Штафета на младоста
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=27191
Датум на принтање: 24.Ноември.2024 во 20:25 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Штафета на младоста
Постирано од: svetosparki
Наслов: Штафета на младоста
Датум на внесување: 26.Мај.2014 во 00:05
KOJA li Budala,luge moi...Sea pak ako me negira nekoj deka ziveeme u paralelni svetovi,ocite vke mu gi izvadam...
|
Коментари:
Постирано од: evangeline
Датум на внесување: 26.Мај.2014 во 01:12
svetosparki напиша:
KOJA li Budala,luge moi...Sea pak ako me negira nekoj deka ziveeme u paralelni svetovi,ocite vke mu gi izvadam... |
Свето, мора да кажеш која е суштината на темава, да објаснеш за што сакаш да се коментира и зошто е темава токму во политика. Со воведов ништо не правиме.
------------- Внимавај кому му веруваш. И ѓаволот еднаш беше ангел.
https://www.youtube.com/watch?v=1DUYlHZsZfc" rel="nofollow - Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE
|
Датум на внесување: 26.Мај.2014 во 02:08
ajde,sveto...Temavae u politika zatoa so deneska u sred Skopje Predsedatelot na Titovite levi sili,POLITICKApartija,so ucestvuvase na izborite vo koalicija so SDSM,od grupa Velesani napravija parodija na legendarniot slet so se odrzuvase na stadionot na JNA vo Beograd na ovoj isti den,vo cest na drugarot Tito....Sea jasno li e zaso ja staiv u politika? I sakav da ukazam deka postoi vo Makedonija edna masa ,od krv i meso, koja zivee u virtualen svet...t.eparalelen svet,so nema nikakvi dopirni tocki so realnosta...i...
Znaes so?aj,molim te,izbrisi ja,preku glava mi e vise od besmisleni ukazuvanja i bespotrebni korekcii od Vasa strana...
Radi mir u kukava...
|
Постирано од: novace
Датум на внесување: 26.Мај.2014 во 09:31
svetosparki напиша:
KOJA li Budala,luge moi...Sea pak ako me negira nekoj deka ziveeme u paralelni svetovi,ocite vke mu gi izvadam... |
Некои (ми) велат : КАДјеБАЛ..НЕКјеБАЛ ...нели?: Па добро бре другар svetosparki (се мисли исклучиво форумски) ...можеше ли поприкладно да се (не) изнервираш дури и овде...приоѓајки му на „пробљемот„..односно сеуште присутната југоносталгија овде(шна) и насекаде во Маќедонијава бе!?. На поинаков начин бе....еве како мојов нели...се мисли на „пристапот„ кон пробЉемот овдешен и секидневен!? Тие (ни) велат...односно (ни) везден „гатаат„..... дека: НИЕ не можеме дури ни да (го) „окречиме„ сето она што ТИЕ (со наши пари..буџетски) го имаат ИЗ(к)ГРАДЕНО во славното-то им минато бе.. А кредитите тогаш „земени„ (читам сега некои нови Извештаи ) дека сеуште НЕ ИМ биле ВРТАТЕНИ..и ни ги „оставиле„ НИЕ и одНОВО (со силни затезни децениски камати) повторно да (им) го „ВРАЌАМЕ„...!!!?: Па одново (ве) прашувам: На КОЈ тие кои им ги дале кредитите....на „нашивве„...за да ни ги ИС(к)ГРАДАТ!? И да не прашувам (одново/наново) КАДЕ се парите СЕГА , кои биле „испарени„ и земени од Буџетот за враќање на тогаш земените кредити а ИМА ли ДОКУМЕНТАЦИЈА , или само само има „остатоци„ од тоа. Поздрав...и другпат не биди ШКРТ во прашањата..вакви например: Со кои (чиви) пари се правени ПАЛАТИТЕ на скопско ВОДНО...и одколу ОХРИДското Езеро..посебно оние изградените ...НАД Св. КАНЕО Охриски!!!?. Пријатно..и убав ден да имате.
------------- Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
Постирано од: evangeline
Датум на внесување: 26.Мај.2014 во 14:29
svetosparki напиша:
ajde,sveto...Temavae u politika zatoa so deneska u sred Skopje Predsedatelot na Titovite levi sili,POLITICKApartija,so ucestvuvase na izborite vo koalicija so SDSM,od grupa Velesani napravija parodija na legendarniot slet so se odrzuvase na stadionot na JNA vo Beograd na ovoj isti den,vo cest na drugarot Tito....Sea jasno li e zaso ja staiv u politika? I sakav da ukazam deka postoi vo Makedonija edna masa ,od krv i meso, koja zivee u virtualen svet...t.eparalelen svet,so nema nikakvi dopirni tocki so realnosta...i...
Znaes so?aj,molim te,izbrisi ja,preku glava mi e vise od besmisleni ukazuvanja i bespotrebni korekcii od Vasa strana...
Radi mir u kukava...
|
Abe sveto, ne znam zoshto tolku pri srce si zemash. Sekoja tema mora da bide postavena kako shto treba, ne moze da pishesh samo naslov i tri zbora objasnuvanje. Nikoj tuka ne chita misli. Brishenje nema, samo doobjasnuvanje. Jas znam shto e shafetata na mladosta, ama temata ti beshe tema bez obrazlozenie i smisla, taka da ne moze chovek da komentira na istata.
------------- Внимавај кому му веруваш. И ѓаволот еднаш беше ангел.
https://www.youtube.com/watch?v=1DUYlHZsZfc" rel="nofollow - Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE
|
Датум на внесување: 26.Мај.2014 во 19:33
brza kucka slepi kucinja raga... go prifakam tvoeto ukazuvanje... by the way,,,radi tvojata prva slika na avatarot se logirav na IDIVIDI,,,
|
Постирано од: Buggyman
Датум на внесување: 29.Мај.2014 во 18:50
svetosparki напиша:
Radi mir u kukava...
|
Има луѓе кои што сеуште живеат си идеата СФРЈ, ние сме сепак демократско општество каде што различноста е толерирана. Можеби не се слагаме со нивните идеим сепак е нивно право да го доживуваат сето тоа на нивен начин.Се додека не се наметнува на сила, во ред си е тоа. "Мир во куќа"? идивиди форум не би требало да биде мир во куќата, напротив, размена на спротивно мислење е сепак основата на форумот и мислам дека темата ти е во ред.
Поздрав
------------- Homo homini lupus est...
|
Датум на внесување: 29.Мај.2014 во 21:52
Radi pomladive clenovi sakam da pojasnam nesto... Na vremeto dur bese Tito ziv imase edna manifestacija na vernost, ljubov i mazohizam so kulminirase so slet na stadionot na JNA... a tase vikase Stafeta na mladosta...Fintata bese u toa da pocnuvajki od Kumrovec,ja pretrcas cela Jugoslavija...ne e bitno kako i za kolku vazno u 20.00 da se predade stafetata na Marsalot.Ja kolku so pamtam poise zenskive ja predavaa,taka da koga ke ja fatese Tito,onaka zadisana i ispotena,mislis ke ja izede sosve konduri...A,se trcase,,,i toa jako...Ja bev radosen,posto ke ne izvadea od casovi,da gi gleame zasdisanite pioneri,pionerki,mladinsi i mladinki...Ma,toa se trese i prsti na site strani...DEn na Mladosta... No,sovremeniov den na mladosta,koga go gleav na TV, ko da bese snimam u gerijatrija...Spomeni si se spomeni... no,ne moras odnovo i odnovo da gi prezivuvas...Da prais farsa od edno vreme i edna manifestacija so treba da si ostane tamo kaj so i treba...vo vremeto...Ednive glumea pioneri i pionerki. a Drugarot Tito?Prikazna za sebe...Kolku stafetata da ja pamtev po dobro,veke mi se zgadi ...
|
Постирано од: fiks
Датум на внесување: 29.Мај.2014 во 22:14
25-ти мај беше голема еуфорија секоја година,не знам со што да ја споредам Некому сигурно му е смешно посебно на тие што не биле пионери и не го доживеале денот. Од моја гледна точка беше интересно,не фрлам со дрва и камења по тогашниот систем,едноставно така било времето и нема тука што да се прави
------------- Само шлаг пена ќе бидеме. Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии.
|
Датум на внесување: 29.Мај.2014 во 22:23
Mene me nervira reinkarnacijata i devalviranjeto na taa euforija
|
Датум на внесување: 29.Мај.2014 во 22:32
Секогаш ќе има некој што ќе врши реинкарнација.
А што мислиш со тоа девалвирање на еуфоријата?
------------- Само шлаг пена ќе бидеме. Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии.
|
Датум на внесување: 29.Мај.2014 во 22:37
samo go iskoristiv tvojot izraz za denot na mladosta-euforija toa go mislev-devalvacija naeuforijata... A tebe ti se sviga ona karikatura od reinkarnacija? Mentalen-100%
|
Датум на внесување: 29.Мај.2014 во 22:39
На кого мислиш за карикатура,тој од Титови леви сили председател што е?
|
Датум на внесување: 29.Мај.2014 во 22:41
Датум на внесување: 29.Мај.2014 во 22:50
Абе типот само си го искористува она што може да си го земе од гласачите. Ако видиш дека во Македонија сеуште имаш некој процент на луѓе што таа СФРЈ ја сонуваат и мислат на неа повеќе одколку на децата свои,тогаш имаш гласачи загарантирани за секој изборен процес,тие може се само 1000-2000,ама тој број тебе како председател на Титови леви сили ти носи некое функцииче во локална самоуправа или слично.
Според ова,бил тој карикатура или не,за мене е доста паметен претприемач
|
Датум на внесување: 29.Мај.2014 во 22:55
neli nego go lustriraa i dokazaa deka bil kodos... ili se lazam... za nego trebabejzbol palka-ne stafeta
|
Датум на внесување: 29.Мај.2014 во 23:00
Е не знам сега дали го лустрираа и слично.
Абе безбол палки за други треба не за него,си го тера тој своето без малтретирање на другите.
|
Датум на внесување: 29.Мај.2014 во 23:12
fiks напиша:
Абе типот само си го искористува она што може да си го земе од гласачите.Ако видиш дека во Македонија сеуште имаш некој процент на луѓе што таа СФРЈ ја сонуваат и мислат на неа повеќе одколку на децата свои,тогаш имаш гласачи загарантирани за секој изборен процес,тие може се само 1000-2000,ама тој број тебе како председател на Титови леви сили ти носи некое функцииче во локална самоуправа или слично.
Според ова,бил тој карикатура или не,за мене е доста паметен претприемач |
http://www.vecer.mk/default.asp?ItemID=31026533B6638A4C9ED9678324A4B83F&m=0" rel="nofollow - -
Јас сум сигурен дека како претседател на државата можам да ги подобрам односите кон соседите, пред се со Грција и Бугарија, користејќи ги угледот, авторитетот и политиката на Јосип Броз Тито |
|
Датум на внесување: 29.Мај.2014 во 23:14
Да бе овај беше.Мене ми е смешна фаца ептен,ко актер од француска комедија ми е некој
|
Датум на внесување: 29.Мај.2014 во 23:18
fiks напиша:
Е не знам сега дали го лустрираа и слично.
Абе безбол палки за други треба не за него,си го тера тој своето без малтретирање на другите. |
http://www.vecer.mk/?ItemID=202C090D10B1FF43928BA6050374D66D" rel="nofollow - -
АСНА И ГЛАСНА ПОРАКА И НАЈАВА ЗА УПАД ВО МАКЕДОНСКИОТ ДРЖАВЕН ИНТЕРЕС
Како никогаш досега Грција и нејзините поддржувачи упатија јасна закана до македонскиот премиер Груевски и до 65% од Македонците, кои не го прифаќаат грчкиот предлог. Во своето интервју Црвенковски изјави дека мора да се прифати грчкиот предлог, што според него е клуч за НАТО и ЕУ, ако не ќе морало да има вонредни избори на кои тој ќе победел. Црвенковски не кажа дали ќе победи на избори во Македонија или во Грција
|
|
Датум на внесување: 29.Мај.2014 во 23:27
E,konecno sme ,Fiks,na ista frekvencioja...E.za ovoj ludakov ti zboram... Politicki avanturist,so e mnogu opasna varijanta so povikuvanje naduhovi od minatoto...Vide koj sve vleze u EU=parlamentot? radikali,Ultra-desnicari i po nekoj izguben u Svemir... Lugeto vise od ocaj se vrakaat kon nesto sto lazno im dava nadez... Procitaj,ako sakas,tekstot so go napisav vo Misteriozni organizacii,denes...
|
Датум на внесување: 29.Мај.2014 во 23:36
http://www.vecer.mk/default.asp?ItemID=BD1ACB93A216F14AA2E1AA15B90935BA" rel="nofollow - ВЛАДАТА ПОД ОПШТ ПРИТИСОК:
Еден од кратерите кој плаќа новинари е организиран од фондацијата Сорос, а другиот се вика Дијалози за Македонија. И двата кратери имаат една цел - притисок врз македонската Влада да се постигне договор со Грција по секоја цена. Грција им даде 130 милиони долари на тамошните новинари за ширење на антимакедонска пропаганда, а во Македонија пак се плаќаат новинари за ширење на пропаганда со која би се помогнало прифаќање на грчките предлози за промена на името на земјава. Македонската Влада, освен што има работа да се брани од нападите на грчките платени медиуми и новинари, има работа да се справи и со овдешните новинари, двата кратери кои се платени да помогнат да помине грчкиот предлог за рушење на македонизмот. Еден од кратерите е организиран од фондацијата Сорос. Оваа фондација плаќа од нив одбрани новинари како Никола Гелевски, Бранко Героски, Владимир Милчин, Ивица Антески, Маја Бојаџиевска, Џабир Дерала, Лидија Димова, Гордана Дувњак, Ѓунер Исмаил, Жарко Јорданоски, Ема Маркоска Милчин, Ида Протугер, Ерол Ризаов, Билјана Секуловска (ги има на сајтот на Сорос, проект Граѓани за европска Македонија). Другиот кратер се познатите Дијалози за Македонија. На тркалезните маси кои се дел од проектот Дијалози за Македонија во организација на Кабинетот на Бранко Црвенковски, додека тој беше претседател, секогаш се присутни Ивица Антевски, Сашо Ордановски... И двата кратери имаат една цел - притисок врз македонската Влада да се постигне договор со Грција по секоја цена. Новинарите од двата кратери вршеа притисок за одреден хонорар, односно големи пари. Се вршат постојано напади и притисоци врз Владата во преговорите да има толерантност и попустливост, како од постарите, така и од помладите платени новинари. |
|
Датум на внесување: 29.Мај.2014 во 23:37
Оф топик ќе сме ако почнеме да збориме за Бранко.
|
Датум на внесување: 29.Мај.2014 во 23:44
Kako moze bez pijandurava na ovaa tema...
|
Датум на внесување: 29.Мај.2014 во 23:49
Па нормално дека може,тој има и теми мислам за него.
|
Датум на внесување: 29.Мај.2014 во 23:57
svetosparki напиша:
Kako moze bez pijandurava na ovaa tema... |
Вистинското прашање сега е : КАДЕ се сега „поддржувачите„ и гласачите на вакви пијаници.. Се (изгледа) се поскрило...во глувчешките дупки..!? пс Сега и самите изгледа дека разбираат , за какви се монструми имаат гласано своевремено и така со тоа (им) ги натурале својот „избор„ на останатите македонци и македонки. Толку разум да се немало....а и било каква критичност!?. Со луѓе со пилешки мозоци , не се гради сериозна држава
|
Постирано од: Buggyman
Датум на внесување: 30.Мај.2014 во 00:14
novace напиша:
svetosparki напиша:
Kako moze bez pijandurava na ovaa tema... |
Вистинското прашање сега е : КАДЕ се сега „поддржувачите„ и гласачите на вакви пијаници.. Се (изгледа) се поскрило...во глувчешките дупки..!? пс Сега и самите изгледа дека разбираат , за какви се монструми имаат гласано своевремено и така со тоа (им) ги натурале својот „избор„ на останатите македонци и македонки. Толку разум да се немало....а и било каква критичност!?. Со луѓе со пилешки мозоци , не се гради сериозна држава |
... ќе испаднеш најголем промотор на Бране, да не ја постиравте сликата ќе заборавев како изгледа..
------------- Homo homini lupus est...
|
Постирано од: Орка
Датум на внесување: 30.Мај.2014 во 08:33
Мене во оваа конверзавија друго ме чуди... fiks вчера ручал тиквички со салата,и веќе ферквен- циите им се поклопуваат со svetosparki.
Среќа типов може само низ маало да парадира,и само таму да го трпат секој ден.Вака на моменти кога ќе се појави не е лошо човек да се посмее. Сакал Тито да биде...Бог да чува. А ќе плати ли за оние кои завршија на Голи Оток, и оние кои имаа среќа да му избегаат.Па како пра- дедо ми до 1991 година не си дојдоа дома. Јас сакам формула еден пилот да сум.
|
Датум на внесување: 30.Мај.2014 во 10:08
Buggyman напиша:
... ќе испаднеш најголем промотор на Бране, да не ја постиравте сликата ќе заборавев како изгледа.. |
fiks напиша:
Оф топик ќе сме ако почнеме да збориме за Бранко. |
|
|