Цитати за мажите и жените
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Интима
Име на форумот: Љубов
Опис на форумот: Верност, другарство, страст, љубомора, мерак... или се’ заедно?
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=25705
Датум на принтање: 17.Февруари.2025 во 19:34 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Цитати за мажите и жените
Постирано од: Schatzii7
Наслов: Цитати за мажите и жените
Датум на внесување: 24.Април.2012 во 14:16
Многумина говореле, многу кажале, но само дел од тоа што останало
е запаметено! Мажите ги дефинирале жените, а жените возвраќале на ударот со приближно ист интензитет, во исто или различно време.
Жиговите на различните полови се втиснати во нивните зборови, а оние
највпечатливите постанале дел од историјата. Еве го наследството од
минатите генерации кои го опишуваат своето доживување на спротивниот
„Големото прашање кое никогаш не било одговорено и се уште нема одговор и покрај моите 30 годишни истражувања на женската душа е: Што сака жената?" - Sigmund Freud
„Мажите се како кучињата. Тие постојано се враќаат. Жените се како мачките. Викни им еднаш.... и ги снемува.“- Lenny Bruce
„Лицето на мажот е негова автобиографија, а лицето на жената е дело на нејзината фантазија“- Непознат извор
„Не чекајте ја добрата жена. Таа не постои.“- Charles Bukowski
„Жената треба да го омекне, а не да го зајакне мажот“- Sigmund Freud. Жени за мажи: „Често гледате паметни мажи со глупави жени, но ретко кога ќе видите паметна жена со глупав маж.“- Laura Swenson
„Во политиката, ако сакате нешто да кажете- прашајте маж, а ако сакате нешто да сторите- прашајте жена“- Margaret Thatcher
„Мажите никогаш не паметат, но жените никогаш не забораваат.“- Непознат извор
------------- »Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
Коментари:
Датум на внесување: 24.Април.2012 во 14:23
Забавни цитати за мажите
1. Мажите кои имаат пирс на увото се подобро подготвени за брак. Тие искусиле болка и купиле накит.
2. Ако му купите на вашиот партнер камера, во првите неколку седмици заклучувајте си ја вратата од тоалетот.
3. Начинот на кој маж се гледа себе си во огледало ќе ви каже дали некогаш тој ќе биде способен да се грижи за некој друг.
4. Сите мажи мразат да чујат „треба да зборуваме“, без разлика која е темата.
5. Кога четворица или повеќе мажи ќе се соберат зборуваат за спорт. Кога четири или повеќе жени ќе се соберат зборуваат за мажи.
6. Ниту еден маж во реклама за пиво нема пивски стомак.
7. Кога жена ќе проба облека од плакарот и и е тесна, таа претпоставува
дека се здебелила. Кога маж ќе го стори истото, тој мисли дека облеката
се стеснила.
8. Мажите имаа силна страст да променат нешто, но немаат толку силна волја за тоа.
------------- »Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
Датум на внесување: 23.Јули.2013 во 16:14
Жените пред ударите на судбината клекнуваат, а мажите се кршат - Амин Маалоуф
Мажите го сакаат она што го немаат, а жените само она што го имаат другите жени - Бернард Шо
Мажите ги гледаат жените за да ги видат, жените ги гледаат мажите за да бидат видени - Чарлс Дикенс
Ние ги земаме жените поради она што не се, а подоцна ги напуштаме
поради она што се. Не се тие виновни што ние не знаеме што сакаме -
Чарлс Пинот Дудос
Мажите сè забораваат, жените сè помнат. Затоа на мажите им треба репризен натпревар - Рита Рандер
Треба повеќе да се плашите од љубовта на жената отколку од омразата на мажот - Сократ
|
Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 23.Август.2013 во 10:58
Ако сакаш нешто да биде кажано,побарај маж,а ако сакаш нешто да биде направено,побарај жена!
------------- Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
Постирано од: Calipso
Датум на внесување: 25.Септември.2013 во 22:55
Мажите секогаш носат среќа! Прво си среќна со него, а потоа без него....
------------- На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент: Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!
|
Датум на внесување: 13.Ноември.2013 во 23:39
- Мажот може да биде низок и ќелав, но ако постои оган во него - жената ќе го сака. - Ме Вест - Кога мажот од 40 години се заљуби во девојка од 20, ништо страшно, а ако 20 годишна жена се заљуби во 40 годишен маж - спонзоруша. - Ленор Кофи - Бог на мажите им дарил и мозок и пенис. Штета што не им дал доволно крв за двете работи да функционираат истовремено. - Катрин Вајтхорн - Првиот пат кога купувате куќа, ќе видете убава боја и ќе ја купите. Другиот пат кога ќе ја погледнете, ќе забележите дека има термити во визбата. Исто е и со мажите. - Лупе Велез - На жената ѝ се потребни 20 години за од синот да направи маж, а на друга жена 20 минути за од него да направи будала. - Хелен Роланд - Ова е свет на мажи, а ти можеш да контролираш маж со секс. - Кетрин Ен Портер
|
Датум на внесување: 13.Ноември.2013 во 23:42
Жена никогаш нема да разоружате со комплимент, а маж можете секогаш – Оскар Вајлд.
|
Датум на внесување: 13.Ноември.2013 во 23:58
- Жената ја докажува својата љубов према мажот со пожртвуваност, а тој со своите глупости. - Мажите можат да останат неосетливи на женската душа, но никогаш на женските нозе. - Само кукавиците сакаат по неколку жени. Храбрите мажи не се плашат од ризикот да сакаат само една жена.
|
Датум на внесување: 14.Ноември.2013 во 00:07
“Силата на жената произлегува од факт што ни психологијата не може да го објасни. Мажите може да се анализираат, а жените…само да се обожаваат“ – Оскар Вајлд “Со жена се расправа срцето, не умот“ – Метју Арнолд “Убавината на жената е во нејзините очи оти тие се врата на нејзиното срце, место каде љубовта живее“ – Одри Хепберн “Кога очите на жената се замаглени од солзи, тогаш мажот е тој што не гледа јасно“ – Мишел Торниер “Што е подобро од мудроста? Жената. А што е подобро од добра жена? Ништо“ – Џефри Чосер
|
Постирано од: evangeline
Датум на внесување: 07.Декември.2013 во 14:24
Не е некој цитат за маж или жена, ама нема некоја тема само за љубовни цитати! А многу ми се допадна.
Tih par mjeseci ona je mene trebala više nego ikog, a meni je bilo svejedno. Ona je meni trebala ostatak života. Tada je njoj bilo svejedno - Балашевиќ
------------- Внимавај кому му веруваш. И ѓаволот еднаш беше ангел.
https://www.youtube.com/watch?v=1DUYlHZsZfc" rel="nofollow - Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE
|
Постирано од: Blue Scarlet
Датум на внесување: 10.Декември.2013 во 14:35
Жени, ако мажот каже дека нешто ќе поправи, направи, смени .... ќе го направи тоа не мора да го потсетувате на секои 6 месеци .....
------------- Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus!
|
Постирано од: емил
Датум на внесување: 10.Декември.2013 во 17:35
Има два типажа на жени
1. Облечени
2. И подобро дека се соблечени
-------------
|
Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 13.Декември.2013 во 09:16
http://www.crnobelo.com/zabava/fakti-i-citati/7747-mudri-misli-za-zenite" rel="nofollow - Мудри мисли за жените
8ми
март е Меѓународниот Ден на прекрасните и паметни жени. Во чест на овој
празник и во чест на секоја припадничка на понежниот пол...
...ова се неколку мисли во чиј опис може да се пронајдете.
![mudri-misli-za-zenite mudri-misli-za-zenite](http://www.crnobelo.com/images/stories/2011/03/mudri-misli-za-zenite.jpg)
1. Во мене вреска една женска која сака да излезе. Обично можам да ја замолчам со чоколадо.
2. Најтешките години во животот се оние меѓу 10 и 80.
3. Мажот мора да го прави она што човекот мора да го направи. Жената мора да го прави тоа што мажот не може.
4. Фразата „вработена мајка“ е непотребна.
5. Она што жените мораат да го прават, мораат да го
направат два пати подобро од мажите за тие да се сметаат барем способни
да го направат тоа добро колку – толку. Среќа што тоа и не е така тешко.
6. 35 е возраста кога конечно имаш средено се во главата, но тогаш телото почнува да те зеза.
7. Се обидувам да живеам од ден за ден, но понекогаш неколку дена ме напаѓаат одеднаш.
8. Да биле штиклите толку добри, мажите се уште би ги носеле.
9. Зад секој успешен маж стои изненадена жена.
------------- Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
Постирано од: Valerija
Датум на внесување: 13.Декември.2013 во 09:17
http://www.crnobelo.com/zabava/fakti-i-citati/6908-ne-ste-znaele-za-zenite" rel="nofollow - Не сте знаеле за жените...
Ова
се неколку факти за жените кои можеби ќе ве изненадат, а можеби и само
ќе го потврдат вашето мислење и вашите ставови за понежниот пол.
Дали сте знаеле дека 94% од жените планираат да имаат предбрачен секс?
1. Жените во просек заработуваат околу 80% од приходите на мажите.
2. Жените најчесто тврдат дека се задоволни од мажите, од животот и сопствениот успех.
3. На жените им е почесто ладно затоа што имаат помалку мускулна маса и помала топлина во телото.
4. Просечен број на партнери во животот на жените: 11
5. Кога станува збор за сообраќајни несреќи, жените се подобри возачи од мажите.
6. Жените имаат помала толеранција на болка.
7. Просечен број пати на секс неделно:
- 5 или помалку: 94%
- 6-9 пати: 5%
- 10 или повеќе: 2%
- Просечно: 2,3 пати
8. Колку се дебелеат/слабеат со годините:
- Во 30-тите: +5,6 kg
- Во 40-тите: +1,45 kg
- Во 50-тите: +2,8 kg
- Во 60-тите: – 3,5kg
------------- Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
Датум на внесување: 06.Февруари.2014 во 23:36
Жената е филозофија. И нема врска дали ќе ја држиш во рака 5 минути или цел живот ... треба да знаеш да и се посветиш ... тогаш си маж !
|
Постирано од: zamislena
Датум на внесување: 07.Март.2014 во 20:04
Мажот е стар толку колку што се чувствува ... а жената е стара колку што изгледа.....
|
Датум на внесување: 14.Март.2014 во 00:37
Мажот подобро ја чува туѓата тајна од својата, а жената обратно - подобро својата од туѓата.
|
Датум на внесување: 17.Март.2014 во 08:27
http://www.crnobelo.com/zabava/fakti-i-citati/21934-poznati-citati-za-zenite" rel="nofollow - Познати цитати за жените
Без нив не се може. Светот не би бил ист кога не би постоеле жените и нивниот начин на гледање и комплицирање на нештата. Нивната насмевка, борбеност, убавина. Во прилог неколку познати цитати за жените: „Не ми пречи, да живеам во Светот на мажите, се додека можам да бидам ЖЕНА”. - Мерлин Монро „Жената е таа која стои на капијата, за влезот и излезот од овој Свет” - Иво Андриќ „За мажот кој е без жена, нема рај ниту на земјата ниту на небото. Без жената, не би имало сонце, месечина, дожд ни оган” - арапска поговорка „Ако жената ве победува во тенис, променете го спортот. Но, ако жената ве победува во бокс тогаш променете ја жената” - Мухамед Али![смеење смеење](smileys_novi/21.gif) „Жената треба да биде две работи истовремено: Отмена и Прекрасна” - Коко Шанел „Жената која искрено сака, не може да биде ниту неверна ниту зла” - Мор Џокаи „Среќните девојки, се најубавите девојки” - Андреј Хепбурн „Таа. Тоа е трето лице еднина, заменка која ништо не може да ја замени” - Џорџе Балашевиќ „Ниту една жена не е толку скапа, да не може да се купи со искрена љубов. Но, не е ни толку евтина, да се продаде за малку лажност ”- Џорџе Балашевиќ „Кога очите на една жена се замаглени од солзи, тогаш мажот е тој кој не гледа јасно” - Михаел Турниер „Што е подобро од мудроста? - Жена. А, што е подобро од добра жена? - Ништо” - Геофреј Чаусер Кој ви е омилен? Доколку го нема меѓу овие, споделете го во коментари.
|
|