|
Имате ли своја молитва?! |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | |
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Molitvata Oche nash mi izgleda dosega najubava i chesto se molam so nea...
Znachi ima se vo nea i da se slavi imeto na Bog i hrana i izbavuvanje od iskushenie. Ednostavno sovrshena e. |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I da imam nema da vi ja kazem zosto toa e nesto mnogu licno.Samo za pred Gospoda e
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mozhesh da klechish i da se poklonuvash, da ja udirash glavata od Zsidot na plachot ili bilo koj drug zsid, da sedish so prekrsteni noze, sklopeni ochi, da gi vrtish brojanicite, da prinesuvash skapi podaroci na oltarot.... no ako si nesvesen - nishto ne pomaga....ako si otsuten, ako ne si prisuten, nikakva svetos nikakva molitva ne kje ti pomogne. Naprotiv!
Koga si svesen, vekje ne e vazhno shto rabotish(dali peresh chorapi ili.... tuku kako....(vo smisla na prisutnosta ne na"kvalitet"-koj sekako kje si "dojde" ako si prisuten. Taka i so molitvata.... Koga odvnatre na nasheto bitie nema podelba....togash toa se izrazuva sebe slobodno preku se' - i preku samokjata i preku medjuchovechkite odnosi....
|
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas ne se molam voopsto, se osekam glupavo koga go pravam toa...
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ГОСПОДЕ ИСУСЕ ХРИСТЕ , ПОМИЛУЈ МЕ ....
|
|
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|
Klara-D
Сениор Регистриран: 03.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 2671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да се биде христијанин без молитва е како да се биде жив без дишење
Имам
Темнината не може да истера темнина, тоа го може само светлината.
Омразата не може да истера омраза, само љубовта може да го направи тоа.!
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Помогни ми да издржам се она што неможам да променам.
|
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Балгодарам за с'е во овој момент.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
немам
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i jas!
...zimi ...parite!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Klara-D
Сениор Регистриран: 03.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 2671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
брза читај Гол е оној кој нема врска со Црквата, а невооружен е христијанинот кој нема допир со Христос и Светите Тајни, молитвата, исповедта, Светата Причест
брза прочитај
Христијанин без одење во црква, без молитва, без исповед, без Света Причест е неоградено лозје, на кое во секој час му е отворена капијата за крадци, т.е. демоните, за да го растурат.
|
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Освен што со еден куп мои глупоти го замарам нели тој горе,
од неговиот репертоар само Оче Наш знам да му ја запејам |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Непрестајната молитва и благодарењето кон Бог за сѐ што ни се случува се условите за нормален живот
Оној што нема да се научи да Му благодари на Бог за сѐ што ни се случува, а особено за она лошото, нема да мрдне ниту милиметар подалеку од местото на кое го родила неговата мајка. Нема да има никаков напредок. А кога го родила мајка му, тој ја имал барем природната светлина, типична за мало дете, но ние постарите имаме тврдо срце и знаење кое нѐ осудува. Значи, мораме да се научиме да Му благодариме. Кога имаме лоши мисли, кога братот нешто ни зборува, а ние внатрешно чувствуваме омраза кон него, тогаш треба да Му благодариме на Бог и да му подариме насмевка на братот. Ако не правиме така, ќе биде невозможно да напреднеме и еден чекор бидејќи сѐ ќе ни оди на лошо. Особено другите луѓе и животните ситуации во нас ќе предизвикуваат лоши помисли, искушенија, страсти и неволји. Непрестајната молитва и благодарењето кон Бог за сѐ што ни се случува се условите за нормален живот. Ако човекот не Му благодари на Бог за сѐ, тој не може ни да се моли... треба да биде задоволен со сѐ што се случува, било тоа да доаѓа од него самиот или од заедницата, или од непријателите, или од демонот. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |