сексуални инфекции
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Здравје
Име на форумот: Медицина
Опис на форумот: Болести и лекови, алтернативци, превенција...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=26961
Датум на принтање: 22.Ноември.2024 во 09:06 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: сексуални инфекции
Постирано од: heaven
Наслов: сексуални инфекции
Датум на внесување: 24.Февруари.2014 во 17:34
Дали постои можност за зараза со ХИВ доколку се има сексуален однос со здрава личност, без разлика на тоа дали тој однос е (хомосексуален)маж со маж, жена со маж (хетеросексуален) и.т.н , Дали може некако да се развие ХИВ инфекција доколку и двата партнера се сосема здрави?? и доколку се има сменето и 10-15 и било колку партнери кои се здрави дали може од негде да се развие тој ХИВ вирус?
|
Коментари:
Постирано од: gonzo
Датум на внесување: 03.Март.2014 во 20:27
Не може... Негоооо вака јас да те прашам, по што ги препознаваш партнерите дали се сосема здрави или не се?
------------- You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 16:31
па вака... досега јас сум немал сексуален однос со друга личност освен со девојката моја за која тврдам дека е 100% здрава. После неколку време имав и втор сексуален однос со повозрасна жена (мажена со деца) ја знам добро.. и познавајќи ја неа мислам дека нема место за паника.. имам правено муабет со неа за ова таа ми тврди дека е сосема здрава .. и ми вика дека нема потреба да се тестирам на клиниката за инфективни болести. Значи до сега сум имал однос само со две женски личности !!
|
Постирано од: la fille
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 16:57
А од кај знаеш колку партнери имала мажената жена пред тебе? И дека ти си единствениот со којшто твојата девојка има односи? Најдобро е, без разлика што тие тврдат дека немаат никакви инфекции, ти да направиш тест за сексуално преносливи инфекции.
------------- Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
Постирано од: Blue Scarlet
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 17:17
Ах бе деца, деца ....
Постои термин „безбеден секс“ а за да биде безбеден треба самиот да се обезбедиш - со кондоми. На она „Невина сум жими деца“ ретко кој верува на денешно време ...
Затоа тестирај се, смири си ја совеста и за понатаму памет во глава и кондоми во џеб.
------------- Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus!
|
Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 17:18
оди направи си ХИВ тест....и така сега се гратис ....оти штом прашуваш и за маж со маж, не си ми баш сигурен....
------------- Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
Постирано од: Crna Arapina
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 17:21
Епа сакаш да клецаш ,џабе тука прашуваш ,иди теситрај се најсигурно ке ти биде мада мислам дека си доцефка чим викаш маж со маж
------------- Train hard,Fight easy !
|
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 17:31
одма вие на све помислувате.. сакав конкретно да прашам... да се едуцирам малку .. тоа така ми дојде и ајде реков да прашам.. нема потреба да мислите на тоа, не е да прашаш нешто овде .. СРАМОТА !!
|
Постирано од: evangeline
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 19:47
heaven напиша:
Дали постои можност за зараза со ХИВ доколку се има сексуален однос со здрава личност, без разлика на тоа дали тој однос е (хомосексуален)маж со маж, жена со маж (хетеросексуален) и.т.н , Дали може некако да се развие ХИВ инфекција доколку и двата партнера се сосема здрави?? и доколку се има сменето и 10-15 и било колку партнери кои се здрави дали може од негде да се развие тој ХИВ вирус? |
Ако сите со кои што си бил се потполно здрави со доказ црно на бело (а знам дека немаш) , ќе немаш место за паника. Доколку немаш доказ црно на бело, е тогаш тестирај си се. Да се развие ХИВ од ништо, не може.
Пократко и поконкретно здрајве!
------------- Внимавај кому му веруваш. И ѓаволот еднаш беше ангел.
https://www.youtube.com/watch?v=1DUYlHZsZfc" rel="nofollow - Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE
|
Датум на внесување: 05.Март.2014 во 00:00
Evangeline, за девојката што ја имам е 100% здрава, тврдам оти со мене ја изгуби невиноста... сведок сум, но со другата повозрасна жена со која што бев се искаравме кога и спомнав за некаква инфекција, таа ми тврди дека е здрава, ми вика: добро бе на што ти личам јас, со цел памет мислиш дека сум болна :) и на крај ми рече ако не ми веруваш оди провери се !! само со нив сум имал.. па незнам што да правам !!
|
Постирано од: la fille
Датум на внесување: 05.Март.2014 во 00:08
heaven напиша:
одма вие на све помислувате.. сакав конкретно да прашам... да се едуцирам малку .. тоа така ми дојде и ајде реков да прашам.. нема потреба да мислите на тоа, не е да прашаш нешто овде .. СРАМОТА !! |
Не рипај веднаш! Независно што само со нив две си бил, не знаеш со колку други тие биле, и покрај тоа што тврдиш дека девојка ти ја изгубила невиноста со тебе. Сепак, најдобро е да отидеш и да направиш тест. И во иднина, иако не постои 100% безбеден секс освен апстиненција, сепак, доколку продолжиш со сексуалната активност, користи кондоми!
------------- Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
Датум на внесување: 05.Март.2014 во 00:35
heaven напиша:
Evangeline, за девојката што ја имам е 100% здрава, тврдам оти со мене ја изгуби невиноста... сведок сум, но со другата повозрасна жена со која што бев се искаравме кога и спомнав за некаква инфекција, таа ми тврди дека е здрава, ми вика: добро бе на што ти личам јас, со цел памет мислиш дека сум болна :) и на крај ми рече ако не ми веруваш оди провери се !! само со нив сум имал.. па незнам што да правам !! |
Па убаво ти рекла, оди провери се. Што чекаш? Ако имало и најмала веројатност да ти пренесе некаква болест (патем, се надевам дека знаеш оти само ХИВ не е на светов, иако можеби е најопасна) тогаш требало да мислиш со горната а не со долната глава, т.е да си ставиш капче па и шалче ако треба на таа глава.
Инаку ХИВ можеш и на друг начин да си "заработиш". Не е само преку секс. Едукацијаааааааа!!!
Ако поминале повеќе од два месеци, оди и испитај. Ако е порано почекај малку.
https://www.youtube.com/watch?v=1DUYlHZsZfc" rel="nofollow - Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE
|
Постирано од: fiks
Датум на внесување: 05.Март.2014 во 00:38
Така капа ко не ќе носи,ќе му настине главчето
------------- Само шлаг пена ќе бидеме. Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии.
|
Датум на внесување: 05.Март.2014 во 00:39
Инаку насловот на темата не е во склад со дискусијата. ХИВ е вирус (Human Immunodeficiency Virus), а инфекции има мал милион.
|
Датум на внесување: 05.Март.2014 во 00:39
fiks напиша:
Така капа ко не ќе носи,ќе му настине главчето |
Епа сега, попросто кажано не ни може да биде. Особено кога оди да истражува во опасни зони
|
|