|
сексуални инфекции |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
heaven
Нов член Регистриран: 19.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 24.Февруари.2014 во 17:34 |
Дали постои можност за зараза со ХИВ доколку се има сексуален однос со здрава личност, без разлика на тоа дали тој однос е (хомосексуален)маж со маж, жена со маж (хетеросексуален) и.т.н , Дали може некако да се развие ХИВ инфекција доколку и двата партнера се сосема здрави?? и доколку се има сменето и 10-15 и било колку партнери кои се здрави дали може од негде да се развие тој ХИВ вирус?
|
|
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не може...
Негоооо вака јас да те прашам, по што ги препознаваш партнерите дали се сосема здрави или не се? |
|
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|
heaven
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па вака... досега јас сум немал сексуален однос со друга личност освен со девојката моја за која тврдам дека е 100% здрава. После неколку време имав и втор сексуален однос со повозрасна жена (мажена со деца) ја знам добро.. и познавајќи ја неа мислам дека нема место за паника.. имам правено муабет со неа за ова таа ми тврди дека е сосема здрава .. и ми вика дека нема потреба да се тестирам на клиниката за инфективни болести. Значи до сега сум имал однос само со две женски личности !!
|
|
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А од кај знаеш колку партнери имала мажената жена пред тебе? И дека ти си единствениот со којшто твојата девојка има односи?
Најдобро е, без разлика што тие тврдат дека немаат никакви инфекции, ти да направиш тест за сексуално преносливи инфекции. |
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ах бе деца, деца ....
Постои термин „безбеден секс“ а за да биде безбеден треба самиот да се обезбедиш - со кондоми. На она „Невина сум жими деца“ ретко кој верува на денешно време ... Затоа тестирај се, смири си ја совеста и за понатаму памет во глава и кондоми во џеб.
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
оди направи си ХИВ тест....и така сега се гратис ....оти штом прашуваш и за маж со маж, не си ми баш сигурен....
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
Crna Arapina
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2013 Статус: Офлајн Поени: 575 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа сакаш да клецаш ,џабе тука прашуваш ,иди теситрај се најсигурно ке ти биде мада мислам дека си доцефка чим викаш маж со маж
Изменето од Crna Arapina - 04.Март.2014 во 17:22 |
|
Train hard,Fight easy !
|
|
heaven
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
одма вие на све помислувате.. сакав конкретно да прашам... да се едуцирам малку .. тоа така ми дојде и ајде реков да прашам.. нема потреба да мислите на тоа, не е да прашаш нешто овде .. СРАМОТА !!
|
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако сите со кои што си бил се потполно здрави со доказ црно на бело (а знам дека немаш) , ќе немаш место за паника. Доколку немаш доказ црно на бело, е тогаш тестирај си се. Да се развие ХИВ од ништо, не може. Пократко и поконкретно здрајве! |
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
heaven
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Evangeline, за девојката што ја имам е 100% здрава, тврдам оти со мене ја изгуби невиноста... сведок сум, но со другата повозрасна жена со која што бев се искаравме кога и спомнав за некаква инфекција, таа ми тврди дека е здрава, ми вика: добро бе на што ти личам јас, со цел памет мислиш дека сум болна :) и на крај ми рече ако не ми веруваш оди провери се !! само со нив сум имал.. па незнам што да правам !!
|
|
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не рипај веднаш! Независно што само со нив две си бил, не знаеш со колку други тие биле, и покрај тоа што тврдиш дека девојка ти ја изгубила невиноста со тебе. Сепак, најдобро е да отидеш и да направиш тест. И во иднина, иако не постои 100% безбеден секс освен апстиненција, сепак, доколку продолжиш со сексуалната активност, користи кондоми! |
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па убаво ти рекла, оди провери се. Што чекаш? Ако имало и најмала веројатност да ти пренесе некаква болест (патем, се надевам дека знаеш оти само ХИВ не е на светов, иако можеби е најопасна) тогаш требало да мислиш со горната а не со долната глава, т.е да си ставиш капче па и шалче ако треба на таа глава. Инаку ХИВ можеш и на друг начин да си "заработиш". Не е само преку секс. Едукацијаааааааа!!! Ако поминале повеќе од два месеци, оди и испитај. Ако е порано почекај малку.
|
|
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Така капа ко не ќе носи,ќе му настине главчето
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
evangeline
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Инаку насловот на темата не е во склад со дискусијата. ХИВ е вирус (Human Immunodeficiency Virus), а инфекции има мал милион.
|
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |