|
Влез во НАТО и ЕУ како Северна Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 2627282930> |
Автор | |
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Со оглед на развојот на настаните во Украина, една од можните опци е интервенција на НАТО.
Па, ме интересира, дали ние и таму ќе испратиме наши војници доколку се дојде до една таква интервенција? Оти нели, како придружна членка (земја кандидат или како веќе не’ водат, незнам) досега имаме испратено во Авганистан, Ирак, Босна и Херцеговина ... па си реков, за да се докажеме како лојални (да не речам сервилни), можеби ќе ги поддржиме натовциве и во Украина! Можеби тогаш ќе не’ примат во нивните редови!? Р.Ѕ. Читам, Турција, која е земја членка на НАТО, не им давала на поморските сили на НАТО да поминат низ Босфорот! Има некаква вистина во ова или се само инсинуации на противниците на оваа мирољубива North Atlantic Terroristic Organization |
|
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za pominuvanje niz Bosfor, ke pominat... Kako ke se vratat se prasuvam. zatoa na Turcija i vikaat "drz me da ne vlezam"
|
|
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас колку знам НАШИТЕ одат после интервенцијата, за средување, подзачистување и одржување на „мирот„. Е сега за Украина, е ќе влезат де, ама како ќе излезат прашање е. Рипа Обама, ама оној бледоликион сват ми ич не му се плаши. Море ладнокрвееееен! |
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е ваљда дека стварно веруваш... во тоа дека НАТО ќе интервенира за Украина... како...? ќе ја бомбардира Русија...? П.С. Знам, знам... offtopic сум... |
|
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Интересно ке биди доколку предвреме започни процесот на вракање на доларите кои се печатени без покритие во нивната матична земја.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Русија постави црвена линија: 1. Чечнија 2. Сирија 3. Украина. Американциве со европјаните ја минаа таа црвена линија во сите три случаи сметајќи дека Русија с'е уште е премногу слаба да реагира. Се покажа дека овој пат русите ќе ги задржат тие три извонредно стратегијски места за нив. Секаде каде што веднаш реагираа со војска, американците се повлекуваа од натамошни обиди за освојување на овие руски постови. Со Украина ќе мора да се спогодат нешто, но не верувам дека ќе се осмелат на некаква војна интервенција. Како прво, Украине не е член на НАТО, како второ добро знаат дека руското присуство на Крим е од витална руска важност, а како трето не ги чини ништо поделбата на Украина доколлку со тоа своето влијание, интереси и ракети ги приближат уште малу поблизу до руската граница. Патем… и онака не можат да сторат ништо против Русија. Сите оние јавни изјави за некакви санкции се само вербални акробации за јавното мнение, повеќе за заведување на сопственото население… колку да не се почувствува беззсилно во даденава ситуација. Во овој случај Русија е во огромна предност. Само една информација - скоро 40% од германската енергија зависи од рускиот увоз. Горе-долу слична е состојбата и со други европски држави. Правете сега есап. При било каква посериозна закана или агресија од запад Русија ќе победи за 48 часа без да испука еден куршум. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
paracetamol
Група Регистриран: 11.Ноември.2012 Статус: Офлајн Поени: 71 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abe i nie do 2001 godina bevme ednojazicna drzava na pravoslavni hrisitjan ,a sega sme dvojazicna drzava so 25% albanci .
Podobro gakite da gi turnam pred Grk odkolku pred secen.... Ke svatime koga ke ja izgubime cela zapadna Makedonija |
|
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako i da se svrtat, gazot na amerikancite im e vo ... Cuba...
Narodot arno rekol, ne diraj mecku u picku! |
|
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ТОЈ шо го КРКА СТАПОТ,СЕКОГАШ Е ЗАДОВОЛЕН СО ПОмалку!
|
|
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|
paracetamol
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
So sakas da kazis...... Nie jasno e deka 5 veka go krkame stapot,pa poslem drugiot stap,pa sega svojot stap..... Ti od dve zloa koe ke go odberes? Jas bi go odbral grckoto odkolku albanskoto....barem taka ne uci Kales Anga |
|
paracetamol
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ima edna druga rabota so e isto taka vazna........ a toa e da mu pokazime zabi na Ali Ahmeti. Toa se pokazuva samo so unija zaedno so Pravoslavnite Grci i Srbi .....se razbira i Bugarite ako se slozat deka imame jazik....
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Со бугарскиот пасош ем сте со НАТО , ем со ЕУ , ем сте си и Македонци - поздгоднен и неодолив прелог нема кој да ви понуди .
|
|
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од овие твои партнери, велиш помалку ќе те боли?! Не дека нема да те боли, ама нивниот бол полесно ќе го поднесеш. Велиш во името на православието?! ЦЦЦ...во името на Христа се обидуваат повеќе од 100 години да ја добијат Македонија! Велиш се разбира ако Бугарите се сложат да имаме јазик?! Ние имаме јазик кој е кодифициран, признат и се предава на повеќе од 25 универзитети ширум светот. Не велиш ако ние им дозволиме да имаат јазик, односно им дозволиме источно македонските дијалекти, одтаде Пирин, ги нарекуваат бугарски! Бугарискиот јазик и припаѓал на турската група на јазици. Сличен на онај кој го користат Гагаузите, Волшките Бугари и Чувашите. Овај “бугарски“ јазик е политички исконструиран. Туку пријател смени ја реториката и барај друг модел или платформа за решавање на проблемите. Христијанството, православието или словенстовто е докажано дека не работат. Наместо некој друг да го држи стапот, обиди се ти да стигнеш до него. Не за да тепаш со него, туку како превентива, христијански. Користи го само ради воспитни цели. Страв лозје чува! Изменето од Platenik - 04.Април.2014 во 04:31 |
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ајде Емиле, забриши се малку на просторот меѓу ушите и слепочниците. Премногу мозок ти протекува! Сега доаѓам во Македонија и планирав да скокнам до Софија. Не за друго туку са си извадам бугарски пасош. Незнам само како ќе пројдам како македонист. Веќе недавале толку лесно пасоши, а згора на тоа немам документ со кој би ја потврдил бугарштината на моите предци. Пу јаз'к, не ќе можам да станам Европјанин! Изменето од Platenik - 01.Април.2014 во 05:11 |
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
Внеси реплика | страница <1 2627282930> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |