|
Љубовта БОЖЈА или законот и сознанието? |
Внеси реплика | страница <1 567 |
Автор | |
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Внатре се сите кои што се разбудиле и Ја прифатиле Милоста (Мудроста) БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа - како Најважното! Сите кои што - со своето “знаење“ и “умеење“ - се противат или Го одфрлаат тоа Вечно Евангелие, не се внатре, а ако не го променат умот, тогаш се на најдобар пат засекогаш да останат надвор! Поздрав и најдобри желби до сите п.с. Господине администраторе, многу ви благодарам за грижите, кои - доколку се искрени - се исто така еден драг израз на љубов, кој (покрај секој респект) се’уште е неспоредливо далеку од Онаа Љубов, Која лично за мене (за вас и за целиот свет) доброволно се предаде на Голготскиот Крст, нештедејќи Го своето безкрајно скапоцено Тело, Крв и Живот! |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Pica pica
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
srceto Za kakva ljubov zboruvash,za pravat koga doaga ili za vtorata koga se vraka? Vo megu vreme umira i voskresnuva Velish samo so spoznavanje... Zamisli ja najgolemata praznina,koja ne moze da se ispolni i najgolema ispolnetost shto ne moze da se isprazni. Ne si nishto,nula, za da soznaesh shto si stanuvash edno koe reflektira sprotivnost,mozesh da bidesh s'e i istovremeno si nishto. Nitu ziv nitu mrtov,sve umira i ozivuva. S'e e nishto,nula,prazno...s'e e sueta,pa i toa edno. No,toa ne znachi deka greshat onie koi go ziveat ednoto,greshat zoshto istoto sakaat da go zachuvaat kako takvo,nemozejki da se pomirat so pomislata deka s'e e sueta (luk i voda), bidejki so takva misla ke se zagubat samite sebesi vo svoeto postoenjeto ,od bogati ke stanat siromashni,od oblecheni-goli.. Zaboravile deka koj saka da ja zachuva dushata ke ja zagubi. |
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
neshto mnogu zborovi od praznata kniga da ne si gladen??
ma kakvo zachuvuvanje, kakvo gubenje...... nikogash ne se gubi neshto shto e vistinsko i realno samo trebit da se opulish ubo....ovde e pred nosot arno ama..... ama nekoj ako go cheka... neka go cheka vtoroto doagjanje....i ako mu e potrebno vreme i kje mu trebit. filmot vo tvojata glava ne postoi nikade na drugo mesto..... zatoa kraj na diskusijava so tebe - perke?- nema baranje....
Изменето од viktorija123 - 26.Февруари.2013 во 14:33 |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
Pica pica
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo pravo si,bescelno e da se objasnuva dali kokoshkata ili jajceto e postaro,posebno koga kokoshkata misli deka vnatre vo jajceto(nesozdadenoto) e samata taa,odnosno s'e e edno i vnatre i nadvor.
vremeto ke pokaze kakva zmija ke se ispili |
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во средината на рајската градина се две дрвја: едното е на сознанието, а другото на Љубовта (Милоста) БОЖЈА! Јас му посакувам на секој човек да го избере дрвото на Љубовта БОЖЈА (Христос)! (Ев.Јован 15) - кликни тука за целиот текст Жалостно е да се види како плодот на сознанието постојано го заведува и надувува човекот, така да тој - баш преку тоа сознание - се чувствува така голем и безсмртен, што почнува да Ја игнорира и девалвира Милоста БОЖЈА, почнува да мисли дека е дури рамен на Господа БОГА и никогаш не бил ништо друго освен БОГ, нити пак некако може нешто друго да биде! А змијата и’ рече на жената: „Навистина, не ќе умрете! Туку ... ќе ви се отворат очите и ќе бидете исто како Бога ...! Битие 3:4+5 Изменето од spiros - 27.Февруари.2013 во 00:25 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Внеси реплика | страница <1 567 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |