|
Работнички права |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | ||||
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Dokooku se raboti za privaten sektor , polesno e za rabotodavacot da ne si vraboten , bidejki na osnov na toa TOJ ke zeme pari od agencija za vrabotuvanje , a i plus mu sleduvaat nekoi beneficii bidejki vrabotuva nevraboteno lice ..
|
||||
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
||||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ама овој од приватен оди во државен сектор. Не го фаќа законот. А и мислам дека требаше да има одреден период тоа лице да е невработено
Изменето од evangeline - 29.Мај.2014 во 23:22 |
||||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Јас како што се сеќавам,оти едно време верував дека по оглас работа ќе најдам...
Ама пораснав и веќе не Владата вадеше пакети за вработување,еден од нив беше и тој кога огласите важеа само за оние кои "активно" бараат работа. Група која се води во заводот за вработување. И тоа беше во периодот после нова година. И можеби од таму тој свесно ризикувал,и затоа дал отказ. Е понатаму дали некој му давал некоја гаранција и пресметано тоа го направил или не он си знае... |
||||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Не можам да читам закони,ме иритираат премногу,јас знам каде да го најдам,ама не можам да ги читам,затоа тука прашав
|
||||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||||
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Dokolku poseduval kniska od pravata partija ...mozel i u MPC da rabotel i kaj saka ke go vrabotat
|
||||
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
||||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Аман бе, МПЦ Инаку барав на страната на АВРМ, ама сироти тие, сиромашни се со информации.
|
||||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Полека де со цитати.
Ај бидете сериозни,кој знае нека каже. Ме интересира од причина што ми нема логика никаква да треба да напиштиш место од приватен сектор,само за да конК*рираш во државен и плус мислам дека типот нешто лаже,ама што и како не знам.
|
||||
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||||
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
a koj se vrabotil...ke casti li od prva plata
|
||||
vivi
|
||||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Абе не е вработен повеќе.
АЈ прочитај предходната страна
|
||||
||||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
работнички права...што беше тоа???
знам,знам сега одма ќе ми кажете дека закон постои да,постои,ама нема кој да го спроведе,работодавците глумат лудило а синдикатот глуми синдикат мада гооолем дел од правата на работниците во последно време се укинати...ако воопшто останало нешто
|
||||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||||
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Иако законски сите компании со поголем број вработени( ме мрзи да го барам точниот број), мора да имаат синдикална организација, нека се најде јунак кој во фабриките во слободните зони ќе иницира формирање на синдикат. Има да го нема уште пред да изговори синдикат.
|
||||
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Најголемиот ритаилер на светот Walmart нема синдикат. Каде што ќе се појави иницијатива за нештo такво овој гигант ја затвора продавницата и си оди од тоа место. После неколку вакви случаи работниците повеќе не бараат синдикат. Слично е и со Honda, со таа разлика што таму самите работници не сакаат да формираат синдикати и ги отфрлаат оние кои се обидуваат да го организираат иститe. Лично, сметам дека некаква работничка организација е потребна за заштита на основните работнички права, затоа што корпорациите знаат да реагираат многу побрзо отколку државните институции, а како подобро информирани од работниците знаат и многу вешто да ги екскивираат државните закони. Ho, oд моето скромно искуство, за жал, имам увидено дека многу проблеми во раборничко-корпорацијските односи се генерирани токму од синдикатите. |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
Kastro
Сениор Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
E tokmu ova mislam deka e najgolemiot problem kaj nas I ke dodadam - cenata na cinenje na eden advokat za negoviot angazman dokolku nekoj rabotnik resi pravno da reagira.
|
||||
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
||||
Kastro
Сениор Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
||||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |