|
Што читате моментално |
Внеси реплика | страница <1 155156157158159 163> |
Автор | ||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
две имам
Левиот брег на реката Сена и Колекционер Од првата ги прочитав првите 60-70 страни, потоа ги вртев како разгледница Париз, каков што не сте го виделе до сега!!! Ќе се прошетате, ќе го вкусите, ќе го запознаете подобро и уште повеќе ќе го засакате. Ќе ве насмее до солзи со ироничниот хумор. А всушност темата е брачен пар во кој секој си води сопствен љубовен живот надвор од границите на бракот. И нивната 6-годишна ќерка за која родителите немаат време, па и ја доверија на дадијарка која пуши џоинт, има лилав прамен на косата и пирс на јазикот. Безвезна в крај. Од втората ги прочитав последните 2-3 и сум пишман што и тие ги прочитав: Книгата е за колекционер на инсекти кој киднапира девојка и почнува мистериозна игра на разум и лудило Не сум во план да ја читам |
||
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
||
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
По Свое Бранислав Саркањац
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nea...kako ja citala knigata za kerkata na ...,pa kako se isplatela ..i .t.n. inace jas ja ***** kerkata na mehanicarot.tolku mi sece.
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
1984- Џорџ Орвел
ептен ми легна книгава...може до времето е кој не ја прочитал мора да ја прочита |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Lausevic...knigite se super...
predvodot na prvata ne e bas
|
||
vivi
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И јас пак ќе си ја препрочитам. Книгата е задолжително четиво и никогаш не губи од актуелност. Моментално се фатив за нешто полесно: “Делфинот“ од Sergio Bambarèn. |
||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ќе ја читам Свеста на Ѕено
пишува: Еден од најголемите комични романи во 20 век Неверојатен роман како еден (не)успешен обид да се откажете од пушењето може да се претвори во едно од најмаркантните дела на светската литература. Се започнува кога порочниот, опсесивен и невротичен Ѕено, по препорака на својот психијатар, почнува да ги пишува своите мемоари како еден вид психотерапија што треба да му го „олесни“ откажувањето од цигарите. Во низа елиптични епизоди, исполнети со многу хумор, шокови и заблуди, пред очите на читателот пополека се создава ѓаволски смешен портрет на човекот кој се обидува да внесе малку нормалност и смисла во својот живот, се до последната цигара... Ај да видам што ќе биде |
||
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
||
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Врати ми се стар и побелен
Уша Акела
|
||
Gabriela_S
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ми допадна в раце и некоја Збогум Жанет, ама шознам, ко многу еротска ми се гледа вака на почетоков
|
||
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дипломската работа на Фикс Ама заглавив на некои чудни зборчиШТА кои не можам ни да ги прочитам: диацилглицерофосфоколини, диацилглицерфосфоетаноламини, диацилглицерофосфоглицероли, како и моногалактозилдиацилглизероли, дигалактозилдиацилглицероли и сулфоквиновозилдиацилглицероли |
||
д4б3
Сениор Lord OFF the topic Регистриран: 31.Јули.2013 Статус: Офлајн Поени: 2580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
од десно на лево по леку ми иде четенто
|
||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За тие што покрај читањето,сакаат и да си купат книга
еве една интересна вест. Попусти до 70% и можност за онлајн нарачка. |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
јас ја читам „Последната средба“ од Анита Шрив... одлично романче, ама малце се губам во време и простор
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Внеси реплика | страница <1 155156157158159 163> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |