Испечати | Затвори го прозорот

Вонредно полагање

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Образование
Опис на форумот: Улично, основно, средно, високо...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27812
Датум на принтање: 23.Септември.2023 во 10:41
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com


Тема: Вонредно полагање
Постирано од: AlexH
Наслов: Вонредно полагање
Датум на внесување: 24.Јануари.2018 во 23:57
Здраво. Јас го разгледав законот за средно образование кои гласи: Член 33:
Во гимназиско образование, во втора, трета и четврта година на образование, може да се
запише и вонреден ученик од оправдани причини утврдени во статутот на училиштето.

Член 41:
Како вонреден ученик може да се запише лице кое исполнува еден од следниве услови:
- да е постар од 17 години;
- да е на боледување подолг период;
- да му е изречена педагошка мерка отстранување од училиштето,
- да е во работен однос и
- во други случаи утврдени со статутот на средното училиште.


Исто така имам информација дека сесии се полагаат секој месец и тоа по 3 сессии (во месец ) Е сеа, моето прашање е следно: Има ли било кој начин, јас да земам порано свидетелство за да земам 4та година вонредно?
(На пример: До април за да земам свидетелство и да се пишам веднаш 4та?!)

Исто така: Јас прашав за земањето 4та и во моето училиште ќе дозволат така. Што значи ја само незнам за „делот околу свидетелството“. Или па некој друг начин било како, за да започнам (како што веќе реков) од април.

-Причината поради која сакам да идам така е тоа што планират моиве да одат надвор од државата, па викам и ја да завршам и со нив да се шлепам .

БИЛО ШТО АКО ЗНАЕТЕ ПИШЕТЕ!!!Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk