IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Љубовни СОВЕТИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Љубовни СОВЕТИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5152535455 62>
Автор
Порака
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Статус: Офлајн
Поени: 13921
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јуни.2014 во 00:50
,,,,,ljubovni soveti,,,,mha,,,,,samo iskustveni,,,,,inaku ta zar taa ne beše slepa a po novo i gluva,,, ,,,
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
magus Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 07.Јуни.2014
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај magus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јуни.2014 во 22:43
e vaaka imam edna misterija koja ne mozham da ja razresam okolu eden decko.Zosto koga ke me vidi ja vrti glavata? T.s samo na mene go pravi toa i pocnuva da me nervira i mi deluva kako da e zaljuben vo mene pa izbegava neso,forever help pleace :(3
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2014 во 02:19
пробај го тоа со мене , па ќе знаеш на што си со него 
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај magus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2014 во 22:21
hahaha,a sto e toa so treba da probam jas so tebe?
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2014 во 22:30
Па истата таа ситуација ... ако се заљубам во тебе додека ме гледаш ... ќе ти кажам ...
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2014 во 13:09
Originally posted by magus magus напиша:

e vaaka imam edna misterija koja ne mozham da ja razresam okolu eden decko.Zosto koga ke me vidi ja vrti glavata? T.s samo na mene go pravi toa i pocnuva da me nervira i mi deluva kako da e zaljuben vo mene pa izbegava neso,forever help pleace :(3

или е ептен заљубен во тебе или пак и ти него го нервираш, ама мислам дека е ова првото..
Кон врв
Klara-D Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Март.2011
Поени: 2671
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Klara-D Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2014 во 14:09
resenie na misterijava
prosto i ednostavno ovde ne stanuva zbor za nikakvo zaljubuvanje
postoi samo  - nezainteresiranost -  намигнување
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2014 во 15:43
мислам дека во случајов не станува збор за рамнодушност...
Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај magus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2014 во 22:59
sepak fala za mislenjata,vi go cenam toa sto go mislite,samo vo bukvala ima momenti koga ke me vidi ne trga pogled od menee...pa sega vie procenete
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13921
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2014 во 12:57
,,,,ostavete go devojchevo ,ne i go krsh*te filmot za ljubovta ushte od sega,,,neka uzhiva vo svoite godini,,,i,,,dilemi,,,среќа,,,

,,,bre devojche ,,,a ti da mu se pushtish onaka ,,,kako strong zencka ,,i da go razmrdash,,,pa ke vidish na shto si,,,vaka kako mal doprinos od sovetodavnata komisija,,голема насмевка ,,,

,,i PS,,,,se nasobralo tuka iskustvo za vakvi situacii,,ihaaaaa,,,,samo tvoe e da gi poslushash sovetite,,да

Изменето од pajser - 10.Јуни.2014 во 13:00
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2014 во 14:54
Originally posted by magus magus напиша:

sepak fala za mislenjata,vi go cenam toa sto go mislite,samo vo bukvala ima momenti koga ke me vidi ne trga pogled od menee...pa sega vie procenete

Или не го трга погледот од тебе или пак се врти на другата страна.
Изгледа е срамежливо типчето, па ќе ви треба некој стројник да ве пресрами.
Или да му намести некоја љубовна „заседа“ па да нема кај да бега...хи, хи...

Кон врв
Нов член
Нов член

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај magus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2014 во 23:26
hahah comm epten od pomos mi se,inace koga ke me vidi se vrti okolu moeto ddrustvo,prirodno si se odnesuva,i oci ne trgna od mene,ama ne go sakam jas ...
Кон врв
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Поени: 14566
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Август.2014 во 23:06
Ако си таков каков што си, ако си тоа што си,...
ако си таму каде што си - Ти си вистински......
Колку си подалеку од толпата....
толку си поблиску до Вистината......
Кон врв
Ring Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2014
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ring Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2014 во 18:05
Здраво дечки. После долг период решив да се обратам за помош иако добивав многу совети од луге кои не можеа да ме сфатат како ми е. Секогаш преовладуваа совети од типот батали го, најди си нов и подобар. Што ако не сакам друг? Што ако го сакам колку и да е лош и колку се однесува лошо со мене? Се потрудив да зборувам и со мајка ми ама наидов на уште едно неразбирање од нејзина страна. Ама од него не можам да се откажам. Како да се откажувам од својот живот исто.
Накратко ке го раскажам мојот проблем.

Сум имала врски,биле убави и стабилни траеле додека траеле, имало љубов од двете страни, а кога било крај секој си одел по свој пат без правење драми.
Ама последнава врска..Ме измени, ме направи сосема друга личност. Ме измени од корен...Ова веќе не сум јас! Не личам на себе. Го сакам и се борам да ја повратам врската и него. Имаше љубов и од двете страни, па дури и планови за повеќе од врска. Се се промени од не знам која причина... Дали од мојата лага за да го заштитам, дали од моето избувнување дали од нешто друго.Со него прекинувавме контакт па продолжувавме. Имав желба да се борам за него затоа што дечково навистина ми значеше, затоа што навистина го сакав. Се што правев правев за да биде тој среќен, а јас дали бев среќна не беше важно. Многу ми кажаа дека јас за него бев премија. Океј да не се лигавам. Го немам видено речиси 7 месеци и глупавиот фејсбук е единствен начин за комуникација.
Што всушност е главниот проблем? Главниот проблем е тоа што понекогаш налетувам на топло ладен однос на мене кон мене од негова страна, незаинтересираност а кога и да негов другар ми лајкне нешто веднаш се лути. Како да ме турка од себе, како да не е заинтересиран за да ја спаси нашата врска и кога ќе решам да се тргнам настрана се лути и вели како не се обидувам да ја спасам врската.

Најголем страв ми е да го видам со друга ако се откажам. Тоа не можам да го замислам. Не можам луѓе... од една страна сакам да се откажам од него, а од друга да се борам. Едноставно не можам да баталам, дечково ми е се...моја мотивација, моја среќа, моето се.
Пробав и со други како што ми велеа, но на крајот секогаш е тој. Секогаш. Излегувам, се дружам повеќе а кога и да се вратам дома ја осекам таа празнина затоа што се ме потсеќа на него..А кога излезам од дома дури паркот, дури автобуска, дури кафич, или маркет ме потсетува на него.
Може ќе ви звучи смешно или чудно ама не можам да издржам. Кога и да му кажам дека чувствувам нешто за него или да се видиме, или ќе ми рече ќе се договориме па останува на тоа...
Почнувам да мислам дека има друга а не можам да го прашам тоа тек така затоа што може да заврши со караници како и многу пати до сега.
Едноставно го сакам и не можам да се борам против чувствата.. Потребен ми е. Во мене го имаше сето тоа што тој го бараше за на крај да се случи сето ова.
Некогаш сакам да го прашам што се случува со нас но не сакам да напнувам со таа тема повеќе да не испадне дека го молам. Многу пати се понижував, ја прегазував гордоста за да дојдам до некои одговори...
Ама јас го сакам, ме боли тоа што го сакам а кога ќе видам дека нема реакција се разочарувам. Сме имале порано проблеми ама сме ги решавале.
Сакам да сфати дека ме губи мене, а јас секогаш бев таа што беше покрај него. Го прифатив таков каков што е. Не ми беше важно дали има или нема пари, каде живее, дали има кола...Го засакав толку искрено што некогаш боли.

Тоа е се.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5152535455 62>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.