|
ЕНЕРГИЈАТА ЗА ИДНИНАТА ЌЕ ПРОТЕЧЕ ОД МАКЕДОНИЈА |
Внеси реплика | страница <1 13141516> |
Автор | ||||||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 09.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Изменето од Војо Ушевски - 09.Јуни.2014 во 11:53 |
||||||
иноватор-уживајте во животот и настојувајте секогаш да бидете при себе.
|
||||||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Војо, во првиот дел од линков кој го даде:
во последните десетина секунди велиш, цитирам: „ Принципот на движењето на земјината топка во просторот сум го ставил на маса.“ Па, за да продолжам со гледање на вториот дел, би сакал прво да ми се разјасни оваа непознаница, како тоа твојава маКина го користи принципот на движење на земјината топка? Поточно, за кое движење на Земјата мислиш? Дали за: 1. Ротација 2. Револуција 3. Прецесија 4. Нутација ... n+1. или мислиш на некое сосема друго движење? Значи уште еднаш да повторам, за да биде појасно: Прво, за кое движење на Земјата станува збор и второ, како твоево откритие го искористува тоа движење? Откога ќе ми го објасниш ова, би можел да одам да го гледам вториот (и другите) дел од твоето интервју. Оти нели, џабе ќе ми биде секое твое понатамошно зборување т.е. стручно образложение, ако ова почетново не ми е јасно! Р.Ѕ. Во истиот клип, во тајмингот 03:15 - 03:30 велиш, цитирам: : „ ... тоа е значи сигурно се запишуваш некаде, те гурнува некој да се запишеш на некои странични тоа факултети ли се испити ли се ... “ Иако ми е „малку“ нејасно што сака писателот да каже, сепак, мислам дека тоа се колокфиуми! |
||||||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||||||
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Генијалниот ум е неразбирлив и многупати изјавите кои делуваат конфузно се резултат од напливот на идеи ...како во случајот со Војо. |
||||||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Е да!
|
||||||
|
||||||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
ja ne znam sto go "gnjavite" covekot so prasanja i cekate odgovori,koi mozebi i toj samiot ne moze da vi objasni.
Jas znam deka mozebi najgolemite otkritija i inovacii dosega samiot izumitel ne mozel matematicki ili so pomos na fizikata da ja dokaze (oti ne bil ni edno ni drugo tuku "samouk")ama sepak toa si teklo ili se vrtelo ..taka i ova..covekov vo ovoj slucaj go izmislil "cudoto od korita" i sega toa treba da se vrti ili ne..tretto nema!!!..ke pravi struja ili ne..treto nema!!!..a samiot izum moze-bi i na son da mu se sonilo...i ete bi cudo.Taka li Vojo? |
||||||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||||||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
|
||||||
|
||||||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Мене само ме радува чичко Војо што се придржува на својата девиза во потписот.
Фактот оти тука си е со име и презиме обврзува и со почит да се гледа на него... Па како и секој еден иноватор кој минувал низ трнлив пат,му посакувам еден ден гордо и на пиедесталот да застане,награден за своите успеси. |
||||||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Изменето од Војо Ушевски - 11.Јуни.2014 во 23:21 |
||||||
|
||||||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Изменето од Војо Ушевски - 11.Јуни.2014 во 23:35 |
||||||
|
||||||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Како мал размислував...
дали можам... да ставам едно тенџере на глава... и потоа, да се фатам со рацете за двете рачки... и да се подигам... нагоре-надоле-нагоре-надоле... пробав... не бива... |
||||||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Можеби требало да бидеш упорен |
||||||
Zlatnik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Целта ми е низ неколку едноставни прашања да му се овозможи на нашиот колега Војо да ни’ го објасни принципот на работа на неговиот изум т.е. перпетуумот.
Токму затоа почнав од (мислам) нај основното:
Аха, значи се работи за ротација! ОК! Ете, тргнавме чекор напред! Би било добро сега да ни’ го објасниш вториот дел од моето прашање, како твојов изум го искористува тоа движење, однсно таа земјина ротација? Впрочем, дали воопшто се работи за искористување на силата на земјината ротација? Не е ваљда земјината ротација да ја спомнуваш само како пример за процес на кружно движење (вртење)! Ако е ова во прашање, тогаш мислам дека не кажуваш ништо ново, бидејќи тој принцип досега се искористува на милион начини (воденично тркало, ветерница, ротор на некој мотор ...) Се надевам дека ќе дадеш објаснување за тоа!
„Споро движење“?! За тебе ротацијата на Земјата со аглова брзина од 500 m/s (или цирка 1670 km/h) е споро? Да, ако споредуваш со брзината на светлината - во право си, бавно е!
И, која е врската на брзината на земјината ротација, со брзината на вртењето од 4,5 km/h на твоето тркало од 24m? Apropo, ова е приближна брзина на просечно човечко движење. Дали затоа ја спомна анатомијата на човекот?
Е како не се? Ами ако не кажеш како функционира, како ќе не’ убедиш во исправноста на твојот изум? Белким не се плашиш дека некој од нас ќе те копира, дека ќе ти го зеде изумот! Па нели ти е регистриран како патент? |
||||||
|
||||||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Преслушајте го овој клип што кажува многу работи.Ако не отвара клпот нека го постира некој член на Форумот.
.... http://www.youtube.com/watch?v=D9QyDwsowiU&list=PL9C61DDE9F805ADC2&index=2 Изменето од Војо Ушевски - 21.Јуни.2014 во 19:19 |
||||||
|
||||||
Zlatnik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Војо, незнам дали го прочита мојот претходен пост од 14 Јуни во 09:24 ?
Еве, уште еднаш би те замолил, пред да го разгледаме материјалот од овој клип што сега го нудиш ... :
погледни само еден пост погоре од твојот, прочитај го и дај ми одговор на тоа што таму те прашувам. Сакам постепено да ни’ објаснуваш за да полека расчистуваме некои наши нејаснотии. Материјава што ја обработуваш е премногу сложена за обичен човек (а не пак за некој како мене) да може да ја разбере со само едно гледање на некој клип. Ќе дојдеме и до овој линк што сега го даваш (иако се сомневам дека во него би имало нешто различно од сите други ... ) но, „О том - потом“ што и рекле србите. |
||||||
|
||||||
Внеси реплика | страница <1 13141516> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |