IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Субрата Рој
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Субрата Рој

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 6>
Автор
Порака
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2014 во 12:55
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

сега прочитав деке Субрата го притвориле во Индија......
ќе се вози Ставрески сам со тракторот од сега.....
А инвестициите остануват ли ? Многу ми е битно да знам .
Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Поени: 6759
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2014 во 13:41
Ќе останат, ако Индија му земе се што имал и немал.хи, хи...
Па после ќе бара азил во Македонија и ќе си свиркање
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел.

Being RICH
is not about how much you have,
BUT about how much you GIVE

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2014 во 14:47

Пууу, јаз'к на спектаклите.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2014 во 15:48

Молк во владата по апсењето на индиецот Субрата Рој

Молк во владата на Македонија по апсењето на бизнисменот Субрата Рој во Индија. Иако премиерот Никола Груевски и министрите изминативе години не пропуштаа прилика да се сликаат со него при безбројните најави за инвестиции во земјоделието, туризмот, градежништвото и културата и го пречекуваа со сите почести при доагањето во Македонија, денеска ниту еден од нив не сака да коментира како неговото апсење ќе се одрази на најавените бизниси во земјава.Портпоаролот на владата Александар Ѓоргиев прашањата за случувањата околу Субрата Рој ги префрли на претставништвото на неговата фирма во Скопје.

вртење со очи

Being RICH

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2014 во 19:47
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Локација: Macedonia
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2014 во 20:11
http://www.index.hr/vijesti/clanak/pogledajte-kako-se-indijci-obracunavaju-s-korumpiranim-poduzetnicima/731994.aspx
Homo homini lupus est...
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2014 во 20:21
Ќе го искористам Субрата за да прашам за сите инвестиции во МК.
Можно ли е зад некоја од нив да стои наш човек, со негов капитал?
Добро, немора еден, може и неколкумина, кои зад поволностите од неплаќање давачки за стански инвеститори, всушност си ја реализираат сопствената идеја за бесплатен бизнис! Нормално, на „Субрата“ оди некој процент.
Незнам, прашувам онака, чисто лаички ...
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Alekxandar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јули.2012
Поени: 1029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekxandar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2014 во 21:18
Zlatnik: Ќе го искористам Субрата за да прашам за сите инвестиции во МК.
Можно ли е зад некоја од нив да стои наш човек, со негов капитал ?

Не треба многу интелект за да се поврзат работите .....
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2014 во 21:21
Субрата дојде,виде и си замина...изгледа ќе им е ова дамка голема на властиве..само ме интересира како ќе се правдаат
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2014 во 18:56
Субрата Гној е само еден од ОНИЕ преку кои се внесуваат ОГРАБЕНИТЕ ПАРИ во последниве 22 години во Плурална Македонија.
Во НИВ имате вмешано од ДВЕТЕ ПОЛИТИЧКИ БИВШИ и СЕГАШНИ врхушки,нормално со нивни деца кои беа школувани во СТРАНСКИ ЗЕМЈИ,СО ЗАНАЕТ кој се учеше КАКО СЕ ПРАВИ СЕТО ТОА.Примерот подолу го спомнува и Миле(школуван во Грчка- три години КУ.РС за менаџери и една(1)година ГРАТИС во ОКСФОРД учење на АНГЛИСКИ,односно ВРСКА СО постоечките господа за ЗАПАДНИ ФИНАНСИИ и ГРАБЕЖ на МАСИТЕ),тоа е ДОСТА ПОопширно.
Сега Влегуваат ПРЕКУ ,Министерството за ТРАНСПОРТ и ВРСКИ,односно преку министерот ЈАНАКИЈЕСКИ МИЛЕ,како едно од ДЕЦАТА НА ЦРВЕНАТА БОРЖУАЗИЈА(треба само да видите од која АМБАСАДОРСКА ФАМИЛИЈА ПОТЕКНУВА ОД ВРЕМЕТО НА СФРЈ).
Системот на КРАДЕЊЕ И ВНЕСУВАЊЕ Е СЛИЧЕН.
И ако поврзувате со ПРИВАТИЗАЦИЈА,да таа ја ИЗВРШУВАШЕ сдсм- продолжи ДПМНЕ со оваа ВЛАСТ,но ЗАКОНОТ го НАПРАВИ ЛИЧНО и ПЕРСОНАЛНО внук на ЧЕНТО,кој живее во Англија и беше повикан од првата ЕКСПЕРТСКА ВЛАДА НА НИКОЛА КЉУСЕВ.
ТАка Прикаската околку ПРИВАТИЗАЦИЈА,ГРАБЕЖ-от и ВНЕСУВАЊЕ НА ПАРИ е ПОШИРОКА И ПОВАЛКАНА,  КОЛКУ ДА СЕ ЗНАЕ,КОГО ЌЕ ИЗБЕРТЕ И ПО КОЈ ПАТ,нормално
ОД СЕТО ТОА АКО ИМАТЕ ЛИЧНА КОРИСТ,нели за 
МАКЕДОНИЈА СЕ РАБОТИ И ...ЧЕКМЕЏЕТО НИВНО.!
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2014 во 19:16
Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

Примерот подолу го спомнува и Миле(школуван во Грчка- три години КУ.РС за менаџери и една(1)година ГРАТИС во ОКСФОРД учење на АНГЛИСКИ....................

За да не се шират невистини, да се шпекулира со непотребни работи намигнување

Повели..

EDUCATION:
 September 2004

• „Macroeconomic and Financial Sector Issues“, CEF Slovenia.

August 2003

• „Fiscal Decentralization and Local Government“, Georgia State University, Atlanta, USA.

March 2002

• „Seminar for Prevention of Money Laundering“, Skopje.

September 1999 – July 2001

• Internship at the American College of Thessaloniki.

March 2001

• „Challenges and Opportunities Conference“- Thessaloniki.

April 2001

• „Leadership Conference“, American College of Thessaloniki.

September 1999 – June 2001

• „Successful Marketing“, American College of Thessaloniki.

May 2000

• „Globalization Conference“, American College of Thessaloniki.

February 1998 – August 2001

• BA in Management and Business Administration, at the American College in Thessaloniki.

October 1997 – January 1998

• English and business English at the Language School in Oxford.

September 1993 – June 1997

• “Mirche Acev ”High School – Prilep.   

Да го имаше и ти истото образование Горазд, сигурно ќе беше далеку поуспешен од ова што си денес!да

Изменето од evangeline - 05.Март.2014 во 19:16

Being RICH

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2014 во 20:04
Големите корпорации (дури и во сопственост нa еден човек) не работат како што си замислуваме ние научени од македонските искуства. голема насмевка 

Тоа што Субрата Рој е под истрага не значи дека корпорацијата застанува со работа. Вакви нешта не се случуваат првпат и нема да бидат последен. Постојано некој е истаражуван за прикривање даноци, за неисплалкање дивиденти, за трето или четврто… целата работа е до држeње на парите за да направат што поголеми камати. Мене, на пример, тоа ми го направија од Комерцијална Банка. Ми држеа директен банкарски депозит два месеци под изговор дека не бил дeпoнаран кај нив. И потоа, кога веќе беа притиснати од "странските" банки, одеднаш "опа" ги најдоа… демек ги прокнижиле претходниот ден, а не на денот кога требало. трепкање Аматерски изговор. голема насмевка

Било како, нас не не интересира што прави Субрата Рој додека планот за инвестицијата тече според договорот со кој се обврзува корпорацијата "Сахара". Дури и ако се случи таа да се откажи од договореното, Македонија ќе го земе гарантниот депозит депониран во меѓународните банки.

Република Македонија нема да биде оштетена без обизр што да се случи и со Рој и со Сахара.

Изменето од Messenger - 05.Март.2014 во 20:30
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2014 во 20:58
Originally posted by evangeline evangeline напиша:

Примерот подолу го спомнува и Миле(школуван во Грчка- три години КУ.РС за менаџери и една(1)година ГРАТИС во ОКСФОРД учење на АНГЛИСКИ....................

За да не се шират невистини, да се шпекулира со непотребни работи намигнување

Повели..

EDUCATION:
 September 2004

• „Macroeconomic and Financial Sector Issues“, CEF Slovenia.

August 2003

• „Fiscal Decentralization and Local Government“, Georgia State University, Atlanta, USA.

March 2002

• „Seminar for Prevention of Money Laundering“, Skopje.

September 1999 – July 2001

• Internship at the American College of Thessaloniki.

March 2001

• „Challenges and Opportunities Conference“- Thessaloniki.

April 2001

• „Leadership Conference“, American College of Thessaloniki.

September 1999 – June 2001

• „Successful Marketing“, American College of Thessaloniki.

May 2000

• „Globalization Conference“, American College of Thessaloniki.

February 1998 – August 2001

• BA in Management and Business Administration, at the American College in Thessaloniki.

October 1997 – January 1998

• English and business English at the Language School in Oxford.

September 1993 – June 1997

• “Mirche Acev ”High School – Prilep.   

Да го имаше и ти истото образование Горазд, сигурно ќе беше далеку поуспешен од ова што си денес!да

Абе ИЧ,не сакам НЕКОЈ лично да ми се обрајча,многу сакам за ТЕМАТА дискусија,нема да навлегувам премногу,НО
Ова долу ПРЕМНОГУ МИ СМРДИ ЗА ТВОЈОТ КАРАКТЕР,а за погоре РАБОТИТЕ(КОИ ДЕЛИМНО НЕ СЕ ПРОВЕРЕНИ), можеш да додадеш за волја на вистината,
ДОДЕКА СТУДИРАЛ ВО ГРЧКА,во СОПЧЕТО му СТУДЕНТСКО ја имал СЛИКАТА ОД НЕГОВИОТ ПАД(Т)РОН БРАНКО ЦРВЕНКОСКИ,НА КОЈА СЕКОЈ ДЕН МУ СЕ ЗАБЛАГОДАРУВАЛ И МУ СЕ МОЛЕЛ.
Ова морам да го објаснам за ПОЛТРОНИТЕ,а горенаведната ПЕРСОНА Е ЧЛЕН НА ДПМНЕ и го ГНАСИ ЗАЕДНО СО ВРХУШКАТА името на В.М.Р.О.
тоа ми е поентата за подетално нема ни да зборувам ,НЕМАШ ТОЛКУ ОТВОРЕН УУУУММММ,да СПОЗНАЕШ, 
И БЕЗ ЛИЧНИ НАВРЕДИ,МОЛАМ и БЛАГОДАРАМ!
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2014 во 01:02

Абе ИЧ,не сакам НЕКОЈ лично да ми се обрајча,многу сакам за ТЕМАТА дискусија,нема да навлегувам премногу,НО
Ова долу ПРЕМНОГУ МИ СМРДИ ЗА ТВОЈОТ КАРАКТЕР,а за погоре РАБОТИТЕ(КОИ ДЕЛИМНО НЕ СЕ ПРОВЕРЕНИ), можеш да додадеш за волја на вистината,
ДОДЕКА СТУДИРАЛ ВО ГРЧКА,во СОПЧЕТО му СТУДЕНТСКО ја имал СЛИКАТА ОД НЕГОВИОТ ПАД(Т)РОН БРАНКО ЦРВЕНКОСКИ,НА КОЈА СЕКОЈ ДЕН МУ СЕ ЗАБЛАГОДАРУВАЛ И МУ СЕ МОЛЕЛ.
Ова морам да го објаснам за ПОЛТРОНИТЕ,а горенаведната ПЕРСОНА Е ЧЛЕН НА ДПМНЕ и го ГНАСИ ЗАЕДНО СО ВРХУШКАТА името на В.М.Р.О.
тоа ми е поентата за подетално нема ни да зборувам ,НЕМАШ ТОЛКУ ОТВОРЕН УУУУММММ,да СПОЗНАЕШ, 
И БЕЗ ЛИЧНИ НАВРЕДИ,МОЛАМ и БЛАГОДАРАМ!

Горазд, 

Како што можеш да забележиш само те корегирав затоа што не си во право, а за што би служел форумов ако не за дискусии, па дури и кога не си во право, нелинамигнување 

Јас верувам во документацијата која што ја издале официјалните органи на соодветниот Универзитет, за волја на вистината убаво си е се наведено. А доколку ти или твоите партиски другарчиња не верувате во истата слободно можете да ја оспорите доколку имате докази!

Кој изигравал икона во собата студентска не ме интересира мене, а не треба да те интересира ни тебе.

Мојот карактер можеби ти смрди затоа што сум праведна и не сакам никакви дезинформации на форумов, така било до сега така ќе биде и од сега.да

Во врска со таканаречената лична навреда, воопшто не е навреда мојата изјава - Доколку си го имал истото образование ќе беше далеку поуспешен од што си денес, бидејќи тоа е факт драг Горазд, а доколку не можеш да се помириш со него слободно запиши се на магистерски или докторски студии на некој попрестижен Универзитет, па потоа ќе дискутираме. 

До тогаш 
Пријатен престој на ИдиВиди форумотсреќа

Being RICH

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.