|
МАКЕДОНСКА РИЗНИЦА |
Внеси реплика | страница <1 89101112 39> |
Автор | |
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас си знам , само ми сте интересни вие двајцата :) Мило ми е што сtе претплатници на моето списание.
Изменето од mungos80 - 01.Јануари.2013 во 20:18 |
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Уште на самиот почеток на Новата година, како со нетрпение очекувана новогодишна честитка, пред нас е најновиот број на „Македонска ризница“. Се израдував кога пред неколку месеци се појави првиот број, бидејќи списание од ваков вид и’ недостигаше на нашата читателска публика.http://cooltura.mk/?p=21744
|
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мунгос, ако не ја знаеш која е и не те интересира која е, од каде знаеш дека е Македонка?
Не ти е страм. Јас и Дуле да ти ја вршиме работата. Дуле, една од статиите е од 1903 г. /ако написот не е погрешен/ |
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na drugo mesto ja najdov kako Kristina Petkova.
|
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислам дека Кристина Петкова од 1903 г. и Кристина Атанова од 1905 г. е иста личност. |
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Иста е
|
|
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Канаковски прво статијата си има автори , и сигурно нив не им била желбата за иницијалите на личноста туку за жените борци од Македонија. А ти ако ми докажеш дека оваа е од Пловдив повели.
Инаку уште те чекам за статија :) Како и за многу други работи .
|
|
|
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никаде не пишува од каде е. Нели заради тоа со Дуле истражуваме. Да ја знаеме која е. Ако знаеме која е, ќе дознаеме и од каде е.
Каква статија чекаш? Ако сакаш нешто како тоа што сте напишале за Кристина Алтанова можам да ти прераскавувам што сум прочитал во некој весник до бескрај. |
|
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај ,сега не пишувај приказни , убаво ти знаеш, за почеток може и твојата книга да ми ја препратиш на маил.
|
|
|
|
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сега-засега на едно место намерих што Кристина Петкова е била во врховистка чета
|
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mungos, jas i Dule barame za Kristina. Ne znam od kade bila, ama ete edna borkinja za slobodata na Makedonija od Samokov.
|
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za deneska samo toa najdov. Poslednoto e pak od "Makedonija" |
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И таа во средината - Јурданка Пукавичарова исто била од Самоков.
|
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aaa, Jordanka Mihailova treba da e Jurdanka Pukavicarova
|
|
Внеси реплика | страница <1 89101112 39> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |