Испечати | Затвори го прозорот

HACCP и температура на чување на производите

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Бизнис и економија
Опис на форумот: Берза, менаџмент, вработувања, инвестиции...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27547
Датум на принтање: 27.Декември.2024 во 09:17
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com


Тема: HACCP и температура на чување на производите
Постирано од: registratormk
Наслов: HACCP и температура на чување на производите
Датум на внесување: 02.Јануари.2016 во 18:20
Колку е неопходно да се има квалитетен мониторинг на температурата на места каде се чуваат производи осетливи на промена на температура. Месни и млечни производи, овошје, зеленчук, сладолед, ....
Еве едно иновативно македонско решение ке помага со малку средства да се заштитите и себеси и потрошувачите на Вашите производи: HACCP и мерење на температурата http://ambionsystem.com/mk/2016/01/01/haccp-%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0/" rel="nofollow - http://ambionsystem.com/mk/2016/01/01/haccp-%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%9A%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0/



Коментари:
Постирано од: registratormk
Датум на внесување: 05.Јануари.2016 во 13:51
Целта на чувањето на зеленчукот и овошјето е тоа да се користи или консумира во свежа состојба во што подолг временски период. Подолгото зачувување во свежа состојба на овошјето и зеленчукот овозможува поголема конК*рентност на пазарот во текот на целата година и го намалува сезонскиот карактер на производство и продажба. Затоа е многу важно да се намалат загубите уште во текот на бербата, правилно да се пакува зеленчукот и да се складира во најоптимални услови, така што во текот на чувањето промените врз самиот плод да се сведени на минимум, а со тоа ќе се остварат поголеми добивки. Повеќе тука: Чување и одржување на зеленчукот во свежа состојба %20" rel="nofollow - http://ambionsystem.com/mk/2016/01/05/%D1%87%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%B8-%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%B6%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%87%D1%83%D0%BA%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%B2/


Постирано од: fiks
Датум на внесување: 07.Јануари.2016 во 10:00
Изправи си го линкот во последниот пост, ако не знаеш, јас ќе го сменам.
На страна Хасап системот, не верувам дека некој тука е информиран во подробности што и како за него освем дека има нешто врска со храна и толку.
Што е целта на темава?
Што сакаш да ни презентираш?


-------------
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.




Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk