IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Медиуми
  Активни теми Активни теми RSS - X Фактор
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

X Фактор

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4344454647 65>
Автор
Порака
Kastro Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2008
Статус: Офлајн
Поени: 11937
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kastro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2014 во 23:42
Da kako sto mi e drago za nego taka i mi e epten mnogu zal za nejze ,
no donekade se vo pravo zirito ,mozebi na Maid mu bese popotrebno ova...
Ilma kako i da e mladicka e a veke i e zvezda...
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2014 во 23:45
Помина и оваа вечер:)
Сега ќе чекаме финалето
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2014 во 08:46

Даниел на чекор до победата: Со „Ljubavi“ до финале!

Даниел ти и кога грешиш - грешиш со стил, кажа Жељко.

Сепак, Македонија има претставник во финалето на најпопуларното музичко шоу на Балканот, X-Factor. Даниел Кајмакоски докажа дека со право е еден од главните фаворити за победа, а со вечерашниот настап само ја увери целата јавност дека пред нас имаме нова музичка македонска ѕвезда. Тој на свој начин ја отпеа „Ljubavi“ на неговиот ментор, Жељко Јоксимовиќ со што жирито ем го искритикува, ем го пофали Даниел. Тој до сега имал многу подобри настапи, па затоа го оправда своето место во финалето. 

- Даниел, кај тебе нема прашање дали пееш убаво, бидејќи ти секогаш пееш убаво, а мојата верба во тебе е огромна, кажа Кристина Ковач.

Кики Лесендриќ го пофали Даниел дека овој пат навистина му се допаднал стилот на кој тој ја испеа песната, на еден негов претпознатлив начин. Сепак, Емина сметаше дека тој не се покажал во најдобро светло.

Да се надеваме дека Жељко и покрај неговата изјава дека нема да присуствува на финалето, ќе биде присутен само за да им ја даде потребната подршка на Даниел и Маид.

- Кратко пред целта да ви се заблагодарам на сите. Мојот успех е вашата љубов која ме храни и ме исполнува и која ми дава храброст и сила, напиша пред почетокот на последната, 6-та емисија во живо.

Овој статус брзо се прошири на Facebook, каде повеќе од 1600-на фанови му посакаа среќа и успех за влез во големото финале.

Нашата водителка, Снеже, по углед на најпопуларното селфи кое беше фотографирано од страна на Елен ДеЏенерс за време на Оскарите, се фотографираше заедно со полуфиналистите. Оваа селфи фотографија тешко дека ќе го сруши рекордот од 3 милиони споделувања на селфито од Оскарите, но браво за нејзината одлична идеја!

Оваа вечер не забавуваа Parni Valjak, Наташа Беквалац и Ана Станиќ придружувана со женски бенд. Тие ги исполнија едни од нивните најнови песни, но и најголемите хитови, додека Наташа ја искористи оваа прилика за да ја промовира нејзината нова песна „Najgora“. Повозрасните се вратија во нивните најубави времиња, благодарение на најголемите хитови на Parni Valjak!

Интересен беше моментот кога на сцена се појави Славко Калезиќ, еден од натпреварувачите, кој исто така беше и водител на првата емисија во живо. По негативните коментари за неговото водење, тој ја продолжи неговата пејачка кариера, па полуфиналето го искористи за да ја промовира неговата нова песна „Krivac“.

Оваа вечер, за разлика од минатата емисија во живо излезе само еден натпреварувач, кој за жал нема да ја има можноста да се претстави во финалето. Во двобој се најдоа малата Илма Карахмет, која ја испеа песната „Кorake ti znam“ од Маја Сар и Маид Хечимовиќ кој ја испеа песната „Оdiseja“ од Лео Мартин. 

Членовите на жирито одлучија ова да биде последна вечер за Илма, па така Емина, Кристина и Жељко гласаа Маид да продолжи во финалето, додека Кики, како ментор на Илма, гласаше за неа. Тие сметаа дека Илма е уште млада за кариера, а дека Маид е вистинскиот човек за да продолжи во финале.

Ние сега сосема сме смирени, бидејќи со сигурност знаеме дека Даниел ќе оди во финале. Сега, останува да го чекаме 23 март и да гласаме за победа на нашиот еден и единствен Даниел.
Кон врв
Blue Scarlet Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Регистриран: 03.Ноември.2009
Поени: 9011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2014 во 11:21
Илма не заслужи да излезе ... мала или не, девојчето е невиден талент ..... Докторите и Лукијан (според мене ) заслужија да бидат на местото на Маид и Илма. Даниел беше под своето ниво но ете пак успеа да помине. 
Од синоќешните изведби секоја чест за Маид, нему навистина му лежат песни од нашето поднебје, за разлика од Даниел кој многу подобро се снаоѓа со странските. 

Изменето од Blue Scarlet - 05.Март.2014 во 11:21
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
Schatzii7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unglaublich

Регистриран: 19.Октомври.2011
Локација: Lost somewhere
Поени: 7061
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Schatzii7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2014 во 17:59
Даниел синоќа најлошо од сите исто и Тамара...
Илма не заслужи да излезе.
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
Кон врв
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2014 во 18:26
Originally posted by Schatzii7 Schatzii7 напиша:

Даниел синоќа најлошо од сите исто и Тамара...
Илма не заслужи да излезе.

Ama roditelite na Ilma ne se vo moznost da platat za nivnata kerkicka da prodolzi ponatamu , a dodeka na onoj netalentiraniot , kaj minatot pat fals peese , se spasi  , pa i ovoj pat strada nekoj drug poradi nego,,,,Steta samite si go narusija ugledot na X Faktor ...Daniel pod hitno da se isfrli , Ilma da se vrati i da si prodolzi devojceto so svojata darba i talent sto si go imaда
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Поени: 14566
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2014 во 19:17
Девојчето е многу  младо  и има многу време пред неа намигнување
Даниел овојпат...солиден.... завршетокот одличен  среќа
ама  Маид, како што милува Емина да каже ...  растури....  со Одисејата   да
Тамара ич не ми се допаѓа од почеток исто и Докторите  и  Лукијан  не
Кон врв
Calipso Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Primarius

Регистриран: 26.Мај.2009
Локација: Македонија
Поени: 44671
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Calipso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2014 во 19:34
Не ми е јасно ако се Илма и Харис многу млади, зошто не постават најмала старосна граница уште кога се пријавуваат кандидатите а не вака да се заебаваатизненадување
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2014 во 19:41
Јас мислам за Илма и за Харис ова беше многу успешна промоција
каде инаку ќе ги слушнеа овие деца, за кои верувам понатаму ќе имаат успешни кариери,
а кои  сеуште не го завршиле ни основното образование намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2014 во 19:56

Славата толку силно удри во главата на најмладата учесничка во „Х-Фактор“ што таа повеќе не знае што зборува. Но, да ни се живи и здрави менторите, односно судиите кои вчера ставија крај на приказната за Илма Карахмет, ова девојче одамна требаше да го напушти шоуто!

420678 Ilma Karahmet Blic Online12 F

Многу прашина се крена денеска околу исфрлањето на младата Илма Карахмет од натпреварот „Х-Фактор“, а учесничката и понатаму не може да се помири со фактот дека таа повеќе не е дел од шоуто. Откако гласот на Емина пресуди во двобојот меѓу Маид и Илма, пејачката одлучи да напише охрабрувачки статус за Илма на својот Фејсбук профил, но доби таков одговор што не ни сонуваше!

Емина и упати зборови на Илма и се обиде да ја вразуми дека сеуште е млада за да прави пари од својот талент, на што учесничката не остана должна.

- „Фала ти Емина, имаш деца и дај Боже да те усреќат како што ти ме усреќи мене“, напиша младата пејачка.

442274 Emina Jahovic Foto Printscreen  Ff

Од синоќа на социјалните мрежи се појавија многу групи кои бараат Илма да се врати во финалето, пораката која девојката и ја остави на Емина можеби не е напишана со злобна намера, но секако дека така звучеше. Ова не е прв инцидент во текот на „Х-Фактор“, со оглед на тоа дека дури и судиите често влегуваа во меѓусебни конфликти, а вчеравечер и Славко Калезиќ сакаше да физички да се пресмета со Ана Михајловски.

Кристина Ковач на својот Фејсбук профил коментираше дека засега добро поминала, не може да верува оти дете може да колне други деца.

Ilma3534

извор: Blic.rs

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2014 во 12:17

Многу прашина се крена синоќа откако од X фактор испадна малата Илма Карахмет, а таа се уште не може да се помири со овој факт.

besnata-ilma-suptilno-ja-prokolna-emina-na-facebook-1

Откако гласот на Емина беше пресуден во нејзиното испаѓање, пејачката се одлучила да и пише охрабрувачка порака на Илма на нејзиниот Фејсбук профил.

Емина упатила културни пофални зборови за девојчето од Кисељак, дека е млада и дека со сигурност ќе го искористи својот талент.

На тоа Илма и одговорила:

"Ти благодарам Емина, имаш свои деца па да даде Господ да те усреќат и тие тебе како што ме усреќи ти мене" - напишала под статусот на Емина младата натпреварувачка. 

besnata-ilma-suptilno-ja-prokolna-emina-na-facebook-2

Подоцна, Илма изјави за медиумите:

- Искрено, мислам дека не заслужив да го напуштам шоуто без оглед на моите години. Можеа да ме дисквалификуваат на почетокот, но не го направија тоа. Тогаш Емина Јаховиќ рече дека сум премлада, но дека одам понатаму. Не мораше да го направи ова пред самиот крај, пред финалето. Затоа ми е криво. На некој начин, не беше како што треба, нејзините коментари ме навредија, а исто така и на Кристина.

-  Овде се стана возможно – најдобрите испаѓаат, а најлошите да победат. Не мислам лично на себе, но има навистина лоши кои и понатаму поминуваат. Јас веќе реков дека сум задоволна со она што го постигнав.

Еве како Кристина изреагира после коментарот на Илма на пораката од Емина:

besnata-ilma-suptilno-ja-prokolna-emina-na-facebook-3

Ова е одговорот на Илма на реакциите на публиката и медиумите, како и неколку мислења на дел од фановите:

besnata-ilma-suptilno-ja-prokolna-emina-na-facebook-4

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2014 во 12:21

Славко за малку ќе ја истепал Ана Грубин

Славко Калезиќ, несудениот водител на X-Factor, реши да се пресмета со актуелната водителка Ана Грубин. Вчеравечер се случила вистинска драма зад камерите во која главните актери се агресивниот Славко и Ана.

Првиот конфликт настанал уште при генералната проба.

-Генералната проба на Ана веќе доцнеше. Кога се качи на сцена, Славко дојде до неа и и рече дека мора да ја проба својата кореографија, на што водителката се обрати до продукцијата да го тргнат од сцената. На крај се откажа и се врати во својот апартман каде си ги дочека своите 5 минути. Ниту во еден момент таа не му се обрати на Славко, туку комуницираше со членовите на продукцијата. На сите им беше јасно дека ќе дојде со поголем инцидент бидејќи Славко беше упорен во провокациите, открива извор за „Pulsonline“.

Вистинската мешаница настанала по настапот на Калезиќ, поради тоа што не му се допаднал начинот на кој што го најавила Грубин.

-Ана во го најави Славко со зборовите „го најавувам од безбедна далечина“, по што пејачот ја дочека водителката пред нејзиниот апартман и ја навреди на најлош можен начин. Ана со својот шминкер и стилистот ја отвори вратата од апартманот и си влезе внатре. Славко притрча кон вратата, дивјачки удираше и ја навредуваше водителката, по што таа повика обезбедување. Кога слушна дека доаѓа обезбедувањето, Славко избега.

Медиумите веќе стапија во контакт со Ана Грубин која само кратко изјави дека нема никаков коментар за непријатната ситуација.

Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2014 во 12:26
место Доктори требаше да биде во финале Александра...
...и тоа би биле вистинските финалисти според мене...
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2014 во 12:49
Докторите не ми прават мене кејф.
Некако се провлекуваат од емисија во
емисија благодарение на гласовите на
женската публика,ама тоа воопшто не
е меродавно.Многу фалшираат.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4344454647 65>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,486 секунди.