IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Да сакаш или да бидеш сакан?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Да сакаш или да бидеш сакан?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 40>
Автор
Порака
babuska Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Август.2006
Статус: Офлајн
Поени: 58
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај babuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2006 во 11:22
Originally posted by babyy babyy напиша:

Не знам на што мислиш????

Jas rekov deka e podorbo da ljubis bez da ti bide vozvrateno.
Ti na toa rece sekoja cest.

Objasni zosto go poddrzuvas moeto mislenje, koga ne korespondira so toa sto predhodno si go kazala?
Кон врв
nindza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Април.2006
Поени: 2457
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nindza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2006 во 11:22
Originally posted by babuska babuska напиша:

Originally posted by kandid kandid напиша:

Osven ako ne si budisticki lama ili Majka Tereza,malku potesko ke istraes vo izborot...I vo toj slucaj se raboti za ljubov i prifakanje na lugeto u globala,a ne za partnerska ljubov...Koga se raboti za ljubov pomegu masko i zensko,istata podrazbira strast,a strasta so sebe nosi i nepohodnost od zaemno davanje i zemanje...Bez toa ljubovta ne bi bila celosna...Duri i pisatelite koi pisuvale celi knigi za svojata platonska ljubov,se nadevale deka ljubovta eventualno ke im bide vozvratena.

Vidis kako si ti vo pravo. A sto e ljubovta ako ne e izbor da se prifatat lugjeto onakvi kakvi sto se. Toa e onaa bezuslovna ljubov.

Inaku strasta e taa sto se pojavuva i gubi, tocno, i nastanuvaat zabuni koga taa ke se izednaci so ljubovta. Ne postoi strast bez ljubov, no postoi samo ljubov, dokolku e vistinska.

--------------------------------

E vidish brmm brmmm ova se veke iscrpni i pametni diskusii ... Clap Clap Clap

OBAVESTUVANJE: gorenavedeniot tekst ne e za ogranicheni - od upravata
Кон врв
babyy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2005
Локација: Macedonia
Поени: 8193
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај babyy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2006 во 11:29

Originally posted by babyy babyy напиша:

Не знам на што мислиш???? [IMG]smileys/smiley24.gif" align="middle" />
Jas rekov deka e podorbo da ljubis bez da ti bide vozvrateno.Ti na toa rece sekoja cest.Objasni zosto go poddrzuvas moeto mislenje, koga ne korespondira so toa sto predhodno si go kazala?

Ти го кажа тоа во прво лице еднина,поточно рече:ЈАС МИСЛАМ ДЕКА Е ПОДОБРО ДА ЉУБАМ И ДА НЕ МИ БИДЕ ВОЗВРАТЕНО!!!

И јас ти кажав секоја чест за тоа што можеш така.

На пример кога јас љубам ако љубовта не ми е возвратена за мене тоа е болно и затоа мислам дека другата варијанта е подобра.
П.С. Секој кажува она што мисли и осеќа,нема правило која од нас две е во право
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај babuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2006 во 11:32
OK babyy, se razbravme, jas mislev se obrakas na temava generalno, a ne kako na moj stav Smile
Кон врв
kandid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Август.2006
Поени: 664
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kandid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2006 во 11:32

Peki kandid, eve jas mislam deka e podobro da ljubam i da ne mi bide vozvrateno. Ti sto mislis?
Inace prethodno ne go primetiv ona ne pred vozvrateno u tvojata poraka..
Sto mislam?...Sorry ne se soglasuvam...Da sakas da ljubis bez da ti bide vozvrateno mi lici na mazohizam(ke povtoram,vo slucajov mislam na partnerska ljubov)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nindza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2006 во 11:32
На пример кога јас љубам ако љубовта не ми е возвратена за мене тоа е болно и затоа мислам дека другата варијанта е подобра.

?????

A da prasam jas kolku luge si ljubela u zivot ... ili e ednina ???

Wink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nindza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2006 во 11:33

Peki kandid, eve jas mislam deka e podobro da ljubam i da ne mi bide vozvrateno. Ti sto mislis?
Sto mislam?...Sorry ne se soglasuvam...Da sakas da ljubis bez da ti bide vozvrateno mi lici na mazohizam(ke povtoram,vo slucajov mislam na partnerska ljubov)

--------------

A mene odgovor ? Wink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај babyy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2006 во 11:35
Originally posted by nindza nindza напиша:

На пример кога јас љубам ако љубовта не ми е возвратена за мене тоа е болно и затоа мислам дека другата варијанта е подобра.?????A da prasam jas kolku luge si ljubela u zivot ... ili e ednina ???[IMG]smileys/smiley2.gif" align="absmiddle" alt="Wink" />

Доволно за да можам да ги почувствувам и двете варијанти
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nindza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2006 во 11:36
znaci dvajca Wink
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај babuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2006 во 11:36

kandid, nema tuka nikakov mazohizam. Vistinskata ljubov ne znae za bolka. I porano napisav, dokolku i malku pocuvstvuvas bolka, togas toa ne e vistinska lubov. Bolkata ne e predizvikana od ljubovta (ili partnerot), tuku od vasite sebicni pobudi. Da ljubis bezuslovno e ubavina, ne ste osetile, zatoa ne ocekuvam da razberete.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај babyy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2006 во 11:39

OK babyy, se razbravme, jas mislev se obrakas na temava generalno, a ne kako na moj stav [IMG]smileys/smiley1.gif" align="absmiddle" alt="Smile" />

Па во секој случај на темата сите даваме свое мислење и затоа то што го кажувам се однесува лично на мене и на мојот став
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nindza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2006 во 11:39

kandid, nema tuka nikakov mazohizam. Vistinskata ljubov ne znae za bolka. I porano napisav, dokolku i malku pocuvstvuvas bolka, togas toa ne e vistinska lubov. Bolkata ne e predizvikana od ljubovta (ili partnerot), tuku od vasite sebicni pobudi. Da ljubis bezuslovno e ubavina, ne ste osetile, zatoa ne ocekuvam da razberete.

-------------------------------

Se sl*gam so koleshkava Wink
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај babuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2006 во 11:40
De bre babyy ne te napagjam, uzivaj si Wink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај babyy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2006 во 11:40
Originally posted by nindza nindza напиша:

znaci dvajca [IMG]smileys/smiley2.gif" align="absmiddle" alt="Wink" />

Па нека се и двајца,ако ти така мислиш,а дали ти воопшто некогаш си љубел?????
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 40>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.