|
Штафета на младоста |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
svetosparki
Сениор Регистриран: 27.Октомври.2013 Статус: Офлајн Поени: 694 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 26.Мај.2014 во 00:05 |
KOJA li Budala,luge moi...Sea pak ako me negira nekoj deka
ziveeme u paralelni svetovi,ocite vke mu gi izvadam... |
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Свето, мора да кажеш која е суштината на темава, да објаснеш за што сакаш да се коментира и зошто е темава токму во политика. Со воведов ништо не правиме.
|
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
svetosparki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ajde,sveto...Temavae u politika zatoa so deneska u sred Skopje
Predsedatelot na Titovite levi sili,POLITICKApartija,so ucestvuvase na izborite vo koalicija so SDSM,od grupa Velesani napravija parodija na legendarniot slet so se odrzuvase na stadionot na JNA vo Beograd na ovoj isti den,vo cest na drugarot Tito....Sea jasno li e zaso ja staiv u politika? I sakav da ukazam deka postoi vo Makedonija edna masa ,od krv i meso, koja zivee u virtualen svet...t.eparalelen svet,so nema nikakvi dopirni tocki so realnosta...i... Znaes so?aj,molim te,izbrisi ja,preku glava mi e vise od besmisleni ukazuvanja i bespotrebni korekcii od Vasa strana... Radi mir u kukava... |
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Некои (ми) велат : КАДјеБАЛ..НЕКјеБАЛ ...нели?: Па добро бре другар svetosparki (се мисли исклучиво форумски) ...можеше ли поприкладно да се (не) изнервираш дури и овде...приоѓајки му на „пробљемот„..односно сеуште присутната југоносталгија овде(шна) и насекаде во Маќедонијава бе!?. На поинаков начин бе....еве како мојов нели...се мисли на „пристапот„ кон пробЉемот овдешен и секидневен!? Тие (ни) велат...односно (ни) везден „гатаат„..... дека: НИЕ не можеме дури ни да (го) „окречиме„ сето она што ТИЕ (со наши пари..буџетски) го имаат ИЗ(к)ГРАДЕНО во славното-то им минато бе.. А кредитите тогаш „земени„ (читам сега некои нови Извештаи ) дека сеуште НЕ ИМ биле ВРТАТЕНИ..и ни ги „оставиле„ НИЕ и одНОВО (со силни затезни децениски камати) повторно да (им) го „ВРАЌАМЕ„...!!!?: Па одново (ве) прашувам: На КОЈ тие кои им ги дале кредитите....на „нашивве„...за да ни ги ИС(к)ГРАДАТ!? И да не прашувам (одново/наново) КАДЕ се парите СЕГА , кои биле „испарени„ и земени од Буџетот за враќање на тогаш земените кредити а ИМА ли ДОКУМЕНТАЦИЈА , или само само има „остатоци„ од тоа. Поздрав...и другпат не биди ШКРТ во прашањата..вакви например: Со кои (чиви) пари се правени ПАЛАТИТЕ на скопско ВОДНО...и одколу ОХРИДското Езеро..посебно оние изградените ...НАД Св. КАНЕО Охриски!!!?. Пријатно..и убав ден да имате. |
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abe sveto, ne znam zoshto tolku pri srce si zemash. Sekoja tema mora da bide postavena kako shto treba, ne moze da pishesh samo naslov i tri zbora objasnuvanje. Nikoj tuka ne chita misli. Brishenje nema, samo doobjasnuvanje. Jas znam shto e shafetata na mladosta, ama temata ti beshe tema bez obrazlozenie i smisla, taka da ne moze chovek da komentira na istata. |
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
svetosparki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
brza kucka slepi kucinja raga...
go prifakam tvoeto ukazuvanje... by the way,,,radi tvojata prva slika na avatarot se logirav na IDIVIDI,,, |
|
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има луѓе кои што сеуште живеат си идеата СФРЈ, ние сме сепак демократско општество каде што различноста е толерирана. Можеби не се слагаме со нивните идеим сепак е нивно право да го доживуваат сето тоа на нивен начин.Се додека не се наметнува на сила, во ред си е тоа. "Мир во куќа"? идивиди форум не би требало да биде мир во куќата, напротив, размена на спротивно мислење е сепак основата на форумот и мислам дека темата ти е во ред. Поздрав |
|
Homo homini lupus est...
|
|
svetosparki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Radi pomladive clenovi sakam da pojasnam nesto...
Na vremeto dur bese Tito ziv imase edna manifestacija na vernost, ljubov i mazohizam so kulminirase so slet na stadionot na JNA... a tase vikase Stafeta na mladosta...Fintata bese u toa da pocnuvajki od Kumrovec,ja pretrcas cela Jugoslavija...ne e bitno kako i za kolku vazno u 20.00 da se predade stafetata na Marsalot.Ja kolku so pamtam poise zenskive ja predavaa,taka da koga ke ja fatese Tito,onaka zadisana i ispotena,mislis ke ja izede sosve konduri...A,se trcase,,,i toa jako...Ja bev radosen,posto ke ne izvadea od casovi,da gi gleame zasdisanite pioneri,pionerki,mladinsi i mladinki...Ma,toa se trese i prsti na site strani...DEn na Mladosta... No,sovremeniov den na mladosta,koga go gleav na TV, ko da bese snimam u gerijatrija...Spomeni si se spomeni... no,ne moras odnovo i odnovo da gi prezivuvas...Da prais farsa od edno vreme i edna manifestacija so treba da si ostane tamo kaj so i treba...vo vremeto...Ednive glumea pioneri i pionerki. a Drugarot Tito?Prikazna za sebe...Kolku stafetata da ja pamtev po dobro,veke mi se zgadi ... |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
25-ти мај беше голема еуфорија секоја година,не знам со што да ја споредам
Некому сигурно му е смешно посебно на тие што не биле пионери и не го доживеале денот. Од моја гледна точка беше интересно,не фрлам со дрва и камења по тогашниот систем,едноставно така било времето и нема тука што да се прави
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
svetosparki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mene me nervira reinkarnacijata i devalviranjeto na taa euforija
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секогаш ќе има некој што ќе врши реинкарнација.
А што мислиш со тоа девалвирање на еуфоријата?
|
|
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
svetosparki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
samo go iskoristiv tvojot izraz za denot na mladosta-euforija
toa go mislev-devalvacija naeuforijata... A tebe ti se sviga ona karikatura od reinkarnacija? Mentalen-100% |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На кого мислиш за карикатура,тој од Титови леви сили председател што е?
|
|
|
svetosparki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DA
|
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |