Борис Трајковски - делата говорат...
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=26984
Датум на принтање: 24.Ноември.2024 во 12:51 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Борис Трајковски - делата говорат...
Постирано од: evangeline
Наслов: Борис Трајковски - делата говорат...
Датум на внесување: 26.Февруари.2014 во 01:49
10 години
------------- Внимавај кому му веруваш. И ѓаволот еднаш беше ангел.
https://www.youtube.com/watch?v=1DUYlHZsZfc" rel="nofollow - Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE
|
Коментари:
Постирано од: fiks
Датум на внесување: 26.Февруари.2014 во 21:28
За мртвите или добро или ништо.
Е јас сум за ништо.
------------- Само шлаг пена ќе бидеме. Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии.
|
Постирано од: Calipso
Датум на внесување: 26.Февруари.2014 во 23:37
Јас сум за добро.. Вечна слава
------------- На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент: Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!
|
Датум на внесување: 27.Февруари.2014 во 22:29
Срце јуначко,не ќе истрпи,ќе пукне ако не прокоментира
Ај да не грешам душа,искрено многу ми е жал за соработниците,обезбедувањето и пилотите.....ама за Трајковски ич.
Трајковски со својот потпис на тоа рамковното лајненце,заедно со Љупчо Шупчо и Бранко Посранко,потпишаа класична капитулација од 2000 учки и извршија велепредавство на Македонија. И денес некој го слави Трајковски? Дај ве молам какво славење какви потсетувања,треба некој крај на тоа лудило да му стави.
------------- Само шлаг пена ќе бидеме. Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии.
|
Постирано од: la fille
Датум на внесување: 27.Февруари.2014 во 22:43
Последната ноќ од својот живот го читал и го обележил шеесет и четвртиот псалм. Во тој псалм пишува: „Послушај го, Боже, гласот на мојата жалба,
чувај ми го животот од страшен непријател. Штити ме од множество лукави,
скриј ме од бесот на злодејците, кои ги острат јазиците како мечеви;
исфрлаат отровни зборови како стрели за да го ранат потајно невиниот, за
да го ранат одненадеж, не плашејќи се од ништо. Подготвени се за
пакосно дело, смислувајќи како да постават крадум стапици, и зборуваат:
кој ќе нѐ види“.
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=22614724316&id=9&prilog=0&setIzdanie=23111
------------- Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
Датум на внесување: 27.Февруари.2014 во 22:53
Ова Вилма го тврди нели?
Па што ќе рече друго освем ова.
Ља Фиј,ова е важно во случајов колку и ланскиот снег...фактите да ги согледаме,не псалмите.
|
Датум на внесување: 27.Февруари.2014 во 22:56
Ако малку подобро размислиш, ќе сфатиш што авторот сака да каже со цитирањето на псалмот
|
Датум на внесување: 27.Февруари.2014 во 23:01
Ама јас контам што сака да каже со тој псалм,али и тоа е неважно во случајов.
Ако Трајковски се сомневал нешто,дека некој сака да го убие и слично,не ни требало да оди никаде,една болест фингирана и толку.
Во краен случај,ако има такви информации,абе јавно нека објави,нека каже и јунак ќе беше.
Ова се неважни работи Ља Фиј сега,важно ни го закачија со се кочан...за ова нешто Вилма ќе прокоментира или не? Или знае и таа какви глупости напрај сопругот нејзин па сега псалми ќе цитираме.
Пак ќе кажам дека ова лудило по Трајковски треба да престане и некој јавно да каже што глупости ни направи тој на нас како држава,а не жалопојки по велепредавници да правиме.
|
Датум на внесување: 27.Февруари.2014 во 23:03
Не се согласувам со тебе, но сепак, тоа е твој став. И не можеш само него да го оквалификуваш како велепредавник, кога знаеме дека некои од тие велепредавници поради кои сме дојдени до ова дереџе, се уште влечат конци од позадина...
|
Датум на внесување: 27.Февруари.2014 во 23:06
Па јас ги наведов по име и презиме сите тројца авантуристи.
|
Датум на внесување: 27.Февруари.2014 во 23:07
Се извинувам,само по презиме и прекар кој им стои
|
Датум на внесување: 27.Февруари.2014 во 23:10
Нема потреба Немам намера да го разубедувам фикс за нешто за што е „длабоко“ уверен
|
Датум на внесување: 27.Февруари.2014 во 23:19
la fille напиша:
Нема потреба Немам намера да го разубедувам фикс за нешто за што е „длабоко“ уверен
|
Трајковски е една изјава човек и толку....имал број од Буш+ директна врска кога сака
Е многу јако фајде видовме од бројот и директната врска со Буш,мераци доживеавме.
Те молам Ља Фиј,не потпаѓај под влијание на медиумски тресења на глупости од типот,државник,миротворец и слични тралала муабети.
|
Датум на внесување: 27.Февруари.2014 во 23:21
Фикс, не потпаѓам под медиумски влијанија...А за твоја информација, човекот го знаев и пред да стане претседател
|
Датум на внесување: 27.Февруари.2014 во 23:24
Ај и онака ќе брише колешкава..кога ќе те натиснат, натиснат си..тогаш се извлече со потписот ама после за жал не ..што толку лоши работи имаше за време на неговоит мандат? Тоа што беше способен и ценет секаде освен дома нели
------------- На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент: Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!
|
Датум на внесување: 27.Февруари.2014 во 23:25
Абе тоа нема никакво влијание во случајов,ја не влегувам во негови квалификации како човек,тој може и светец да биде,али такви глупости како председател напрај што ниеден кантар не ќе ги измери никогаш
|
Датум на внесување: 27.Февруари.2014 во 23:26
Кои глупости Фикс? Со тоа што беше принуден да го потпише Рамковниот??? Ма дај те молам...И двајцата знаеме дека кој и да беше претседател во тоа време, мораше да попушти и да потпише...
|
Датум на внесување: 27.Февруари.2014 во 23:27
Calipso напиша:
Ај и онака ќе брише колешкава..кога ќе те натиснат, натиснат си..тогаш се извлече со потписот ама после за жал не ..што толку лоши работи имаше за време на неговоит мандат? Тоа што беше способен и ценет секаде освен дома нели |
Погледни ја фоткава на тројцата македонски дегени авантуристи и кажи ми што праат овде,и кои се последиците од ова денес?
|
Датум на внесување: 27.Февруари.2014 во 23:28
Фикс, ќе беше поинаку ако некој друг беше претседател?
|
Датум на внесување: 27.Февруари.2014 во 23:29
la fille напиша:
Кои глупости Фикс? Со тоа што беше принуден да го потпише Рамковниот??? Ма дај те молам...И двајцата знаеме дека кој и да беше претседател во тоа време, мораше да попушти и да потпише...
|
Абе ајде седи те молам.
Ќе излезеше јавно и ќе кажеше,народе вака и вака сакаат да ни го потпикнат,ја тоа не го потпишувам без вие да ми кажете.
Замисли вака Трајковски,Георгиевски и Црвенкоски да кажеа што ќе се случеше?
|
Датум на внесување: 27.Февруари.2014 во 23:30
la fille напиша:
Фикс, ќе беше поинаку ако некој друг беше претседател?
|
Ова е хипотетичко прашање,така да се и сешто може да се каже.
|
Датум на внесување: 27.Февруари.2014 во 23:33
fiks напиша:
la fille напиша:
|
Абе ајде седи те молам.
Ќе излезеше јавно и ќе кажеше,народе вака и вака сакаат да ни го потпикнат,ја тоа не го потпишувам без вие да ми кажете.
Замисли вака Трајковски,Георгиевски и Црвенкоски да кажеа што ќе се случеше? | Како што излегоа и кажаа кога ни го сјебаа името ли
|
Датум на внесување: 27.Февруари.2014 во 23:37
Па и за тоа не ни кажаа,овде не знаеше некој што и како потпишале
|
Датум на внесување: 27.Февруари.2014 во 23:56
Кога си на таква позиција, понекогаш мора да направиш компромис за некои работи. И не зборувам за името. Тоа е работа за која воопшто ни не треба да се размислува за компромис.
|
Постирано од: Ninja 35
Датум на внесување: 28.Февруари.2014 во 00:01
единствен македонски претседател што се однесуваше како прав врховен командант....
------------- Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
Датум на внесување: 28.Февруари.2014 во 10:54
la fille напиша:
Кога си на таква позиција, понекогаш мора да направиш компромис за некои работи. И не зборувам за името. Тоа е работа за која воопшто ни не треба да се размислува за компромис.
|
Како компромис ЉаФиј,па рамковен ако е компромис не знам што да речам.
Рамковниот е бавна смрт за Македонија,како не го гледате тоа не знам.
|
Датум на внесување: 28.Февруари.2014 во 11:10
Ninja 35 напиша:
единствен македонски претседател што се однесуваше како прав врховен командант....
|
Мене тука на манекен ми личи Трајковски
Генералот на следната слика беше командант на нашата армија,прво заменик а потоа началник на ГШ,лесна му земја http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B5_%D0%9F%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8" rel="nofollow - http://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B5_%D0%9F%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8" rel="nofollow - Генерал Панде Петровски Еве едно интервју со Генералот http://www.makedonskosonce.com/broevis/2006/sonce643.pdf/12_17_intervju.pdf" rel="nofollow - ЛИНК
Прочитајте малку за " делата " на манекенот од првата слика.
|
Датум на внесување: 28.Февруари.2014 во 12:33
незнам дали личи на манекен или кондураџија....ама знам дека многу повеќе личеше на претседател и така се однесуваше за разлика од оваа моменталнава беда од претседател..... Борис имаше храброст и да пресече и да каже свој став.....а историјата ќе покаже дали бил во право или не со потпишувањето на рамковниот. Друга алтернатива во тој момент беше да тргнеме по паметот на шизофреничниот тогашен премиер, кај ќе не однесеше тоа....Господ знае....ќе доаѓавме со пасош на кафе кај тебе...
|
Постирано од: LiDivio
Датум на внесување: 28.Февруари.2014 во 13:20
нема што многу да се дискутира на темава... ...како што вели насловот - делата говорат.
јас го запаметив по две работи:
1. кога им го „плесна у фаца“ на оние белосветските за време на бегалската криза (ама тогаш не беше претседател);
2. кога го потпиша рамковниот договор.
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 28.Февруари.2014 во 14:49
LiDivio напиша:
1. кога им го „плесна у фаца“ на оние белосветските за време на бегалската криза (ама тогаш не беше претседател);
|
И јас по истото. А за второто баш и не ми е во добро сеќавање.
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 28.Февруари.2014 во 21:07
LiDivio напиша:
нема што многу да се дискутира на темава... ...како што вели насловот - делата говорат.
|
Е па тоа е,една изјава човек...мислиш дека се уплашија од тоа " плесна у фаца"
Ли,освем ова ја не знам нешто друго позитивно да направи...толку
|
Датум на внесување: 28.Февруари.2014 во 21:08
Ninja 35 напиша:
незнам дали личи на манекен или кондураџија....ама знам дека многу повеќе личеше на претседател и така се однесуваше за разлика од оваа моменталнава беда од претседател..... Борис имаше храброст и да пресече и да каже свој став.....а историјата ќе покаже дали бил во право или не со потпишувањето на рамковниот. Друга алтернатива во тој момент беше да тргнеме по паметот на шизофреничниот тогашен премиер, кај ќе не однесеше тоа....Господ знае....ќе доаѓавме со пасош на кафе кај тебе... |
Па ко што тргнало ќе доагате со пасош за жал.
|
Постирано од: Polar Bear
Датум на внесување: 01.Март.2014 во 05:29
fiks напиша:
....................Пак ќе кажам дека ова лудило по Трајковски треба да престане и некој јавно да каже што глупости ни направи тој на нас како држава............ |
Treba konecno da prestanat zalopojkite po ovaa zapadna marioneta od pretsedatel.
Ednas veke kazav, mu se sluci smrt na dolznost koja sekoj maz moze samo da ja posaka. Da ne bese taka, sega so Vilma ke sadea piperki vo Strumica.
------------- Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
Датум на внесување: 01.Март.2014 во 11:49
Никој не заслужува онаква смрт,ама треба реалноста да се согледа и да се каже дека Трајковски играше дури и повеќе од што требаше на свирките од запад,требаше да каже стоп и да мисли на државата.
Жалам за сите што загинаа во авионот,исто и за сите цивили од војната,за војниците и полицајците,али за држава да функционира и да постои крв треба да се пролее,додека не го разбере секој тоа бадијала е.
Вака попусто крв течеше,е тоа е она што ме боли,оти како утре некој на некое сираче детенце ќе му каже - Татко ти загина за учки да ни командуваат држава и било која влада македонска не може да прдне ако не се сложел некој од учките
|
Датум на внесување: 01.Март.2014 во 12:10
fiks напиша:
la fille напиша:
|
Рамковниот е бавна смрт за Македонија,како не го гледате тоа не знам. |
Рамковниот е компромис. Ако не го потпишеа, сега ќе ни се случуваше истата ситуација што Србија ја има со Косово.
Каков и да беше, сепак беше најпочитуваниот и највреднуваниот Претседател што Македонија некогаш го имала.
|
Постирано од: Blue Scarlet
Датум на внесување: 01.Март.2014 во 12:34
Во принцип не влегувам во политика, но само ова ќе го кажам: СЕКОЈ претседател кој го имавме пред овој (уште многу кратко време) актуелен неизделкан претседател беше подобар, а тука спаѓа и Борис Трајковски. Ако се погледне кој досега бил на челото на нашата држава лесно може да се заклучи дека тој беше најдобар.
------------- Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus!
|
Постирано од: Орка
Датум на внесување: 01.Март.2014 во 12:48
Колку убаво звучи ова компромисов Не ко Заев кичми ќе веднел тука Човеков нека му е лесна земја,историјата е премногу лицемерна за да каже што и како било...Но сите сме си умни та знаеме како ни е,што и од кој ни е. Еден српски аналитичар еднаш кажа: "Ви македонци никада нечете знати ценити своје,јер без имало поти и поштене крви то сте добили на тањиру." Та затоа сега си имаме само такви политичари,кои и кичма ќе свијат,и газот ќе го свртат....Ова де компромис ќе направат,за тањирчето да си го наполнат. А Македонија,Македонија ис лике парадајс...И кога веќе без некакви претензии србиве ги спомнуваме неколку пати, ќе забележам како српски парадајс.
|
Датум на внесување: 01.Март.2014 во 14:53
абе не ми се верува што читам тука..... БОРИС ТРАЈКОВСКИ не чини што го потпишал рамковниот и убаво му се случило што погинал а ТАЉАТ ЏАФЕРИ е Министер за Одбрана и е во Владата на НИКОЛА ГРУЕВСКИ....или не е исто, тоа не е предавство, тоа е бизнис интерес...
|
Постирано од: evangeline
Датум на внесување: 01.Март.2014 во 15:28
Рамковнииот беше излез за тоа што ни се случуваше во тој период, времено решение што остави трајни белези А како би одиграл поинаку?
Си имаше човекот подеми и падови, овој сегашниот ниту подем ниту пад, гледам се фатил цврсто за фотеља и пази каде гази
------------- Внимавај кому му веруваш. И ѓаволот еднаш беше ангел.
https://www.youtube.com/watch?v=1DUYlHZsZfc" rel="nofollow - Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE
|
Датум на внесување: 01.Март.2014 во 20:29
la fille напиша:
fiks напиша:
la fille напиша:
|
Рамковниот е бавна смрт за Македонија,како не го гледате тоа не знам. |
Рамковниот е компромис. Ако не го потпишеа, сега ќе ни се случуваше истата ситуација што Србија ја има со Косово.
Каков и да беше, сепак беше најпочитуваниот и највреднуваниот Претседател што Македонија некогаш го имала.
|
Компромис???? Не знам само кој прифаќа компромис во војна без ни една изгубена битка???
Оти вака површно ги гледате работите,каков компромис направивме ние?
Те молам објасними во што се состоеше компромисот за кој најзаслужен е Трајковски?
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 01.Март.2014 во 23:05
Каде е компромисот?
Тој беше соочен да одбере војната со Југославија (Србија) да стане и војна со Македонија или да се прифатат некои одстапки за да се спречи тоа.
Албанската националност беше инструмент за американските интереси и цената за тоа требаше да ја платат србите и ние.
Зарем мислите дека американците ќе се двоумеа кого ќе наградат: нашиот пасивен однос кон нивните интереси или албанската активна подршка платена со конкретни жртви ?
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Постирано од: sikter
Датум на внесување: 02.Март.2014 во 01:32
nekoi ne mozat da svatat deka koj i da bil togash , moral da go potpishe bash toa shto mu go podmetnale pod nos. ....i za imeto isto. ako ne sakal , teshko deka ke sega ke spiele vo ....''samostojna'', ''suverena'' i vo ''blagosostojbena'' drzava.
|
Постирано од: orlov
Датум на внесување: 03.Март.2014 во 23:54
Interesni mislenja i viduvanja. Minatata godina od petdnevna Debata vo organizacija na Zdruzjenieto na veterani i rezervisti od odbranata i bezbedosta na R. Macedonia i Forum za Bezbednost beshe promovirana knigata ,,15 GODINI OD ATENTATOT VRZ PRETSEDATELOT KIRO GLIGOROV - MISTERIJA ILI NASTAN AD ACTA,,. Ovaa godina sleduva kniga za ,,ATENTATOT VRZ PRETSEDATELOT BORIS TRAJKOVSKI,,. ............... A DO TOGASH ........................... pobarajteja i prochitajte knigata : ,,15 GODINI OD ATENTATOT VRZ PRETSEDATELOT KIRO GLIGOROV - MISTERIJA ILI NASTAN AD ACTA,,.
------------- ,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
Постирано од: Zlatnik
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 09:30
Не сум сигурен, но мислам дека беа само неколку часови разлика од падот на авионот на Претседателот Трајковски и одржувањето на прес конференцијата (изјавата) на Црвенковски пред заминувањето во Брисел. Може ли некој да ја пронајде снимката од тој прес?
------------- Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 11:44
Е на ју туб ако ја има само,иначе кај ќе ја најдеме
|
Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 19:33
Zlatnik напиша:
Не сум сигурен, но мислам дека беа само неколку часови разлика од падот на авионот на Претседателот Трајковски и одржувањето на прес конференцијата (изјавата) на Црвенковски пред заминувањето во Брисел. Може ли некој да ја пронајде снимката од тој прес?
|
И за падот ли е Црвенковски крив Бре што криво човече брееее, сегде замешал прсти и оставил траги брееее И по повлекувањето и одморот на Флорида уште од сенката му се плашат бреее, немаат мирен сон од човеков. Овој бре ко гроф дракула
|
Постирано од: svetosparki
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 19:50
BOZE GOSPODE... KOA KE SE SIMNUES NAREDNIOT PAT,ZIVTI MENE, POBARAJ ME PRVO MENE ,DA TI KAZAM NEKOI RABOTI... BELKIM,KE SE PISMANIS OD SUDENJETO... GLEDAM,SKORO,ISTI FACI U SITE TEMI,FORUMI,PODFORUMI,PORAKI,MISLENJA,SRANJA,ETC... SKORO ISTITE FACI SE REPLIKANTI,DEZURNI GOMNOJADCI... SO EKSPERTI BEA ZA I PO SITE TEMI... SVAKA IM CAST...E,JA ZA NIV BI GLASAL... POSTO ZA SVE IMAAT ODGOVOR...ILI POTPRASANJE... ILI,NAJCESTO,PROVOKACIJA... ALI...O TOM-POTOM...DA NE ME BANIRAAT POSO SUM KIDNAL OD TEMATA... GOSPODO...ZA TRAJKOVSKI SE ZNAE ,GLEAM,SKORO SVE... I DUSEVNA SIRINA...I VIZIONERSKA DUZINA...I...NA ZALOST... DUBINA... SIRINATA MU BESE VRODENA... DUZINATA NAMETNATA... A DUBINATA...NARACANA... ZASTO...E,ZASTO... ON E PRAVNIK,MISLAM DEKA DIPLOMIRAL NEGDE POCETOKOT NA OSUMDESETITE... DELOVNO PRAVO I PRAVO NA RABOTNI ODNOSI... RADI TITO PETKOVSKI,TITO PETKOVSKI,TITO PETKOVSKI,TITO PETKOVSKI... STANUVA EMIGRANT I TEK DEVEESETITE SE VRAKA U MAKEDONIJA. SE IZVINUVAM SO MI SE UKOCI TASTATURATA KAJ TITO PETKOVSKI... KOJZNAE SO KE POMISLI COEKOT... A DA NE ZBORAM ZA REPLIKANTITE I DEZURNITE GOMNOJADCI... BUJRUM..VE CEKAM...
09126071963517
|
Постирано од: Zlatnik
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 20:00
mamamd напиша:
Zlatnik напиша:
|
И за падот ли е Црвенковски крив Бре што криво човече брееее, сегде замешал прсти и оставил траги брееее И по повлекувањето и одморот на Флорида уште од сенката му се плашат бреее, немаат мирен сон од човеков. Овој бре ко гроф дракула
|
Во светот од секогаш се играат шпиунски игри, се правеле разни интриги со кои се дисквалификуваат одредени личности, се прават заговори за убиства ... За нормалниот човек ова изгледа нешто нестварно, невозможно, што дури му изгледа и смешно. Тој и неможе да замисли што се може друг (болен) ум да направи. Но, откога нешто ќе се открие во јавноста, тогаш се прашува како воопшто било можно такво нешто! Ама, обично тогаш е многу доцна. Тогаш ќе си остане со подзината уста (или со прстот во неа) и ќе си се чуди, како било можно нешто такво да се смисли и оствари?!
Незнам дали знаеш што има снимено на тој клип кој го побарав? Не велам дека Црвенковски е замешан. Само, доколку знаеш за што зборувам, дали ќе можеш да го објасниш однесувањето на дотичниот? Hint: Месец Февруари Црвенковски здрав, прав. Инаку не би одел на пат ако бил болен. Хм ... А човекот се препотува. И тоа толку многу што ... Зошто? Сигурно имал трема од јавен настап, а?
Би било убаво да се види тој клип. Колку да се потсетиме. А новиве генерации да видат и да анализираат, па сами нека си донесуваат заклучок. Пожелно е некои психоаналитичари да се позанимаваат со тоа, за да ние како лаици не трескаме нешто без врска, па да испаднеме смешни, глупави, лековерни дека и оваа е една од разните теории на заговор ...
------------- Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|