas deka sonceto gree,
mozes da se somnevas deka vistinata e laga,
no nemoj da se somnevas
deka ljubovta e ljubov"
Кон врв
KaLiNa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јули.2006
Поени: 8416
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KaLiNa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2006 во 19:25
vo ljubovta ne treba da se somnevas,ama vo lugeto....
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2006 во 19:36
"Ljubovta e bezgresna,
taa n egresi.
Site grevovi se poradi
nedostatok na ljubov"
Кон врв
boli glava Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Април.2005
Поени: 477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај boli glava Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2006 во 03:13
Ima vistini koi ne se za site luge i site vreminja...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 100>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.