IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ОВА Е ИСЛАМ ??????
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ОВА Е ИСЛАМ ??????

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 13>
Автор
Порака
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Статус: Офлајн
Поени: 4489
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2016 во 15:11
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Да бевме сигурни немаше да има потреба од верување и тогаш верувањето ќе се викаше знаење.

Тоа важи за сите верувања, вклучувајќи го и Исламот.

Проблемот е што луѓето читаат човечки писанија и за нив веруваат дека се Божји прогласи.

Бог не пишува вери и религии и не комуницира со сите свои чеда преку поединечни посредници.

Бог е безграничен и семоќен, нему не му требаат помошници, застапници и глaсноговорници. Ако верувате со спротивното тогаш верувате во некој помал и послаб бог.

Неговата Светлина Совршено чиста - за спасение на сите Отелотворена во Исуса Христа - е Единствениот Вистински и Совршен посредник!

Таа БОЖЈА Светлина Совршено чиста е поголема од сите Свети Писма, дури и од Библијата која прекрасно сведочи за Неа!

Таа Светлина Совршено чиста сведочи дека Вистинската и Суштинската Вера, Надеж и Љубов е безкрајно повеќе од секое просветление, осознавање, ... бидејќи без Таа Љубов БОЖЈА “просветленикот“ не би можел нити носот да го избрише, а камоли да зборува за Просветлението и Единството!

Затоа, пред некој премногу да ја отвори устата и да се фали себеси дека се’ осознал, нека ја отвори истата и во понизност да Го Фали и Слави Единствениот Вистински и Совршен БОГ Творец (и Отец на Вечниот Живот), Кој е поголем од секој друг “бог“, ангел, пророк, посредни, праведник, просветленик, ... или било нешто друго во безкрајниот универзум!

Поздрав и Љубов до сите, ма каде и да се наоѓате во духовниот раст!

Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
Noor Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2015
Поени: 16
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Noor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2016 во 12:36
Божји мир вам.

Ова е Божја милост што сеуште има луѓе кои се заинтересирани за вера, бидејќи во денешно модерно, секуларизирано, атеистичко и безбожно време, да се верува во нешто е вистинска реткост, и тие малку што веруваат се сметаат како луѓе од втор ред.

Братот спирос не ги прочита материјалите за кои јас долго се измачив да ги подготвам, а ни тој не ми посочи никаква литература за, според него, вистинскиот Мухаммед (а притоа рече дека ги има многу). Сега јас сум човек и сакам да ја осознам вистинита со моите човечки можности. Јас или со читање ќе ја осознам, или со слушање, или да ми се појави Господ и лично да ми ја каже твојата приказна дека братот Мухамед што живеел во Дамаск е вистинскиот Мухамед, а тој што бил од Мека бил под влијание на шејтанот. Сега Господ не се појавува пред ниедно негово суштество (чак ниту пред пророците), не сум слушнал од никого за ова приказна која е багра, можам слободно да речам, но спирос ме просветлува дека постоел таков Мухамед. Јас барам од спирос докази. Тој вели дека имало многу литература, но не се потребни за да се осознае вистината. Јас брату те прашувам како поинаку ќе ја дознам вистина јас со моите човечки можности? Како јас како човек со моите ограничени пет сетила треба да го осознам вистинскиот Господ?

Но јас знам дека овие се живи глупости и не постои таква литература, но што друго истотака знам е дека ти си многу близок со муслиманските верувања. Твоето обожавање во Единствениот Господ Отец (Аллах) е навистина да се земе за пример за тие муслимани кои е послаби во нивната вера. Во се’ се сложувам со тебе, освен до таа мера каде велиш дека Исус Христа е Божја Инкарнација и дека Коранот е антихристијански.
Те молам брату, не ме терај само преку твојата Библија да ти докажам дека Исус не е Божја инкарнација (или отелотворение). Верувај, толку пати сум ја прочитал Библијата што самата објаснува дека Исус никогаш не проповедал дека е он Господ и дека него треба да го обожаваме. Што Исус Христа, единствениот носител на титулата Месија (хаМешиах) всушност проповедал е дека во Евангелие според Јован 16:12-13 „Имам уште многу да ви кажам, но сега не можете да носите. А кога ќе дојде тој, Духот на Вистината, ќе ве упати во сета вистина, зашто нема да зборува сам од себе, а ќе зборува она што слуша, и ќе ви навести за нештата што ќе дојдат.“ Тој духот на вистината брату, е никој друг освен последниот Божји пророк Мухамед (алејхи селам) кој зборувал она што го слушал (последната Божја Објава преку ангелот Гаврил, не како што кажуваш ти од шејтанот) и навестил за нештата што ќе дојдат по неговата смрт.

Исламот брату е сета вистина, а не делумна во која ти се наоѓаш бидејќи ти се колнам во Аллах, со твоите верувања што ги кажуваш во овој форум мислам дека заслужуваш да ја осознаеш истата. Незнам како толку начитан и уверен човек во својата вера не упеал да ја осознае целата вистина која се наоѓа во Последниот Тестамент кој е потврда на сите претходни книги, и само бидејќи твојата верба во Единиот Господ е толку силна, затоа и ти пишувам и се трудам за и ти да ја дознаеш целата вистина во Последниот Тестамент, а тоа е Светиот Коран.

Истотака, ако имаш факти, докажи ми дека Коранот е резултат на шејтанот, на К*рејшката (а не како велиш ти К*раишката) љубомора. Но нема да можеш брату. Зарем мирољубиовиот Аллах кој толку не сака нас би дозволил вера која е произлезена од шејтанот да биде втора по ред најголема вера во светот? Зарем Господ би дозволил најбрзо растечка вера во светот да е Исламот, ако е тоа од шејтанот? Над 1.7 милијарди муслимани на светот, сите скршнати во патот на шејтанот? Не брату, размисли за тоа. Господ, Семоќниот, никогаш не би го дозволил тоа.

Изменето од Noor - 24.Јануари.2016 во 12:38
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Noor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2016 во 12:53
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Да бевме сигурни немаше да има потреба од верување и тогаш верувањето ќе се викаше знаење.

Тоа важи за сите верувања, вклучувајќи го и Исламот.

Проблемот е што луѓето читаат човечки писанија и за нив веруваат дека се Божји прогласи.

Тоа не е случај со Коранот, бидејќи Коранот не е само книга во која или веруваш дека е Божја или не веруваш. Аллах во Коранот те предизвикува тебе да донесеш нешто слично на Коранот, ако мислиш дека е од некој друг освен од Аллах. Не само на тебе, не група на луѓе, не научници, туку сите луѓе од овој свет да се соберат на едно место нема да можат да напишат нешто слично на Коранот.

Ел-Исра 17:88 „И кога сите луѓе и џинни би се здружиле да произведат ваков Коран, тие никогаш нe би го постигнале тоа, макар и помагајќи си еден на друг.“

Господ истотака во многу други места ти докажува дека Коранот е Аллахов Збор, и ти дава факти кои ти можеш самиот да истражуваш и самиот да се увериш во тоа, а не само да веруваш.

Ен-Ниса 4:82 „Па зар оние (кои се двоумат) не размислуваат за Коранот? Да беше книгата од некој друг освен од Аллах, тие сигурно ќе најде многу противречности“.

Ако не веруваш, истражи го Коранот самиот и види дали можеш да најдеш противречности во книгата, за разлика од Библијата која е полна со противречности.

Изменето од Noor - 26.Јануари.2016 во 13:13
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2016 во 19:45
Originally posted by Noor Noor напиша:

... или да ми се појави Господ и лично да ми ја каже твојата приказна дека братот Мухамед што живеел во Дамаск е вистинскиот Мухамед, а тој што бил од Мека бил под влијание на шејтанот.

Вистинскиот брат (и Чедо БОЖЈЕ) Мухамед е роден во кyраишкото племе и живеел во Мекка, но на едно од неговите трговски патувања во Дамаск, тој доаѓа - преку тамошните чеда БОЖЈИ - во контакт со Совршениот Ислам на Совршениот Син БОЖЈИ (Исус), биднува од ними воведен во истиот, а преку крштевањето и официјално го прифаќа. Кога во мекка се враќа тој сведочи за Совршената Вистина, е одфрлен од на евреите љубоморните кyраиши (кои уште во тоа време се клањале кон каменот и кааба) за да на крајот биде од истите подмолно убиен! Тие истите кyраиши, посебно од утман, под инспирација на сатан (шејтан) го креираат сето антихристијанско штиво на од кривоверците обожаваниот кyран.
За сето тоа знаеле верните Чеда БОЖЈИ во арабија и затоа тие (кyранските кyраиши) вршат масовно убиство врз ними, подметнувајќи им лажни обвинувања. Сите пишани сведоштва (коишто кyраишите ги нашле) под наредба на сатан (шејтан) и неговиот миленик утман, биле запалени, а луѓето коишто ги поседувале, убиени!

...
Те молам брату, не ме терај само преку твојата Библија да ти докажам дека Исус не е Божја инкарнација (или отелотворение). Верувај, толку пати сум ја прочитал Библијата што самата објаснува дека Исус никогаш не проповедал дека е он Господ и дека него треба да го обожаваме. Што Исус Христа, единствениот носител на титулата Месија (хаМешиах) всушност проповедал е дека во Евангелие според Јован 16:12-13 „Имам уште многу да ви кажам, но сега не можете да носите. А кога ќе дојде тој, Духот на Вистината, ќе ве упати во сета вистина, зашто нема да зборува сам од себе, а ќе зборува она што слуша, и ќе ви навести за нештата што ќе дојдат.“ Тој духот на вистината брату, е никој друг освен последниот Божји пророк Мухамед (алејхи селам) кој зборувал она што го слушал (последната Божја Објава преку ангелот Гаврил, не како што кажуваш ти од шејтанот) и навестил за нештата што ќе дојдат по неговата смрт.
...

Обидите (од ваша но и од друга страна) се многубројни за да се злоупотреби најавата на Светиот Дух (Кој всушност е Духот на Вистината и Утешителот) и да се препише Истиот демек бил некој човек!

Од Вистинскиот Исус Христос (Јахшуах хаМешиах) најавениот Светол Дух (Духот на Вистината, Утешителот, ...) е безкрајно повеќе од секој Ангел, Пророк, Книга, ... и е голем грев некој да се израмнува и споредува со Него или да се препишува дека е тој!

Дури и од Отелотворението на Вечното Слово БОЖЈЕ (Исус) избраните Апостоли (сите евреи), неможеја да ја разберат, сватат, нити да ја посведочат и одржат Совршената Вистина на Вечното Евангелие, без активирање и праќање на Тој Совршен Светол Дух БОЖЈИ во ними!
Затоа Исус ги советуваше и им објаснуваше дека ќе Го прати (50 дена после Воскресението) и дека Тој ќе биде во Ними, ќе Ги подсетува и поучува на се’ и ќе остане со Ними, и во Ними засекогаш!

Ако Ме љубите, пазете ги Моите заповеди.
Јас ќе Го помолам Отецот, и Он ќе ви даде друг Утешител,
за да биде со вас довека,
Духот на Вистината, Кого светот не може да Го прими,
оти не Го виде, ниту Го познава;
а вие Го познавате, зашто во вас е и во вас ќе биде!

Јован 14:15-17

Изменето од spiros - 24.Јануари.2016 во 19:51
in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2016 во 20:05

Тоа не е случај со Коранот, бидејќи Коранот не е само книга во која или веруваш дека е Божја или не веруваш. Аллах во Коранот те предизвикува тебе да донесеш нешто слично на Коранот, ако мислиш дека е од некој друг освен од Аллах. Не само на тебе, не група на луѓе, не научници, туку сите луѓе од овој свет да се соберат на едно место нема да можат да напишат нешто слично на Коранот. Ел-Исра 17:88 „И кога сите луѓе и џинни би се здружиле да произведат ваков Коран, тие никогаш нe би го постигнале тоа, макар и помагајќи си еден на друг.“

Господ истотака во многу други места ти докажува дека Коранот е Аллахов Збор, и ти дава факти кои ти можеш самиот да истражуваш и самиот да се увериш во тоа, а не само да веруваш. Ен-Ниса 4:82 „Па зар оние (кои се двоумат) не размислуваат за Коранот? Да беше книгата од некој друг освен од Аллах, тие сигурно ќе најде многу противречности“.

Ако не веруваш, истражи го Коранот самиот и види дали можеш да најдеш противречности во книгата, за разлика од Библијата која е полна со противречности.

Големи чуда прави сатан (шејтан) од кои едно засигурно е и антихристијанскиот (на арапски пишаниот) кyран, со цел човештвото да не се поклони на Отелотворението на БОЖЈОТО Слово и Дух (Исус) Кој по мајка беше евреин и Кој е Совршеното и Крајно БОЖЈЕ Откровение!

Кој се поклони пред Совршеното Слово БОЖЈЕ (Исус), тој ќе биде спасен!
Кој го послуша отецот на лагата (сатан=шејтан) и не се поклони пред Совршеното Слово БОЖЈЕ (Исус), бидејќи повеќе верува на било што друго (па дури и на нешто како на пример арабскиот кyран, кој е едно од најголемите и најлукави чуда на сатан=шејтан), тој е од шејтанот прелажан и упропастен!

И не е за чудење: бидејќи самиот сатана се преобразува во ангел на светлината!

Изменето од spiros - 24.Јануари.2016 во 20:28
in Time & Eternity!

Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Noor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2016 во 20:27
Originally posted by spiros spiros напиша:

Вистинскиот брат (и Чедо БОЖЈЕ) Мухамед е роден во кyраишкото племе и живеел во Мекка, но на едно од неговите трговски патувања во Дамаск, тој доаѓа - преку тамошните чеда БОЖЈИ - во контакт со Совршениот Ислам на Совршениот Син БОЖЈИ (Исус), биднува од ними воведен во истиот, а преку крштевањето и официјално го прифаќа. Кога во мекка се враќа тој сведочи за Совршената Вистина, е одфрлен од на евреите љубоморните кyраиши (кои уште во тоа време се клањале кон каменот и кааба) за да на крајот биде од истите подмолно убиен! Тие истите кyраиши, посебно од утман, под инспирација на сатан (шејтан) го креираат сето антихристијанско штиво на од кривоверците обожаваниот кyран.
За сето тоа знаеле верните Чеда БОЖЈИ во арабија и затоа тие (кyранските кyраиши) вршат масовно убиство врз ними, подметнувајќи им лажни обвинувања. Сите пишани сведоштва (коишто кyраишите ги нашле) под наредба на сатан (шејтан) и неговиот миленик утман, биле запалени, а луѓето коишто ги поседувале, убиени!

Вака убава приказна изгледа, и морам да признам, ова е врвно ниво на искривоколчување на реалноста.

Но јас да кажам измислена приказна за Исус Христа, за вистинскиот хаМешиах роден од Пресветата Дева Марија, јас никогаш не би го сторил тоа како што ти го правиш со твојата врвно искривена реалност за чесниот и последниот пророк Мухаммед алејхи селам, печатот на пророците, бидејќи јас повеќе го почитувам Исуса од тебе.

Значи по трет пат ќе ти кажам, докази ми требаат. Секој е способен да пишува приказни. Потребни ми се докази бидејќи приказни имам доволно во Библијата да си читам и да си уживам. Знаеш, најубавите приказни ги имам прочитано таму, а посебно приказната на Лот и неговите ќерки во Битие, кога го легнуваат и стануваат бремени од татка си, ако знаеш за што ти зборувам.

Обидите (од ваша но и од друга страна) се многубројни за да се злоупотреби најавата на Светиот Дух (Кој всушност е Духот на Вистината и Утешителот) и да се препише Истиот демек бил некој човек!

Од Вистинскиот Исус Христос (Јахшуах хаМешиах) најавениот Светол Дух (Духот на Вистината, Утешителот, ...) е безкрајно повеќе од секој Ангел, Пророк, Книга, ... и е голем грев некој да се израмнува и споредува со Него или да се препишува дека е тој!

Дури и од Отелотворението на Вечното Слово БОЖЈЕ (Исус) избраните Апостоли (сите евреи), неможеја да ја разберат, сватат, нити да ја посведочат и одржат Совршената Вистина на Вечното Евангелие, без активирање и праќање на Тој Совршен Светол Дух БОЖЈИ во ними!
Затоа Исус ги советуваше и им објаснуваше дека ќе Го прати (50 дена после Воскресението) и дека Тој ќе биде во Ними, ќе Ги подсетува и поучува на се’ и ќе остане со Ними, и во Ними засекогаш!

Секој Христијанин се брани со тоа дека Духот на Вистината бил всушност Светиот Дух како дел од Светата Троица. Но нема никаков сомнеж дека тоа e никој друг освен Мухаммед алејхи селам, последниот пророк, Кој Аллах го одбра за да ги потврди сите поранешни книги и да ја усоврши верата за целото човештво, и определи божја заштита на Коранот од секаква корупција, а која божја заштита недостасуваше во претходните книги и Аллах преку својата мудрост дозволи да поранешните книги се менуваат, дополнуваат, извитоперуваат од страна на луѓето во замена за некоја ситна пара на тие луѓе.

Него брате, мене ме интересира, кога сме веќе кај Исус Христа и кога ти го сметаш како Божја инкарнација, објасни ми го следниот стих: Марко 10:17-18 „Добар Учителе, што да направам, за да наследам вечен живот? А Исус му рече: ’Зошто Ме наречуваш добар! Никој не е добар освен Единиот Бог!“ Ако Исус е Божјо отелотворение, како тој може за себеси да каже дека не е добар и дека само единиот Бог е добар? Ако Исус е Божјо отелотворение, ова излегува дека Бог за себеси кажува дека не е добар?!

Изменето од Noor - 24.Јануари.2016 во 20:27
Кон врв
Суада Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Април.2015
Поени: 311
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Суада Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2016 во 20:35
Ајде да те видам сега Спирос, ама Спирос е интелигентен чоек начитан, со вокабулар, БУКВАР, ја познава врло добро играта на зборовите и ја игра такоџе.
Она што не му одговара опасно го прескокнува и не ти одговара со одговор, туку во вид на прашање.
Спирос ОБЈАСНИ!

И Објасни ми мене оти не ми пишуваш во инбокс и оти да не се сакаме, нели ние треба да се сакаме сите луѓе
Јас те сакам
Само ради тебе су овде.
Доаѓам тука-себеси се брукам...
Ми идИ во глава да си пукам
Хехе
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2016 во 20:43

Но јас да кажам измислена приказна за Исус Христа, за вистинскиот хаМешиах роден од Пресветата Дева Марија, јас никогаш не би го сторил тоа како што ти го правиш со твојата врвно искривена реалност за чесниот и последниот пророк Мухаммед алејхи селам, печатот на пророците, бидејќи јас повеќе го почитувам Исуса од тебе.
...

Кога велиш последниот пратеник, тогаш мислиш на оној лажен пророк кој посакувал да има секс со Мајката на Исус - Дева Марија - (види во al-Siyuti 6/395)?
Оној кој што се израмнувал со Исус, Кој што е од Дух БОЖЈИ а не од човечко семе!? Оној мухамед што убивал луѓе и го основоположил крвавиот калифат, ...?
Оној кој што имал секс со 9 годишно девојче и и ја уништил материцата та никогаш што неможела да роди?

Тој лажен пророк е најголема навреда за Вистинскиот БОГ и Ислам(!), затоа те молам да не го споредувате нити со Вистинскиот брат Мухамед (кој што беше чедо БОЖЈЕ), а камоли со Првороденото и Уникатно Чедо БОЖЈЕ, Чија што прачиста Инкарнација е Исус!!!

in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2016 во 21:09

Марко 10:17-18 „Добар Учителе, што да направам, за да наследам вечен живот?
А Исус му рече: ’Зошто Ме наречуваш добар! Никој не е добар освен Единиот Бог!“

Ако Исус е Божјо отелотворение, како тој може за себеси да каже дека не е добар и дека само единиот Бог е добар? Ако Исус е Божјо отелотворение, ова излегува дека Бог за себеси кажува дека не е добар?!

Богатото момче му се обраќа како на човечки учител и го наречува добар, не приметувајќи Ја негова Божанствена Природа и затоа Исус му вели:
>> “Зошто мене (како човек) ме наречуваш добар?
Никој не е добар освен Единиот БОГ (за кого всушност си ти слеп)!“<<
Затоа и воопшто не му ги спомнува трите заповеди коишто се однесуваат на БОГА, туку му ги споменува меѓучовечките, знаејќи дека и тие не ги почитува правилно!

Ако оваа сцена и дијалог подлабоко го анализираш и со дечјо срце веруваш на Тајната во Исус, тогаш ќе гo разбереш и значењето на следниве зборови:

>>Исус му кажа: „Ако сакаш да бидеш совршен, оди, продај го имотот свој и раздели го на сиромаси,
и ќе имаш сокровиште на небото; па дојди и врви по Мене!”<<

(Мат. 19:21)    

in Time & Eternity!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Суада Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2016 во 21:13
Ох, шубо кажано...
Хехе
Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Noor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2016 во 21:28

Кога велиш последниот пратеник, тогаш мислиш на оној лажен пророк кој посакувал да има секс со Мајката на Исус - Дева Марија - (види во al-Siyuti 6/395)?
Оној кој што се израмнувал со Исус, Кој што е од Дух БОЖЈИ а не од човечко семе!? Оној мухамед што убивал луѓе и го основоположил крвавиот калифат, ...?
Оној кој што имал секс со 9 годишно девојче и и ја уништил материцата та никогаш што неможела да роди?

Тој лажен пророк е најголема навреда за Вистинскиот БОГ и Ислам(!), затоа те молам да не го споредувате нити со Вистинскиот брат Мухамед (кој што беше чедо БОЖЈЕ), а камоли со Првороденото и Уникатно Чедо БОЖЈЕ, Чија што прачиста Инкарнација е Исус!!!

Не се возбудувај брате, знам тешко се вари понекогаш вистината во стомак, но да поразговараме на фин начин.

Секој човек кога нема аргументација посегнува по напоменување на навидум лошите работи на другата страна и ги спомнува, притоа одбивајќи се друго и запоставувајќи го давањето одговор на едно најпросто прашање во врска со еден стих.

Овие аргументи брате секој повеќе-помалку начитан христијанин ги наведува, и добро е што ги спомна сите одеднаш па да завршам работа со нив порано. Кога веќе ги спомна, да дадам одговор за сите нив.

1. Во Исламот постојат шесте книги (Кутуб ал-Ситах) кои се претставуваат како најавтентични книги кои содржат сахих (автентични) хадиси, помеѓу послабите, несигурните, и сомнителните хадиси. Сите други книги паѓаат под овој ранк на Кутуб ал-Ситах и тие не претставуваат референции во светот на Исламот за во ниту еден случај. Ал-Сиути брате не влегува во ова група и мислам дека е јасно веќе автентичноста на овој хадис.

2. Мухамед (нека е Божјиот мир над него) никогаш не се израмнувал со Исус Христа, бидејќи според Исламот само Исус бил носител на титулата Месија и Иса ибн Мерјем (Исус, синот на Марија) секогаш имал повеќе значење над сите пророци. Мухамед алејхи селам има значење како последен пророк, печат на сите пророци и избран од Бога како човек преку кој Аллах ќе ја објави неговата последна објава содржана во Последниот Тестамент, а тоа е Чесниот Коран.

3. Од Кутуб ал-Ситах (шесте книги), само Бухари и Муслим се сметат како Сахих (автентични), па оттаму и називот Сахих Бухари и Сахих Муслим. Но тоа не значи дека секој еден хадис содржан во Сахих Бухари и Муслим се сите 100% автентични. Хадисот за Аиша кога се омажила со Мухамед алејхи селам во нејзините шест години, а потоа бракот и бил консумиран во нејзините девет години е содржан во Сахих Бухари. Но заклучено е од СИТЕ Исламски зналци дека овој хадис е неавтентичен, а некои Исламски зналци чак велат дека е фабрикуван. Но и да е автентичен во некој чуден случај, и тоа би можел да ти го докажам дека нема ништо чудно тука, бидејќи порано девојките во помлади години влегувале во пубертет.

Богатото момче му се обраќа како на човечки учител и го наречува добар, не приметувајќи Ја негова Божанствена Природа и затоа Исус му вели:
>> “Зошто мене (како човек) ме наречуваш добар?
Никој не е добар освен Единиот БОГ (за кого всушност си ти слеп)!“<<
Затоа и воопшто не му ги спомнува трите заповеди коишто се однесуваат на БОГА, туку му ги споменува меѓучовечките, знаејќи дека и тие не ги почитува правилно!

Ако оваа сцена и дијалог подлабоко го анализираш и со дечјо срце веруваш на Тајната во Исус, тогаш ќе гo разбереш и значењето на следниве зборови:

>>Исус му кажа: „Ако сакаш да бидеш совршен, оди, продај го имотот свој и раздели го на сиромаси,
и ќе имаш сокровиште на небото; па дојди и врви по Мене!”<<

(Мат. 19:21)    

Аа чекај сега, почна да извитоперуваш тука. Го извади целосно од контекст смислата на овој стих. Не ме терај целото Евангелие на Марко да ти го цитирам тука и да видат другите како излегуваш целосно од контекстот на овој стих.

Контекстот на овој стих е дека Исус се обраќа на момчето за Аллах, Единиот Бог, и вели дека само тој Единствен Бог, Аллах, е добар. Тоа е контекстот на Евангелието според Марко од почеток до крај. Тоа и ние муслиманите го прифаќаме како вистинито, дека само Аллах е Единиот Бог, и Исус не му вели на момчето за својата Божја природа.

Притоа, нема логика ова што ти го кажуваш. Како се приметува Боженствената Природа кажи ми, ако момчето не можел да го примети? Треба ли да имаш посебни очи? Или да ставиш посебни леќи кои детектираат боженствена природа на Исус? Те молам, не ги лажи луѓето што читаат тука со вакви банални приказни и не ги лажи со “анализирање со дечјо срце“. Никој не пие нафта тука.

Отвори ги очите и истражувај повеќе, и не го зголемувај фонтот на буквата и со црвена боја да ги бојадисуваш, туку зголеми ја тежината на аргументот.

Сеуште чекам докази за твојот Мухамед.

Изменето од Noor - 24.Јануари.2016 во 21:48
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Суада Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2016 во 21:38
Така е NOOR, растури го спирос, јас сум за тебе на оваа тема.
Хехе
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2016 во 21:47

1. Сите антихристијански учења, книги, пророци, ангели, ... имаат потекло од сатан (шејтан), тоа важи и за сите хадити, за суна, ... па дури и за сите стихови на арабски пишаниот кyран!

2. Исто како богатото момче (и сите што повеќе се концентрираат на материјалното одколку Духовното), така и вие сте слепи за БОЖЈАТА (Духовна) Природа Исусова, затоа неможете никогаш да го разберете најважното! Но, без гајле. На тој пат не сте сами, бидејќи широкта маса на неверниците и кривоверниците го одат патот на духовно слепите и прелажаните!

Во тоа време, откако продолжи Исус, рече:
Те прославувам, Оче, Господи на небото и на земјата,
оти си го сокрил тоа од мудрите и разумните, и си го открил на младенците.
Да, Оче, зашто таква беше Волјата Твоја.
Сè ми е предадено од Мојот Отец и никој не Го познава Синот, освен Отецот;
ниту Отецот Го познава некој освен Синот, и кому што сака Синот да Го открие.

Дојдете при Мене сите изморени и обременети и Јас ќе ве успокојам;
земете го Мојот јарем на себе и поучете се од Мене,
бидејќи сум кроток и понижен по срце, и ќе најдете мир за душите ваши;
зашто јаремот Мој е благ и бремето Мое е лесно.”

Мат. 11:25 ...

in Time & Eternity!

Кон врв
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Noor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2016 во 22:06

1. Сите антихристијански учења, книги, пророци, ангели, ... имаат потекло од сатан (шејтан), тоа важи и за сите хадити, за суна, ... па дури и за сите стихови на арабски пишаниот кyран!

2. Исто како богатото момче (и сите што повеќе се концентрираат на материјалното одколку Духовното), така и вие сте слепи за БОЖЈАТА (Духовна) Природа Исусова, затоа неможете никогаш да го разберете најважното! Но, без гајле. На тој пат не сте сами, бидејќи широкта маса на неверниците и кривоверниците го одат патот на духовно слепите и прелажаните!

Жалам брате, но сега се доведе во ситуација исто како на пример јас да речам дека Библијата не е Божји збор и точка. Толку. И јас да речам дека се што е немуслиманско е од сатаната и толку.

Но јас не се водам така. Јас брате сум подготвен со помош на твојата Библија, не со мојот Коран, туку само со твоето Свето Писмо да ти докажам дека Библијата не е Божји збор и дека ако има некаде Божји зборови, на тие зборови се додавани и човечки зборови кои веднаш, според природата на нештата, прават да се изгуби квалификативот на Библијата како Божји збор. Предизвикај ме, и ќе ти докажам како во Библијата се содржани многу противречности, како во таа ваша книга се содржани 10 случаеви на инцест, како Аллах се понижува на секаков подмолен начин што човекот го тера на најпросто богохулие. Предизвикај ме.

Мене Коранот ми вели да ве предизвикувам на дебата, бидејќи Аллах вели во Последниот Тестамент:

Ен-Ниса 4:171 O People of the Scripture (Jews and Christians), do not commit excess in your religion or say about Allah except the truth. The Messiah, Jesus, the son of Mary, was but a messenger of Allah and His word which He directed to Mary and a soul [created at a command] from Him. So believe in Allah and His messengers. And do not say, "Three (Holy Trinity)"; desist - it is better for you. Indeed, Allah is but one God. Exalted is He above having a son. To Him belongs whatever is in the heavens and whatever is on the earth. And sufficient is Allah as Disposer of affairs.

Изменето од Noor - 26.Јануари.2016 во 13:15
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.