Имате ли своја молитва?!
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Вероисповед
Опис на форумот: Право на личен избор
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=17662
Датум на принтање: 22.Ноември.2024 во 07:53 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Имате ли своја молитва?!
Постирано од: ZeZnAtA
Наслов: Имате ли своја молитва?!
Датум на внесување: 25.Јануари.2009 во 18:54
Имате ли своја молитва?!Ќе ја споделите ли со нас?!
|
Коментари:
Постирано од: Lithium
Датум на внесување: 25.Јануари.2009 во 18:56
Постирано од: polzavce
Датум на внесување: 26.Јануари.2009 во 09:25
Дедо Боже фала ти за се што имам
топлиот дом, храната, љубовта на ближните.
Те молам дај ни здравје и чувај не од болести и од зло.
Амин
|
Постирано од: Miki_P
Датум на внесување: 26.Јануари.2009 во 15:57
Не давај ми го, Господи, тоа што го замислил мојот ум, туку само тоа што ми е од полза.
------------- Господи Исусе Христе, Сине Божји, помилуј нè.
|
Постирано од: mrzla
Датум на внесување: 26.Јануари.2009 во 16:01
господе дај ми сила
да го издржам,
она што неможам да го сменам
|
Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 26.Јануари.2009 во 16:06
Да дае госпо да цркне.-редовна моја молитва (шала.)
------------- Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
Постирано од: Lithium
Датум на внесување: 26.Јануари.2009 во 16:48
blueprayer напиша:
|
Блу, пази што посакуваш Бог ги слуша молитвите
|
Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 26.Јануари.2009 во 16:49
------------- Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
Датум на внесување: 30.Јануари.2009 во 15:33
Според некои од форумџиите не смееме да имаме своја молитва. Морало да се молиме по правила и прописи.......
|
Постирано од: izvoren
Датум на внесување: 30.Јануари.2009 во 16:06
Тоа православните свештеници сакаат да направат роботи од нивните верници, а и го постигнале тоа.
Верниците (православни) практично се зависни од поповите затоашто овие толку им ја искомплицирале верата до границите на мистериозност. И верниците се постојано во страв да не згрешат нешто.
Верата е релација мегу Бог и верникот.
Библиски гледано сите верници се обракале со свои зборови на Бог. Не користеле никакви прирачници за молење.
------------- Исус и рече: „Нeли ти реков дека ќе ја видиш Божјата слава, ако веруваш?”
|
Постирано од: Pravoslaven
Датум на внесување: 30.Јануари.2009 во 16:23
polzavce напиша:
Според некои од форумџиите не смееме да имаме своја молитва. Морало да се молиме по правила и прописи....... |
Тоа за жал е така кај православните верници, но не и кај христијаните.
Православните веруваат дека мораат да се молат само по одредени веќе запишани молитви, да му ги читаат тие молитви на Бог и да ги повторуваат до сто едно и назад.
Православните не смеат ни да постат кога сакаат, туку само кога ке им одреди "духовникот" (замисли било грев да се пости во одредени празници). Не смеат ни да се причестат без довола на духовникот т.е. пред тој да ги испита, иако Светото Писмо вели СЕКОЈ САМ ДА СИ СЕ ИСПИТА СЕБЕСИ (1 Коринтјаните 11, 28).
Православните веруваат дека не можат ни сами да му ги исповедаат своите гревови на Бог, туку мора свештеникот да им ги "разврзе" т.е. прости во името на Бог. Но и ова, како и се друго, е спротивно на Христото учење, затоа што кога Исус им ја кажа молитвата "Оче наш" во која меѓу другото се вели "прости ни ги гревовите наши" Исус не им рече да идат кај свештеникот за да го кажат ова, туку им рече да идат во својата скришна соба (значи на осамено место) и да му се помолат на својот Небесен Татко во тајност (Матеј 6, 6)
------------- Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
|
Постирано од: blagorodna
Датум на внесување: 30.Јануари.2009 во 20:25
Gospodi licen i zlaten ti se molja za zdravje i dobrobit na svitina od forumo
|
Постирано од: zidarski
Датум на внесување: 30.Јануари.2009 во 23:14
"Православен" - не се занимавај со тоа какво е верувањето на другите, особено ако не го разбираш и шириш невистини.
Изворен - имаш опомена за последниот пост.
------------- Do what is right, come what may...
|
Датум на внесување: 31.Јануари.2009 во 00:09
izvoren напиша:
Тоа православните свештеници сакаат да направат роботи од нивните верници, а и го постигнале тоа.
Верниците (православни) практично се зависни од поповите затоашто овие толку им ја искомплицирале верата до границите на мистериозност. И верниците се постојано во страв да не згрешат нешто.
Верата е релација мегу Бог и верникот.
Библиски гледано сите верници се обракале со свои зборови на Бог. Не користеле никакви прирачници за молење. |
Каде залута, бре, пријателу? Што ти стана?
|
Постирано од: spiros
Датум на внесување: 31.Јануари.2009 во 23:10
Исто така и Духот и помага на нашата слабост, зашто ние не знаеме за што да се молиме, како што треба: но Самиот Дух посредува за нас со неискажливи воздишки.
------------- https://www.youtube.com/watch?v=IYjUGBIpD8I" rel="nofollow - Through the Blood of His Grace, we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!
|
Постирано од: Pentakostalec
Датум на внесување: 31.Јануари.2009 во 23:48
blueprayer напиша:
|
najde so Bog da se salis ajde...
------------- Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
Постирано од: skalica
Датум на внесување: 18.Февруари.2009 во 14:30
Пресвета Богородице, мајко на Христа Бога, моли Го Твојот Син и наш Бог, да се смилува над нас и да ни ги прости нашите многубројни прегрешенија.
------------- Прости ми, Господи, јас сум грешен човек!
|
Постирано од: Pentakostalec
Датум на внесување: 19.Февруари.2009 во 00:29
Nema Potreba od toa Bogorodica da se moli za tebe,za toa sto ona go ne moze toa ti licno mozes da se pomolis za tvojte greski,Bogorodica ne e nisto povekje od tebe.
------------- Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
Датум на внесување: 19.Февруари.2009 во 00:48
Pentakostalec напиша:
...Bogorodica ne e nisto povekje od tebe. |
„Рече безумникот во срцето свое...“
|
Датум на внесување: 19.Февруари.2009 во 01:18
Pentakostalec напиша:
Човеку, (не можам да те наречам - пријателу), кога би имало анкета на форумот за најлуда изјава (пост) убеден сум дека твојава би победила.
Какво е ова хулење на Мајката Божја!? Зарем Онаа, Која е почесна од херувимите и пославна од серафимите, ја изедначуваш со skalica, со мене, со тебе!? Онаа, Која се удостои да Го роди Спасителот на светот, ја правиш еднаква на нас!?
Патем, не заборави дека ова е молитва на skalica, а не твоја, и таа не е предмет на дискусија.
Што ти стана?
Ја гледаш ли темава!?
Убеден сум дека оваа изјава не произлегува од здрав разум!
|
Постирано од: Zlatnik
Датум на внесување: 19.Февруари.2009 во 15:46
Pentakostalec напиша:
blueprayer напиша:
|
najde so Bog da se salis ajde... |
А зошто да не? Па зарем бог не разбира од шала? И, дали тој (бог) воопшто некогаш се насмеал? Во моментов не ми текнува дека во библијата има спомнато такво нешто. Знам дека има пишано како тој се налутил, како се разгневил, како убивал ... но не се сеќавам дека сум прочитал како тој се насмевнал!
Miki_P напиша:
Pentakostalec напиша:
Какво е ова хулење на Мајката Божја!? ... Што ти стана?
Убеден сум дека оваа изјава не произлегува од здрав разум!
| А што е хулење? Дали на Пентакосталец или мене или на било кој друг, „Мајката Божја“ мора да ни’ значи исто што и тебе? Дали поради тоа што таа за нас е обична жена како и сите други (за ова имам да пишам и друго, ама ај, не е темата) ние треба да трпиме лични навреди? Па можете ли еднаш да прифатите дека има луѓе кои не мислат како вас, без притоа лично да ги навредувате? Дали ти имаш здрав разум што го правиш ова? Чукни се малку по таа твојата!
И на крај, како што е насловот на темата и, како што вели Мики во неговиов цитат:
Miki_P напиша:
...Патем, не заборави дека ова е молитва на skalica, а не твоја, и таа не е предмет на дискусија.
| овде секој има право да си каже своја молитва, и таа да не биде предмет на дискусија. Се надевам дека и мојава молитва ќе го има истиот третман. Таа е моја молитва со која барам една работа од бог (значи го сметам за жив): Оче наш, иже јеси на небеси, остани где и јеси.
------------- Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
Постирано од: skalica
Датум на внесување: 19.Февруари.2009 во 21:53
Pentakostalec напиша:
Nema Potreba od toa Bogorodica da se moli za tebe,za toa sto ona go ne moze toa... Bogorodica ne e nisto povekje od tebe. |
Насловов на темава „не е добар“. Таа требаше да се вика:
Еретичките ставови за молитвите на Православните христијани.
Безбожнику, Пречистата Богородица, (Мајката на Спасителот а преку Него и на сиот свет), е најсветото и најчистото што светот можеше да Му го понуди на Небесниот Цар. Таа е Небесна Царица, а тоа ја направи Нејзиниот Син и наш Бог. Таа е најголемата молитвеничка пред Престолот на Севишниот за сиот свет.
Погледај колку бил силен ѓаволот, нашол слуга што ќе ја понижува Онаа Која Бог ја возвишил.
Зарем не си загрижен што си постанал „гласноговорник“ на сатаната, и што „твоите“ напишани зборови во овој пост, всушност, не се твои.
Многу е симптоматично тоа што „твоите“ ставови се идентични со ставовите на човекоубиецот.
Негова намера, од искони, е да се обесвети сè што е свето.
Мајко Божја, Пресвета Богородице, моли се и за овој што се претворил во слуга на ѓаволот, и помолгни му да собере сили за да може да се оттргне од неговите канџи, па заедно - тој, јас, и сиот свет да Те прославуваме Тебе, Вистинската Небесна Царица.
------------- Прости ми, Господи, јас сум грешен човек!
|
Датум на внесување: 19.Февруари.2009 во 22:23
skalica напиша:
Pentakostalec напиша:
Nema Potreba od toa Bogorodica da se moli za tebe,za toa sto ona go ne moze toa... Bogorodica ne e nisto povekje od tebe. |
Насловов на темава „не е добар“. Таа требаше да се вика:
Еретичките ставови за молитвите на Православните христијани.
Безбожнику, Пречистата Богородица, (Мајката на Спасителот а преку Него и на сиот свет), е најсветото и најчистото што светот можеше да Му го понуди на Небесниот Цар. Таа е Небесна Царица, а тоа ја направи Нејзиниот Син и наш Бог. Таа е најголемата молитвеничка пред Престолот на Севишниот за сиот свет.
Погледај колку бил силен ѓаволот, нашол слуга што ќе ја понижува Онаа Која Бог ја возвишил.
Зарем не си загрижен што си постанал „гласноговорник“ на сатаната, и што „твоите“ напишани зборови во овој пост, всушност, не се твои.
Многу е симптоматично тоа што „твоите“ ставови се идентични со ставовите на човекоубиецот.
Негова намера, од искони, е да се обесвети сè што е свето.
Мајко Божја, Пресвета Богородице, моли се и за овој што се претворил во слуга на ѓаволот, и помолгни му да собере сили за да може да се оттргне од неговите канџи, па заедно - тој, јас, и сиот свет да Те прославуваме Тебе, Вистинската Небесна Царица.
|
Господ, брату, да те чува, и да те благослови.
Инаку, можеби ставовите ти се „престроги“, но Божјата вистина се брани и на таков начин. Тоа, верувам, го направи од ревност за заштита на Мајката Божја, а преку неа и на Светото Православие од кривоклетници.
|
Постирано од: KINGDAVID
Датум на внесување: 20.Февруари.2009 во 00:50
Molitva od edna stara germanska crkovna pesnarka:
O Gospodi, Tvoeto slovo da ne bide zaludno za nas.
Ako go otkrieme, a ne go ljubime, ako go slusame a ne go vrsime, ako mu veruvame a ne mu bideme poslusni.
Otvori ni gi usite i srceto, za da go sfatime pravilno Tvoeto slovo. Amin.
|
Датум на внесување: 20.Февруари.2009 во 00:58
Gospodi, Tatko moj!
Ti me poznavas vo mojot strav i mojata taga.
Ti znaes kako e so mene,
Pomogni mi da imam doverba vo Tebe,
deka me drzis i nosis,
iako nekogas ne mozam nisto da vidam od toa
Vo imeto na Tvojot sakan Sin, a nas Spasitel Isus Hristos
AMIN!
|
Датум на внесување: 20.Февруари.2009 во 13:38
Господи,
Сега кога решив да тргнам по твоите патеки,
кога го правам првиот чекор кон Вистината,
веднаш го чувствувам присуството на злиот
и неговата голема желба да ме врати кон себе....
Не ми давај Боже да скршнам од твојот пат,
Не ме пуштај да си отидам од Тебе,
Те молам давај ми помали искушенија
а поголема сила за да ги издржам........
АМИН!
|
Постирано од: ahmar1
Датум на внесување: 20.Февруари.2009 во 14:41
polzavce напиша:
Господи,
Не ми давај Боже да скршнам од твојот пат,
Не ме пуштај да си отидам од Тебе,
Те молам давај ми помали искушенија
а поголема сила за да ги издржам........
АМИН! |
Навистина многу убаво!!а за искушенијата... само да видиш што те чека кога ќе дојде на ред прват исповед и причестување со телото и крвта Христови! барем кај мене лично беше доста интресно,а и од муабети со повеќе браќа и сестри видов дека тоа е случај кај многу луѓе,кога се обраќаат кон Бога.
------------- Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 26.Февруари.2009 во 15:03
Obicno lugeto koga se molat se molat dva i dva da ne bidat cetri
------------- http://jazbunet.blogspot.com/" rel="nofollow - http://jazbunet.blogspot.com/
|
Постирано од: fragola
Датум на внесување: 28.Февруари.2009 во 14:03
Jas se molam toa sto go nemam da ne mi treba.
------------- I get enough exercise...just pushing my luck.
|
Постирано од: islam
Датум на внесување: 28.Февруари.2009 во 14:54
Molitva osobeno za sekoj mlad covek koj ja spoznal vistinata-"BOG"-"All-llah"-Semokniot, Stvoritelot na site svetovi:
Во името на Бог, сеопштиот доброчинител, милостивиот, сомилосен !
О единствен Боже, позитивно апсолутно совршенство, ниту си роден ниту раѓаш, ти си прв, последен и вечен, засолниште, видлив и невидлив, кој знае за се за минатото и иднината и секој момент сме под твое осматрање, праведен, сеопшт доброчинител, милостив, сомилосен, семоќен, створител и вечен двигател и владател на сите створениа и светови што си ги створил во овој живот што го чуствуваме и живееме во сегашноста како и во вечните животи во Рајот и Пеколот кои си ги створил како за нас луѓето така и за други видови на видливи и невидливи суштества, а во кои ќе бидеме упатени после судниот ден на вечен живот како награда и казна во зависност од нашите постапки и активности во сегашниот живот, кои произлегуваат од нашата слободна волја, овозможена и дадена од твоја страна, во зависност од тоа колку сме ги почитувале и се придржувале на твоите заповеди и упатствата за подобро живеење во овој и вечниот живот, упатени и дадени од твоја страна на повеќе луѓе, кои си ги одредил како месии со задача наше упатување по правиот пат, пат кој што води до се поголема духовна блискост со тебе о единствен и вечен Боже, милостив, сомилосен, семоќен праведен господару.
О единствен Боже, те молам опрости ни ги сега а и на судниот ден сите грешки и гревови што сме ги сториле досега свесно и несвесно, мене, на моите родители, моето потесно и пошироко семејство, како и на сите живи луѓе и други видливи и невидливи суштества, а воедно и на сите што преминале во друг живот, затоа што грешките и гревовите не може да ги опрости никој друг освен тебе о милостив Боже.
О единствен Боже, те молам опрости ми што одреден период од мојот живот, сум бил(а) во заблуда по однос на правото верување, вистината и правиот пат до што поголема блискост со тебе о Боже, семоќен, створител на сите светови. Ти се заблагодарувам на се што е дојдено према мене од твоја страна во досегашниот живот, а одсега па во натамошниот мој живот овозможи ми во појачување на вербата, верувањето и придржувањето на правиот пат кој води до сепоголема блискост кон тебе о Боже, милостив, сомилосен, семоќен, створител на сите светови.
od "Islam-NM"
|
Постирано од: DDarko
Датум на внесување: 17.Мај.2009 во 21:57
Слава ти мил Боже, Ти Кој Си Го дал Својот Единороден Син да умре за мене и за моите гревови на крстот, за преку верата во Него да бидам оправдан од гревот и да живеам во мир со Тебе Господи, ти благодарам за тоа што ми помогна да се отргнам од светското и да бидам со Тебе, ти благодарам што слободно можам да се наречам Твое чедо и те молам за Благоствов на овој форум, за се што се одвива во него да се одвива од Твоја полза и за Твоја корист. Во името на Таткото, Синот и Светиот Дух, Амин!
-------------
|
Датум на внесување: 17.Мај.2009 во 22:04
fragola напиша:
Jas se molam toa sto go nemam da ne mi treba. |
------------- https://www.youtube.com/watch?v=IYjUGBIpD8I" rel="nofollow - Through the Blood of His Grace, we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!
|
Датум на внесување: 19.Мај.2009 во 20:01
Алелуја, Ти Господи што ме оддели од она светското да бидам сега во светото, Ти благодарам затоа што ти си мој Господ Бог, мој Господ Исус Христос, Кој ме води во овој живот и ми ветува спасение на мојата душа после мојата смрт,Ти благодарам затоа што ја слушаш секоја моја молитва искажана од срце. Во името на Таткото, Синот и Светиот Дух, Амин!
-------------
|
Датум на внесување: 19.Мај.2009 во 23:31
Халелујах!
|
Датум на внесување: 20.Мај.2009 во 21:28
Има една книга, ИНСПИРАТИВНИ МОЛИТВИ, баш треба да ја порачам, се надевам дека ќе се сретнат убави молитви од таму, но знајте само едно, уште пред да се молите Бог знае што барате и што ви е потребно...
-------------
|
Постирано од: pcelka
Датум на внесување: 06.Јули.2009 во 21:04
Драг Боже, Те молам помогни ми да сфатам дека животов е кревок и лесно кршлив и дека немам гаранции за утре; дека морам да се подготвам за вечноста. Господе Исусе Христе, стани Господар на мојот живот, преземи го во Твоите раце, откако претходно ќе ми ги измиеш гревовите со Твојата скапоцена крв. Те молам дај ми ја „Небесната виза“.
Ти благодарам што ја чу мојата молитва и одговори на неа! Во името на Исус, амин.
------------- секој нов ден, носи нова надеж...
|
Датум на внесување: 15.Јули.2009 во 02:56
Drag GOSPODE,
Daj ni sposobnost da gi gledame drugite
onaka kako sto TI gi gledas.
Vo imeto na Tvojot sakan Sin ISUS, AMIN!
|
Постирано од: maria_magdalena
Датум на внесување: 16.Јули.2009 во 00:37
Боже, сочувај ме од зло и демони кои доаѓаат престорени во различни лица.
------------- МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
Постирано од: Panini
Датум на внесување: 19.Јули.2009 во 16:35
Doma gori svekja pokraj ikona, ali ja ne veruvam nikomu..
------------- MIND AND SENSE IS PURIFIED,I AM FREED FROM DESIRE!
|
Постирано од: Hamza
Датум на внесување: 20.Јули.2009 во 23:51
Господару мој! Сочувај ме од лицемерие и лицемерните. Од оние кои настапуваат како волци во јагнешки кожи.
------------- " Sto ocima vidim, toga se ne bojim!"
|
Постирано од: Rita.MD
Датум на внесување: 12.Август.2009 во 01:29
Апсолутно се сложувам со Пентакосталец. И јас сум христијанка, ама не и се молам на Марија. Кажи ми каде во Библијата има пример кога некој и се моли на неа?
Н И К А Д Е !!!
Веројатно Марија има посебно место во рајот, ама не верувам дека таа не слуша (исто како и другите починати).
Зашто да не му се молиш директно на Господ? Зашто мора на неа?
|
Датум на внесување: 12.Август.2009 во 02:44
BOZE, TATKO NAS NEBESEN!
Prosti mi na mene gresniot, sto se falam deka veruvam vo Tebe , a ponekogas pravam greski i so toa frlam senka vrz Tvoeto Sveto Ime. Daj mi sila i Sveti Duh da gi neguvam plodovite na Duhot vo sekojdnevnite momenti vo mojot zivot.
Ti blagodaram za sonceto, ti blagodaram za dozdot, ti blagodaram za sekoj nov den, ti blagodaram sto sum ziv.
Fala ti Boze za sekoja nasmevka i pruzena raka od tvoite Bozji ceda na zemjata, fala ti za sekoj ubav mig , fala ti za se. Vo imeto na tvojot sakan Sin ISUS HRISTOS, nasiot Spasitel, AMIN!
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 12.Август.2009 во 09:14
da!....i eve ja:
forum_posts.asp?TID=19196 - "ФАЛА БОГУ ШТО СУМ АТЕИСТ"!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 12.Август.2009 во 12:08
Molitvata Oche nash mi izgleda dosega najubava i chesto se molam so nea... Znachi ima se vo nea i da se slavi imeto na Bog i hrana i izbavuvanje od iskushenie. Ednostavno sovrshena e.
-------------
|
Постирано од: емил
Датум на внесување: 12.Август.2009 во 12:19
I da imam nema da vi ja kazem zosto toa e nesto mnogu licno.Samo za pred Gospoda e
|
Постирано од: viktorija123
Датум на внесување: 05.Јуни.2012 во 09:42
Mozhesh da klechish i da se poklonuvash, da ja udirash glavata od Zsidot na plachot ili bilo koj drug zsid, da sedish so prekrsteni noze, sklopeni ochi, da gi vrtish brojanicite, da prinesuvash skapi podaroci na oltarot.... no ako si nesvesen - nishto ne pomaga....ako si otsuten, ako ne si prisuten, nikakva svetos nikakva molitva ne kje ti pomogne. Naprotiv!
Koga si svesen, vekje ne e vazhno shto rabotish(dali peresh chorapi ili.... tuku kako....(vo smisla na prisutnosta ne na"kvalitet"-koj sekako kje si "dojde" ako si prisuten. Taka i so molitvata....
Koga odvnatre na nasheto bitie nema podelba....togash toa se izrazuva sebe slobodno preku se' - i preku samokjata i preku medjuchovechkite odnosi....
------------- There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
Постирано од: ekszi88
Датум на внесување: 05.Јуни.2012 во 20:43
Jas ne se molam voopsto, se osekam glupavo koga go pravam toa...
------------- Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
Постирано од: mali simo
Датум на внесување: 06.Јуни.2012 во 10:13
ГОСПОДЕ ИСУСЕ ХРИСТЕ , ПОМИЛУЈ МЕ ....
------------- ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
Постирано од: Klara-D
Датум на внесување: 05.Јуни.2013 во 11:06
Да се биде христијанин без молитва е како да се биде жив без дишење
Имам
Темнината не може да истера темнина, тоа го може само светлината.
Омразата не може да истера омраза, само љубовта може да го направи тоа.!
|
Постирано од: mrzla
Датум на внесување: 06.Јуни.2013 во 01:01
Помогни ми да издржам се она што неможам да променам.
------------- И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 06.Јуни.2013 во 01:11
Балгодарам за с'е во овој момент.
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Постирано од: емил
Датум на внесување: 06.Јуни.2013 во 05:29
Постирано од: brza
Датум на внесување: 06.Јуни.2013 во 14:46
i jas!
...zimi ...parite!
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: Klara-D
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 14:00
брза читај
Гол е оној кој нема врска со Црквата, а невооружен е христијанинот кој нема допир со Христос и Светите Тајни, молитвата, исповедта, Светата Причест
брза прочитај
Христијанин без одење во црква, без молитва, без исповед, без Света Причест е неоградено лозје, на кое во секој час му е отворена капијата за крадци, т.е. демоните, за да го растурат.
|
Постирано од: Орка
Датум на внесување: 10.Јуни.2013 во 20:10
Освен што со еден куп мои глупоти го замарам нели тој горе, од неговиот репертоар само Оче Наш http://www.youtube.com/watch?v=aVjeUmNk86w" rel="nofollow - знам да му ја запејам
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 04.Октомври.2014 во 16:13
Непрестајната молитва и благодарењето кон Бог за сѐ што ни се случува се условите за нормален живот
Оној што нема да се научи да Му благодари на Бог за сѐ што ни се случува, а особено за она лошото, нема да мрдне ниту милиметар подалеку од местото на кое го родила неговата мајка. Нема да има никаков напредок. А кога го родила мајка му, тој ја имал барем природната светлина, типична за мало дете, но ние постарите имаме тврдо срце и знаење кое нѐ осудува. Значи, мораме да се научиме да Му благодариме. Кога имаме лоши мисли, кога братот нешто ни зборува, а ние внатрешно чувствуваме омраза кон него, тогаш треба да Му благодариме на Бог и да му подариме насмевка на братот. Ако не правиме така, ќе биде невозможно да напреднеме и еден чекор бидејќи сѐ ќе ни оди на лошо. Особено другите луѓе и животните ситуации во нас ќе предизвикуваат лоши помисли, искушенија, страсти и неволји.
Непрестајната молитва и благодарењето кон Бог за сѐ што ни се случува се условите за нормален живот. Ако човекот не Му благодари на Бог за сѐ, тој не може ни да се моли... треба да биде задоволен со сѐ што се случува, било тоа да доаѓа од него самиот или од заедницата, или од непријателите, или од демонот.
http://preminportal.com.mk/content/view/15114/94/" rel="nofollow - http://preminportal.com.mk/content/view/15114/94/
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|