|
Смрт |
Внеси реплика | страница <1 23456 20> |
Автор | ||
that's me
Сениор Регистриран: 26.Март.2006 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 581 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
se plasil ili ne,kuga ke ti dojde vremeto,....ke otides u vecnite,lovista.....ubavo vikat indijancite!
|
||
Пази,памтам к'ту слон.
|
||
buceslatko
Сениор Регистриран: 29.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 602 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
abe koga mi bilo sudeno, ke si umram.. nema sto da me strav od toa... denes, utre, sto e vazno dali jas znam za toa koga ke umram....
bitno e da se uziva u zivotot, i kako sto rekol nekoj pameten, zivej go sekoj den kako da ti e posleden |
||
Read an cry!!!!!
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Isto kako Beleg i jas....da docekam nekoi raboti da se ostvarat.
|
||
uriel
Нов член Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
gi pocituvam mislejnata na site no sepak spored mene nema drugo mesto tuku ova e toa. I site tie tuneli i sl sto gi gledaat lugeto se samo tvorba na nivnite umovi. I koj ne bi sakal da zivee vecno i se da mu bide ubavo, zatoa spored mene se izmisleni site raboti kako raj ili pak karma ili vecnite lovista. site tie mesta se nesto sto go posakuvas cel zivot bidejki go nema sega pa se nadevas deka ako bides dobar ke ti sledi nagrada
|
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
more covek , ne se taka prasuva |
||
|
||
kandid
Сениор Регистриран: 26.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nema ama bas nikoj sto ne se plasi od smrta...toa e neizbezen strav na sekoj covek...e sega dali svesno go custvuva ili mu e skrien vo potsvesta pa go menifestira na drugi nacini,toa e vise druga prica...na covekot mu e vroden stravot od kraj(sto ne mora da bide samo stravot od krajot na fizickoto postoenje,tuku i od krajot na mnogu drugi nesta)...Pa duri i onie koi ja predizvikuvaat smrtta(na primer lugeto so praktikuvaat nekoj ekstremen sport) go pravat toa zatoa sto potsvesno imaat zelba da se soocat,i na toj nacin oslobodat,od stravot od smrt.
Wow,koi filozofski misli
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зошто да се плашиме од Смртта кога таа е исто толку вообичаена како и раѓањето ако би се плашеле од смртта тогаш треба да се плашиме и од раѓањето.
Мое мислење е дека сите оние кои се плашат од доаѓањето на нивното време имаат ситна душа и не направиле ништо што ми можело да остане и по нивната смрт.Човекот не умира толку лесно буквалната смрт не е исчезнување на една личност туку мерка кој колку оставил во животот и нормално колку квалитетно го изживеал нели |
||
kandid
Сениор Регистриран: 26.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dobro,ti taka mislis...znaci jas sum edna uplasena sitna dusa sto ne napravila nisto bitno...ok...jas samo ja upotrebiv psihologijata kako osnova na moeto mislenje za smrtta...
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е дека си ситна душа не е дека ке умреш утре (недај боже) има уште што треба да се направи во животот за да не умреш Буквално туку да живееш во твоите постапки и кога нема да си тука.
Животот и Смртта одат едно со друго на нас е да размислиме како ке го поминеме тој период,што е битно а што не |
||
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
SE PLASAM!!!
|
||
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 2457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koj vika deka ne se plashi od smrta neka ripne od 12 sprat bez padobran... neka mi dokaze neka ne mi trtomudi tuka
|
||
OBAVESTUVANJE: gorenavedeniot tekst ne e za ogranicheni - od upravata
|
||
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
drugo e da se kaze jas ja prifakam , no deka ne se plasi e nenormalno ...zatoa aj po mene samoubici neustrasivi ideme ... kaj kulite u aerodrom ...i ke vi ja peam ajde da letameeeeeee
|
||
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Самоубиство е грев Нинџа или во твојата вера е Благослов.Да се плашиш од смртта е исто како и да се плашиш од целиот живот бидејки знаеш дека кога тогаш ке дојде по тебе,значи како што кажав еве ке кажам поубаво и попросто ако си направиш филм дека си бесмртен и за тоа време додека живееш да оствариш се што би сакал да оствариш значи без чаробна лампа фантазии туку да се фатиш за пшродуктиовна работа е тогаш можеби и ке бидеш бесмртен биодејки ке оставиш нешто позади тебе што е створено од тебе и ке живее понатака и понатака и понатака нелиЗабегано ама вистинито
|
||
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ok ... a koja toa moja vera ?
izvini ne sum informiran bash bash No da receme deka ubavo go kaza ova, megutoa samo naj naj naj smirenite ne se plasat od smrtta, a tuka site se plashat...posto retko nekoi smireni prosvetleni luge idat po forumi...tie se po manastiri, peshteri, himalaji jebem li ga kaj se ama tuka sigurno ne se... mozda 1 % eto toa mislam |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 23456 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |