IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Најтешките моменти во животот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Најтешките моменти во животот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 91011
Автор
Порака
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2012 во 18:34
tebe ti e normalno, ama ne sekoj e TI. Jas ubavo razbiram sto sakas da kazes, ama ne sekoj e JAS.
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2012 во 18:42
Нема потреба сите да ги увериш во оноа што Е бидејќи тоа е невозможно (пример е токму овој форум)... доволно е тоа да го сториш за себе.

Почни од себе и така ќе почнеш со менување на светот околу тебе.

Почни со себеосознавањето, со расчистување на збирштината која ја покрива твојата Свест, почни со игнорирање на своето Его, на својата суета и своето самосожалување, самоповредување, непочитување и несакање.

Останатото ке те следи.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2012 во 18:45
Lesno e da se kaze od tamu nekade, da go izgovori onot sto go pominal toa. blaze si im na tie sto zaboravile kako im bilo tamu nekade
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2012 во 19:01
Не реков дека е лесно и никој не рекол дека е лесно.

Тешко е !

Ама какво Е - такво Е.

И што мора човек да стори, тогаш тоа мора да го стори.

Патем, секој пат почнува со Еден чекор.

И не го гледај крајот, колку чекори мораш да минеш, бидејќи веднаш ќе се откажеш.

Гледај само Еден чекор пред себе. Тој Еден чекор секогаш може да се напраи и да се појде понаред од претходниот.

Во овој миг постои само тој Еден и ништо друго.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2012 во 01:53
Мислам дека најтешките моменти ми биле кога не сум добила подршка и кога буквално некои блиски ми го свртеа грбот поради сопствените уверувања, ама затоа сега ми е многу полесно знаејќи дека не постапиле правилно ама дека ми направиле голема услуга што повеќе не можам да сметам на нив. Ни тогаш сум можела ама сега знам дека тоа е вистина и дека се помирив со неа.  Мојата самодоверба порасна од тогаш и знам дека цело цело време сум била сама и горда сум на тоа.
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2012 во 11:23
Ниеден настан сам по себе не е тежок, станува збор за тоа како ние ќе го преживееме. Да, има некои работи кои не растажуваат, разлутуваат, но колку ние си помагаме да го испразниме тоа, да се справиме со тие емоции и колку ќе се втурнеме подлабоко е до самите нас. Не велам дека е лесно да се излезе, не велам дека е лесно да се спознае потсвесното како и оние механизми кои не водат до деструктивизам кои ни го прават одреден момент, настан се потежок, но работата на себе, освестувањето како и увото за нас самите е од голема помош за побрзо  надминување на одредена тешкотија. Мене најтешко ми било кога ми се случувало нешто за мене прилично тешко и поразително, а притоа сум се давела во сопствената критика, дополнително чувство на вина итн. Најтешко е најверојатно кога не сме си поддршка во најтешките моменти .. туку најголеми одмагатели.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2012 во 11:28
Ние сме си најголемите непријатели.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2012 во 11:30
Тоа е еден многу важен момент за кој сметам дека е пожелно секој човек да си го освести.
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2012 во 19:02
Повеќе се сакам себе си каков бев пред тешките искушенија, кога мислев дека ќе можам да се снајдам во секакво искушение среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2012 во 13:45
 Луѓето или веруваат или сакаат да веруваат кога ќе заврши некоја стресна односно трауматична ситуација тогаш се поминува. Драги мои, хоророт доаѓа отпосле. Пост трауматскиот стрес руши се пред себе... и додека луѓето велат: не мисли, се тоа заврши бла бла бла, кошмарите, флешбековите, анксиозноста, депресијата, иритабилноста само растат. Несоницата е почеста, изрипувањето од кревет ко да избило рат се дешава.. Затвореноста станува се поголема, дури и ѕидовите во собата ни се чинат поголеми и подебели. Хоророт доаѓа отпосле, откако се ќе заврши... и кога ти е најтешко сите ќе ти речат надмини, заборави и со тоа дополнително ќе ти ја влошуваат состојбата. Потоа ќе им скурчиш на пријателите и помалку ќе те бараат.. затоа што нормално е луѓето да се уморуваат од промената на расположението кај една особа... а не дека таа личност е во состојба да исконтролира нешто. Али во името на позитивните афирмации.. животот е убав, од убаини се осеќам некако утепано. 

Изменето од ekszi88 - 24.Декември.2012 во 13:46
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Декември.2012 во 16:56
Zivotot e tezok za da ostaneme pametni, pomisli samo kolku gi ima glupavi na koi zivotot im e lesen голема насмевка
Кон врв
annaja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Април.2010
Локација: Macedonia
Поени: 531
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај annaja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Декември.2012 во 17:03
Ако во животот ме чекаат потешки моменти,тоа ќе значи крај на мојот живот...
Никогаш не сум била во потешки моменти од овие што ги имам сега...
Светло на крајот од тунелот не гледамзагриженост
Ако изненадување ќе ве обавестам..
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 91011
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,344 секунди.