|
...Идивиди Клуб на политички фајтери... |
Внеси реплика | страница <1 284285286287288 295> |
Автор | ||||
д4б3
Сениор Lord OFF the topic Регистриран: 31.Јули.2013 Статус: Офлајн Поени: 2580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
http://www.dnevnik.mk/?ItemID=042D365EEC66BF41B85CE428434C0B5A
Черчил го обожувал виното од Пиринска Македонија пак скандалозно обявено |
||||
д4б3
Сениор Lord OFF the topic Регистриран: 31.Јули.2013 Статус: Офлајн Поени: 2580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
http://dnes.dir.bg/news_comments.php?id=15172598
Македония е сред десетте държави с най-добри условия за започване на бизнес, според класацията на рубриката "Гоуинг глоубъл" на американската телевизия СиЕнЕн, която се базира на последния доклад на Световната банка и Международната финансова корпорация. и коментар Пеце ( нерегистриран ) 05.10.2013 20:59 Видофте ли бугари-татари, "Гоуинг глоубъл" на СиЕнЕн ни стави во найдобрите земи за бизнис! Ако и да нема сега, ке биде чим американциве са рекли. Сметат ни само албалцине, ама ке ги избръкаме и сами ке си седеме невработени. Живела Македония! |
||||
д4б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
http://focus-news.bg/?id=n1833654
Houston pardon, Dojran You have a problem |
||||
д4б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=A3605678C314444AB7BFC228028977FE
Тоа не е ниту албанско ниту бугарско,... |
||||
д4б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
http://www.mkd.mk/makedonija/petok-11-oktomvri-e-neraboten-za-site-gragjani
da ve podsetam ako ne bevme nie sega nemashe da pochivate |
||||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
тоа е од преди година ипол ептен си актуелен и станува збор за хумористична колумна
|
||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Сега ми дојде до рака. А јас пак ќе те прашам, што не е актуелно во таа “хумористична“ колумна? Некои работи одолеваат на времето и стално се актуелни! |
||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||
д4б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
актуелното во хуморот е дека МК чека за jузен поток
|
||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Сајтот од што си го постирал не е озбилен , а е за зезање .Нема како паметен човек да го прифати за озбилно . Во моментов во некои бг медиуми се дискутира за потеклото на бугарите ама нема да ти дадам линк за да ти е мачно на душичево . Ќе почекам година -две и тогаш . Очигледно за тебе нема врзка од кога е напишано . Важно е да е против бугарите . |
||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
И тоа треба да претставува новина?! За потеклото на Бугарите се дискутира веќе 150 години. Резултат на тие дискусии се постоечките 20-тина теории. Веројатно се диксутира некоја нова теорија, но и тоа не ме чуди, се е можно. Што се однесува до мојата душичка, не се јадосувај многу. Порано или подоцна пак ќе налетаме на некоја хумористична...... статија односно теорија. Емиле, важно е да се прочита она што е напишано, макар било тоа и со задоцнување. |
||||
|
||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Кај нас ништо неоди лесно. Ние за многу работи чекаме, ама чекајќи си подработуваме и спремни ќе дочекаме. |
||||
|
||||
д4б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ubu
chekame |
||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ова е само за Емил, нешто поново, од Август месец. Иста мета исто отстојание. Кому му пречи да го каже вистинското потекло на Бугарите Многу прашања се поставени во текстот, всушност истите оние кои и јас со години ги поставувам. Трагедијата е во тоа што одговорот се дава од чиста бугарска перспектива, да се докаже бугарштината. Авторот не е ништо помалку конфузен во споредба со официјалната бугарска историографија. На авторот не му недостасуваат елементи на национал-шовинизам, дури нема да пропушти да каже колку умни, мудри, образовани, работливи......биле Бугарите. Човеку приземји се, нелетај толку високо. Бугарите си се Бугари, биле тие турки или иранци. Едно е јасно Бугарите небиле Словени и говореле на јазик разчен од јазикот на локалното население. Такијци, Македонци....Токму тука настанува проблемот, локалното население ќе биде именувано според оние кои дошле од Азија. Да не забораваме дека и Иран е во Азија, па логично е да се каже дека Бугарите биле азијати. Да апсурдот биде уште поголем, освојувачите ја прифатиле културата и јазикот на локалното население. Ова е преседан во светски рамки. И понатаму ме оставате без зборови! Наместо да си прифатите дека сте бугаризрани, Македонци, тракијци, Шопи...сте запнале ко пијан за плот Бугари та Бугари..... Изменето од Platenik - 09.Октомври.2013 во 15:13 |
||||
|
||||
Внеси реплика | страница <1 284285286287288 295> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |