|
Борис Трајковски - делата говорат... |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
нема што многу да се дискутира на темава...
...како што вели насловот - делата говорат. јас го запаметив по две работи: 1. кога им го „плесна у фаца“ на оние белосветските за време на бегалската криза (ама тогаш не беше претседател); 2. кога го потпиша рамковниот договор. Изменето од LiDivio - 28.Февруари.2014 во 13:24 |
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И јас по истото. А за второто баш и не ми е во добро сеќавање. |
|||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е па тоа е,една изјава човек...мислиш дека се уплашија од тоа " плесна у фаца" Ли,освем ова ја не знам нешто друго позитивно да направи...толку
|
|||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па ко што тргнало ќе доагате со пасош за жал.
|
|||
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Treba konecno da prestanat zalopojkite po ovaa zapadna marioneta od pretsedatel. Ednas veke kazav, mu se sluci smrt na dolznost koja sekoj maz moze samo da ja posaka. Da ne bese taka, sega so Vilma ke sadea piperki vo Strumica. |
|||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Никој не заслужува онаква смрт,ама треба реалноста да се согледа и да се каже дека Трајковски играше дури и повеќе од што требаше на свирките од запад,требаше да каже стоп и да мисли на државата.
Жалам за сите што загинаа во авионот,исто и за сите цивили од војната,за војниците и полицајците,али за држава да функционира и да постои крв треба да се пролее,додека не го разбере секој тоа бадијала е. Вака попусто крв течеше,е тоа е она што ме боли,оти како утре некој на некое сираче детенце ќе му каже - Татко ти загина за учки да ни командуваат држава и било која влада македонска не може да прдне ако не се сложел некој од учките
|
|||
|||
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Рамковниот е компромис. Ако не го потпишеа, сега ќе ни се случуваше истата ситуација што Србија ја има со Косово. Каков и да беше, сепак беше најпочитуваниот и највреднуваниот Претседател што Македонија некогаш го имала. |
|||
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|||
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во принцип не влегувам во политика, но само ова ќе го кажам: СЕКОЈ претседател кој го имавме пред овој (уште многу кратко време) актуелен неизделкан претседател беше подобар, а тука спаѓа и Борис Трајковски. Ако се погледне кој досега бил на челото на нашата држава лесно може да се заклучи дека тој беше најдобар.
|
|||
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Колку убаво звучи ова компромисов
Не ко Заев кичми ќе веднел тука Човеков нека му е лесна земја,историјата е премногу лицемерна за да каже што и како било...Но сите сме си умни та знаеме како ни е,што и од кој ни е. Еден српски аналитичар еднаш кажа: "Ви македонци никада нечете знати ценити своје,јер без имало поти и поштене крви то сте добили на тањиру." Та затоа сега си имаме само такви политичари,кои и кичма ќе свијат,и газот ќе го свртат....Ова де компромис ќе направат,за тањирчето да си го наполнат. А Македонија,Македонија ис лике парадајс...И кога веќе без некакви претензии србиве ги спомнуваме неколку пати, ќе забележам како српски парадајс. |
|||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
абе не ми се верува што читам тука.....
БОРИС ТРАЈКОВСКИ не чини што го потпишал рамковниот и убаво му се случило што погинал а ТАЉАТ ЏАФЕРИ е Министер за Одбрана и е во Владата на НИКОЛА ГРУЕВСКИ....или не е исто, тоа не е предавство, тоа е бизнис интерес... |
|||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Рамковнииот беше излез за тоа што ни се случуваше во тој период, времено решение што остави трајни белези
А како би одиграл поинаку? Си имаше човекот подеми и падови, овој сегашниот ниту подем ниту пад, гледам се фатил цврсто за фотеља и пази каде гази
|
|||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Компромис???? Не знам само кој прифаќа компромис во војна без ни една изгубена битка??? Оти вака површно ги гледате работите,каков компромис направивме ние? Те молам објасними во што се состоеше компромисот за кој најзаслужен е Трајковски?
|
|||
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Каде е компромисот? Тој беше соочен да одбере војната со Југославија (Србија) да стане и војна со Македонија или да се прифатат некои одстапки за да се спречи тоа. Албанската националност беше инструмент за американските интереси и цената за тоа требаше да ја платат србите и ние. Зарем мислите дека американците ќе се двоумеа кого ќе наградат: нашиот пасивен однос кон нивните интереси или албанската активна подршка платена со конкретни жртви ? |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
sikter
Сениор Регистриран: 01.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 650 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
nekoi ne mozat da svatat deka koj i da bil togash , moral da go potpishe bash toa shto mu go podmetnale pod nos.
....i za imeto isto. ako ne sakal , teshko deka ke sega ke spiele vo ....''samostojna'', ''suverena'' i vo ''blagosostojbena'' drzava. |
|||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |