|
Зимски олимписки игри - Сочи 2014 |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 04.Февруари.2014 во 00:16 |
Почетокот на Зимските олимписки игри е закажан за 7-ми февруари 2014 година и ќе се одржуваат во рускиот град Сочи. Сочи е целосно подготвен за одржување на оваа престижна спортска манифестација. Телевизиската куќа BBC го ангажираше режисерот
|
|
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
МОК ги испрати олимпијците за СочиНордиските скијачи Дарко Дамјановски и Марија Колароска, како и алпскиот скијач Антонио Ристевски, ќе бидат македонските спортски репрезенти на претстојните Зимски Олимписки Игри во Сочи. Тие имаа своја презентација во просториите на Македонскиот Олимписки Комитет, а утре заминуваат за Русија, каде што во наредниот период очекуваат достојно да ја претставуваат својата земја на снежниот спортски спектакл во Сочи. Јасно е дека Македонија е далеку од врвот во зимските спортови, па Дамјановски, Колароска и Ристевски ветија дека ќе го дадат својот максимум со ел да остварат што е можно подобри резултати, во рамките на своите можности. Младата Марија Колароска, која има само 16 години, ќе го скрши мразот кога се во прашање настапите на македонските олимпијци во Сочи. Таа ќе настапи во трката на 10 километри во нордиско скијање на 13 февруари. Еден ден подоцна арко Дамјановски ќе настапи во трката на 15 километри, а последниот ден од ЗОИ во Сочи ќе учествува и на маратонот долг 50 километри. Антонио Ристевски на 19 февруари ќе настапи во велеслалом, а три дена подоцна ќе ја вози и неговата омилена дисциплина, слалом. |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
МАКЕДОНЦИТЕ ПОДГОТВЕНИ ДА ГО ДАДАТ НАЈДОБРОТО Македонските спортисти кои ќе ја претставуваат земјава на Зимските олимписки игри во Сочи (7-23 февруари) се во добра форма. Подготвени се да ги постигнат своите најдобри резултати, порачаа во Македонскиот олимписки комитет, пред заминување на експедицијата за Русија. РУСИЈА НИ ПОСАКА СРЕЌА Амбасадорот на Русија во Македонија, Олег Шчербак, вчера го испрати македонскиот тим за Сочи и му посака многу успех. |
|
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сочи заблеска во очекување на ЗОИ
Олимпискиот факел го осветли Сочи..Огромен огномет синоќа заблеска на небото над Сочи во исчекување на Зимските Олимписки игри кои ќе започнат за два дена.Олимпискиот факел го осветли Сочи..Огромен огномет синоќа заблеска на небото над Сочи во исчекување на Зимските Олимписки игри кои ќе започнат за два дена. Атлетичарите започнаа да пристигнуваат, а рускиот претседател Владимир Путин ги пречека членовите на меѓународниот олимписки комитет. Олимписките игри во Сочи се очекува да чинат над 37 милијарди евра, што ги прави најскапи олимписки игри одржани досега. Американскиот претседател Барак Обама, британскиот премиер Дејвид Камерон и германската канцеларка Ангела Меркел нема да присуствуваат на отворањето во Сочи, како одговор на кршењето на човековите права во Русија. |
|
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знам само дека мене сите планови ми ги одложи во најдобар случај,а може и полошо.
|
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од емил - 07.Февруари.2014 во 19:24 |
|
Schatzii7
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Медведев заспал сирот
|
|
|
|
sikter
Сениор Регистриран: 01.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 650 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa shto e chudno shto nekoj medved spie vo zima?
chudno e shto dosega ne zaspal..
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само руска мечка може да спие на толку ладно-кочан Многу ми беше убав перформансот на Лебедовото езеро. А кога ги правеа круговите (тие човечињата со сијаличките по нив што светеа), приметив еден во средниот голем круг му беа прегорени сијаличките па не светеше кутриот. |
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Го чекал нашиов, затоа заспал
|
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
Schatzii7
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Без Иванов не може да почне олимпијадата
|
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Обама му забранил на Ѓоргето да оди, оти ќе бил љубоморен ако му намигне и на Путин. |
|
Schatzii7
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сноубордериве со ќеиф си ги изгледав...одлични беа, имаше и доста паѓања
|
|
|
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја сеа си глеам реприза..и едвај чекам да гледам боб и уметничко лизгање
|
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |