|
МАКЕДОНСКА РИЗНИЦА |
Внеси реплика | страница <1 2223242526 39> |
Автор | |||||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Оти бе не пиша известување,дека денес ќе пишуваш во историја.
Ме фати неспремен. |
|||||
д4б3
Сениор Lord OFF the topic Регистриран: 31.Јули.2013 Статус: Офлајн Поени: 2580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
не сум напишал дека нема да пишувам на историjа
|
|||||
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Не напиша...Но и дека ќе пишуваш не нагласи
|
|||||
д4б3
Сениор Lord OFF the topic Регистриран: 31.Јули.2013 Статус: Офлајн Поени: 2580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
се вика импровизиране
|
|||||
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ааааааааа јас со историски факти,не си дозволувам да импровизирам
|
|||||
д4б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
jас импровизации нема да прифатам како историjа
|
|||||
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Кога како такви се тука,како такви тука и ќе бидат третирани
Него да си бегаме во мир и двајцата од тука,да не си добиеме некој импровизиран одмор Но пак ако е "алл инклузив" и да се заангажираме малце. Изменето од Орка - 26.Декември.2013 во 18:57 |
|||||
д4б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
убу
|
|||||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Не грешам, точно знам што зборувам. Бугарската Егзархија е вопсотавена под притисок, со ферман од страна на Султанот. Политички! Непризната до 1953 година. Погледни само кои помесни цркви ја признаваат црквата на руската творба? Сам ги имаш наброено. Сите сателити на тогашниот СССР, односно Варшавскиот Пакт. Значи пак политички, не канонски како што е редот, нели?! Туку кажи ти што значи тоа словенски Бугарин? Изменето од Platenik - 29.Декември.2013 во 12:55 |
|||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||||
д4б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
е убу де За жал те немало да до обясниш фактот на Георги Николов Делчев и на Дамjан Jованов Груев и на Др Татарчев и на Г Петров абе целото ВМРО било во заблуда и учило во школото создадено од врагот аjде jас сум глуп ама излегува и они биле глупи глупи глупи ама им ставихте споменници ем глупи ем заблудени ем им го славите делото |
|||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Очигледно е дека заблудените сте вие, бугаризраните. Да кажеш за Ванчета,ќе ти верувам. Од иста сорта сте. Туку кога овие другиве несакаат да одговорат (вклучувајќи го и целиот така наречен бугарски научен естаблишмент), кажи барем ти..... што занчи тоа бугарин, па уште словенски? |
|||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||||
д4б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
па незнам
да проверам во македонската нациjа што пишува http://mn.mk/komentari/8586-Makedonskite-prerodbenici-od-19-vek-2-del Македонските преродбеници се сметале за директни потомци на античките Македонци, со македонска народна свест и тоа јавно го објавувале. За Јордан Хаџи-Константинов - Џинот, Македонците од 19 век потекнуваат од античките Македонци и нивната култура, од Пеонците, па дури и од античките митолошки народи како Мирмидонците, а сите тие биле чисти Бугари т.е. hristiani значи излегува дека Мирмидонците биле ристиени чек да затворам прозорецот оти голем смех доага од врапците надвор Изменето од д4б3 - 01.Јануари.2014 во 13:04 |
|||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Бугари сигурно небиле, а дали се директни потомци на античките, само ДНК анализа би можела да потврди.
Туку ти да кажеше што значи поимот Бугарин? Посебен акцент стави на словенските Бугари! Море не од врпаците, туку од вас бугаризраните. Коремот веднаш ме фаќа, се рабира од смеење, само кога ќе сулшнам Бугарин, па уште словенски! |
|||||
|
|||||
д4б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
http://mn.mk/komentari/8586-Makedonskite-prerodbenici-od-19-vek-2-del
Факт е, дека сите оние македонски преродбеници кои го користат бугарското име... значи ова е фактот од там насетне са глупости |
|||||
Внеси реплика | страница <1 2223242526 39> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |