Испечати | Затвори го прозорот

Субрата Рој

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=26700
Датум на принтање: 07.Февруари.2025 во 17:33
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Субрата Рој
Постирано од: pHp
Наслов: Субрата Рој
Датум на внесување: 04.Октомври.2013 во 10:04
- "Верувам дека многу луѓе што живеат во сиромаштија во Македонија, ќе се приклонат на сексот и така ќе придонесат за зголемување на густината на населението" - превод од индиски - "Ако немате пари, ебете се"

- "Барав земја без корупција и ја најдов Македонија" - превод од Индиски "Нема соодветен превод,граматичка, семантичка, фонетска и логичка грешка"

- "Во мојата организација има многу криминалци, но треба да им оставиме време сами да се променат, па може тие ќе се претворат во најдобри граѓани" - превод од Индиски "Кради, тепај, убивај, шверцувај, силувај, додека не се напуниш ко брод, после е се лесно"

Овој човек со вакви изјави е дочекан со највисоки почести во Р. Македонија. Влада, министри и некои познати "манекенки" му се поклонуваат. Кај стигнавме луѓе?!?

-------------
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство

Коментари:
Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 04.Октомври.2013 во 13:26
Овој досега е најголемио ДУПАЧ ВО ЗДРАВ МОЗОК што се има појавено на нашиве простори....И додека ја дупеше целата македонска нација со неговите навредливи изреки, гнидите од првиот ред во театарот му ракоплескаа и се смееја како малоумни....
Убаво ти текна pHp за темава..ме интересира дали некој тука ќе каже некој фин збор за ѓуптинов...

-------------
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!

Датум на внесување: 04.Октомври.2013 во 13:28
Во прилог на темата....

Фотографија

Фотографија

-------------

Постирано од: Орка
Датум на внесување: 04.Октомври.2013 во 14:17
За атер на нинџава,колку ќефот да му го чинам еве ја некој убав збор да пишам
Ја видов сликава пред некој ден,и првичниот впечаток не го изнесувам.
Си знаеме по наш менталитет какви епитети се може на нејзе да се залепат
Е легна впечатокот...И ајде ресрч на индиските обичаи и култура.
Има нешто кога нашиве очи ќе ги тргнеш...Има порака во овој гест.
Барем јас така помисив,а индиски филмови не гледам но само си имам играно низ митологиине

Значи колку и каква цена да си има Субрата во оваа циркузијада.И колку голем лопов да е...Барем по нивно и без лицемерие си кажа искрено што мисли,околу тоа со какви си фатил работа.Па уште ако во моментот на допирот му шепнал хОГУ,а го доловува тој момент фотографијава ко да е чкрапната на О-то некаде

Немам баш време да ги преведувам линковите на англиски се,посочено е само што да се прочита.

http://www.khosla.com/cityboiledbeans/traveltips.htm" rel="nofollow - Петата точка.The left hand

http://www.ediplomat.com/np/cultural_etiquette/ce_in.htm" rel="nofollow - Body language.Шеста точка

Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 04.Октомври.2013 во 14:42

Кама Субрасмеење

Турбофолк политика, многу кич и помпезност околу него, фестивали, штафети, секс за сиромашни...
А со инвестицијата што стана? збунетост

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја,
само земја ќе бидеме и можеби
неколку жолти цветови.

Постирано од: д4б3
Датум на внесување: 04.Октомври.2013 во 14:47
субрата форевар

Постирано од: Joshua_Tree
Датум на внесување: 04.Октомври.2013 во 14:53
batevo ima sliht,ima harizma ima malku pari i znae da bide prepoznat....ocigledno uziva vo toa...indiska egzotika pomesana so makedonska beda....kamo i prekosutra da gledaat kako e da uzivas i ic k*r da ne te boli
sakav samo da znam kolku ubavi makedonki bez gram mozok legnal...голема насмевка

-------------
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes

Постирано од: pHp
Датум на внесување: 04.Октомври.2013 во 15:08
Се јавил човекот денес со официјално соопштение...
%20" rel="nofollow - http://press24.mk/se-javi-subata-roj-pogreshno-ste-go-razbrale-govorot-vo-skopje

Ок, добро. Еве да му прифатиме дека затворениците се ок и дека заслужуваат втора шанса, не велам не. Ама за клецање шо прајме?

Како бре, у земја у која едвај врзуваш крај со крај, ако си сиромашен, треба да правиш шо е можно повеќе деца? Како ќе ги раниш? Како ќе ги школуваш? И што изјава е таа, ако некој кој нема повеќе од 3 деца, да го изгуби правото на глас? Па, ни у феудализам, ма не, ни во деспотизам немало такви ограничувања. А, што прајме со стерилитет? Ако некој пар ете не може да има деца, што прајме со него? Ај, нема да навлегувам во неговите ... изјави... тој си е таков...
Туку, што се случува со народов и со Владава? Кој не води? КОЈ?! Не прифаќам, како граѓанин, како човек со достоинство, како интелектуалец, ВАКВО СУШТЕСТВО, да биде вака третирано! Едноставно, се чувствувам навреден...

-------------
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство

Датум на внесување: 05.Октомври.2013 во 13:34

Истава работа, преку перото на Горан Михајловски....

Прек­рас­на пуб­ли­ка

Ши­ло­то вр­ти. Се дуп­чи дуп­ка­та во во­да­та... Пишува Горан МИХАЈЛОВСКИ

1   Ко­га прв пат се по­ја­ви ин­дис­ки­от ми­ли­јар­дер Суб­ра­та Рој во Ма­ке­до­ни­ја, нај­а­ви де­ка на голф-те­ре­нот што ќе го пра­ви во ох­рид­ско Љу­ба­ниш­та пос­лед­на­та дуп­ка ќе би­де во езе­ро­то. Ве­ти де­ка во во­да­та ќе нап­ра­ви дуп­ка. И факт е. Дуп­ка­та во во­да­та се ос­тва­ру­ва. 
Дел од тој про­ект, ве­ро­јат­но, бе­ше и про­мо­ци­ја­та на ста­ро-но­ви­от зла­тен ба­ро­кен те­а­тар во Скоп­је со фес­ти­вал на ми­рот. Суб­ра­та бе­ше до­ма­ќин на за­ба­ва­та, а ми­нис­три­те од Вла­да­та, на че­ло со пре­ми­е­рот Гру­ев­ски, беа не­го­ви гос­ти. Оде­ше ди­рек­тен пре­нос на Соб­ра­нис­ки­от ка­нал на јав­ни­от сер­вис МТВ без пре­дуп­ре­ду­ва­ње де­ка прог­ра­ма­та не е за по­ма­ли од 16 го­ди­ни. Ми­ли­јар­де­рот не пла­тил за­куп за но­ви­от те­а­тар из­гра­ден со на­ши па­ри. Оти тој прв го про­ба те­а­та­рот. А за про­ба па­ри не се зе­ма­ат. Бо­ли­вуд­ско­то шоу бе­ше нај­у­ба­ви­от дел од фес­ти­ва­лот. Не­кој поз­нат ин­ди­ски пе­јач и ко­ре­ог­раф пе­е­ше пес­ни на Ма­до­на и иг­ра­ше со ин­ди­ски тан­чар­ки и тан­ча­ри. Зад не­го оде­ше ви­де­о­бим со уба­ви­ни­те на Ма­ке­до­ни­ја. Прек­рас­но неш­то. И на крај пе­ја­чот ги по­ви­ка гос­ти­те од гле­да­лиш­те­то да ста­нат од ка­ди­фе­ни­те стол­чи­ња и да пе­ат со не­го. Ама тие не ста­наа и не пе­е­ја. Са­мо дос­то­инс­тве­но ра­коп­лес­каа. Па за­до­вол­ни­от умет­ник им се заб­ла­го­да­ри: "Вие сте прек­рас­на пуб­ли­ка". 
Тој и не знае кол­ку сме ние прек­рас­на пуб­ли­ка. Тоа се до­ка­жа уш­те ис­та­та ве­чер от­ка­ко го ис­лу­шав­ме и го­во­рот на Суб­ра­та. Во на­ши­от те­а­тар. Пред на­ши­те ми­нис­три. На на­ша­та др­жав­на те­ле­ви­зи­ја. 
Чул неш­то ми­ли­јар­де­рот де­ка тре­ба не­как­ва по­ли­ти­ка за де­ца ту­ка да се про­мо­ви­ра. Ама из­ме­шал со Ин­ди­ја. Та­му мно­гу де­ца, ту­ка мал­ку... Па секс ли тре­ба, кол­ку тре­ба, ка­ко тре­ба... Па кој тре­ба да го прак­ти­ку­ва тоа, гра­ѓа­ни од прв ред, гра­ѓа­ни од втор ред... На гле­да­лиш­те­то ли мис­ле­ше кој во кој ред се­ди или она­ка си фи­ло­зо­фи­ра­ше ка­ко ми­рот­во­рец од Ин­ди­ја, баш на ро­ден­де­нот на Ган­ди, не ми бе­ше јас­но. Па ка­жу­ва­ше неш­то за кри­ми­нал­ци во не­го­ва­та ор­га­ни­за­ци­ја. Ама и ним им да­вал шан­са. Мно­гу се дру­жел со ма­ке­дон­ски­те по­ли­ти­ча­ри, па неш­то чул, ама не до­чул и за ме­ди­у­ми­те. Ре­че де­ка "ме­ди­у­ми­те има­ат не­га­тив­на уло­га, оти вес­ни­ци­те, ка­на­ли­те и слич­но, глав­но, збо­ру­ва­ат за не­га­тив­ни нас­та­ни и да­ва­ат не­га­тив­ни из­вес­ту­ва­ња за рас­пра­вии, уби­ства и си­лу­ва­ња". Не знам за ко­ја зем­ја збо­ру­вал Суб­ра­та. Мо­же за не­го­ва­та Ин­ди­ја. Во Ма­ке­до­ни­ја са­мо уба­ви вес­ти се об­ја­ву­ва­ат. Си­гур­но за­тоа што ло­ши не­ма.

2   За­не­сен од фи­ло­зо­фи­ра­ње за ми­рот и ох­раб­рен од ап­ла­у­зи­те на ма­ке­дон­ска­та Вла­да, Суб­ра­та да­де не­кол­ку прек­рас­ни идеи кои не би им тек­на­ле ду­ри ни на Влат­ко Ѓор­чев, Или­ја Ди­мов­ски и Сил­ва­на Бо­не­ва за­ед­но. Ре­че де­ка "Вла­да­та тре­ба да де­фи­ни­ра пре­ку за­кон ко­ја е иде­ал­на­та го­ле­ми­на на ед­но се­меј­ство и де­ца­та од иде­ал­но­то се­меј­ство тре­ба да ги до­би­јат си­те бе­не­фи­ции, по­себ­ни­те при­до­бив­ки за гра­ѓа­ни­нот од прв ред". И ка­ко се­кој ан­га­жи­ран ми­рот­во­рец, вед­наш смис­ли каз­ни. Па ре­че: "Ро­ди­те­ли­те што не ја сле­дат иде­ал­на­та се­меј­на за­кон­ска де­фи­ни­ци­ја, ги гу­бат си­те при­до­бив­ки и де­фи­ни­ции за нив­ни­те де­ца, а тре­ба да го из­гу­бат и пра­во­то на глас". 
Два де­на по­ми­наа, а Вла­да­та уш­те не нап­ра­ви­ла но­во ре­гу­ла­тор­но те­ло. Мо­же не­ма­ат дуп­ка за згра­да во цен­та­рот на Скоп­је. По овој ци­ви­ли­за­ци­ско-ин­вес­ти­тор­ски со­вет на ми­ли­јар­де­рот од Ин­ди­ја, вед­наш тре­ба да се прис­та­пи кон фор­ми­ра­ње ре­гу­ла­тор­но те­ло за се­меј­ство. Ова не­за­вис­но те­ло ќе се гри­жи за одрж­ли­вос­та на иде­ал­ни­те се­меј­ства ре­гу­ли­ра­ни со за­кон. За таа цел, си­те же­ни до ме­но­па­у­за и мал­ку по­тоа ќе мо­ра да ги при­ја­ву­ва­ат плод­ни­те де­но­ви во цен­трал­ни­от ре­гис­тар на ре­гу­ла­тор­но­то те­ло. Ма­жи­те што не­ма да ги ис­ко­рис­тат тие де­но­ви, ќе мо­ра да има­ат мно­гу доб­ро оп­рав­ду­ва­ње за таа неб­реж­ност. Во вто­ра фа­за, же­ни­те ќе ги при­ја­ву­ва­ат де­но­ви­те на ову­ла­ци­ја на бер­за. Па та­ка ќе се фор­ми­ра бер­за на плод­нос­та. От­ка­ко ќе зат­руд­нат, ќе се пре­фр­ла­ат во бер­за на тру­дот. Кој од бер­за на плод­ност не­ма да се пре­фр­ли на бер­за на тру­дот, ќе се сме­та де­ка не ос­тва­ру­вал. И та­ка ќе ги из­гу­би шан­си­те да се ква­ли­фи­ку­ва во гра­ѓа­нин од прв ред. 
Оние што ќе би­дат гра­ѓа­ни од втор ред, не тре­ба да се заг­ри­же­ни. Суб­ра­та и ним ќе им да­де шан­са, ис­то ка­ко што им да­ва на кри­ми­нал­ци­те да се со­ци­ја­ли­зи­ра­ат. Ќе им овоз­мо­жи да се вклу­чат во про­ек­тот "Пра­ве­ње дуп­ка во во­да­та". А Вла­да­та ќе го суб­вен­ци­о­ни­ра тоа.

3   Ма­ке­до­ни­ја не­ма до­го­вор за екс­тра­ди­ци­ја со Ин­ди­ја. Суб­ра­та $ тре­ба на Вла­да­та за да при­ка­же ин­те­рес од ин­вес­ти­тор, а не­му Вла­да­та му тре­ба да не го ис­по­ра­ча во Ин­ди­ја ако евен­ту­ал­но го по­ба­ра­ат за нев­ра­те­ни­те ми­ли­јар­ди до­ла­ри за кои го ту­жи не­го­ва­та др­жа­ва.
Имај­ќи го ова на ум, не се ни за­чу­див зош­то јав­ни­от сер­вис ја пре­не­су­ва­ше оваа прет­ста­ва на Суб­ра­та Рој во коп­ро­дук­ци­ја со Вла­да­та на РМ. Сфа­тив де­ка тоа би­ло об­ра­зов­на прог­ра­ма. Лек­ци­ја­та што ја на­у­чив­ме е де­ка по­ли­ти­ка­та е бес­ра­мен биз­нис.

-------------

Постирано од: zagor
Датум на внесување: 06.Октомври.2013 во 00:05

....eee koga pisuvav deka i za pravenje deca ke vi treba dozvola od gore..vie se smeevte.Ete ,sega i Subaru de la roj vi go plesna vo zivo.Tuku,odi li toj doma ...vo indija ili ne smee?.

aaa i za siromastijata i seksot da kazam.Koga ke snema pari i ne ke moze da se protne nikade...togas ke se grupiraat vo pomali i pogolemi grupi..i ke siluvaat se sto ke sretnat.Pa mora nie da bideme pred indija.Ako ucenikot e poslab od ucitelot..bati takvata uka.

-------------
...zagor e ziv,se drugo e laga.

Постирано од: brza
Датум на внесување: 06.Октомври.2013 во 00:18
-kako i da e swami-ov e navistina retko videno popularen vo zemjava ,...shtom na sekoj chekor lugjeto od usta mu go vadat imeto....ма ајде

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 07.Октомври.2013 во 02:33
македонска политичка логика - дупи народ у здрав мозок

-------------
размисли пред да напишеш глупост

Постирано од: brza
Датум на внесување: 09.Октомври.2013 во 00:31
- kako da ne!ма ајде

...da ima narodov zdrav mozok ,...ne bi dozvolil da go dupat sigurno.

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Датум на внесување: 28.Февруари.2014 во 12:44
сега прочитав деке Субрата го притвориле во Индија......
ќе се вози Ставрески сам со тракторот од сега.....

-------------

Постирано од: емил
Датум на внесување: 28.Февруари.2014 во 12:55
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

сега прочитав деке Субрата го притвориле во Индија......
ќе се вози Ставрески сам со тракторот од сега.....
А инвестициите остануват ли ? Многу ми е битно да знам .

-------------

Постирано од: evangeline
Датум на внесување: 28.Февруари.2014 во 13:41
Ќе останат, ако Индија му земе се што имал и немал.хи, хи...
Па после ќе бара азил во Македонија и ќе си свиркање

-------------
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел.

https://www.youtube.com/watch?v=1DUYlHZsZfc" rel="nofollow - Being RICH
is not about how much you have,
BUT about how much you GIVE

Датум на внесување: 28.Февруари.2014 во 14:47

Пууу, јаз'к на спектаклите.

-------------
http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме.
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 28.Февруари.2014 во 15:48

http://www.time.mk/r/950a4cdabb/b9a79f56bf/" rel="nofollow - Молк во владата по апсењето на индиецот Субрата Рој

Молк во владата на Македонија по апсењето на бизнисменот Субрата Рој во Индија. Иако премиерот Никола Груевски и министрите изминативе години не пропуштаа прилика да се сликаат со него при безбројните најави за инвестиции во земјоделието, туризмот, градежништвото и културата и го пречекуваа со сите почести при доагањето во Македонија, денеска ниту еден од нив не сака да коментира како неговото апсење ќе се одрази на најавените бизниси во земјава.Портпоаролот на владата Александар Ѓоргиев прашањата за случувањата околу Субрата Рој ги префрли на претставништвото на неговата фирма во Скопје.

вртење со очи

-------------

Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 19:47
Ни го извалкаа пријателот брееесмеење

http://faktor.mk/archives/98295" rel="nofollow - ВИДЕО) Кој е човекот што го испрска со мастило Субрата Рој?

Постирано од: Buggyman
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 20:11
http://www.index.hr/vijesti/clanak/pogledajte-kako-se-indijci-obracunavaju-s-korumpiranim-poduzetnicima/731994.aspx

-------------
Homo homini lupus est...

Постирано од: Zlatnik
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 20:21
Ќе го искористам Субрата за да прашам за сите инвестиции во МК.
Можно ли е зад некоја од нив да стои наш човек, со негов капитал?
Добро, немора еден, може и неколкумина, кои зад поволностите од неплаќање давачки за стански инвеститори, всушност си ја реализираат сопствената идеја за бесплатен бизнис! Нормално, на „Субрата“ оди некој процент.
Незнам, прашувам онака, чисто лаички ...

-------------
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!

Постирано од: Alekxandar
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 21:18
Zlatnik: Ќе го искористам Субрата за да прашам за сите инвестиции во МК.
Можно ли е зад некоја од нив да стои наш човек, со негов капитал ?

Не треба многу интелект за да се поврзат работите .....

Постирано од: fiks
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 21:21
Субрата дојде,виде и си замина...изгледа ќе им е ова дамка голема на властиве..само ме интересира како ќе се правдаат

-------------
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Постирано од: Gorazd777
Датум на внесување: 05.Март.2014 во 18:56
Субрата Гној е само еден од ОНИЕ преку кои се внесуваат ОГРАБЕНИТЕ ПАРИ во последниве 22 години во Плурална Македонија.
Во НИВ имате вмешано од ДВЕТЕ ПОЛИТИЧКИ БИВШИ и СЕГАШНИ врхушки,нормално со нивни деца кои беа школувани во СТРАНСКИ ЗЕМЈИ,СО ЗАНАЕТ кој се учеше КАКО СЕ ПРАВИ СЕТО ТОА.Примерот подолу го спомнува и Миле(школуван во Грчка- три години КУ.РС за менаџери и една(1)година ГРАТИС во ОКСФОРД учење на АНГЛИСКИ,односно ВРСКА СО постоечките господа за ЗАПАДНИ ФИНАНСИИ и ГРАБЕЖ на МАСИТЕ),тоа е ДОСТА ПОопширно.
Сега Влегуваат ПРЕКУ ,Министерството за ТРАНСПОРТ и ВРСКИ,односно преку министерот ЈАНАКИЈЕСКИ МИЛЕ,како едно од ДЕЦАТА НА ЦРВЕНАТА БОРЖУАЗИЈА(треба само да видите од која АМБАСАДОРСКА ФАМИЛИЈА ПОТЕКНУВА ОД ВРЕМЕТО НА СФРЈ).
Системот на КРАДЕЊЕ И ВНЕСУВАЊЕ Е СЛИЧЕН.
И ако поврзувате со ПРИВАТИЗАЦИЈА,да таа ја ИЗВРШУВАШЕ сдсм- продолжи ДПМНЕ со оваа ВЛАСТ,но ЗАКОНОТ го НАПРАВИ ЛИЧНО и ПЕРСОНАЛНО внук на ЧЕНТО,кој живее во Англија и беше повикан од првата ЕКСПЕРТСКА ВЛАДА НА НИКОЛА КЉУСЕВ.
ТАка Прикаската околку ПРИВАТИЗАЦИЈА,ГРАБЕЖ-от и ВНЕСУВАЊЕ НА ПАРИ е ПОШИРОКА И ПОВАЛКАНА,  КОЛКУ ДА СЕ ЗНАЕ,КОГО ЌЕ ИЗБЕРТЕ И ПО КОЈ ПАТ,нормално
ОД СЕТО ТОА АКО ИМАТЕ ЛИЧНА КОРИСТ,нели за 
МАКЕДОНИЈА СЕ РАБОТИ И ...ЧЕКМЕЏЕТО НИВНО.!

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА

Датум на внесување: 05.Март.2014 во 19:16
Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

Примерот подолу го спомнува и Миле(школуван во Грчка- три години КУ.РС за менаџери и една(1)година ГРАТИС во ОКСФОРД учење на АНГЛИСКИ....................

За да не се шират невистини, да се шпекулира со непотребни работи намигнување

Повели..

EDUCATION:
 September 2004

• „Macroeconomic and Financial Sector Issues“, CEF Slovenia.

August 2003

• „Fiscal Decentralization and Local Government“, Georgia State University, Atlanta, USA.

March 2002

• „Seminar for Prevention of Money Laundering“, Skopje.

September 1999 – July 2001

• Internship at the American College of Thessaloniki.

March 2001

• „Challenges and Opportunities Conference“- Thessaloniki.

April 2001

• „Leadership Conference“, American College of Thessaloniki.

September 1999 – June 2001

• „Successful Marketing“, American College of Thessaloniki.

May 2000

• „Globalization Conference“, American College of Thessaloniki.

February 1998 – August 2001

• BA in Management and Business Administration, at the American College in Thessaloniki.

October 1997 – January 1998

• English and business English at the Language School in Oxford.

September 1993 – June 1997

• “Mirche Acev ”High School – Prilep.   

Да го имаше и ти истото образование Горазд, сигурно ќе беше далеку поуспешен од ова што си денес!да

-------------

Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 05.Март.2014 во 20:04
Големите корпорации (дури и во сопственост нa еден човек) не работат како што си замислуваме ние научени од македонските искуства. голема насмевка 

Тоа што Субрата Рој е под истрага не значи дека корпорацијата застанува со работа. Вакви нешта не се случуваат првпат и нема да бидат последен. Постојано некој е истаражуван за прикривање даноци, за неисплалкање дивиденти, за трето или четврто… целата работа е до држeње на парите за да направат што поголеми камати. Мене, на пример, тоа ми го направија од Комерцијална Банка. Ми држеа директен банкарски депозит два месеци под изговор дека не бил дeпoнаран кај нив. И потоа, кога веќе беа притиснати од "странските" банки, одеднаш "опа" ги најдоа… демек ги прокнижиле претходниот ден, а не на денот кога требало. трепкање Аматерски изговор. голема насмевка

Било како, нас не не интересира што прави Субрата Рој додека планот за инвестицијата тече според договорот со кој се обврзува корпорацијата "Сахара". Дури и ако се случи таа да се откажи од договореното, Македонија ќе го земе гарантниот депозит депониран во меѓународните банки.

Република Македонија нема да биде оштетена без обизр што да се случи и со Рој и со Сахара.

-------------
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.

Датум на внесување: 05.Март.2014 во 20:58
Originally posted by evangeline evangeline напиша:

Примерот подолу го спомнува и Миле(школуван во Грчка- три години КУ.РС за менаџери и една(1)година ГРАТИС во ОКСФОРД учење на АНГЛИСКИ....................

За да не се шират невистини, да се шпекулира со непотребни работи намигнување

Повели..

EDUCATION:
 September 2004

• „Macroeconomic and Financial Sector Issues“, CEF Slovenia.

August 2003

• „Fiscal Decentralization and Local Government“, Georgia State University, Atlanta, USA.

March 2002

• „Seminar for Prevention of Money Laundering“, Skopje.

September 1999 – July 2001

• Internship at the American College of Thessaloniki.

March 2001

• „Challenges and Opportunities Conference“- Thessaloniki.

April 2001

• „Leadership Conference“, American College of Thessaloniki.

September 1999 – June 2001

• „Successful Marketing“, American College of Thessaloniki.

May 2000

• „Globalization Conference“, American College of Thessaloniki.

February 1998 – August 2001

• BA in Management and Business Administration, at the American College in Thessaloniki.

October 1997 – January 1998

• English and business English at the Language School in Oxford.

September 1993 – June 1997

• “Mirche Acev ”High School – Prilep.   

Да го имаше и ти истото образование Горазд, сигурно ќе беше далеку поуспешен од ова што си денес!да

Абе ИЧ,не сакам НЕКОЈ лично да ми се обрајча,многу сакам за ТЕМАТА дискусија,нема да навлегувам премногу,НО
Ова долу ПРЕМНОГУ МИ СМРДИ ЗА ТВОЈОТ КАРАКТЕР,а за погоре РАБОТИТЕ(КОИ ДЕЛИМНО НЕ СЕ ПРОВЕРЕНИ), можеш да додадеш за волја на вистината,
ДОДЕКА СТУДИРАЛ ВО ГРЧКА,во СОПЧЕТО му СТУДЕНТСКО ја имал СЛИКАТА ОД НЕГОВИОТ ПАД(Т)РОН БРАНКО ЦРВЕНКОСКИ,НА КОЈА СЕКОЈ ДЕН МУ СЕ ЗАБЛАГОДАРУВАЛ И МУ СЕ МОЛЕЛ.
Ова морам да го објаснам за ПОЛТРОНИТЕ,а горенаведната ПЕРСОНА Е ЧЛЕН НА ДПМНЕ и го ГНАСИ ЗАЕДНО СО ВРХУШКАТА името на В.М.Р.О.
тоа ми е поентата за подетално нема ни да зборувам ,НЕМАШ ТОЛКУ ОТВОРЕН УУУУММММ,да СПОЗНАЕШ, 
И БЕЗ ЛИЧНИ НАВРЕДИ,МОЛАМ и БЛАГОДАРАМ!

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА

Датум на внесување: 06.Март.2014 во 01:02

Абе ИЧ,не сакам НЕКОЈ лично да ми се обрајча,многу сакам за ТЕМАТА дискусија,нема да навлегувам премногу,НО
Ова долу ПРЕМНОГУ МИ СМРДИ ЗА ТВОЈОТ КАРАКТЕР,а за погоре РАБОТИТЕ(КОИ ДЕЛИМНО НЕ СЕ ПРОВЕРЕНИ), можеш да додадеш за волја на вистината,
ДОДЕКА СТУДИРАЛ ВО ГРЧКА,во СОПЧЕТО му СТУДЕНТСКО ја имал СЛИКАТА ОД НЕГОВИОТ ПАД(Т)РОН БРАНКО ЦРВЕНКОСКИ,НА КОЈА СЕКОЈ ДЕН МУ СЕ ЗАБЛАГОДАРУВАЛ И МУ СЕ МОЛЕЛ.
Ова морам да го објаснам за ПОЛТРОНИТЕ,а горенаведната ПЕРСОНА Е ЧЛЕН НА ДПМНЕ и го ГНАСИ ЗАЕДНО СО ВРХУШКАТА името на В.М.Р.О.
тоа ми е поентата за подетално нема ни да зборувам ,НЕМАШ ТОЛКУ ОТВОРЕН УУУУММММ,да СПОЗНАЕШ, 
И БЕЗ ЛИЧНИ НАВРЕДИ,МОЛАМ и БЛАГОДАРАМ!

Горазд, 

Како што можеш да забележиш само те корегирав затоа што не си во право, а за што би служел форумов ако не за дискусии, па дури и кога не си во право, нелинамигнување 

Јас верувам во документацијата која што ја издале официјалните органи на соодветниот Универзитет, за волја на вистината убаво си е се наведено. А доколку ти или твоите партиски другарчиња не верувате во истата слободно можете да ја оспорите доколку имате докази!

Кој изигравал икона во собата студентска не ме интересира мене, а не треба да те интересира ни тебе.

Мојот карактер можеби ти смрди затоа што сум праведна и не сакам никакви дезинформации на форумов, така било до сега така ќе биде и од сега.да

Во врска со таканаречената лична навреда, воопшто не е навреда мојата изјава - Доколку си го имал истото образование ќе беше далеку поуспешен од што си денес, бидејќи тоа е факт драг Горазд, а доколку не можеш да се помириш со него слободно запиши се на магистерски или докторски студии на некој попрестижен Универзитет, па потоа ќе дискутираме. 

До тогаш 
Пријатен престој на ИдиВиди форумотсреќа

-------------

Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 06.Март.2014 во 06:47

За вкусови и лични ставови не се расправа.

Дозволено е само на они кои се поеднакви од другите...намигнување

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

........
Било како, нас не не интересира што прави Субрата Рој додека планот за инвестицијата тече според договорот со кој се обврзува корпорацијата "Сахара". Дури и ако се случи таа да се откажи од договореното, Македонија ќе го земе гарантниот депозит депониран во меѓународните банки.

Република Македонија нема да биде оштетена без обизр што да се случи и со Рој и со Сахара.

Не знам кои тоа вас, не ве интересира...
ама ако мислиш дека другите потенцијални инвеститори...
не ги интересираат вакви приказни...
тогаш, џабе ќе се убедуваме...не знам

а тоа дека е сеедно за рејтингот на една држава...
кој и каков "инвеститор" вложува пари во бизнис...
е смешно...

ама...
тоа е само мое скромно мислење...

и сигурно не сум во право...

пошто е на основа на македонското искуство...
а ние тука...
поим немаме од ништо...збунетост

Датум на внесување: 22.Март.2014 во 17:25
Каде го има тоа ВЛАДТА да соработува со ДОКАЖАН КРИМИНАЛЕЦ,а народот ПОВТОРНО ДА ГИ БИРА,па се разбира во ВАКВА ЗЛАТНА ЗЕМЈА!

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА

Датум на внесување: 13.Јуни.2014 во 17:06

http://www.time.mk/r/NONE/94f5704dc5/" rel="nofollow - Отпуштени работниците во хотелот Славија, пропаѓаат ли инвестициите на Субрата Рој?!

Неее, какво пропаѓање бе луѓе. Ни се чини. Фалуцинации. 
Не не, не сме со сите. 
Барем јас, за другите не знам.

-------------

Датум на внесување: 14.Јуни.2014 во 00:11
http://a1on.mk/wordpress/archives/344465" rel="nofollow - http://a1on.mk/B92 ...nasednaa

..ne site makedonci nasednaa,ja na primer.
Neka mu mislat vodzite.смеење..i tie zavedenite vo narodni nosii..i drugite so minici..i onie so stafetata..i pejacite na koncertot..i organizatorot normalno.

-------------

Датум на внесување: 08.Ноември.2014 во 18:43
Шарлатанот за кој нашиве домашни шарлатани не убедуваа дека тој е Месија за нас, го покажа вистинското лице а овие пак му ја сјебаа банкарската гаранција....демек биле доведени во заблуда

Постирано од: novace
Датум на внесување: 08.Ноември.2014 во 19:12

Шарлатанот за кој нашиве домашни шарлатани не убедуваа дека тој е Месија за нас, го покажа вистинското лице а овие пак му ја сјебаа банкарската гаранција....демек биле доведени во заблуда

БРАТ за БРАТ , АМА...„сирењето„ е  (само) за ПАРИ.

намигнување

-------------
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти

Постирано од: svetosparki
Датум на внесување: 08.Ноември.2014 во 19:22
JA znaev deka u MKD ima kolku tolku pametni luge u Opozicijava,ali deka poise imalo Slepci ,sekoj den se poise se ubeduvam deka sum u pravo...
I...stvarni dezurni ITsh*tERI(ovaka im zvuci bolje,zaso ako kazam GOMNOJADCI,odma ke cmi go pokrijat tekstot u crno...

CELOSVETSKI ITsh*tERI-PAZETE SE...KE PUSTAM VODA NEKOJ DEN...

Датум на внесување: 09.Ноември.2014 во 07:57
Не паѓајте во несвест....вашиов брат не се откажува така лесно од вас...хи, хи...
не се наоѓаат така лесно истомисленици...газење од смеење

Субрата во затвор, жена му и синовите имаат македонски пасоши, „Сахара“ не се откажува проектите

Банкарската гаранција за агрокомбинатот е активирана, договорот не е раскинат, а ние не се откажуваме од инвестициите во Македонија, велат од индиската компанија „Сахара груп".

Во изјавата за порталот  http://faktor.mk/archives/130901" rel="nofollow - „Фактор“  претставници на „Сахара груп“ признаваат дека имаат проблеми во Индија и очекуваат дека наскоро оваа ситуација ќе биде надмината.

„Ќе најдеме начин да го решиме и ова прашање во Македонија. Посветеноста на „Сахара груп“ за бизнисите во Македонија останува и немаме намера да се повлечеме од Македонија, каде имаме јасен бизнис план“, велат од претставништвото на „Сахара груп“ во Македонија.

Индискиот милијардер Субрата Рој, сопственикот на групацијата „Сахара“ од февруари годинава е во  http://www.mkd.mk/makedonija/fotografii-i-video-od-apsenjeto-na-subrata-roj" rel="nofollow - затвор  во Индија за измама со лажни хартии од вредност тешка околу 4 милијарди долари.

Вчера Министерството за земјоделство информираше дека банкарската гаранција од 3 милиони евра е активирана и дека наскоро ќе биде раскинат и договорот за агрокомбинатот „Џумајлија“Жена му и двата сина на Субрата Рој веќе имаат македонски пасоши. Сите тројца го добија овој документ врз основа на член 11 од Законот за државјанство. Овој член значи дека од овие личности Македонија има „особен научен, економски, културен, спортски или друг национален интерес“. Во случајов, најверојатно станува збор за економски интерес, врз основа на најавените проекти во земјава од страна на сопругот и таткото Субрата Рој и неговата компанија „Сахара груп“.

За каков интерес може да стане збор сега, кога Субрата Рој е во затвор во Индија со пресуда за враќање на околу 4 милијарди долари на голем број граѓани поради измама?

Сопругата на Субрата Рој, Свапна, стана македонски државјанин речиси истовремено кога Министерството за земјоделство решило да ја активира банкарската гаранција на „Сахара груп“ за проектот Џумајлија.

Датум на внесување: 09.Ноември.2014 во 20:41
На жената и дечината на Суб ке му следува социјална помош ...зашо време Суб потроши во убедување на македонските селанчишта дека е внучето на Дедо Мраз.

Датум на внесување: 10.Ноември.2014 во 18:42
Ho-HO-Ho...HO-HO-HO---ho...ho...ho...ho...Ovde pocituvac na zivotot i deloto na Dedo Mraz...I ke Ve zamolam,da veke Nikogas,Nikogas ne go stavate u negativna Konotacija ili da go koristite za petparacki potkusuruvanja ...A ZOSTO...Pa .dobro bre majku mu,kogo pokusavate da
go taslacite u mozok...So Dedo Mraz...Koj Dedo mraz...So vikase Baba mi...Da mi pukne Picna zila...Pa,eve "NIE",sme veruele deka e e On vnuk na Dedo Mraz,aj,moze tuka malce laze,moze se nekoj rod ili krilo u familijata
i ni ostai 3 000 000 EUrosi,ko sea,''I da ne dojde Dedo Mraz,nabavete si barem sneg...ke vi treba...A On ke ide da se rasprava so Svetskiot Sud za
svoite grevovi...Pa,sakate da kazete deka Vladata napraila DIREKTEN DOGOVOR ZA DRZAVNA INVESTICIJA so NAJGOLEMIOOT KRIMINALEC,VNUK na DM,bez
toa da go znaat site Megunarodni VALIDNI Politicki,Policijski,Ekonomski
institucii,deka ni MMF,EU,NATO,i drugiKUROTRESINI,so sekojdnevno go snimaat Grujo so sve moze da naprai za 24 casa...IDETE,LECETE SE...
ZASTO????PA,TOJ so vi e Vodac na Opozicijata ko Prvo mu go ukrade identitetot na DM,obekavajki stvari so duri i DM nemoze da gi smisli..
Gospodinot Subrata,kriminalno ili drugacije,SVESNO ostai 3 000 000EUrosi
ma JA go vikam baksis,za uslugata so mu se posveti sosve opravdanoto vnimanie ko Svetski poznat biznismen...A SO PRAIME SO OVOJ DOKAZAN
KRIMINALEC,ABOLICIONIRAN od OKTOPODOT,SO TREBASE DA SKAPE U ZATVOR,
I PAZI,DURI i PRETI NA DRZAVAva I mENE KO GRAGANIN DEKA OVA mOMENTALNO
POLITICKO UREDUVANJE NEMA DA DOCEKA IZBORI,sO USTE MU SE PO sUDOVI,PREDMETITE OD vUKOJEBINATA,pa subrata E za NEgo pd...i PAZI ...
duri e i lider na opozicijata,odGOVOrnost so ne se prevzema taka lesno,ako znaes koj i so imas u pozadina,ali cim taka lefterno ja prevzemas,znacio deka si do Balcak spremen da platis za razaranjata so gi naprai SKM -PDP,SDSM vo periodot koga haraa u MKD...I sea ke mu se
smees na STAVREVSKI so go donel ROJ?Dali e bolji od TVOJ?Ali Vie ste tolku sitni dusi ,so ne ni vredi coek da se baftara so Vas...ROJ SUBRATA,duri ne ni pocna da prai nesto .i toa so svoi pari,za razlika od VAS,so ebavte Pola MKD,so pari vlozeni u Potemkinovi sela...Prvo poglednete go Balvanot u vaseto oko,posle barajte zrnce pesok u drugoto...

Датум на внесување: 10.Ноември.2014 во 19:17

Судбина...

Датум на внесување: 10.Ноември.2014 во 21:15
Свето, Рој ако е идол твој ке морам да ти кажам дека гадно ке заврши зашто пред повеке од месец дена на средбата со Кинескиот премиер,Нарендра Моди најави жестока борба со криминалот во горните касти од Индиското опшество,а Рој е пример дека Моди е доследен на зборот.

Датум на внесување: 10.Ноември.2014 во 21:41
.. a parite legnaa na smetkata ili se zarobeni?.kako ide toa..не знам

-------------

Датум на внесување: 11.Ноември.2014 во 09:12

Криво ми е штафета што не му дадоа на човекот.

-------------
неколку жолти цветови.

Датум на внесување: 11.Ноември.2014 во 09:22
Хм, чудно, се насанка власта со Субрата, али пак ко ќе пресметаш, од него ни ќар ни зијан од финансиско- економска гледна точка на крај испадна.

А уште почудно ми е што опозицијава не го искористи ова за своја промоција, или се слепи или нешто друго.
Ама ко ќе се земе предвид дека реакциите им се ко на пијана кокошка во се друго, тогаш вистина заглибале во тешка и густа тиња.

-------------
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 11.Ноември.2014 во 11:13
Originally posted by fiks fiks напиша:

Хм, чудно, се насанка власта со Субрата, али пак ко ќе пресметаш, од него ни ќар ни зијан од финансиско- економска гледна точка на крај испадна.

А уште почудно ми е што опозицијава не го искористи ова за своја промоција, или се слепи или нешто друго.
Ама ко ќе се земе предвид дека реакциите им се ко на пијана кокошка во се друго, тогаш вистина заглибале во тешка и густа тиња.

А на мене сепак најчудно... ми остана умот во дадената т.н. банкарска „гаранција„ од  г. Субрата Рој и Компанијата Сахара во јавно кажаниот износ..чинам беше три милиони евра.
Давателот на „гаранцијата„ е Банка-та викана Сосиете Женерал...алијас (некогашна ни) Охридска Банка.
пс
Непознавајќи ги лично и толку добро меѓу банкарските „заврзлами„...искрено се плашам на крајот да не го плати целиот „цех„ само Охридска Банка...ако Банката Сосиете Женерал се „извлече „ од ова ситуација...на некој и нам „непознат„ начин?!. 
(з`ш таке бре аре охриѓани ем и заспани а?!)
Но...ќе видиме и лично , на крајот од краевите.
Нечии...(под)разбирасе.
намигнување

-------------

Датум на внесување: 11.Ноември.2014 во 14:17
Не знам како одат тие процедури со банкарски гаранции, кој ги дава, како ги дава и слично, некој од таа проблематика ако знае нека напише.

-------------
неколку жолти ракии.

Датум на внесување: 11.Ноември.2014 во 17:35
Odredena firma koja shto e zainteresirana (vo sluchajov) za investiranje (inaku istoto vazi i za aukcii i sl) e dolzna da dostavi bankarska garancija vo iznos prethodno utvrden od (vo ovoj sluchaj) vladata. Toa e vsushnost odreden iznos koj shto firmata na Subrata go dostavil vo Sosiete G. (moze vo bilo koja banka), pa dokolku ne gi ispolni uslovite od dogovorot, tie pari mu se odzemaat. Istoto se sluchuva i koga nekoj uchestvuva vo aukcija za odreden imot, se bara bankarska garancija vo iznos od 10-20% od pochetnata cena na naddavanje. Dokolku kupuvachot ne go isplati ostatokot od sumata, bankarskata garancija se aktivira, t.e mu se odzemaat sredstvata vo korist na ponuduvachot.
Ist e sluchajot i so Roj.

-------------

Датум на внесување: 11.Ноември.2014 во 18:43

Република Македонија нема да биде оштетена без обзир што да се случи и со Рој и со Сахара.

Министерството за земјоделство ја активирало банкарската гаранција на индиската компанија „Сахара груп“ од околу 3 милиони евра поради неисполнување на обврските на компанијата од договорот потпишан при преземање на комбинатот.

Ако тој или неговото семејство сака да склучи нов договор нека повели и нека направи уште еден.

-------------
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.

Датум на внесување: 11.Ноември.2014 во 18:49
..prasanjeto mi bese,dali parite se legnati na smetka na Budzetot na RM,ostajte papiri i hipoteki.
Mislam deka smetkata na Subrata "de la" Roj e blokirana...a koja i kako ne znam,ni dali edna ili sto..isto ne znam.Znam samo deka,bankite baraat garacija vo kes ili hipoteka ama kako e izvedena ovaa rabota so Sahara na toa pole....ne znam.
FALA.намигнување

-------------

Датум на внесување: 11.Ноември.2014 во 19:05
Originally posted by zagor zagor напиша:

..prasanjeto mi bese,dali parite se legnati na smetka na Budzetot na RM,ostajte papiri i hipoteki.
Mislam deka smetkata na Subrata "de la" Roj e blokirana...a koja i kako ne znam,ni dali edna ili sto..isto ne znam.Znam samo deka,bankite baraat garacija vo kes ili hipoteka ama kako e izvedena ovaa rabota so Sahara na toa pole....ne znam.
FALA.намигнување

Shtom ja aktivirale bankarskata garancija verojatno legnale parite na smetka na ministerstvoto. Smetkata na Roj ako dobro prochitav ne e blokirana vo Makedonija. Od smetkata vo SG treba da gi povlechat parite.
Retko koja banka (osven ako ne e pod pritisok na ministerstvoto) bi odobrila bankarska garancija vrz osnova na hipoteka, osobeno na firma shto e tek sega otvorena vo Makedonija.
Kako i da e, shto se 3milioni za Sosiete

-------------

Датум на внесување: 11.Ноември.2014 во 19:53
Bre...bre...bre...So pobrgu nek se zatvori ovaa tema,zasto nekoj bi mozel
da svrsi u gaki...Kriminal si e kriminal,pa koj saka neka e akter...Ja ubavo kazav,deka,na Subrata ne mu pisuese na celo deka e finanski nestabilen,so nekoi odv Inkvizicijava go koristat za napad na Aktuelnata vlast,i zatoa se igra na kartata na Bankarska garancija,so mene mi e sasvim korektno...Za razlika od
ZIV LOPOV so seta po MKD sokacive,so go aboliraa za tezok Ekonomski kriminal,i seuste ima nekoi sumnjivi zdelki u negovata mu Vukojebina...E,Subrata necinel,
a ova e nase gomno,pa drugacije smrdi...Subrata posteno ke si go sudat,i tesko
nekoj deka ke go Abolira,za razlika od Nasiov so EM SUTO-EM BODE...Dvojnite arsini ne se sefte na Forumov,taka da....

Постирано од: Radijator
Датум на внесување: 11.Ноември.2014 во 20:31
Ostaj garancijata, mene ne mi e jasno so koj um ovie od DPMNE vcera izlegoa so slednoto soopstenie:

"Владата и премиерот Груевски никогаш не рекла дека ќе инвестира, ниту дека нема да инвестира. Владата единствено соопшти дека компанијата пројавила интерес, а самиот сопственик на компанијата изјави дека ќе инвестира. Прашањето дали таа ќе инвестира или нема да инвестира, е тема која зависи од самиот инвеститор, а задача на Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ е да се бори за секое новоотворено работно место кое значи егзистенција за граѓаните и многу семејства"

I izjavata na Stavreski od 2013:

"Би сакал да истакнам дека преоктот на „Сахара груп“ за инвестирање во македонското земјоделство посебно во млекопроизводството денес станува реалност. Тоа е најголемиот проект или најголемата инвестиција во македонското земјоделство во последниве 25 години“, рече Зоран Ставревски во август 2013-та

Strasno !!!!

-------------
Just because i see the world with my own eyes, that doesn't make me a sinner !!!

Датум на внесување: 11.Ноември.2014 во 21:56
Znaci,uporno se povtoruva edna ista rabota...Ne e problemot u investiciite,tuku
zasto e uste DPMNE na Vlast....Za site slepci,ke kazam uste ednas...Na Subrata
ne mu pisuese na celo deka e zaglaven so finansii i bespotrebno se napaga Vladata
za sousesnistvo...Ali,koj ne saka da ja cue vistinata,neka go cue ova...

90-ite godini BC,zaedno so Coraviot,dodelija Plaketa za najdobar Biznismen u MKD
A znaete na kogo?Na Crvenata Sonja od TAT...Na NAJGOLEMIOT kriminalec vo istorijata na MKD...Taka da ...

Датум на внесување: 11.Ноември.2014 во 22:40
Грешиш Свето.
Уште пред да почне целата оваа претстава со Субрата, веќе се знаеше дека е заглавен до гуша.
Затоа и медиумите многу го критикуваа, ја критикуваа и владата и многу муабети извадија..
Уште пред овој датум се крена голема прашина околу него, можеше владата уште тогаш да се откаже, барем срамот немаше да им падне на нивни грб.

Испратена: 05.Октомври.2013 во 13:34 од Ninja 35

Прек­рас­на пуб­ли­ка

Ши­ло­то вр­ти. Се дуп­чи дуп­ка­та во во­да­та... Пишува Горан МИХАЈЛОВСКИ

3   Ма­ке­до­ни­ја не­ма до­го­вор за екс­тра­ди­ци­ја со Ин­ди­ја. Суб­ра­та $ тре­ба на Вла­да­та за да при­ка­же ин­те­рес од ин­вес­ти­тор, а не­му Вла­да­та му тре­ба да не го ис­по­ра­ча во Ин­ди­ја ако евен­ту­ал­но го по­ба­ра­ат за нев­ра­те­ни­те ми­ли­јар­ди до­ла­ри за кои го ту­жи не­го­ва­та др­жа­ва.
Имај­ќи го ова на ум, не се ни за­чу­див зош­то јав­ни­от сер­вис ја пре­не­су­ва­ше оваа прет­ста­ва на Суб­ра­та Рој во коп­ро­дук­ци­ја со Вла­да­та на РМ. Сфа­тив де­ка тоа би­ло об­ра­зов­на прог­ра­ма. Лек­ци­ја­та што ја на­у­чив­ме е де­ка по­ли­ти­ка­та е бес­ра­мен биз­нис.

-------------

Датум на внесување: 11.Ноември.2014 во 22:54

Shtom ja aktivirale bankarskata garancija verojatno legnale parite na smetka na ministerstvoto. Smetkata na Roj ako dobro prochitav ne e blokirana vo Makedonija. Od smetkata vo SG treba da gi povlechat parite.
Retko koja banka (osven ako ne e pod pritisok na ministerstvoto) bi odobrila bankarska garancija vrz osnova na hipoteka, osobeno na firma shto e tek sega otvorena vo Makedonija.
Kako i da e, shto se 3milioni za Sosiete намигнување 

Ако добро Ве разбрав...од Вашиот текст даден како одговор погоре може да се заклучи дека:
Државата Македонија е целосно обештетена сходно на однапред опишаниот износ , како дел од обичајното право кое се практикува за вакви прилики..
При склучување на меѓусебни и меѓународни договори.
Одтука ..испаѓа дека овде е направен непотребен трошок околу тема која е во суштина неинтересна во детали особено за пошироката овдеприсутна публика.
Исклучок овде преставуваат , само некои баеги шашрдисани и прикриени душегрижници , убаво опишани кај македонскиот народ како ...ни на мртво плаче ниту на живо се радува.
Има и други нивни дефиниции...но кој сака подетално...дозволен им е и туѓ придонес за тоа овде.
Како тоа народот македонски ги има „осликано„ ваквите наши граѓани/селани душегрижници. 
намигнување

-------------

Датум на внесување: 11.Ноември.2014 во 23:14
Originally posted by novace novace напиша:

Ако добро Ве разбрав...од Вашиот текст даден како одговор погоре може да се заклучи дека:
Државата Македонија е целосно обештетена сходно на однапред опишаниот износ , како дел од обичајното право кое се практикува за вакви прилики..
При склучување на меѓусебни и меѓународни договори.
Одтука ..испаѓа дека овде е направен непотребен трошок околу тема која е во суштина неинтересна во детали особено за пошироката овдеприсутна публика.
Исклучок овде преставуваат , само некои баеги шашрдисани и прикриени душегрижници , убаво опишани кај македонскиот народ како ...ни на мртво плаче ниту на живо се радува.
Има и други нивни дефиниции...но кој сака подетално...дозволен им е и туѓ придонес за тоа овде.
Како тоа народот македонски ги има „осликано„ ваквите наши граѓани/селани душегрижници. 
намигнување

Дали е обештетена не знам, тоа го знае министерчето и дечките од владата. Иако прочитав некаде дека Субрата не чинел 10 милиони евра. Кој знае, никој од нас нема пристап до тие информации, обични смртници сме, нелинамигнување

-------------

Датум на внесување: 12.Ноември.2014 во 01:47
Фала богу, тоа е капитализам - инвестиции, рескирања, добивки и губитоци.

Ова не е единствена промашена зделка денес во светов, а со Субрата тоа на Балканов им се случи и на хрватите, а пред некоја година и на британците. И таму народот не се собра да плука по нивните влади и да бара линчувања за Субрата, Тони Блер, Петко или Станко. 

И затоа постојат банкарски депозити како гаранции дека инвеститорот ќе го почитува склучениот договор или ќе му се скини џепот.

Е сега, нам прв пат ни се случува ова и едни се потресуваат како да е крај на светот, а други се обидуваат на циркуски начин да се здобијат со партијски поени.

Реалната слика на теренот е дека од сите досегашни направени инвестицијски зделки само оваа се заврши без очекуваното реализирање. Факт е дека во досегашната македонска историја, почнувајќи од времињата кога беше република во СФРЈ, па до денес, во Македонија никогаш не се инвестирало и не се вработувало повеќе од овие 5-6 години. 

-------------

Датум на внесување: 12.Ноември.2014 во 09:29
[QUOTE=svetosparki] Za site slepci,ke kazam uste ednas...Na Subrata
ne mu pisuese na celo deka e zaglaven so finansii .............

И на Абу Бакр не му пишуе на чело дека е терорист па дај да му понудиме да инвестира во некоја слободна зона,а и многу добро стои финансиски.

Датум на внесување: 12.Ноември.2014 во 21:27
Не мора на никој да му ПИШУВА на чело дека е МУФЉАТОР.СО ОВДЕШНИВЕ КРИМИНАЛЦИ НА ВЛАСТ СИТЕ АЈДАМАЦИ БЕЛОСВЕТСКИ,ИНВЕСТИРААТ ОВЃЕ,у оваа златна земја,каде можат да се ПЕРАТ ПАРИ И НИКОЈ ДА НЕ ОДГОВАРА,па зарем и АМЕРИКАНЧЕТО не ги испредаши за тоа како нема ОСУДА ЗА НИКАКОВ КРИМИНАЛ;ДЕМЕК СИТЕ БИЛЕ ЧИСТИ.
Инаку ЦИРКУСОТ што го правеа(со субрата ГНОЈ) во нашиот ни главен град ,за тоа и други ГЛУПОСТИ НЕМА ПОТРЕБА ДА СЕ ОДГОВАРА.

-------------
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА

Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 13.Ноември.2014 во 17:48
Lugje de glejte na sletlata strana ... Kolku li rabotni mesta bi se otvorile ... Gojdari , molzachi , pa tie sho ce praat sirenje , kashkavali , yogurti , pa traktoristi , kombanjeri , sobirachi na trava , seno  ... 
Ionaka makedoncheto za drugo ne go biva ama bitno e da se namaluva nevrabotenosta 

-------------
I'm out bcz of pathetic around here

Датум на внесување: 13.Ноември.2014 во 17:59
..abe ostajte,sam sakaat da gi omalovazat i obezvrednat investiciite i tie sto imaa namera da vlozat kaj nas.Eve nekolku ..samo stiklirajte sto e a sto ne e realizirano ili nemale namera da investiraat.

-„Дрисла“ од ѓубрето ќе прави пари  23.11.2011

...od ovoj proekt veke pola grad e osvetlen,ama od plamenite jazici a ne od svetilki...

-17 компании сакаат да инвестираат во Дрисла  sep.2011

..ovie sakale ama ne sme im dale.Taka mislam...

-imase edna avstriska komp. sto dobi pa se otkaza od Tetovo i Gostivar...za djibreto od 1/4 del od Makedonija.

...za hidrocentralite i da ne baram..sto tenderi upropasti opozicijata.
...za naplatnite rampi i avtopatot..za gasifikacija na RM.stvarno del bea so pisma vo koi imase namera..ama ete..sudba nasa e...nema pari.

I sega ste se fatile za S "de la" R..cekajte malku,sinovite se tuka,tie ke vlozat od peite na tatko im.ne za dzabe imaat drzavjnstvo duri iustvot go smenivme,po vtor pat(ednas za albancite)sega za niv.

zatvorete tema,da ne se nerviram,nema rezon... posto samo srbite ne gi zaeba.

-------------

Датум на внесување: 13.Ноември.2014 во 18:14
..i ova go najdov..намигнување
19.12.2011.
...Станува збор за локацијата на кое своевремено странска компанија
сакаше да гради голф терени. Но, по долгото време без реализиција, општината решила да го измени урбанистичкиот план и да го подели земјиштето на помали парцели.

..denes,po 3 celi godini, tamu valjda ima desetici firmi so preku 500 vraboteni,so super marketi posta banka.... hotel.

ova pogore nema golema vrska so S de la R,ama ima vo konteksot na komentarite na odredeni clenovi na koi navistina im e ..seedno sto slusnale i sto ke kazat.

-------------

Датум на внесување: 13.Ноември.2014 во 19:14
Нашиот вечен македонски негативизам… кога владата објави дека Субрата направи договор за инвестирање се јави дежурниот негативизам дека ќе се уништела природата, дека ќе се експропроирало  црковно земјиште, дека ова, дека она… сега, кога Субрата не може дa одговори на обврските никој не е позитивен за истото негибнато црковно земјиште, за милионите што државата му ги зема на Субрата од банковната гаранција, за парите што ги даде за купениот објект во Охрид и за другите потрошени пари во нашата земја, туку се фатија за критикување како тоа пропаднал договорот кој никој не сакаше да успее ??? 

Go figure? збунетост

P.S. И уште нешто, моше симптоматично, зошто не се говори за сите оние реализирани странски инвестиции и оние отворени работни места, туку за оваа една која не испадна како што се планираше?

А да, знам, ова не е тема за такви позитивни муабети… 

Со Господ напред, ќе се обидам да најдам барем една таква… некогаш…  ако воoпшто успеам и тогаш.загриженост

-------------

Датум на внесување: 14.Ноември.2014 во 20:57
Masoven koitus....Nasata Vlada se zaeba...Mesto miljarda,lapna samo nekoe
bezvezno milionce...I toa kako otsteta za nerealiziran dogovor...No,so mi
e najcudno....Ovaa otsteta e pogolema od site investicii na Opozicijava
od najstarite vreminja pa se do denes...I kaj sea se zaebala Vladava?
I Vie ke kritikuete nekogo ?!Pa,Od Crvenata Sonja,sto Coraviot,u paket so BC,ja proglasija za Menadzer na godinata,do Aboliraniot ZZ, preku Tenkistot Bucko,abdiciraniot''princ''Hari,sto posteno ste izvadile na tezga,a da ne e povrzano so kriminal...Stolbovite na sramot,so trebase da bidat del od prugata kon Bugarija,TAT...Sramnite prodazbi na fabrikite...
Pa,i prodazbata na Drzavava so teritorijalnata podelba so ja kreirase BC...Subrata Roj za Vas e Bebe u kolevka...On ke si plati za sve toa so si usral,a Vie sedete si po strana,zivotot tece ubavo i bez Vas-seirdziite...

Датум на внесување: 14.Ноември.2014 во 21:37

Нашиот вечен македонски негативизам…
Со Господ напред, ќе се обидам да најдам барем една таква… некогаш…  ако воoпшто успеам и тогаш.загриженост

Тоа ни е во генот.

Датум на внесување: 14.Ноември.2014 во 22:42
pocnaa porakite da tignuvaat od dalecnata ....pa vikaплазење

Čekaj me i ja ću sigurno doći 
samo me čekaj dugo 
Čekaj me i kada žute kiše 
noći ispune tugom 
Čekaj i kada vrućine zapeku 
i kada mećava briše 
čekaj i kada druge niko 
ne bude čekao više 
Čekaj i kada pisma prestanu 
stizati izdaleka 
Čekaj i kada čekanje dojadi 
svakom koji čeka 

Ne slušaj kada ti kažu 
kako je vrijeme da zaboraviš 
i da te nade lažu 

Neka povjeruju sin i mati 
da više ne postojim 
neka se tako umore čekati 
i svi drugovi moji 
i gorko vino za moju dušu 
nek piju kod ognjišta 
Čekaj. I nemoj sjesti snjima 
i nemoj piti ništa 

sve smrti me ubiti neće 
Nek rekne ko me čekao nije: 
Taj je imao sreće! 
Ko čekati ne zna, taj neće shvatiti 
niti će znati drugi 
da si me spasila ti jedina 
čekanjem svojim dugim 
Nas dvoje samo znat ćemo kako 
preživjeh vatru kletu 
naprosto, ti si čekati znala 
kao niko na svijetu

....ova poslednovo ..."srce para".смеење

-------------

Датум на внесување: 15.Ноември.2014 во 00:53
Originally posted by Орка Орка напиша:

Нашиот вечен македонски негативизам…

Тоа ни е во генот.

За жал, токму така. тага

Нашиот негативизам не само што е екстремен, туку е и перверзен - со генерации станал мазохистичко суицидален. Ние толку сме отишле далеку во тоа што за нас не само што позитивноста нема  никаква вредност, туку чувствуваме задоволство и смирение доколку си ја исечеме сопствената гранката на која седиме.

И доколку некој ни пријде сакајќи да не заштити и спаси од таа лудост ние ќе го земеме за крвен непријател.

-------------

Постирано од: outlook123
Датум на внесување: 15.Ноември.2014 во 12:11
уф ваа негативност ме инспирира да стаам една шега токму овде и сега
и то на српском.. кд могу други, што па не ја..

возио се муја у аутобус ко 22   

и тако мујо на тенане размишља.. лагано и полако ко ти..

и каже - гледам људе, варалице, ништарије праве саме, сењаци , влада бљак, све у свему шит

и ангелот у позадина запишуе..
секој ден истите желби...   

о боже мој..

-------------
едно е - не се две

Датум на внесување: 15.Ноември.2014 во 18:51
Originally posted by outlook123 outlook123 напиша:

уф ваа негативност ме инспирира да стаам една шега токму овде и сега
и то на српском.. кд могу други, што па не ја..

возио се муја у аутобус ко 22   

и тако мујо на тенане размишља.. лагано и полако ко ти..

и каже - гледам људе, варалице, ништарије праве саме, сењаци , влада бљак, све у свему шит

и ангелот у позадина запишуе..
секој ден истите желби...   

о боже мој..

outlook123, луѓето никогаш нема да го разберат тоа… дека самите се креатори на нивниот живот и нивниот свет. Тие секогаш ќе ти одговорат дека тоа е бесмислица и оти тие се такви бидејќи другите им го прават тоа… небаре ништо не зависи од нас и свeтов е создаден специјално нас да не онадуе.

-------------

Датум на внесување: 15.Ноември.2014 во 21:50
falbata e r"gja...toa sakam da kazam,kako sakate sfatete,se drugo za nekogo e sabotaza .

-------------

Датум на внесување: 15.Ноември.2014 во 22:51
"не собирај она што фаќа рѓа.."

не битно кој саботира и кој како сфаќа и кој како сака да каже

-------------
едно е - не се две

Датум на внесување: 16.Ноември.2014 во 00:05
...pa dobro sega,pri tolku mnogu investicii mozno e nekoja i da potfrli...iako nisto ne e nemozno i docna.neli?.kraj-kraeva,covekov ima i hotel vo Ohrid,pa ako zabega moze da ne dobie nekoja potvrda za nesto..ke go nacekame...!
samo da dojde tuka,posle lesno e.
Dotogas ke cekame..да(vidi gore)

-------------

Датум на внесување: 16.Ноември.2014 во 00:09
вива лас македонија - до тогаш..
не мораш да гледаш   

а кој мисли дека му треба време и ќе му требит

-------------
едно е - не се две

Датум на внесување: 16.Ноември.2014 во 07:49

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&ved=0CDsQFjAG&url=http%3A%2F%2Ffaktor.mk%2Farchives%2F131827&ei=U0hoVN_9HsPUOc-ogYgL&usg=AFQjCNEJvXoBqXmyk9gW8TDXx7j_1voDSQ&sig2=m9IY1aBD44imLyDBLZWfHA&bvm=bv.79142246,d.ZWU&cad=rja" rel="nofollow - Град Охрид се надева дека Субрата Рој ќе ...

Надежта последна умира ... но сепак умирасмешен

-------------

Датум на внесување: 16.Ноември.2014 во 20:41
Битно е да не се губи надеж.
Додуша веројатноста е поголема Ричард Бренсон да направи станица за вселенски летови во Кочани одколку Рој да инвестира во Охрид али се е можно..

Датум на внесување: 14.Декември.2014 во 21:05
...go ostavija da truli vo zatvor vo Indija,barem vo Idriz beg da go prefrlija.тага

-------------

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk