|
Сакам да прашам... |
Внеси реплика | страница <1 118119120121122> |
Автор | |
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СДП... Кај и е кирилицата на Лина?
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sdp, kje mi ja najdesh ako te chastam nekoe d&g ili cavalli parche?
Inaku macheto Pufi mi ja kidnapirashe. Potochno cel laptop izgleda |
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СДП ... Пак ми нудиш од оригиналите од Шутка?
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako ne probash nema da znaesh, neli?
|
|
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ама ги наредил којсумјас инвеститориве...
Сакам да прашам,дали некој има А4 листови и принтер? Да залепам на врата "СЕ ИЗДАВА" може ќе ми се посреќи. |
|
evangeline
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сдп,
Што значи зборот вализа? Инаку се наоѓа во Виенската конвенција за конзуларни односи која што треба да е напишана/преведена на македонски јазик ама очигледно не е |
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сдп да не е во контекс на актовка,куфер или некоја пошта
која треба да биде испратена Изменето од Орка - 13.Март.2015 во 18:03 |
|
evangeline
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е да знаев немаше да прашам
Веројатно е некоја актовка, сега барав на англиски што е и ми излезе дека е: " Americans call it the diplomatic pouch, the British call it the diplomatic bag, and the French call it la valise diplomatique." Јаки преведувачи сме имале, со оглед на тоа што никаде не постои зборов на македонски |
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога тоа доаѓа од македонски преведувачи треба човек да си потпраша. Русите го имаат токму во таа форма "вализа",и се употребува за куфер или друг вид на пратка со дипломатско обезбедување,поточно без право да биде отворено или на било кој друг начин испитувано. |
|
evangeline
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е да де, тоа "учам" сега.
ДипломатКА ќе станувам, гледам што смеат да ми отворат а за што морам јас да дадам овластување. Инаку може да се отвори ако се посомневаат, а доколку овластеното лице не дозволи, пратката иде назад Фала ти Орка, ја најдов сликичкава па си реков да те почастам за муабетов со нешто директно од Мајами
|
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сдп....Никонот
|
|
evangeline
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не ја сакаш Короната? Јас ќе ја земам. Ама и бургерот и помфритот
Земи го Никонот, два имам. Едниот несакајки го треснав од земја ама уште работи
|
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тумач лајт е тоа коронана...Вејстед доларс.
|
|
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sakam da prasam...??
Kolku li treba da si glup za da mislis deka se se vrti okolu tebe , a ne okulu svojata zamislena oska
|
|
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|
Внеси реплика | страница <1 118119120121122> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |