|
ОВА Е ИСЛАМ ?????? |
Внеси реплика | страница <1 7891011 13> |
Автор | ||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Noor, дали ти е позната поговорката "кадија те тужи, кадија те суди?" Не ме сфаќај негативно или погрешно, но оваа поговорка е најкусиот можен начин на посочување како НЕ треба да биде докажувањето на било што. Ако јас докажувам онака како што докажуваш ти, тогаш можам да докажам дека Messenger е последниот профет, а не Мухамед… бидеjќи во книгата "Последниот Божји профет", уште во првата реченица на првото поглавие убаво пишува дека Messenger е вистионскиот последен профет, а не сите оние кои се самопрогласиле така во книгите што сами ги диктирале или напишале. Ете, од тоа подобар доказ не може да најдеш, ама проблемот е што џабе јас ти докажувам кога ти нема да прифатиш… А во таа книга пишува "не си го губи времето со неверниците и не ги фрлај бисерите попусто на сите страни оти само оние кои искрено го љубат Бога можат да разберат и да поверуваат, а тие на крајот ќе бидат спасени и ќе одат во Pајот кадe што ќе ги чекаат по 1000 девици покрај реки од мед и млеко и џадиња поплочани со златни плочки и скапоцени камења." А за подолго објаснување повели прочитај што реплицирав на Суада...
|
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
outlook123
Сениор Maya Регистриран: 16.Октомври.2014 Статус: Офлајн Поени: 1633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
едно е - не се две
|
||||
Noor
Нов член Регистриран: 07.Ноември.2015 Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Мир тебе. Јас брату овие одговори ги пишувам не само за тебе, туку за сите оние кои го читаат форумот да се поттикнат себеси да размислат. Јас не сум тука да исполнувам нечиј вкусови на докажување, без да ме сфатиш лошо. Јас сум тука да ти ја пренесам пораката која Господ мене ми вели да ја пренесам, а тоа е Последната Објава (Тестамент, Завет) за целото човештво. Тоа убаво е објаснето во Коранот: Ен-Нахл 16:125 „Кон патот на вашиот Господ со мудра и добра порака повикувај и со нив полемизирајте на убав и пристоен начин. Вашиот Господ знае за оние кои скршнале од патот Негов, и знае за оние кои се наоѓаат на правиот пат.“ Коранот не се труди да ти докажува ништо тебе, бидејќи јасно е наведено во многу ајети (стихови) дека Книгата е само за оние кои разбираат. Аллах меѓутоа, те предизвикува тебе. Донеси слична книга на Коранот ако мислиш дека не е Божја. Фер побарување, нели? Но затоа што не можеш и никогаш нема да можеш и овој предизвик ќе биде неисполнет се до Судниот Ден, Господ те предупредува: Ел-Бекаре 2:24 “Но ако не го сторите тоа - и никогаш нема да можете да го сторите тоа - тогаш плашете се од Оганот, чиешто гориво се луѓето и камењата, подготвен за тие што одбиваат да веруваат.“ А што се однесува до знаците, Господ пак резонира со тебе и ти вели погледни ги планините, океаните, месечината, планетите. Тука има знаци за тие кои разбираат. И Аллах не е неправеден, тој гарантира во Неговата Последна Објава Коранот дека ќе ги покаже знаците, како материјални така и духовни, додека не се уверат дека Коранот е Вистината: Фусилет 41:53 „Ние (Господ) ќе им ги пружиме знаците во (најдалечните) пространства на просторот, а и во самите нивни души, додека не им биде јасно дека Коранот е Вистината...“ Ова што јас се трудам да ти објаснам слободно сметај го како знак бидејќи било напишано јас да дојдам на овој форум и да ве известам за Вистината во Коранот. Но привилегијата е твоја дали ќе го прифатиш ова или не. А бидејќи станува збор за религија, верување, тоа верување секако наговестува и верување во невидливото за тебе (Господ). Невидливото никој не може да ти го конкретизира со прецизни факти како што велиш ти. Затоа освен докази, за да веруваш потребна ти е и хидајата (Божјото упатство што доаѓа во твоето срце). Затоа моли го Бога да ти го покаже правиот пат и ако си искрен во твоите молитви, Аллах нема да те остави во цедило. Аллах тоа ти го ветува. Ве алејкум селам (мирот Божји да е со вас). Изменето од Noor - 26.Јануари.2016 во 13:26 |
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Тука сме на иста страна.
Дали можеш да ми покажеш некој факт каде што Бог тебе ти рекол да ја пренесеш Неговата порака? Ова те прашувам бидејќи има неколкумина на овој форум кои го тврдат истото, а пренесуваат други пораки.
И тука сме на иста страна. Било напишано јас да дојдам на овој форум за да те известам за некои нешта и твоја привилегијата е дали ќе го прифатиш ова или не.
И тука сме на иста страна. Тоа велам и јас, дека оноа што го велиш е верување (нешто непотврдено), религија (институцијализирана непотврденocт), верување во нешто невидливо, недостижно и неразбирливо за тебе (Алах). Таквото невидливо никој не може да го конкретизира, па како тврдиш дека некој тоа го сторил и како цврсто стоиш позади таквото нешто ??? И да, треба Божјо провидение и продуховение, но тоа е ЛИЧНА работа, а не туѓа позајмица. Затоа препушти му се на Алах, а не на човека да ти го покаже патот. Алах нека биде секогаш со тебе. Изменето од Messenger - 26.Јануари.2016 во 17:55 |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Живото и Вечно Слово БОЖЈЕ (Мемра=Логос) е безкрајно повеќе од сите Ангели, Прорци, Свети Писма, ... дури повеќе и од Библијата којашто прекрасно сведочи за Него! Противречностите во Библијата се од литерална, но не од суштествена и спиритуална природа! Тоа што тебе (вас) - кои што се концентрирате на буквата и материјата - ве ограничува, верните Чеда БОЖЈИ ги појачува! Знајте еднаш за секогаш: Словото БОЖЈЕ (Мемра=Логос) Кое што постана Човек во Исус Христос, е Првата (Алфа) и Последната (Омега) Совршена Објава! Секој кој што тоа Го поречува и пред Него не се поклонува, е под влијание на сатан (шејтан), кој што (преку Утман) е и вистинскиот инспиратор на антихристијанските стихови во арабскиот кyран! Мир и Благослов врз сите луѓе, посебно на оние со добра волја! Словото Божјо е живо и дејствува и е поостро од секаков меч со две острици; и навлегува до разделување на душата и духот, до зглобовите и мозокот, и ги проценува мислите и намерите на срцето. И нема создание сокриено за Него, туку сè е голо и откриено за очите на Оној, пред Кого ние сите ќе одговараме. Евреи 4:12 ... Изменето од spiros - 29.Јануари.2016 во 23:18 |
||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
|
||||
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Салафистичкиот и Вахабистичкиот пристап се закана за целиот цивилизиран свет и воспоставените принципи но наивно не треба да се гледа на работите бидејки креаторите и нивните подржувачи се талмудистите кој имаат посебна стратегија за поткопување и создавање на контролиран хаос мегутоа и другите страни поседуваат мокна стратегија за одговор.
Интересен за гледање ке биди расплетот. |
||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Изворот и подржувачот на злото е ѓаволот и неговите (несвестни) следбеници! Тоа важи за сите, без разлика дали се поединци, или пак колективни вери, нации, раси, класи, ... кои што се слепи за Првородената Мудрост БОЖЈА чиста, Отелотворена во Исуса Христа, Кој е Вистинскиот Цар на Вистинскиот Мир! и кој не собира со Мене, тој растура! |
||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||
Суада
Сениор Регистриран: 25.Април.2015 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Кој не е со Мене, против Мене е;
и кој не собира со Мене, тој растура! Вас вашата библија ви НАРЕДУВА да ја следите. Или јас погрешно сум разбрала? Нашиот К*ран не вели така, тој на нас нишо не ни наредува да праиме |
||||
Доаѓам тука-себеси се брукам...
Ми идИ во глава да си пукам Хехе |
||||
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
rasturash bre suado!..
|
||||
едно е - не се две
|
||||
Суада
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Во кој смисол растурам?!
Во тој кој не собира со мене - растура? Изменето од Суада - 16.Февруари.2016 во 11:19 |
||||
||||
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
vo nikoj smisol .. i ti si predvidliva nekako ..
iako ne predviduvam - samoto se sluchue.. ps. ne sfakjaj bukvalno sveti,te knigi! od lugje se ,zatoa.. |
||||
едно е - не се две
|
||||
Суада
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Секој еден човек е предвидлив ...на некој начин.
Предвидливи се нашите муабети, а предвидувам дека кога ќе дојде спирос, скроз ќе откачи и ќе растури на темава... Светите книги ако биле од луѓе, тогаш немаше да викаме дека се свети. |
||||
||||
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
od lugje se.. - se e od choveka iskazhano - do choveka
kako i da go imenuvash! svetoto ili ne od choveka e! islam ili ne! Bog- molchi! Изменето од outlook123 - 18.Февруари.2016 во 14:31 |
||||
едно е - не се две
|
||||
Внеси реплика | страница <1 7891011 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |