|
Салати |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 26> |
Автор | ||||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
сакам секакви салати од свеж зеленчук
и спанаќот се јадел свеж, досега немам пробано а мислам дека и за глуварчето имам слушнато, или грешка сум
|
||||
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
||||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Се јаде свеж, ама ако не го удавам во лимон или оцет не ми е убав на вкус. Глуварчето се користи за камен во бубрег, го испробав ова ама лично јас без некој ефект. Сега на пролет му е сезоната за јадење, пред да расцвета. И бугарите го користат поприлично.
|
||||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Салата со изваркаКиселите краставички ги сецкаме на коцки и убаво ги цедиме. Шунката ја сецкаме на коцки,ситно го сецкаме и лукот. Ја додаваме изварката, мајонезот и павлаката, додаваме малку магдонос, сол и бибер. Се убаво мешаме. |
||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Француска салата со оризПотребно 300 г. варен ориз 200 г. шунка 150 г. маринирани печурки кисела павлака 200 г. мајонез лажица сецкан магдонос ( или морков) Измешајте ги сите состојки, добро промешајте и оставете во фрижидер малку да се стегне. На крајот додадете го сецканиот магдонос, или морковот, користејќи го како декорација. |
||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
салата од брокула и карставици1. Брокулата се двои на мали цветчиња и се вари на пареа неколку минути. |
||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Подгответе: Вкусни и необични салати од лубеницаБидејќи лубеницата е зеленчук по дефиниција, и покрај тоа што изобилува со шеќер и слатка водена средина, сепак е одлична за комбинирање со солени плодови. Може да се зачудите колку вкусна може да биде слатко-солената салата со фета, кромид, нане, зелена салата и што ли уште не. Ова се неколкуте храбри салати од лубеница кои може да ги подготвите уште денес. |
||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Јогурт салата - алијас Јогуртино1. Желатнот прелејте го со две лажици вода и оставете го да набабри. |
||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Пилешка салатаПилешкиот стек, компирите и јајцата ги вариме, ја вариме и златната мешавина. Откако убаво ќе се сварат го сецкаме пилешкиот стек на ситни парчиња, ги сецкаме на коцки јајцата и компирите, им ја додаваме златната мешавина, мајонезот, солта и биберта и се убаво се меша. |
||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Салата со ориз и сусамОризот се вари во предходно посолена вода, 15 мин пред да се трга од одган се додава шафранот. Кога е готов се мие со ладна вода и остава да се исцеди. Шампињоните се сецкаат и пржат со 2 лаж. вагета. Посебно во тава се пржи сусамот додека не добие златеста боја. Во длабок сад се мешаат сите сосатојки и се зачинува и сервира по желба. |
||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Пилешка салата со кикириткиПилешкото го вариме и сецкаме ситно.Исто така посебно се сецкаат крставичките и ги оставаме да се цедат.Празот го чистиме и сецкаме.Сите состојки ги мешаме во длабок сад и ги додаваме павлаката, мајонезот , сенф и масло.Зачинуваме по желба и мешаме додека не се добие хомогена смеса.Салатата ја декорираме по желба ( во случајов со зрнцина калинка и свеж магденос |
||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Топла салата1. Компирите се варат во солена вода и се цедат. |
||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Салата од тиквички
|
||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||
Внеси реплика | страница <1 1617181920 26> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |