IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Медиуми
  Активни теми Активни теми RSS - X Фактор
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

X Фактор

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5859606162 65>
Автор
Порака
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2014 во 12:43
Плакнете очи и денесголема насмевка
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Поени: 6758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2014 во 13:17
Паа..и не и биле толку големи колку што ми се видоаголема насмевка
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел.

Being RICH
is not about how much you have,
BUT about how much you GIVE

Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2014 во 15:19
Originally posted by Valerija Valerija напиша:

<div style="text-align: center;">x-faktor-fotki-od-podgotovkite-za-finaleto-01<div style="text-align: center;">Уште сум под силни импресииголема насмевка<div style="text-align: center;">Ептен сум среќна заради Даниелголемо гушкање
Тоа ти ли си ,Валерија ?
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2014 во 15:40
Не сум толку меланхолична и монотона Емилнамигнување
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2014 во 15:41
Originally posted by Valerija Valerija напиша:

Не сум толку меланхолична и монотона Емилнамигнување

Ваљда во рацете на Божествењарскот Даниел некои жени се топат
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2014 во 18:07
статус на ФБ....
Даниел излезе прав кавалер, ја испрати Тамара дома...   смеење

Изменето од Ninja 35 - 24.Март.2014 во 18:07
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2014 во 21:56
Слика
голема насмевкаголемо гушкање
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Март.2014 во 22:02
Слика
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2014 во 17:30

Слика

Пред победатаголема насмевкаголемо гушкање
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2014 во 17:31
А неизмерна среќа е што навистина победи!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2014 во 08:17

Тоше е Тоше, а јас сум само Дани!

Во неделата бевме сведоци на еден момент кој се запиша во историјата! Македонец, кој целиот живот се обидувал да се издигне благодарение на неговите гласовни способности, конечно заслужено победи во најголемото балканско музичко шоу X-Factor!

Луѓе од цела Македонија, па дури и од Србија гласаа за него со цел тој да победи! Речиси целата „Комбанк Арена“ врескаше секогаш кога Даниел настапуваше, а кога Жељко го праша дали би останал во Белград и Даниел одговори потврдно, публиката буквално „збесна“!

Ние успеавме на кратко да му поставиме неколку прашања, а тој и покрај еуфоријата искрено и низ солзи го сподели она што му лежеше на срце.

- Многу сум среќен и возбуден...Не ми текнуваат зборови...го чекав овој момент кога мајка ми и татко ми ќе бидат горди...Се чувствувам многу добро, беа првите зборови на Даниел.

Кои се твоите идни планови?

- Прво, сакам да се соземам од победата и да одморам барем два дена. Да се видам со моите родители, кои вечерва се тука и се горди на мене. Јас верувам дека еден ден ќе стекнам светска кариера.

Речиси сите победници на овие музички шоуа завршуваат со неколку песни и потоа ги снемува. Дали и ти ќе си го дозволиш тоа?

- Веќе имам создадено тим на луѓе со кои ќе работам и кои ќе бидат тука за мене 24 часа. Нема никогаш да престанам да пеам и да ги правам горди моите обожаватели. Во мај ќе одам на турнеја во Америка со Кики Лесендрич, па кога ќе се вратам ќе почнеме да работиме.

Дали ќе ја продолжиш соработката со Жељко?

- Тој е мојот идол уште пред да ми стане ментор. Секако дека би сакал да продолжам да работам со него и веќе зад сцената падна некој муабет, па наскоро може да очекувате нешто ново. Претходните емисии во живо имав многу трема, но за ова финале Жељко ми кажа да уживам, а не да се натпреварувам, па благодарение на него, немав трема!

Дали би сакал да бидеш претставник на Евровизија за Македонија?

- Тоа од мал го посакувам. Откако почнав да гледам Евровизија, сакав да сум дел од тоа шоу и да ја претставувам мојата земја. Ако целата Македонија сака да ја претставувам, јас со задоволство би го направил тоа.

Дали е точно дека си исфрлен од една музичко училиште во Виена, бидејќи не си бил доволно талентиран?

- Таа информација е точна. Се запишав во музичка гимназија, која морав да ја напуштам по пола година. Еден професор сметаше дека не сум доволно талентиран, па ја советуваше мајка ми да ме отпише. По некое време сфати дека згрешил и ме викна на вечера. Се надевам дека и вечерва ќе го види ова што се случува.

Дали е вистина дека си ги контактирал родителите на Тоше Проески?

- Тоше беше светска ѕвезда, која никогаш нема да биде заборавена. Јас сакам да ги пеам неговите песни, како спомен од него, но никогаш не сакам да ме споредуваат со него. Тој е Тоше, а јас сум само Дани, кој до прва почнува со остварувањето на својот сон, а не сонот на Тоше. Со родителите не контактирав, туку со еден негов добар пријател, Ерик Фокс, кој ми ја даде неговата матрица, но сепак направивме неколку измени.

Ајде за крај, те гледавме целиот расплакан и знаеме дека тоа се солзи радосници. Дали можеш да ни опишеш со две реченици што почувствува кога го слушна твоето име на сцена?

- Нема зборови кои би го опишале тоа што го чувствувам. Едноставно...помислете само како е да ви се исполни она што цел живот го посакувате...Да ги гледате вашите родители горди на вас...и вашите фанови како се радосни за вас...ова го чекав цел живот...не знам, низ солзи изјави Даниел, прикриен со македонското знаме.

Даниел го чека кариера од Скопје, преку Белград, до Виена па и пошироко! Со нетрпение ги чекаме неговите први песни, па да се надеваме и за концерт во Скопје.

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2014 во 13:23

Даниел во Америка би бил милионер! Погледнете какви награди добиваат победниците на „Х-фактор“ низ светот

На големото финале на првиот регионален „Х-фактор Адриа“ победи нашиот Даниел и ја освои првата награда од 10.000 евра, автомобил Mini Cooper, два спота и договори со City Records и Sony music, како и албум и турнеја.

daniel-vo-amerika-bi-bil-milioner-poglednete-kakvi-nagradi-dobivaat-pobednicite-na-x-faktor-niz-svetot-01

Вака набројано изгледа дека добил премногу и дека треба да биде презадоволен, бидејќи на овие простори некој не добил ни толку. Така сакаме да се тешиме, додека не ги отвориме очите подобро и не се информираме за наградите на истото шоу „Х-фактор“ во другите земји. 

Верувале или не, ако победеше Даниел во Америка, сега би бил милионер!

Американски „Х-фактор“

Во првите две сезони паричната награда изнесувала дури 5 милиони долари, додека претходната сезона била намалена на 1 милион. Освен поголемата парична награда, победникот добива и договор за снимање албум и неколку спотови.

Австралиски „Х-фактор“

Според правилата на натпреварување, победникот на австралискиот „Х-фактор“ добива награда во износ од 330.000 долари.

Британски „Х-фактор“

Во Велика Британија вкупниот награден фонд изнесува околу 1,7 милиони долари, со тоа што победникот добива 250.000 долари како парична награда, а останатите пари се наменети за снимање албум.

„Х-фактор Адриа“

Победникот на првата сезона, добива договор за снимање албум, два спота, 10.000 евра и автомобил.

Изменето од Valerija - 26.Март.2014 во 13:24
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2014 во 13:31

„Оскаровското“ селфи на ѕвездите од Х-фактор

Предводени од Снеже Велков и група на твитерџии кои ја предложиле самата идеја, учесниците во регионалното шоу Х-фактор направија нивно „оскаровско“ селфи.

oskarovskoto-selfi-na-zvezdite-od-x-factor-01

Даниел, Маид, Тамара, дел од групата „Доктори“ и Снеже Велков направија симпатична копија која за само неколку часа ги обиколи сите социјални мрежи.

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2014 во 15:29
Илма Карахмет: Ја сретнав Емина но таа не сакаше ни да ме погледне!

На Огнен, покрај Илма Карахмет му биле гости и Даниел Кајмакоски, Гоца Тржан, Владо Мандиќ и Дејана Живковиќ.

Несудената победничка на Х-Фактор, Илма Карахмет гостувала кај Огнен Амиџиќ во неговата емисија, а таа открила дека сè уште е многу разочарана од популарното шоу и дека ја сретнала Емина Јаховиќ но таа не сакала ни да ја погледне.

"Не разговарав со Емина бидејќи таа постојано работи, но ја сретнав на финалето и не сакаше ни да ме погледне, што страшно ме погоди. Разговарав со Кики и тој исто така е разочаран", изјавува Илма и додава дека е разочарана што пеела пред такво жири.

"Многу сум разочарана после се, немав енергија ниту да се логирам на Фејсбук па еден мој пријател ми помагаше и ми го проверуваше профилот", кажува Илма.

Покрај Илма, гости во емисијата "Ами џи шоу" биле и: Даниел Кајмакоски, Гоца Тржан, Владо Мандиќ и Дејана Живковиќ.

23:25 - "Конечно заврши Х-Фактор, тоа сите одвај го чекавме", кажала Илма додавајќи дека се појавила на суперфиналето и нема причина зошто не би се појавила.

"Многу бев разочарана после се, немав енергија ниту да се логирам на Фејсбук па еден мој пријател ми помагаше и го водеше мојот профил", изјавила Илма. Таа додала и дека е разочарана што пеела пред такво жири. "Навистина многу се обидував да не мислам на тоа, не очекував нешто такво, цело време мислев што ќе се случи следно", додава и дека се шро прави, прави за сама себе - "Сакам јас да сум среќна и задоволна"..

"Јас сама на себе си бев најголем фаворит, а покрај себе фаворит ми беше и Маид", изјавува Илма и додава дека се чувствува лошо што Емина и кажала дека е премногу млада, но дека му е потребна на шоуто Х-Фактор.

"Се обидував да поправам се што ми кажуваа, но минатото е минато, криво ми е само што бев исфрлена пред суперфиналето", продолжува Илма.

"Не разговарав со Емина бидејќи таа постојано работи, но ја сретнав на финалето и не сакаше ни да ме погледне, што страшно ме погоди. Разговарав со Кики и тој исто така е разочаран", кажува Илма.

23:10 - Дејана Живковиќ ја покажала својата тетоважа за која изјави дека оддамна ја направила и дека ја сокрива постојано.

"Ја имам буквата "Р" тоа е мојот татко, а има и еден стих, стихот е од песна која ја слушнав и која ми помогна да си ја кренам самодовербата", изјавила Дејана.

Таа раскажала дека се занимавала со атлетика, но дека престанала бидејчи сакала да остане женствена. "Знаете, кога тренирате тогаш градите ви стануваат поинакви, се зацврстуваат на начин на кој мене не ми се допаѓа, сакам да останам женствена", објаснува Дејана.

22:47 - Даниел изјавува дека моментално најважно му е да собере добар тим и да направи добар албум. "Нема да одам во странство, доста беше, поминав 20 години таму. Мислам дека луѓето кои ме гласаа заслужуваат да слушнат нешто на наш јазик".

22:45 - "Активен сум во политиката. Се активирав пред неколку години. Мило ми е дека и тогаш бев во право бидејќи сега тоа се гледа" - изјавил Владо Мандиќ.

22:33 - Огнен се пошегувал со даниел и го пуштил монтираното видео во кое наводно Кајмакоски очајно пее, а победникот на Х-Фактор кажува дека аудицијата изгледала токму така.

"Честопати патував Белград - Виена и бев уморен, така што звучев прилично лошо" - се пошегувал Кајмакоски.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5859606162 65>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.