IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Субрата Рој
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Субрата Рој

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3456>
Автор
Порака
Alekxandar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јули.2012
Статус: Офлајн
Поени: 1029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekxandar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Ноември.2014 во 09:29
[QUOTE=svetosparki] Za site slepci,ke kazam uste ednas...Na Subrata
ne mu pisuese na celo deka e zaglaven so finansii .............

И на Абу Бакр не му пишуе на чело дека е терорист па дај да му понудиме да инвестира во некоја слободна зона,а и многу добро стои финансиски.
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Ноември.2014 во 21:27
Не мора на никој да му ПИШУВА на чело дека е МУФЉАТОР.СО ОВДЕШНИВЕ КРИМИНАЛЦИ НА ВЛАСТ СИТЕ АЈДАМАЦИ БЕЛОСВЕТСКИ,ИНВЕСТИРААТ ОВЃЕ,у оваа златна земја,каде можат да се ПЕРАТ ПАРИ И НИКОЈ ДА НЕ ОДГОВАРА,па зарем и АМЕРИКАНЧЕТО не ги испредаши за тоа како нема ОСУДА ЗА НИКАКОВ КРИМИНАЛ;ДЕМЕК СИТЕ БИЛЕ ЧИСТИ.
Инаку ЦИРКУСОТ што го правеа(со субрата ГНОЈ) во нашиот ни главен град ,за тоа и други ГЛУПОСТИ НЕМА ПОТРЕБА ДА СЕ ОДГОВАРА.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2014 во 17:48
Lugje de glejte na sletlata strana ... Kolku li rabotni mesta bi se otvorile ... Gojdari , molzachi , pa tie sho ce praat sirenje , kashkavali , yogurti , pa traktoristi , kombanjeri , sobirachi na trava , seno  ... 
Ionaka makedoncheto za drugo ne go biva ama bitno e da se namaluva nevrabotenosta 
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2014 во 17:59
..abe ostajte,sam sakaat da gi omalovazat i obezvrednat investiciite i tie sto imaa namera da vlozat kaj nas.Eve nekolku ..samo stiklirajte sto e a sto ne e realizirano ili nemale namera da investiraat.

-„Дрисла“ од ѓубрето ќе прави пари  23.11.2011

...od ovoj proekt veke pola grad e osvetlen,ama od plamenite jazici a ne od svetilki...

-17 компании сакаат да инвестираат во Дрисла  sep.2011

..ovie sakale ama ne sme im dale.Taka mislam...

-imase edna avstriska komp. sto dobi pa se otkaza od Tetovo i Gostivar...za djibreto od 1/4 del od Makedonija.

...za hidrocentralite i da ne baram..sto tenderi upropasti opozicijata.
...za naplatnite rampi i avtopatot..za gasifikacija na RM.stvarno del bea so pisma vo koi imase namera..ama ete..sudba nasa e...nema pari.

I sega ste se fatile za S "de la" R..cekajte malku,sinovite se tuka,tie ke vlozat od peite na tatko im.ne za dzabe imaat drzavjnstvo duri iustvot go smenivme,po vtor pat(ednas za albancite)sega za niv.

zatvorete tema,da ne se nerviram,nema rezon... posto samo srbite ne gi zaeba.

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2014 во 18:14
..i ova go najdov..намигнување
19.12.2011.
...Станува збор за локацијата на кое своевремено странска компанија
сакаше да гради голф терени. Но, по долгото време без реализиција, општината решила да го измени урбанистичкиот план и да го подели земјиштето на помали парцели.

..denes,po 3 celi godini, tamu valjda ima desetici firmi so preku 500 vraboteni,so super marketi posta banka.... hotel.

ova pogore nema golema vrska so S de la R,ama ima vo konteksot na komentarite na odredeni clenovi na koi navistina im e ..seedno sto slusnale i sto ke kazat.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2014 во 19:14
Нашиот вечен македонски негативизам… кога владата објави дека Субрата направи договор за инвестирање се јави дежурниот негативизам дека ќе се уништела природата, дека ќе се експропроирало  црковно земјиште, дека ова, дека она… сега, кога Субрата не може дa одговори на обврските никој не е позитивен за истото негибнато црковно земјиште, за милионите што државата му ги зема на Субрата од банковната гаранција, за парите што ги даде за купениот објект во Охрид и за другите потрошени пари во нашата земја, туку се фатија за критикување како тоа пропаднал договорот кој никој не сакаше да успее ??? 

Go figure? збунетост

P.S. И уште нешто, моше симптоматично, зошто не се говори за сите оние реализирани странски инвестиции и оние отворени работни места, туку за оваа една која не испадна како што се планираше?

А да, знам, ова не е тема за такви позитивни муабети… 

Со Господ напред, ќе се обидам да најдам барем една таква… некогаш…  ако воoпшто успеам и тогаш.загриженост

Изменето од Messenger - 13.Ноември.2014 во 19:16
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
svetosparki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Октомври.2013
Поени: 694
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svetosparki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2014 во 20:57
Masoven koitus....Nasata Vlada se zaeba...Mesto miljarda,lapna samo nekoe
bezvezno milionce...I toa kako otsteta za nerealiziran dogovor...No,so mi
e najcudno....Ovaa otsteta e pogolema od site investicii na Opozicijava
od najstarite vreminja pa se do denes...I kaj sea se zaebala Vladava?
I Vie ke kritikuete nekogo ?!Pa,Od Crvenata Sonja,sto Coraviot,u paket so BC,ja proglasija za Menadzer na godinata,do Aboliraniot ZZ, preku Tenkistot Bucko,abdiciraniot''princ''Hari,sto posteno ste izvadile na tezga,a da ne e povrzano so kriminal...Stolbovite na sramot,so trebase da bidat del od prugata kon Bugarija,TAT...Sramnite prodazbi na fabrikite...
Pa,i prodazbata na Drzavava so teritorijalnata podelba so ja kreirase BC...Subrata Roj za Vas e Bebe u kolevka...On ke si plati za sve toa so si usral,a Vie sedete si po strana,zivotot tece ubavo i bez Vas-seirdziite...
Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2014 во 21:37
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Нашиот вечен македонски негативизам…
Со Господ напред, ќе се обидам да најдам барем една таква… некогаш…  ако воoпшто успеам и тогаш.загриженост

Тоа ни е во генот.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2014 во 22:42
pocnaa porakite da tignuvaat od dalecnata ....pa vikaплазење

Čekaj me i ja ću sigurno doći 
samo me čekaj dugo 
Čekaj me i kada žute kiše 
noći ispune tugom 
Čekaj i kada vrućine zapeku 
i kada mećava briše 
čekaj i kada druge niko 
ne bude čekao više 
Čekaj i kada pisma prestanu 
stizati izdaleka 
Čekaj i kada čekanje dojadi 
svakom koji čeka 

Ne slušaj kada ti kažu 
kako je vrijeme da zaboraviš 
i da te nade lažu 

Neka povjeruju sin i mati 
da više ne postojim 
neka se tako umore čekati 
i svi drugovi moji 
i gorko vino za moju dušu 
nek piju kod ognjišta 
Čekaj. I nemoj sjesti snjima 
i nemoj piti ništa 

sve smrti me ubiti neće 
Nek rekne ko me čekao nije: 
Taj je imao sreće! 
Ko čekati ne zna, taj neće shvatiti 
niti će znati drugi 
da si me spasila ti jedina 
čekanjem svojim dugim 
Nas dvoje samo znat ćemo kako 
preživjeh vatru kletu 
naprosto, ti si čekati znala 
kao niko na svijetu

....ova poslednovo ..."srce para".смеење
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Ноември.2014 во 00:53
Originally posted by Орка Орка напиша:

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Нашиот вечен македонски негативизам…

Тоа ни е во генот.

За жал, токму така. тага

Нашиот негативизам не само што е екстремен, туку е и перверзен - со генерации станал мазохистичко суицидален. Ние толку сме отишле далеку во тоа што за нас не само што позитивноста нема  никаква вредност, туку чувствуваме задоволство и смирение доколку си ја исечеме сопствената гранката на која седиме.

И доколку некој ни пријде сакајќи да не заштити и спаси од таа лудост ние ќе го земеме за крвен непријател.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
outlook123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Maya

Регистриран: 16.Октомври.2014
Поени: 1633
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај outlook123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Ноември.2014 во 12:11
уф ваа негативност ме инспирира да стаам една шега токму овде и сега
и то на српском.. кд могу други, што па не ја..

возио се муја у аутобус ко 22   

и тако мујо на тенане размишља.. лагано и полако ко ти..

и каже - гледам људе, варалице, ништарије праве саме, сењаци , влада бљак, све у свему шит

и ангелот у позадина запишуе..
секој ден истите желби...   

о боже мој..
едно е - не се две
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Ноември.2014 во 18:51
Originally posted by outlook123 outlook123 напиша:

уф ваа негативност ме инспирира да стаам една шега токму овде и сега
и то на српском.. кд могу други, што па не ја..

возио се муја у аутобус ко 22   

и тако мујо на тенане размишља.. лагано и полако ко ти..

и каже - гледам људе, варалице, ништарије праве саме, сењаци , влада бљак, све у свему шит

и ангелот у позадина запишуе..
секој ден истите желби...   

о боже мој..

outlook123, луѓето никогаш нема да го разберат тоа… дека самите се креатори на нивниот живот и нивниот свет. Тие секогаш ќе ти одговорат дека тоа е бесмислица и оти тие се такви бидејќи другите им го прават тоа… небаре ништо не зависи од нас и свeтов е создаден специјално нас да не онадуе.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Ноември.2014 во 21:50
falbata e r"gja...toa sakam da kazam,kako sakate sfatete,se drugo za nekogo e sabotaza .
Кон врв
outlook123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Maya

Регистриран: 16.Октомври.2014
Поени: 1633
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај outlook123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Ноември.2014 во 22:51
"не собирај она што фаќа рѓа.."

не битно кој саботира и кој како сфаќа и кој како сака да каже

Изменето од outlook123 - 15.Ноември.2014 во 22:53
едно е - не се две
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3456>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,152 секунди.