|
Цитати за мажите и жените |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Жената е филозофија. И нема врска дали ќе ја држиш во рака 5 минути или цел живот ... треба да знаеш да и се посветиш ... тогаш си маж !
|
|
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мажот е стар толку колку што се чувствува ...
а жената е стара колку што изгледа.....
|
|
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мажот подобро ја чува туѓата тајна од својата,
а жената обратно - подобро својата од туѓата.
|
|
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
|
Schatzii7
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Познати цитати за жените
Без нив не се може. Светот не би бил ист кога не би постоеле жените и нивниот начин на гледање и комплицирање на нештата. Нивната насмевка, борбеност, убавина. Во прилог неколку познати цитати за жените: „Жената е таа која стои на капијата, за влезот и излезот од овој Свет” - Иво Андриќ „За мажот кој е без жена, нема рај ниту на земјата ниту на небото. Без жената, не би имало сонце, месечина, дожд ни оган” - арапска поговорка „Ако жената ве победува во тенис, променете го спортот. Но, ако жената ве победува во бокс тогаш променете ја жената” - Мухамед Али „Жената треба да биде две работи истовремено: Отмена и Прекрасна” - Коко Шанел „Жената која искрено сака, не може да биде ниту неверна ниту зла” - Мор Џокаи „Среќните девојки, се најубавите девојки” - Андреј Хепбурн „Таа. Тоа е трето лице еднина, заменка која ништо не може да ја замени” - Џорџе Балашевиќ „Ниту една жена не е толку скапа, да не може да се купи со искрена љубов. Но, не е ни толку евтина, да се продаде за малку лажност ”- Џорџе Балашевиќ „Кога очите на една жена се замаглени од солзи, тогаш мажот е тој кој не гледа јасно” - Михаел Турниер „Што е подобро од мудроста? - Жена. А, што е подобро од добра жена? - Ништо” - Геофреј Чаусер Кој ви е омилен? Доколку го нема меѓу овие, споделете го во коментари. |
|
|
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |