IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Бугари - 100% ТуркоМонголи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бугари - 100% ТуркоМонголи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 804805806807808 824>
Автор
Порака
чоли Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 2973
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај чоли Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2013 во 14:15
Originally posted by d4 b3 d4 b3 напиша:

Скокам од радост кога ја гледам вашата љубов спрема нашиот мајчин јазик

Оригиналот (на руски):

...Греки огречат нас! Это старая песня, они больше не могут кусаться. Фанариоты проклянут нас, скажут, что Болгарская грамота противна Богу, как говорили прежде. Прошли те времена, в темницу вошли лучи солнца, и не могут больше лгать, как в Костуре, пятьдесять лет тому назад, фанариоты прокляли Болгарский язык, и только одни горожане огречились, между тем как все окружные поселяне Костура — Славяне без всякой примеси, что доказьшается их языком и песнями...

Братя Миладинови – преписка
Кон врв
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2013 во 23:12
Originally posted by Каснакоски Каснакоски напиша:

Originally posted by mungos80 mungos80 напиша:

голема насмевка
Уште 300 години да поминат ТИ никогаш нема да научиш што е тоа нација и народност. Забораваш дека во времето кога некој се велеле Бугари вие, сте се велел Грци.

Според твојата бистра логика, даскалите по грчки јазик си биле Грци, како Миладинови,Прличев,или пак србинот Џинот кој ја опејува големата Србија. 

Ти си редок пример, ендемски Каснаковски, овде браниш бугарсштина, а на бугарски форуми си македонист.да

1. Знам јас што е нација и народност.
2. Кога бе ние сме се велеле Грци? Ајде биди озбиљен.
3. Мојата бистра логика си многу бистра, не се обидувај да ја матиш со измислици за даскали по грчки јазик и тоа што сам си го измислил за Џинот.
4. Јас насекаде ја бранам само и единствено вистината.
5. Од каде го измисли тоа „на бугарски форуми си македонист“?
Јас сум против македонистичката доктрина. Се обидувам да им ја покажам реалната состојба на верниците на религијата македонизам и тоа што македонистичките пастори до сега ги лажеле.
Истовремено сум противник на великобугарскиот шовинизам.

Е па кажи ми на каква нација им припаѓале предците на Мисирков.

А оној монахот зошто пишувал книга?Зошто ви кажувал какви сте?

Јас за Џинот ништо не измислив, има еден форумџија тој покажуваше на некој форуми за Џинот, јас само сум прочитал.

Знам,како Тарадин или како Билјана?

ТИ,како и твоите пријатели од бугарските форуми намигнување

Ти си изгубен во просторот, нас ни кажуваш што сме а самиот незнаеш што си. Еве кажи ми од каде е вашето потекло?
Од Ирак, Персија, Хунзите, Монголците? Јас во овие изминати години сум прочитал многу теории а и секој ден има се некоја нова Бугарска експедиција која ги бара твоите корења, а ти ми тврдиш дека знаеш што сме биле ние голема насмевка
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2013 во 23:12
А за сите останати бугари, следниот пат , што и да напишете на бугарски јазик ќе биде избришано.
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
Каснакоски Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Април.2009
Поени: 4758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Каснакоски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2013 во 10:03

На бугарската. Нели го читаш Мисирков? На Мисирков /тогаш раски службеник/ не му се допаѓало тоа што татко му, дедо му и прадедо му биле Бугари. Решил дека тој е нешто друго. На некое време. По како поминало тоа време, пак си се ориентирал кон бугарштината.

Цитирај А оној монахот зошто пишувал книга?Зошто ви кажувал какви сте?

Монахот не кажувал само на нас, кажувал и на вас да не се срамите од тоа што сте Бугари, да не се мамите по грцизмот. најдобро земи ја и ја прочитај книшката. Не е голема.

Цитирај Јас за Џинот ништо не измислив, има еден форумџија тој покажуваше на некој форуми за Џинот, јас само сум прочитал.

Покажува што? Ништо. Една матна слика на која во текстот на Поленаковиќ и` се губат првите 7 реда. и тоа што пишува за Лазар не го прави Србин. Го имаме неговото самоопределување од тој период како Бугарин.

Цитирај Знам,како Тарадин или како Билјана?

Покажи нешто македонистичко од Таридин или Билјана. Антивеликобугарско ќе најдеш, но македонистичко - не.

Цитирај ТИ,како и твоите пријатели од бугарските форуми намигнување

?

Цитирај Ти си изгубен во просторот, нас ни кажуваш што сме а самиот незнаеш што си. Еве кажи ми од каде е вашето потекло?

Не бе Мунгос. Нели ти кажав. Од 1000 години и ние и вие сме Бугари. Какви биле прабугарите е друго прашање.
Не се сепарирај, оти видовме дека имате многубројни аули, ама се плашите да ги проучувате. до 9 век сте немале словени. Античките Македонци никогаш не се населиле на ваша територија . . .

Цитирај Од Ирак, Персија, Хунзите, Монголците? Јас во овие изминати години сум прочитал многу теории а и секој ден има се некоја нова Бугарска експедиција која ги бара твоите корења, а ти ми тврдиш дека знаеш што сме биле ние голема насмевка

Пак се сепарираш, а не треба.
Знае се тоа што се знае - во Мизија, Тракија и Македонија живееле Бугари во продолжение на 10 века. Еден дел од овие Бугари се сепарирал во посена нација, која го прифатила името на римската провинција Македонија.
Тоа што не се знае - какви биле вистинските Бугари, какви биле вистинските Македонци, можеби никогаш нема да се дознае. Ќе си остане во сферата на теориите.
Додека не се појави нешто ново како информација.

Кон врв
d4 b3 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

не можам да си дозволам неактуеленпотпис

Регистриран: 19.Јуни.2010
Поени: 4384
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2013 во 10:06
Originally posted by чоли чоли напиша:

По горе сум цитирал Димитар Миладинов как е пишал во оригиналот на руски език, а не на бугарски. А на англиски език може?

Мугосот е рекол:

А за сите останати бугари, следниот пат , што и да напишете на бугарски јазик ќе биде избришано.

демек пиши си
голема насмевка
Кон врв
Ташко Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2012
Локација: МАКЕДОНИЈА
Поени: 217
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ташко Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2013 во 11:23

По горе сум цитирал Димитар Миладинов как е пишал во оригиналот на руски език, а не на бугарски.

А на грчки кога пишувал што не го цитираш?

А на англиски език може?

Creator of Facebook with Bulgarian roots?
April 12, 2013 | BG Daily News

Mark Zuckerberg has Bulgarian origin
Creator of Facebook - Mark Zuckerberg revealed that he has Bulgarian roots. In an interview with "AP", he added, he was proud of his Bulgarian ancestry.
"I'm proud of Bulgarian ancestry," said Zuckerberg sensational.
In fact, Mark was named after his grandfather Bulgarian - Marco on maternal line.
Facebook's father said that his grandfather had emigrated from Bulgaria to ship in 40-ies of the last century.
He was from a wealthy family who were afraid of reprisals against God after 9 September 1944 and decided to leave home.
Grandma did not manage to escape with her husband Mark, but her fate remains unclear in Bulgaria.
The youngest billionaire in the world, adds that prides himself on his Bulgarian origin and is well versed in the history of the Bulgars.

Ова ли ти е "изворот"?????

Creator of Facebook with Bulgarian roots?

Од каде се извадени "цитативе од Цукерберг", ти ли ги напиша???

Македонија вечна
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Каснакоски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2013 во 11:33
Originally posted by d4 b3 d4 b3 напиша:

Колега Каснакоски, аз викам да си пишем на български

Мислиш на турски?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ташко Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2013 во 11:42
Originally posted by anakin anakin напиша:

мојата отпорано омилена тема
гледам дека стигнала до 800 страни
а тек сега всушност знам дека бугарин не е туркомонгол
бугарин воопшто не е нација
бугарин е всушност дијагноза

И по 3-5-10 пати по 800 страни ќе стане, арно ама целата полна со бугарски контрадикторни будалаштини.

Ако, барем служи за добра смеа и забава.   
Македонија вечна
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2013 во 11:42

На бугарската. Нели го читаш Мисирков? На Мисирков /тогаш раски службеник/ не му се допаѓало тоа што татко му, дедо му и прадедо му биле Бугари. Решил дека тој е нешто друго. На некое време. По како поминало тоа време, пак си се ориентирал кон бугарштината.

Цитирај А оној монахот зошто пишувал книга?Зошто ви кажувал какви сте?

Монахот не кажувал само на нас, кажувал и на вас да не се срамите од тоа што сте Бугари, да не се мамите по грцизмот. најдобро земи ја и ја прочитај книшката. Не е голема.

Цитирај Јас за Џинот ништо не измислив, има еден форумџија тој покажуваше на некој форуми за Џинот, јас само сум прочитал.

Покажува што? Ништо. Една матна слика на која во текстот на Поленаковиќ и` се губат првите 7 реда. и тоа што пишува за Лазар не го прави Србин. Го имаме неговото самоопределување од тој период како Бугарин.

Цитирај Знам,како Тарадин или како Билјана?

Покажи нешто македонистичко од Таридин или Билјана. Антивеликобугарско ќе најдеш, но македонистичко - не.

Цитирај ТИ,како и твоите пријатели од бугарските форуми намигнување

?

Цитирај Ти си изгубен во просторот, нас ни кажуваш што сме а самиот незнаеш што си. Еве кажи ми од каде е вашето потекло?

Не бе Мунгос. Нели ти кажав. Од 1000 години и ние и вие сме Бугари. Какви биле прабугарите е друго прашање.
Не се сепарирај, оти видовме дека имате многубројни аули, ама се плашите да ги проучувате. до 9 век сте немале словени. Античките Македонци никогаш не се населиле на ваша територија . . .

Цитирај Од Ирак, Персија, Хунзите, Монголците? Јас во овие изминати години сум прочитал многу теории а и секој ден има се некоја нова Бугарска експедиција која ги бара твоите корења, а ти ми тврдиш дека знаеш што сме биле ние голема насмевка

Пак се сепарираш, а не треба.
Знае се тоа што се знае - во Мизија, Тракија и Македонија живееле Бугари во продолжение на 10 века. Еден дел од овие Бугари се сепарирал во посена нација, која го прифатила името на римската провинција Македонија.
Тоа што не се знае - какви биле вистинските Бугари, какви биле вистинските Македонци, можеби никогаш нема да се дознае. Ќе си остане во сферата на теориите.
Додека не се појави нешто ново како информација.

Каснаковски од кој век започнуваат формирањето на нациите ? Ти кажа дека си експерт па кажи од кога датира тоа? 

Дај не зафркавај , човекот напишал една книга за една рака луѓе голема насмевка Или да не случајно била поголема таа грцизација во Бугарија отколку во Македонија намигнување

Матна слика ? Па најди си ја оригиналот , или фактото што Џинот постојано испраќа стари книги во Србија ти е матен период кај Џинот , кој патем е ВЛАВ или и власите се бугари ?тага

А за се останато зборуваат настаните , ти си само нем сведок на бугарските авантури во блискиот исток голема насмевка, а Македонија вие ја имате видено само на картите и како потрчковци во некоја воена експедицијанамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Каснакоски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2013 во 11:43
Originally posted by Ташко Ташко напиша:

И по 3-5-10 пати по 800 страни ќе стане, арно ама целата полна со бугарски контрадикторни будалаштини.

Ако, барем служи за добра смеа и забава.   

Кажи барем една контрадикторна будалштина да знаеме за што зборуваш!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Каснакоски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2013 во 11:55

Каснаковски од кој век започнуваат формирањето на нациите ? Ти кажа дека си експерт па кажи од кога датира тоа? 

Сакаш да забатачиш во комунистичка терминологија?

Цитирај Дај не зафркавај , човекот напишал една книга за една рака луѓе голема насмевка Или да не случајно била поголема таа грцизација во Бугарија отколку во Македонија намигнување

Во Македонија грцизацијата била поголема, особено кога била создадена грчката држава, бидејќи е поблиско до Грција и многу Бугари од Македонија се шпколувале во грчки виши училишта.

Цитирај Матна слика ? Па најди си ја оригиналот , или фактото што Џинот постојано испраќа стари книги во Србија ти е матен период кај Џинот , кој патем е ВЛАВ или и власите се бугари ?тага

Испраќа книги, ама пишува дека се бугарски, нели?
Ти покажуваш некакви матни слики со намера да го правиш Србин. Ако се восхитувал од Лазар, тоа уште не значи дека бил Србин.
Џинот насекаде се пишувал Бугарин. За прв пат читам дека бил Влав. Кога го измисли тоа? Вчера или пред малку?

Цитирај А за се останато зборуваат настаните , ти си само нем сведок на бугарските авантури во блискиот исток голема насмевка, а Македонија вие ја имате видено само на картите и како потрчковци во некоја воена експедицијанамигнување

Што лошо има да се истражува?
Нема авантури, туку експедиции во потрага на вистината. Не е битно дали ние сме ја виделе Македонија. Важното е што стотици иљади Бугари од Македонија се родиле таму, биле протерани од Турци, Срби и Грци и нашле засолниште во слободна Бугарија.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ташко Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2013 во 12:03

Почни со тоа како од турански народ преку ноќ станавте "словенски"

Или мислиш да продолжиш со додавањето на места помеѓу нулите кога тресеш зелени за некакви 10 века при што само додаваш нови 800 страни глупости на темава?
Македонија вечна
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Каснакоски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2013 во 12:06

Или мислиш да продолжиш со додавањето на места помеѓу нулите кога тресеш зелени за некакви 10 века при што само додаваш нови 800 страни глупости на темава?

Најди некој Бугарин да тврди „од турански народ преку ноќ станавме "словенски"“
Па тогаш се врати.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ташко Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Април.2013 во 12:33

Најди некој Бугарин да тврди „од турански народ преку ноќ станавме "словенски"“
Па тогаш се врати.

Боже господе...

Темава за кого и за што е?
Македонија вечна
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 804805806807808 824>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.