|
Спорт и Вера |
Внеси реплика | страница <1 89101112> |
Автор | |||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
spiros, ме заинтригира фотографијата на автомобилската табличка... не ми е јасно зошто ја објави? Дали можеш да објасниш зошто ја стави оваа табличка? Сигурно има некое значење штом тоа си го сторил, па бидејќи барем мене не ми е јасно, би те замолил да ми објасниш кое е нејзиното значење во твојава реплика? |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ме подсети на Еден (воопшто најголемиот) Пријател, Кој е пред вселената, пред сонцето, пред ѕвездите, пред земјата ... пред птиците, пред цвеќињата, ... пред луѓето, пред зборовите, пред броевите, ... пред табличките, пред сообраќајот, пред знаците, пред трите светла на семафорот, ... пред играта, пред спортот, ... но преку Неговата Милост, (скоро) во се’ може да се види сведоштвото за Неговата Мудрост, но никаде толку и така како во Нејзиното отелотворување во Исус Христос! Сликата со насмеаниот цвет е преземена од темата : Вистинскиот Пастир и броевите (5та страна) Изменето од spiros - 30.Јуни.2013 во 22:55 |
|||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Штотуку заврши второто полуфинале на конфед купот во бразил, кадешто шпанија на пенали ја победи италија. Шпанскиот играч со број 22 - Jesus Navas - беше тој, кој што го даде одлучувачкиот гол! Првиот финалист е бразил. Изменето од spiros - 28.Јуни.2013 во 00:04 |
|||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Спиросе, се обидувам да ја „фатам“ смислата на твојава изјава:
Ама, бидејќи некако ми оди тешко, еве ќе ги избришам сите именки кои пред себе содржат „пред“, бидејќи сметам дека со нив се губи следливоста на твојата идеја, односно на поентата на твојата порака. Па така пречистен текстот би изгледал овака:
И? Што сакаше да кажеш со ова? |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Штотоку заврши надпреварот за трето место на конфед купот во бразил. Одкако во регуларното време (и продолжение) резултатот беше 2:2, на пенали италија го победи уругвај. Последниот гол (од пенали) за италија го даде Emanuele Giaccherini, играчот со број 22. Изменето од spiros - 30.Јуни.2013 во 22:44 |
|||
|||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пред околу 24 часа - на конфед купот - бразил го победи финалето против шпанија со 3:0! Шпанците - овојпат - неможеја да мрднат од бразилијанците. Благодарната молитва на Давид Луиз беше најочебијна од сите останати, бидејќи тој (мислам дека беше повеќе од цела минута) клечеше и благодареше! Изменето од spiros - 02.Јули.2013 во 00:48 |
|||
|||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А што стана со играчот на Шпанија Хесус Навас, кој се истакна во полуфиналето? Да не затаи во молитвата?
@Spiros Да не си играш мајтап ти со нас овде? |
|||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Баеѓи од шпанците - иако загубија, сепак - се прекрстија одкако заврши надпреварот! Ќе се смилувам, кому ќе се смилувам ...! Римја. 9:15 Изменето од spiros - 02.Јули.2013 во 21:33 |
|||
|||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
zoshto li se prekrstile
|
|||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
семоќноста на господ се сведува на одлучување на резултат на фудбалски утакмици? не сфаќате дека си ја исмевате верата со вакви дискусии и само допринесувате помалку сериозно да ве разбираат?
|
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Потполно си во право. Од кога го велам тоа... Тоа не е ништо друго, туку потценување и потсмевање на Бога, а правено е од суштинско неразбирање на нештата. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не Бе па вие ... па нели се тие (т.е. бог) сегдеприсутниi?! Како може спорт без бог?! И не само спорт, туку и во школство, здравство, култура, хотелиерство (и друг вид бизнис) ... и секако во политиката. Р.Ѕ. Е, токму поради тоа што им беше оневозможено нивното влијание врз севкупниот општествен живот во претходниот систем, тие денес фрлаат со дрва и камења по него. |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
БОГ е присутен во секој сегмент во нашиот живот, но пак ќе нагласам дека во спортот БОГ не се меша и не го одредува победникот.
|
|||
SOLI DEO GLORIA
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Бог е СЕ'ПРИСУТЕН, СЕ'СОДРЖАТЕЛ и творец на C'E што постои, C'E видливо и невидливо, C'E знајно и незнајно. Според тоа, Бог е во C'E, а како последица на тоа и C'E е во Бога. Затоа Бог не може да биде ниту против себе, ниту за себе. Бог е неутрален и недопирлив. Тој е Креатор на C'E и C'E се движи и одржува според Законот (не се работи за оној закон од Библијата ) кој го воспостави на почетокот. Победникот и поразениот во спортот не се ништо друго туку резултат од неприкосновеноста нa Законот. Законот е Еден и Единствен за C'E во Креацијата (Светот) и него Бог не го гибнува бидејкји секое негово менување значи пропагјање на оваа Креација. |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 89101112> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |