|
...Идивиди Клуб на политички фајтери... |
Внеси реплика | страница <1 287288289290291 295> |
Автор | ||||
д4б3
Сениор Lord OFF the topic Регистриран: 31.Јули.2013 Статус: Офлајн Поени: 2580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
убу ама големата драма се случува кога махнеш коректните литературните форми и го споредиш со блгарска верзиa дим е дим грее е грее (иде незнам од каде си ги ставил) Изменето од д4б3 - 04.Февруари.2014 во 10:40 |
||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Епа Македониja e голема земja . Се некоj треба да зборува на диалект , кое што значи дека зборуваме ист jaзик , нели така братчето ми ? |
||||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Значи ти си македонец со источно македонско потекло
|
||||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
мене бугарскиот јазик ми е ист како македонскиот, затоа и таму се чиствувам како дома....е сега кој е постар и кој чив дијалект е...ич не се замарам
|
||||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Па тогаш што не си дојдеш од оваа страна на границата, штом се чувстуваш како македонец? Таман ќе се зголеми македонското население, затоа што кај и да е албанциве ќе бидат побројни од нас.
|
||||
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||||
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Па затоа што не сум роден там .Доjди си ти од оваа страна .Моментално можеш да се реализираш професионално многу подобро .
|
||||
evangeline
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
А по кој основ си македонец? Тука имам одлична работа, со малку работа до добра плата. Ни Бугарија ни подалеку нема да ми даде подобри услови од овие
|
||||
||||
д4б3
Сениор Lord OFF the topic Регистриран: 31.Јули.2013 Статус: Офлајн Поени: 2580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Доста бе Емилио. Ич не и треба овде каj оревот и мароканските скакалци? Jас мислам каj да одам оти внатрешно веке неможам да ги трпам ни една секунда Изменето од д4б3 - 04.Февруари.2014 во 13:42 |
||||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Тој Македонец?! Да бидеш Македонец е привилегија, а тој е обичен бугаризиран Шоп. Изменето од Platenik - 04.Февруари.2014 во 13:40 |
||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||
evangeline
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Тој кажа дека се чувствува како таков Затоа и го прашав по кој основ.
|
||||
||||
д4б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ке ни утепаш темите за дискуторане бе мистр Ниндж |
||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Со буагарски неможе да се споредува, може со источно македонски дијалект. Ако ги тргнеш коректните литературни форми, а тоа се неколку, текстот пак останува чист македонски, поточно скопски. Нели Венко е скопјанец. Чад е чад низ цела Македонија литературно или жаргонски. Дим остнал повеќе жаргонски да се употребува во севористочна Македонија. Битно е што говорот во секојденванта употреба не претрпел поголеми измени. Барем не додека англсикиот и компјутерската терминологија не почнаа интензивно да навелгуваат во јазикот. Македонскиот во тој поглед не е исклучок. ПС Мој пропуст, грее е грее. Сум го пропуштил едното е. Инаку гре(ј), грејш е збор кој Македонците од Егејска Македонија го употребуваат како синоним за иде, доаѓа...... Изменето од Platenik - 04.Февруари.2014 во 13:59 |
||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Гледам дека ич неможеш да не трпиш. Ме чуди само зошто висиш по македонски форуми? Мора тоа ДНК-та да те копка! |
||||
|
||||
Внеси реплика | страница <1 287288289290291 295> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |