|
Депресија и Антидепресиви |
Внеси реплика | страница <1 9101112> |
Автор | ||
stigma04
Сениор Регистриран: 29.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 2661 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
|
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога ќе помине таа фаза во која шо си бил (депресијата) мислам дека се осеќаш ко прероден.
Ма да не се опоравуваш преку ноќ од истата. Ја мислам, дека дури тогаш ќе сватиш калку си уствари силен. |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
stigma04
Сениор Регистриран: 29.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 2661 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne kogas taja faza na depresijata pominva brzo ama nekogas i e bavna a se znae dokolku pomini poslem si poinakov.
|
||
Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
|
||
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sekogash najdi hrabrost i sprotivstavi se na ,,depresijata,,koja za zhalse poveke ja ima.....
|
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
обострана љубов.. еден лек против депресија..
|
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На мене ми препишаа Deprozel. Ете, и мене ме тупнаа на лекарства.
Имам едно прашање, па кој знае доколку сака би сакала да ми одговори... Нели може анксиозноста, депресијата итн. итн. да се надминат со здрав начин на исхрана или другачје некако без употреба на лекови кои имаат триста нус појави и притоа стануваме зависни од нив? |
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
snejk35
Нов член Регистриран: 21.Март.2013 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zdravo...
Gledam tuka luge so problemi...i luge sto gubat vreme so se i sesto....forumgii.... jas samo ke kazam...deka neznam bev na opst lekar...i me prepati da odam na ps. no ne sum bil.... inaku so meseci nemam zelba za hrana...samo nesto eoten sitno...i kafe celo vreme.... spijam po dva saati...pa se budam...i ne spijam veke...ili zaspivam tek utroto..... na momenti me fakaat naplivi na sreka ...duri kako ds summ drogiran...i posle toa se gubam vo temni misli i da ima mnogu momenti koga onaka mi doagaat idei kako da se ubijam....dali so apcinja ...ili....duri na dva pati pominav nokno vreme so ogromna brzina na crveno svetlo....mislev nekoj ke me sobere...ama nisto prethodno stradav od neraspolozenost no edna devojka me vrza na dve nefeli i posle ednostavno si zamina...i togas sum dabeter so meseci..... i stvarno pokudavam da se vrzam so luge...no ete site me izbegnuvaat.... nemsm nikakva zelba za nisto od toa sti dum pravel do keif....a nz rabota mislam deka samo vegetiram.... imam pritisok nekogas 180...nekogas 90 ...zboruvam za visok...a srcebienje od 90 do 146 sum imal....i toa bez nikakov napor mi pocnuvs ...pri sedenje da recam.... i tolku.... |
||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Onie od reklama gi imam videno Persen.....ne sozdavale zavisnost prasaj za sto se tocno |
||
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
||
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Браво, шибај на црвено, па поведи со тебе во гроб и неколку случајни жртви. Ако се самоубиваш самоуби се ко човек, не убивај и недолжни луѓе. Депресија, антидепресиви, бла бла...Лично сметам дека депресија не е болест и не се лекува со антидепресиви, арно ама лекарите не се слагаат со мене. Како и да е, мој совет разбистрете ги малку тиквите, размислете малку, фокусирајте се на нешто битно во животот, ако сте толку забегани да немате ама баш ништо вредно за живеење, посветете му се на бога, отидете во некој манастир и дремете таму некој месец, можеби вашиот живот ќе добие смисол... |
||
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вака зборуваш затоа што немаш појма што е депресија. И ако немаш појма молим те не туку веслај само на празно. Фокусирај се на други теми и не одмагај. Изменето од ekszi88 - 21.Март.2013 во 23:25 |
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пијам тоа што ми е препишано и ќе ги следам упатствата. Употреба на антидепресиви во комбинација со психотерапија може да се покаже како многу корисно. Антидепресивите може да допринесат навистина многу но тие како такви без психотерапија истовремено не можат баш многу. Тие делуваат смирувачки но не го решаваат проблемот. |
||
|
||
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Моја грешка, се извинувам...Не знаев дека темава е само за тие што патат од депресија и за препишување лекови. Него кога сум веќе тука и веслам, дај просветли ме околу депресија...Мислам ако не си премногу депресивна да пишуваш... |
||
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
||
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прво - немам никаква потреба тебе да ти се докажувам дали сум премногу или премалку депресивна, имам со кого јас да зборувам за тие работи.
Второ - доволно е да изгуглаш доколку си навистина заинтересиран отколку мене да ме прашуваш онака - саркастично. |
||
|
||
gonzo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ти имаш со кого да зборуваш, јас немам...причај, што, како, од кога, зошто? И не е саркастично...Реципроцитетно е...
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 9101112> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |