IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Бугари - 100% ТуркоМонголи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бугари - 100% ТуркоМонголи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 802803804805806 824>
Автор
Порака
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Статус: Офлајн
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2013 во 16:25
голема насмевка
За која бугарштина , кога ниту еден од нив не сонувал за голема Бугарија. Ако незнаеш како изгледа тоа види ги соништата на Албанците и нивната голема Албанија. Тие убаво си кажуваат што сакаат, исто како што овие се бореле за Македонија на Македонците.

А нашиот сон вечно ќе е ваш кошмар, не е ова 19 век па со пропаганда да менувате идентитети, како вие така и другите соседи.голема насмевка
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2013 во 16:27
Ајде сега шетај. Најмалку да се потресуваш што нам Македонците ќе ни се случи.

Во клозет одиш само по потреба! Освестете се еднаш и прифатете една теорија. Кажете кои сте и што сте? Мачно ви е, јад ве обзема и премногу се фокусирате на Македонија. Како Бугари само од Река Места па на исток по азиските степи.

Ние сакаме да си бидеме Македонци и сме Македонци, како и нашите предци. Никогаш не сме биле исти со Бугари, а досега требеше да сфатиш дека нема ни да бидеме.

ВО Македонија имало Македонци и останати. Според таканаречената бугарска историографија имало Бугари,според српската Срби, а според грчката, славофони грци. Ето гледаш дека и едните и другите и третите грешат.

Дали на глуп човек можеш да му докажеш дека е глуп? Не, не ќе може да те сфати!

Шетај! Олабави малку, не ми го загадувај воздухов кој го дишам!
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
Каснакоски Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Април.2009
Поени: 4758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Каснакоски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2013 во 16:57
Originally posted by mungos80 mungos80 напиша:

голема насмевка

За која бугарштина , кога ниту еден од нив не сонувал за голема Бугарија. Ако незнаеш како изгледа тоа види ги соништата на Албанците и нивната голема Албанија. Тие убаво си кажуваат што сакаат, исто како што овие се бореле за Македонија на Македонците.

А нашиот сон вечно ќе е ваш кошмар, не е ова 19 век па со пропаганда да менувате идентитети, како вие така и другите соседи.голема насмевка

Не сонувале за голема Бугарија оти биле реалисти и знаеле дека голема Бугарија е неостварлива цел. Бугарите во Македонија биле најмногубројната народност, но биле малку над 50% од целокупното население.

Навистина се бореле за Македонија на Македонците, без разлика на вера и народност.
Ние идентитети не сакаме да менуваме. Ние само ви кажуваме вие да не го менувате идентитетот на своите предци.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Каснакоски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2013 во 17:11
Originally posted by Platenik Platenik напиша:

Ајде сега шетај. Најмалку да се потресуваш што нам Македонците ќе ни се случи.

Ич не ми е гајле што ќе ви се случи. Јас пишувам само и единствено за историското минато.

Цитирај Во клозет одиш само по потреба! Освестете се еднаш и прифатете една теорија. Кажете кои сте и што сте?

Ние си знаеме кои сме и нема никакви теории - ние сме Бугари од 1 0 0 0 години.

Цитирај Мачно ви е, јад ве обзема и премногу се фокусирате на Македонија. Како Бугари само од Река Места па на исток по азиските степи.

Маката е за тоа што ги славите Бугарите од Македонија, а истовремено сте ги прифатиле идеите на нивните душмани - Србите и Грците.

Цитирај Ние сакаме да си бидеме Македонци и сме Македонци, како и нашите предци. Никогаш не сме биле исти со Бугари, а досега требеше да сфатиш дека нема ни да бидеме.

Кој ви пречи да си бидете Македонци? Бидете си какви сакате. За предците не верувам дека сам си веруваш.

Цитирај ВО Македонија имало Македонци и останати.

Не бе. Македонци биле сите од Македонија. Така барем пишуваат сите што си ги напишал во претходниот пост.

Цитирај Според таканаречената бугарска историографија имало Бугари,според српската Срби, а според грчката, славофони грци. Ето гледаш дека и едните и другите и третите грешат.

Според документите на Организациите кои ги имате за свои имало Бугари, гркомани, србомани, Грци, Турци, Власи, Албанци, Цигани и др. Никој не знаел да има етнички Македонци.
Ти ако знаеш, покажи некое сведоштво.

Цитирај Дали на глуп човек можеш да му докажеш дека е глуп? Не, не ќе може да те сфати!

И јас така мислам.

Цитирај Шетај! Олабави малку, не ми го загадувај воздухов кој го дишам!

Каде и да шетам, каде и да одам, од вистината нема бегање. Историјата не можеш да ја промениш.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2013 во 17:38
Originally posted by Каснакоски Каснакоски напиша:

голема насмевка

Не сонувале за голема Бугарија оти биле реалисти и знаеле дека голема Бугарија е неостварлива цел. Бугарите во Македонија биле најмногубројната народност, но биле малку над 50% од целокупното население.

Навистина се бореле за Македонија на Македонците, без разлика на вера и народност.
Ние идентитети не сакаме да менуваме. Ние само ви кажуваме вие да не го менувате идентитетот на своите предци.

голема насмевка
Да де , ти ќе ми кажеш што бил дедо ми , не оти јас знам, не оти јас сум правел муабет со него.
Само кога си толку загрижен за нашите предци да те пиши баба ми во тестаментот да ти остави нешто наследство , ама и за трошоците редовно да ги подмируваш, знаеш едно гробно место 5000 евра итн. 

“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2013 во 18:26
мојата отпорано омилена тема
гледам дека стигнала до 800 страни
а тек сега всушност знам дека бугарин не е туркомонгол
бугарин воопшто не е нација
бугарин е всушност дијагноза

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
чоли Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Ноември.2008
Поени: 2973
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај чоли Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2013 во 18:31
Е, до това ве докараа Србите - да си мразите произходот.
Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2013 во 05:50
Каде и да шеташ каде и да одиш не се срами, не се плаши Македонец да си!
Ние не сме Срби, БУГАРИ, ни Турци......

Дефиниција за бугарин (со мала буква) - епитет, простак, нецивилизиран, недоделкан, онај кој се капи само кога ќе заврне.... булгарен или вулгарен.

Македонци по род во сите 3 дела биле црика 70%. Тој процент е и денес таков барем кога се зборува за Република Македонија. За Пирин и Егеј сите знаеме што им се случило на Македоницте, нели. Некои биле протерани, разменети, а таквите подоцна или ќе бидат бугаризирани или хеленизирани. Да се соочиш со вистината, треба да имаш храброст, доблест и аналитички да можеш да ги процесуираш информациите кои ти стојат на располагање. Ти доакажа дека немаш таков капацитет. Еј, фалшот неможе да биде оригинал!

Има ли поголема глупост од тоа што си цитирал. Бугарите се бореле за Македонија на Македонците? Секој еден разумен, разбран, паметен и интелегентен човек ќе сфати дека Бугарин може да се бори само за Бугарија, додека Македонец за Македонија. Му чуе на Македонецот за Бугарија. Меѓутоа има еден сегмент од Македонците, кои биле обработени и почнале да веруваат дека се Бугари. Еден од нив си и ти!

Македонец и Бугарин неможат да бидат исто, по ниту еден основ, историски, антрополошки, лингвистички, генетски, културолошки...... Ало има ли пилот во авионот, наречен словенска Бугарија?

До Чоли,

Во недостаток на аргументи, Србите се дежурните кривци. Дека Србите кои имаа ист таков однос кон Македонија како и вашиот добиваат ист третман, неможеш да го приметиш, нели?!

После 22 години на независна Македонија вие неможете да видите дека во Македонија се учи македонска историја, води македонска политика, печатат книги, списанија,публикации, има македонски електронски медиуми, театри, училишта, универзитети, академии.....Ако во времето на СФРЈ и транзицијата мислевте дека некој друг не командува, милсам дека паметен човек досега ќе разбереше дека не е така. Тие архаични небулози ниту држеле вода, ниту ќе држат. Реториката, вокабуларот кој го користите време е да го смените.

Нашиот „происход“ е наш и не е ист со твојот, со шопскиот! Време е да сфатите дека ние не се поведуваме по ничија памет, ниту српска, ниту бугарска, ниту грчка. Нели е тоа евидентно, нели е тоа толку јасно?

На бугарофили како тебе, и Коснакоски очигледно дека не им е јасно.

ПС нарочно реков бугарофили, од едоноставна причина што нити ти, ниту тој сте етнички Бугари, туку бугаризран Шоп, односно Македонец. Турците ќе речат, јаничари!

Чим е така што Цацко барате во Македонија и се бавите со македонските работи?! Ајде гледајте си ја бугарштината, макар таа била и фалшива.

Оставете простор, за поконструктивни работи!

Имиџот како Бугари меѓу Македонците ви е рамен на 0. Со ваков однос не верувам дека некогаш истиот ќе се помрдне од мртвата точка, нулата! Вината на таквиот имиџ немојте да ја барате кај Србите, Грците или било кој друг, туку кај вас. Во бугарската политка кој пред се ја креираат, не Бугарите, туку бугаризираните!

Изменето од Platenik - 19.Април.2013 во 05:57
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
чоли Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Ноември.2008
Поени: 2973
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај чоли Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2013 во 06:08

До Чоли,

Во недостаток на аргументи, Србите се дежурните кривци. Дека Србите кои имаа ист таков однос кон Македонија како и вашиот добиваат ист третман, неможеш да го приметиш, нели?

Кога ќе стигнеш во моја земја
во Бугарска Македонија

ќе видиш Бугари јунаци
нестрашливи македонци...

Речи речи: „Македонии вие Бугари јунаци
докога вие во темница ќе седите црни лица?

Сите согласни станете,
Бугарски школи отворете

во цркви Бугарски читајте,
од никого не се плашите!

Райко Жинзифов, 1860 год., "Гулаб"

Или ке речеш што е бугаризиран Влав?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Каснакоски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2013 во 08:16

Да се соочиш со вистината, треба да имаш храброст, доблест и аналитички да можеш да ги процесуираш информациите кои ти стојат на располагање.

И јас цело време се обидувам тоа да ти го кажам.

Ете ти информација од Димо Хаџи Димов, стои тина располагање, пројави храброст, доблест и аналитички процесуирај да видиме што ќе испроцесуираш.

Сега, кога ја познаваме содржината на книгата, нема место манипулации.
Се е јасно како бел ден.

Ете според Димо Хаџи Димов какви биле состојбите

Гоце Делчев, Пере Тошев и останатите загинати биле среќни што загинале и што не го виделе крахот на БУГАРСКОТО ОСЛОБОДИТЕЛНО ДВИЖЕЊЕ.

Не треба да се крие дека идејата за автономија на Македонија била бугарска идеја.

ВМРО била организација - бугарска по состав.

Македонскиот народ = Бугари+Турци+Евреи+Власи+Грци и др.

Кон врв
d4 b3 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

не можам да си дозволам неактуеленпотпис

Регистриран: 19.Јуни.2010
Поени: 4384
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај d4 b3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2013 во 08:21

Имиџот како Бугари меѓу Македонците ви е рамен на 0. Со ваков однос не верувам дека некогаш истиот ќе се помрдне од мртвата точка, нулата!

http://vecer.com.mk/?ItemID=A8CF6BCA28D28D4981CB59F55E6FEC5E

Попоски изјави и дека не ни е потребен ниту договор за добрососедство, бидејќи меѓу двете земји има основа за одлични односи, какви што веќе постојат меѓу луѓето

Имате министер кой или:
1. нема идея што "мисли" просечниот македонец за односите со БГ
2. е лицемер

Яс гласам за 2

Поздрав на лугето со различно мислене
За останатите - ма оправяйте се бе, не ми сметате

Поздрав на Чоли и Каснаковски за яките нерви

ай

Изменето од d4 b3 - 19.Април.2013 во 08:22
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Каснакоски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2013 во 08:22

голема насмевка

голема насмевка
Да де , ти ќе ми кажеш што бил дедо ми , не оти јас знам, не оти јас сум правел муабет со него.
Само кога си толку загрижен за нашите предци да те пиши баба ми во тестаментот да ти остави нешто наследство , ама и за трошоците редовно да ги подмируваш, знаеш едно гробно место 5000 евра итн. 

Јас дедо ти не го знам каков бил. Ниту баба ти.

Знам какви биле таткото, дедото и прадедото на Мисирков /примерно/.

Татко ми, дедо ми,
предедо ми, ако се велеле по недоразбериiа бугари, то ушче не значит, оти и iас
требит да сум као ниф во мрак за моiата народност;

Знам и за другите публични личности.

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2013 во 08:50

голема насмевка

голема насмевка

Јас дедо ти не го знам каков бил. Ниту баба ти.

Знам какви биле таткото, дедото и прадедото на Мисирков /примерно/.

Татко ми, дедо ми,
предедо ми, ако се велеле по недоразбериiа бугари, то ушче не значит, оти и iас
требит да сум као ниф во мрак за моiата народност;

Знам и за другите публични личности.

голема насмевка
Уште 300 години да поминат ТИ никогаш нема да научиш што е тоа нација и народност. Забораваш дека во времето кога некој се велеле Бугари вие, сте се велел Грци.

Според твојата бистра логика, даскалите по грчки јазик си биле Грци, како Миладинови,Прличев,или пак србинот Џинот кој ја опејува големата Србија. 

Ти си редок пример, ендемски Каснаковски, овде браниш бугарсштина, а на бугарски форуми си македонист.да
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Каснакоски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2013 во 09:15

голема насмевка
Уште 300 години да поминат ТИ никогаш нема да научиш што е тоа нација и народност. Забораваш дека во времето кога некој се велеле Бугари вие, сте се велел Грци.

Според твојата бистра логика, даскалите по грчки јазик си биле Грци, како Миладинови,Прличев,или пак србинот Џинот кој ја опејува големата Србија. 

Ти си редок пример, ендемски Каснаковски, овде браниш бугарсштина, а на бугарски форуми си македонист.да

1. Знам јас што е нација и народност.
2. Кога бе ние сме се велеле Грци? Ајде биди озбиљен.
3. Мојата бистра логика си многу бистра, не се обидувај да ја матиш со измислици за даскали по грчки јазик и тоа што сам си го измислил за Џинот.
4. Јас насекаде ја бранам само и единствено вистината.
5. Од каде го измисли тоа „на бугарски форуми си македонист“?
Јас сум против македонистичката доктрина. Се обидувам да им ја покажам реалната состојба на верниците на религијата македонизам и тоа што македонистичките пастори до сега ги лажеле.
Истовремено сум противник на великобугарскиот шовинизам.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 802803804805806 824>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,375 секунди.