|
Дневник - во малку поинаква форма... |
Внеси реплика | страница <1 19202122> |
Автор | |
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ritam dihanja
U biti stvari,u telu koje nije moje večitim konfliktom živu dvoje Hranim sebe nepokretnim slikama iz prošlosti malo pre su se i oni zvali sreća Hranim njega niskim strastima vrelim dahom vrućih tela u ljubavnoj igri za dvoje Progutan život u jednom zalogaju usisan čitav vazduh u jednom uzdisaju Kako je plitak ovaj svet,popiješ ga za tren sledeči i poslednji biti će ništa…izdah i nestati će sve |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kavez
Poljubac za dobro jutro,za laku noć lepe reči za pozdrav i ispraćaj Osmeh za voljenu,za komšiju Bezbroj zalogaja odlično pripremljene hrane Sat za ustati,za posao,za leći ...šta još od lepote za nabrojati,za reći? Uniformirana svakidašnjica stvara mi poteškoće topi me u bezličje onoga što neki zovu savest Onda,onda otključam kavez pustim zvera na slobodu Poželim mu srdačnu dobrodošlicu i jedno lepo predjelo kao pripremu za lov Predjelo kao i obično sam ja svaki put novi deo mene ždere Radost razaranja kao puka potreba ...sebe samog ...roditi se opet ...za nova ubijanja |
|
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kada bi greh bio istina
Juče sam kupio ram slika mi ne treba,nju nemam Uramljen život,uramljen dan slika poznatih osećaja…poznati ja Tamo na zidu pored kreveta umesto ikone stajaće nova svetost idiotske istine Da sam sam i kvaran Da mi telo urliče za nove eros tripove Da su mi oči,srce i dah,ovde i sad Da mi Ti od danas,nemožeš biti Ti od sutra …nema više! Molitvu od praznih reči grešniku za oprost od grehova …kada bi greh bio istina Изменето од Joshua_Tree - 20.Мај.2016 во 23:42 |
|
|
Суада
Сениор Регистриран: 25.Април.2015 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ох, прекрасно...
|
|
Доаѓам тука-себеси се брукам...
Ми идИ во глава да си пукам Хехе |
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ravnodanica
Još jedan dan od onih prrošlih onih koje nikada imao nisam Da.budem onaj drugi,onaj prošli onaj koji nikda bio nisam Imao bi tebe u sebi kao puka potreba kao ljubav koju nikada imao nisam Kupio bi sebi srce i svo vreme sveta …kupio bi tebi jednog boljeg sebe Racionalno je biti ovde i sad prisutan,voljen i moralno opravdan I šta tad…opet tuđa priča,opet tuđi ljudi …opet u praznom vozu na putu za nikuda Prošlost se ne poklanja dani su svi jednaki u kvantumu i bojama Bi li htela da budeš sa mnom gore na nebu? …tamo nema želja i očekivanja Изменето од Joshua_Tree - 19.Јуни.2016 во 05:34 |
|
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Vojnik od gline
Ostani tu,stvaraj mene doživi magiju novog rađanja Novi lik,nove oči i obrise mene...vojnika od gline kao ljubavna kreacija Ruke,tvoje vredne ruke posvuda blatnoj gomili daju šansu za novu sreću Za neki novi debi u svetu punom zaguba stvarati sebi sebe samu je najlepša nagrada Uživaj u svojim delima jer je tvoje pravo i božja nagrada I ne brini o Adamu,rebro manje ili više ne pokriva nedostatak čistih osećaja |
|
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Fasade,forme i spoljašnosti
I sada stojim tu na istom mestu čekam na sebe da konačno krenem Živim ovde već neko vreme isti ljudi,iste priče...isti ja Ovo je samo jedan običan san samo još jedna od onih zabrana biti budan Obična egzistencionalna rošomonijada obični ljud,obične priče...obični ja Fasade,forme i spoljašnosti nose ime materijalne prolaznosti Još uvek stojim tu,na istom mjestu čekam na sebe da konačno krenem |
|
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za jedan dan
Teško je biti sam život mi kao prazan stan Komšija me gleda kao polo pijan čak i čudacima dođem čudan Nekako zaboravim da postojim pa me telo pusti na miru Plivam u mirnoj vodi moje duše draznu me pitanja,smiruju mogući odgovori Tišina nije hendikep za čula pretvara ružnu konačnost u bezkonačnost Teško je biti sam,priznam ali je još teže biti prisutno zaboravljen za jedan dan Изменето од Joshua_Tree - 09.Октомври.2016 во 23:34 |
|
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Makrobiotske trice
...na svu sreću,imali smo dovoljno vremena,da kao čovečanstvo naučimo... - da nismo viśe ovce kojima treba pastir(čitaj političari,vlade i centri moći)jer smo imali ih dovoljno da ustanovimo da nam ne trebaju -da saznamo pravo značenje reči humanost i humanizam kao najmočnije ljudske karakteristike u slučajima kada je glad,kada je prirodna katastrofa kao i nesreća jedinke i to svi za jedinku jer njegova nesreća je i naśa nesreca -da usmerimo nase ambicije i intelektualne afinitete ka blagostanju čitave ljudske populacije u skladu sa prirodom -da radimo da bi ziveli mirno,skromno i srećno -da gledamo na sebe i na ostale oko nas sa čitavim respektom bez intriga i loših namera -da religije i njihove svete knjige koristimo kao mudra śtiva za spoj civilizacija -da koristimo razum i emocije u potpunom balansu -da živimo u večitom miru i potpunom blagostanju ...i opet na svu sreću,čovek naučio za ironiju,kako bi napisao ovaj tekst kojeg svako zna i svestan je njega pa ne preduzima ništa Изменето од Joshua_Tree - 01.Декември.2016 во 23:02 |
|
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Život "to go"
Taksativno nabrojane vrednosti leposti,nežnosti i more sebičnosti Tuđe ili ničije,nikako svoje koga briga dal’ su prave ili ne postoje I kao da nisam to ja… živim dišem sanjam pišem …tebi o tebi,o ljubavi Doza sreće za poneti instant leposti,instant nežnosti Savršen plan i kalkulacija za živeti …instant ja u moru od sebičnosti |
|
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekvenca #1
Hladno iseđena esencija života sliva se polako u reku zaborava Kao motiv,kao ambicija ili kao zabranjeni san ...biti ovde ili biti prisutan |
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Некого мора да сакаш
макар тоа трева, река, дрво или камен било, некому мораш да наслониш рака на рамо гладен таков да се наситиш близина некому мораш, мораш, тоа е како леб, како голтка вода, мораш да ги дариш своите бели облаци плашливите соништа — птици своите плашливи птици немоќ и за нив некаде има гнездо — мир и достоинство некого мора да сакаш макар тоа трева, река, камен, дрво било Дрвјата и тревата знаат што е самотија... |
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekvenca #2
Ne daj mi da budem sam brzo zaboravim da sam samom sebi potreban Pitam se samo,koliko sam dugo bio tamo ...povratak ili nastavak? |
|
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekvenca #3
Artikulirani hod i osmeh za dan,vidim sebe u prvi plan okolini zanimljivo drugačiji,sebi dosadno zabavan Uloge sporedne,uloge glavne svakoj od njih nesebično sebe dam I tako glumim gazdu koji ne zna da je sluga glumim pametnog koji ne zna da je glup Na kraju filma pretpostavke postanu fakti na kraju filma gasu se svetla, spušta se zavesa ...kraj filma bez publike i aplauza |
|
|
Внеси реплика | страница <1 19202122> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |