|
ДНЕВНО-ПОЛИТИЧКИ настани, вести и актуелности |
Внеси реплика | страница <1 145146147148149 173> |
Автор | ||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Полициска акција ја стресе битолската пошта - притвор за директорот
СВР Битола поднесе кривична пријава против Е.А.(43) од Битола, директор на Македонска пошта АД Скопје – Подружница – Битола, поради постоење основи на сомневање дека сторил кривично „Злоупотреба на службена положба и овластување“. Пријавениот, во својство на директор на Македонска пошта АД Скопје –
Подружница – Битола, во периодот јули – август 2012 година, ја
искористил својата службена положба на начин што им наредил на вработени
во Пошта Битола да извршат утовар на основни средства во менза – кујна и
бифе, во товарно возило кое претходно го обезбедил пријавениот и
предметите ги однел во непознат правец, со што нанел штета на Македонска
пошта АД –Скопје во вкупен износ од 486.741 денари. |
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...samo kjutete,...top sikrit ...od siguren izvor ! ...ovie ''neimarive'' izgleda ï se namerachile i na zeleznichkata (nova) stanica, ...otkako nekoj od niv...''ostroumnite''( a ovoj da ti bil i ostroviden sekako), .. primetil i onaka nonshalantno iskakal : -''ej , pa ova vekje imalo stolbovi '' ...i mashinerijata na nivnite "leplivi"mozoci trgnala ,...ama ne naglo, ...poucheni od toa shto nekogash premnogu zborat,...predvreme. ...samo ...deka jas sum kazal. |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи ќе имаме и барокна железничка а? Нема крај изгледа на трошењето народни пари. Следно, ќе ни одат по куќи и ќе ни праат барокни фасади.. лепак, мрежа, абрип.. таман ќе ми ја изолираат ....
|
||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
-samo pssttt...da ne chujat ''izdaicite'' !
...Tatarstan ...reche,...aiii...aahahahahahahhaaaa.a..... ...ebesh si mater,...ova e da piknesh od smeenje,...barem po ( nenamerniot) humorizam ,...nikoj na planetava ne moze da i se fati na zemjava ,..pa, koja i da bide vo idnina. ...Tataristan...a...?...... a eve i eden odusheven od ...tamu shto vika:
|
||
||
aurelianus
Сениор Регистриран: 29.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 202 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nasive,ili Vie tuka narodov,ste bile treti po siromastija vo evropa.znaci uste dve drzavi i posiromasni jok.nema drugi. zamislete,dosega ni ste znaele za toa nitu pak nekoj vi go kazal. |
||
8"
|
||
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па не ни може тој податок да го дознаеме кога СИТЕЛ и Канал 5 не смеат ни да помислат да го пренесат во јавност... Кој знае што ќе се деси кога сето тоа ќе проструи во јавноста... Ќе почнат фасадите и спомениците од глава да им се лупаат на "градителиве". |
||
|
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
||
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ете како ДПМНЕ гради: Скопје 2014-та го изградија за две години а пругата до Бугарија ќе почнеле да ја градат дури во 2015-та дотогаш ќе ја планирале?!За две години треба да почне изградбата на железничката пруга од Бељаковце до Крива Паланка, долга 36 километри, која е дел од Коридорот 8. Договорот за изработка на главниот проект вчера го потпишаа претставници на македонската влада и на германската консултантска компанија „Обермаер“ од Минхен. Со потпишувањето на договорот се предвидува во рок од 18 месеци
да се подготват сите потребни проекти, а потоа во рок од шест месеци да
се избере и градежната компанија што ќе ја гради оваа делница. За
целокупната проектна документација е обезбеден грант од Европската банка
за обнова и развој во висина од 2,4 милиони евра. - Планирано е оваа година да се склучи договор за првата делница од Куманово до Бељаковце, а во согласност со денешниот договор до 2015 година треба да имаме компанија за втората делница од Бељаковце до Крива Паланка. За последната делница од Крива Паланка до Бугарија ја имаме доставено целокупната документација до Европската комисија и чекаме одобрување. Очекуваме во текот на оваа година да се распише повик за ангажирање консултантска компанија, која ќе го изработи проектот за оваа делница - вели Јанакиески. Кои спекатакуланри клапаци се ова талибанциве од ДПМНЕ. За да го изградат Скопје 2014-та им требаше само две години додека за инфраструктура им требаше 7 години власт за да се сетат дека треба да ја градат пругата за Бугарија за да сега објават дек аќе почнеле да ја градат дури во 2015-та, дотогаш ќе ја планирале и проектирале?! Па таа е веќе почната и трасирана и мостовите се веќе изградени само треба пруга да стаат и тоа ќе го планирале две години?!?!?! Овие не прават мајмуни на редовна база и ни се смеат и си викаат- глеј како ги дупиме и не им текнува... |
||
|
||
Zdravko81
Сениор Регистриран: 24.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1690 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се стручни лица бре... браос најверојатно треба според погоре кажанотот прво да се стават возот со вагоните па потоа шините и трасата ...
ПАРАДОКС...
|
||
Луѓето имаат избор, но важно е да се држат до тој избор
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пак ќе имало избори во Македонија :
Груевски: Или изгласајте извештај, или избори на 13 октомври!________________________________ изгледа сакате да ги срушите сите рекорди за избори во една календарна година |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Леле па овие од Курир со што се занимаваат: Пропуши ли Радмила Шекеринска? Каква амбициозна задача си поставиле... Ма ако треба и детективи нека ангажираат. Како смее Рада да пропуши, а народот да не знае за тоа?! |
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...poentata za ova e ...dali taa pushela kade shtio e zabraneto !
...a ne dali propushila ili ne,...sigurno neshto si pushi zenskata , pa mozebi pochnala i....cigari da pushi . ...me zabole !
|
||
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Некако ми се чини дека зад косовското ембарго се крие некоја друга позадина. Не ќе да е само обична трговска војна, со глупи и недообмислени потези... Али се пушти во офанзива за името, сега за ембаргото молчат сите... |
||
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не беее, финтата е шо од сите страни државичката добива аперкати,диреци,и е во тежок нок даун,па сега ни дадоа Б-комплекс од Косово да накрениме амаа тоа е краткорочно зашо при наредниот нокаут има сите Еритроцити да ни исчезнат.
|
||
Внеси реплика | страница <1 145146147148149 173> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |