IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Бизнис и економија
  Активни теми Активни теми RSS - HACCP и температура на чување на производите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

HACCP и температура на чување на производите

 Внеси реплика Внеси реплика
Автор
Порака
registratormk Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член


Регистриран: 02.Јануари.2016
Статус: Офлајн
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај registratormk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: HACCP и температура на чување на производите
    Испратена: 02.Јануари.2016 во 18:20
Колку е неопходно да се има квалитетен мониторинг на температурата на места каде се чуваат производи осетливи на промена на температура. Месни и млечни производи, овошје, зеленчук, сладолед, ....
Еве едно иновативно македонско решение ке помага со малку средства да се заштитите и себеси и потрошувачите на Вашите производи: HACCP и мерење на температуратаhttp://ambionsystem.com/mk/2016/01/01/haccp-%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0/
Кон врв
registratormk Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член


Регистриран: 02.Јануари.2016
Статус: Офлајн
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај registratormk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2016 во 13:51
Целта на чувањето на зеленчукот и овошјето е тоа да се користи или консумира во свежа состојба во што подолг временски период. Подолгото зачувување во свежа состојба на овошјето и зеленчукот овозможува поголема конК*рентност на пазарот во текот на целата година и го намалува сезонскиот карактер на производство и продажба. Затоа е многу важно да се намалат загубите уште во текот на бербата, правилно да се пакува зеленчукот и да се складира во најоптимални услови, така што во текот на чувањето промените врз самиот плод да се сведени на минимум, а со тоа ќе се остварат поголеми добивки. Повеќе тука: Чување и одржување на зеленчукот во свежа состојбаhttp://ambionsystem.com/mk/2016/01/05/%D1%87%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%B8-%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%B6%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%87%D1%83%D0%BA%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%B2/
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Статус: Офлајн
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2016 во 10:00
Изправи си го линкот во последниот пост, ако не знаеш, јас ќе го сменам.
На страна Хасап системот, не верувам дека некој тука е информиран во подробности што и како за него освем дека има нешто врска со храна и толку.
Што е целта на темава?
Што сакаш да ни презентираш?
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,094 секунди.