|
Вонредно полагање |
Внеси реплика |
Автор | |
AlexH
Нов член Регистриран: 24.Јануари.2018 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 24.Јануари.2018 во 23:57 |
Здраво. Јас го разгледав законот за средно образование кои гласи: Член 33:
Во гимназиско образование, во втора, трета и четврта година на образование, може да се запише и вонреден ученик од оправдани причини утврдени во статутот на училиштето. Член 41: Како вонреден ученик може да се запише лице кое исполнува еден од следниве услови: - да е постар од 17 години; - да е на боледување подолг период; - да му е изречена педагошка мерка отстранување од училиштето, - да е во работен однос и - во други случаи утврдени со статутот на средното училиште. Исто така имам информација дека сесии се полагаат секој месец и тоа по 3 сессии (во месец ) Е сеа, моето прашање е следно: Има ли било кој начин, јас да земам порано свидетелство за да земам 4та година вонредно? (На пример: До април за да земам свидетелство и да се пишам веднаш 4та?!) Исто така: Јас прашав за земањето 4та и во моето училиште ќе дозволат така. Што значи ја само незнам за „делот околу свидетелството“. Или па некој друг начин било како, за да започнам (како што веќе реков) од април. -Причината поради која сакам да идам така е тоа што планират моиве да одат надвор од државата, па викам и ја да завршам и со нив да се шлепам . БИЛО ШТО АКО ЗНАЕТЕ ПИШЕТЕ!!! |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |