|
Мешање во бракот од страна на родителите |
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Автор | |
sexyemma
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2006 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 1466 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova e mojot sovet:
koga ke mu zboruvas na detenceto na mk. ti vikaat taka?
ako ti pravat debati togas 1-2 dena prekini da mu zboruvas na mk jazik i potopa posle tie dena pocni odnovo da mu zboruvas, normalno tie pak e ti pravat debati ama ti pravi sto sakas
|
|
Don't drink and drive, just walk and fly
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сепак мислам дека се работи до почит..
Од тие причини треба да се размисли пред да се стапи во брак.. Не сакам никој да ми го оспорува нитио пак шкрта потеклото..Мое е на кој јазик ке зборам. |
|
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas duri sega procitav nekoi raboti napisani od vlecka....ako roditelite finansiski pomagaat, toa ne im dava za pravo da ti kazat kakva spalna da kupis. Snaata se mesala vo familijarni raboti...snaata koga ke dojde vo taa familija , stanuva del od istata. Ne velam deka site svekrvi se losi nitu deka site snai se sjajni, no problemot e vo toa sto nekogas majkite se posesivni i od sto mislat deka tie podobro znaat sto e dobro za nivniot sin, samo mu go vlosuvaat odnosot so zenata. Hajnakraj, ljubovta kon majkata i ljubovta kon zenata e nesporedliva.
Uste edno, tocno deka majka e edna a zena moze da bide bilo koja, no koga ke dojdat decata, ne moze bilo koja na niv da im bide majka. |
|
vesni
Сениор Регистриран: 27.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 90 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
kokolo
Сениор Регистриран: 03.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2960 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
важно е да се почитува родител за важно прашање како што е бракот но не е родителот пресуден фактор за тоа синот со која ке се жени или ќерката со кого ќе се мажи. па сега есапете како се работите наклонети и како ке излезете на крај со сите тие работи. |
|
ONLY GOD CAN JUDGE ME NOW
|
|
vesni
Сениор Регистриран: 27.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 90 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И ние мислевме дека кога ке им кажеме вака и вака не ни се мешајте, така и ке биде...уствари родителиве не разбираат дека тоа што они мислат дека е добро можеби за нас не е....кога и да зазбориме на оваа тема секогаш ни викаат дека уствари они не советуваат а не дека ни се мешаат...
|
|
максимус
Сениор Регистриран: 29.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekoj saka da bide samostoen vo toa nema dilemi ,roditelite treba da se poslusaaat ,ponekogas zatoa sto imaat iskustvo,zboruvam za pomladite ,ne pravilo nekogas preteruvat ali sepak se familija |
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај вака да видиме, проблемот е во тоа што се кажува од страна на родителите или во начинот на кој се кажува?
Оти нормално секој би сакал да си ги оствари своите цели! Е тука е проблемот. Ако родителите, словенци, сакаат детето да се осеќа повеќе како словенски граѓанин, тоа можат да го направат на поинаков начин. Да го водат на некои спортски натпревари на нивната репрезентација, да му ги кажуваат особеностите на земјата, во целина, да го запознаваат со особеностите на луѓето од таа земја. А не, едноставно, нема да учи, или зборува македонски! Мислам дека тоа е проблемот на маја30. Контролата врз семејството отсекогаш била битна, но заради добробит на самото семејство, а не и заради остварување на некои лични цели. Ќе биде јас како што ќе кажам или никако! И на крајот на краиштата, не е проблем да им се даде малку од малку простор на постарите да кажат онаа што знаат, она што го научиле во текот на животот. Но крајната одлука сепак е на оној кој што има одговорност за тоа. А за детето, најголема одговорност имаат родителите, тоа е така и според законот и според сите непишани правила. Освен ако почнат да се однесуваат неразумно, а тука тогаш стапува во сила старателството на државата, не дај боже! |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
panter
Нов член Регистриран: 11.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
почитувањето
е пред се но нека не се злажуваат и убедуваат дека се
е идеално сепак нешто ке искрсне и опа проблемот е тука крива е она или
ти сепак самостојноста е најубавото нешто за да се осети суштината на
бракот.иначе сите родители повеќе или помалку сакаат да не контолираат
но некои успеваат а некои завршуваат со вечен раскол нели е супер самостојност она вистинското
Изменето од panter - 11.Октомври.2006 во 00:37 |
|
delfin
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zavisi od karakterite na lugjeto dali ke se meshaat ili ne...kaj mene nema koj da se mesha,ni roditeli,braka,sestri udzum..... |
|
|
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I kaj mene nema koj da se "mesa" vo ova.Sama daleku....koja sreka a:))))
|
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу ги мразам таквите родители... Среќа моите не се такви и не ми зборат ништо лошо за дечко ми, дури и го фалат , а и неговите се супер.... Како зборам ја ко да ќе се мажам со него Ама кој знае... Можеби ќе биде
Изменето од BiG_kIsS - 11.Ноември.2006 во 01:52 |
|
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во бракот влагаат машко и женско. Ниту машкото се жени со мајка и ниту пак женското со мајка му. Советот е секогаш добредојден. НО форсирањето никогаш. Не дај Боже пак партнерот да е таков да слуша се што неговите-нејзините ке кажат....во бракот се двајца и тие одлучуваат....(двајца дур да добијат потомство јасно)
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Blue Magic
Група Регистриран: 15.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 94 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ами ако му текни на мажот ти среде ноќ да стани и да ти речи...Ќе одам со мама и тато да си спијам оти така сум навикнат ... Чаре после???
|
|
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |