![]() |
|
Мали поуки за животот |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 131132133134135 186> |
Автор | |
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
uf ama pouka
![]() taa mora da e feniks pticata
![]() |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
![]() |
|
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Глупаво е да правиш планови за целиот си живот , кога не си господар на утрешниот ден
Сенека
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Енмери Џејмс-Томас две години се борела со рак, а откако докторите и рекле дека повеќе ништо не може да се направи, таа решила на четворицата синови да им остави непроценливо наследство.Четириесет и четири годишната Енмери на смртна постела решила да им остави 20 совети за среќа на нејзиниот сопруг и четворицата синови на возраст од 13 до 22 години.
1. Се што правите, ќе ви се врати. Без исклучок. 2. Сами си ја пишувате судбината. Не дозволувајте другите да го прават тоа наместо вас. 3. Се што некој ви направил во минатото нема моќ над вас, освен ако вие не го дозволите тоа. 4. Кога луѓето ќе ви го покажат нивното вистинско лице, верувајте дека навистина се такви. 5. Загриженоста е чисто губење на енергија. Подобро искористете ја енергијата за да преземете нешто околу тоа што ве загрижува. 6. Она во што верувате е многу помоќно и посилно од она за што сонувате. Секогаш ќе го постигнете она во што сте верувале. 7. Ако единствената молитва која секојдневно ја изговарате е „фала“, тоа е сосема доволно. 8. Среќата која ја чувствувате е директно пропорционална со љубовта која ја давате. 9. Својот неуспех искористете го како повод да тргнете од почеток. 10. Ако направите избор којшто е спротивен со она што го мислат другите, светот нема да се распадне поради тоа. 11. Верувајте во своите инстинкти. Интуицијата никогаш не лаже. 12. Сакајте се себеси и научете дека таа љубов ја насочувате и кон останатите. 13. Нека во работата ве води страста. 14.Љубовта не боли. Напротив, тоа е прекрасно чувство. 15. Секој ден е прилика да се почне од почеток. 16. Сомнежот е знак да се каже „не“. Ако се сомневате, не брзајте. Добро размислете. 17. Кога не знаете што да направите, бидете трпеливи. Одговорот сам ќе ви се појави. 18. Ништо што е лошо не трае вечно. 19. И ова ќе помине. 20. Секогаш бидете верни кон самите себе. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Орка ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Во контекс на ова што го имаш пишано,еве човек кој поголемиот
број од точкиве се обидел да ги спроведе кај луѓето,како би дошле до среќата и би самите си помогнале да бидат излечени од некои болести. Мене ми улета на македонски,и пробав да ја читам пред десетина години но некаде на педесетата страна се откажав...Испадна добра журка па паметот ми отиде на друга страна ![]() http://www.scribd.com/doc/94860119/Lazarev-The-Diagnostics-of-Karma?access_key=key-13f0fu8jm9y2xj7jz7xn |
|
![]() |
|
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
4. Кога луѓето ќе ви го покажат нивното вистинско лице, верувајте дека навистина се такви.
Veruvajte, koga - togash, kje vi go pokazhat i bidete spremni (budni)
![]() Изменето од viktorija123 - 07.Јуни.2013 во 13:29 |
|
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
ako ljubovta e slepa, kako be nie se zaljubuvame na golemi cici
A. |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
attachment - vrzuvanje za svetovnoto... no i otfrlanjeto na istoto e isto taka attachment
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Calipso ![]() Модератор ![]() ![]() Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Ако одеднаш сите те сакаат провери дали си жив.
|
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Ако те загледуваат, провери дал дуќанот ти е отворен
![]() |
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Во секоја дупка има дно,таму ќе го најдеш својот почеток
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
|
SVOJA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Мај.2013 Статус: Офлајн Поени: 2159 |
moras da umres nekolku pati,za da vistinski go spoznaes zivotot
|
|
![]() |
|
SVOJA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Мај.2013 Статус: Офлајн Поени: 2159 |
pticata koja e zatvorena vo kafez,misli deka letanjeto e boles......
|
|
![]() |
|
alf ![]() Сениор ![]() Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
![]() |
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Шти би посакал од животот човеку?
Да бидам човек,нема никојпат да престанам да свршувам на него. |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 131132133134135 186> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |