|
Мали поуки за животот |
Внеси реплика | страница <1 136137138139140 186> |
Автор | |
SVOJA
Сениор Регистриран: 28.Мај.2013 Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako si vo nevolja tropni na vratata kaj prijatelite,ako ne vi se otvori vratata ,ke vi se otvorat ocite.
|
|
RODENA SREDE PURPURNI VODOPADI,DETE NA ZVEZDITE,GOSPODARKA NA ZELBITE,RATNIK,TRAGAC TAINSTVEN OSAMENIK.
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
За да ја оствариш својата цел не треба да брзаш , туку да не запираш .
|
|
SVOJA
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
„Минатото е место каде ја учиш лекцијата. Иднината е место каде ја применуваш.
|
|
RODENA SREDE PURPURNI VODOPADI,DETE NA ZVEZDITE,GOSPODARKA NA ZELBITE,RATNIK,TRAGAC TAINSTVEN OSAMENIK.
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да ми е сега...
по некои жени... ќе се завртев два пати... |
|
SVOJA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Животот е мешавина помеѓу сонцето и дождот, помеѓу насмевката и солзите. Помеѓу задоволството и болката... но, не заборавај никогаш нема облак што не го поминува сонцето !
|
|
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13948 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,slushajte gi poukite ,,,,za da bidete pouki,,
/sega i tuka,,,vidi datum i vreme na lenta,,/ |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НЕКОГАШ НЕ Е ДОВОЛНО ДА ИЗГЛЕДАТЕ СОВРШЕНО, ПОВАЖНО Е ОНА ШТО ГО ИМАТЕ ВНАТРЕ! |
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Третата деценија од животот е страшно мудра. Како што ѝ се приближувам, сè повеќе им се посветувам на мудростите. И тоа на оние кои само мојот мозок ги заклучува, а не на оние добро познати клишеа. Ако ме прашате што научив од животот до сега, сосема спонтано, случајно, ненамерно, ова е мојот одговор: 1. Никогаш не се извинувај ако искрено не жалиш за тоа. 2. Препрочитувај ги мејловите пред да ги пратиш. Потоа, прочитај ги пак. 3. Работите обично не се остваруваат заради добра и издржана причина. Верувај му на универзумот. 4. „Секогаш биди учтив.“ Ако е доволно добро за Мајка Тереза, тогаш добро е и за тебе. 5. Држи ја вратата отворена - и буквално и фигуративно. 6. Луѓето кои ти се јавуваат само во 1 часот по полноќ никогаш не вредат, ниту некогаш вределе во твојот живот. 7. Ако не можеш да се насмевнеш самиот на себе, биди подготвен за долг и здодевен живот. 8. Никогаш нема да го имаш истото тело повторно. Не го „троши” неразумно. 9. Животот е еден голем неред, а ти треба да научиш да се снајдеш. 10. Ако мислиш повеќе од 30 секунди пред нешто да кажеш или напишеш, најверојатно не треба да го кажеш или напишеш. 11. Секогаш имај 5-годишен план! 12. Не ги руши мостовите кои си ги поминал. Светот е помал отколку што мислиш. 13. Секако ќе се покаеш. Само погрижи се да не е за едната иста работа, повеќе пати во животот. 14. Затвори ја устата и отвори ги очите! 15. Не мораш да имаш деца, ако не сакаш. Не мора да купиш куќа и да се венчаш, како што сите очекуваат. Создавај сопствени правила. 16. Деталите секогаш се важни. Многу, многу важни. 17. Ако не сакаш некој да те открие, тогаш не го прави тоа од што утре ќе се плашиш. 18. За жал, работите секогаш може да станат полоши. 19. Верувај му на гласот во главата. Верувајте им на инстинктите. Верувај му на секое чувство кое те обзема. 20. Ако треба да одбереш помеѓу патување и штедење пари, одбери патување. Секогаш одбери патување! 21. Ако можеш да го пронајдеш прашањето на Google, тогаш воопшто не го поставувај. 22. Никогаш нема да бидеш целосно одморен. Помири се со тоа. 23. Верувај во нешто поголемо од тебе - карма, правда, универзум. Само верувај! |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gi znaeme zborovite
toa ne znaci deka si ja znaeme dusata |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13948 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,drugite se chisti i bistri,,,
,,,a jas sum neodreden i slab,,, ,,,drugite se veshti i itri,,, ,,,jas sum zdodeven i besmislen,,, ,,,jas sum nekako malku poinakov,,, ,,, mene me hrani golemata tajna,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Човек почнува да се привикнува
на она што го има ...и на она што го нема ....
|
|
Внеси реплика | страница <1 136137138139140 186> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |