|
Трпе |
Внеси реплика | страница <1 4142434445 48> |
Автор | |
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во училиште на децата им дале задача да напишат песничка, ама да има рима.
Утредента Трпе ја чита својата песна: - “Отишол Климе по риба полугол со маица, а водата му е до јајца”. Го искарала учителката зошто пишува безобразни песни. Утредента ете ти го Трпе со нова песничка. - “Отишол Климе по риба полугол со маица, а водата му е до коленици”. - Добро бе Трпе, кај гледаш ти во песнава рима? - Ќе има рима кога ќе дојде плима! |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Седи Трпе во кафеана,пред него кригла пиво.Влегува Ставре, ја грабнува криглата и ја пие на екс. Трпе го гледа бледо и му вика:
-Абе, Ставре, дали си имал малерозен ден? Еве јас денеска од изутрина се обидувам да се убијам и не ми оди бе брат. Прво земав јаже, да сеубијам, труло бе мајката. Потоа земав пиштол, мокри куршумите несака да пука.Сега Земав отров, го ставив во пивото, дојде ти и ми ја испи чашата - малер ден да му се невиди. |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
|
Calipso
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Отишол Трпе со Трпана на одмор во Тексас. Трпе отсекогаш сакал автентични каубојски шпицасти чизми, па веднаш купил еден пар на распродажба, ги облекол и се вратил горд во мотелот.
Влегол во собата па и рекол на Трпана: - Приметуваш ли нешто поразлично на мене? Трпана го погледнала па му рекла: - Не. Фрустриран, Трпе оди во купатило, се соблекол гол и ги оставил само чизмите на нозете.
Повторно прашува, овој пат малку погласно: - А, СЕГА, приметуваш ли нешто поразлично? Трпана го крева погледот и му вели: - Трпе, што е поразлично? Виси денес, висеше вчера и утре пак ќе виси! Бесен, Трпе почнал да се дере: - А, знаеш ли ти воопшто зошто виси?! - НЕ! – одговорила Трпана. - Виси затоа што ги гледа моите нови чизми!!! – викнал Трпе. Трпана на тоа му одговорила: - Требаше да купиш шешир, Трпе, требаше да купиш шешир.. |
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Учителката му вика на малиот Трпе:
- Трпе, затвори го прозорот, надвор е ладно. А Трпе и вика: - Учителке, надвор ќе биде ладно и ако го затворам прозорот. |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
По 1 час чепкање по чинијата, малиот Трпе и вели на мајка си:
- Не ја сакам оваа риба. - Замисли дека е нешто што сакаш и изеди ја – му вели мајка му. - Ај ти замисли дека сум ја изел и однеси ја чинијата – одговара Трпе |
|
Calipso
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Одат Трпе и Цветко во војска и командирот го прашува Трпе:
- Трпе што е татковината? - Не знам! - Ти си глуп! Цветко што е татковината? - Татковината е моја мајка! - Точно! Трпе што е таковината? - Татковината е на Цветко мајка му. - Ти идиоте! Тактовината е и твоја мајка исто така. Разбра? - Разбрав! - Што разбра? - Јас сум на Цветко брат! |
|
|
mig 21
Нов член Регистриран: 11.Ноември.2012 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На состанок момче и девојка.
Во еден момент момчето ја става раката кај девојката меѓу нозе - што правиш? - си ја топлам раката, ми студи - а да си ги стоплиш и ушите? |
|
Fly to the sky
|
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпана оди на доктор и му вика:
- Докторе за мојава килажа, колку треба да сум висока? - Па едно 4 ипол метра. - Ете, им викам јас ниска сум, а они запнале дебела па дебела! |
|
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Трпе за разболел, па го пратиле на доктор да му земат крв. Влегува во лабораторијата и чека да го викне сестрата. Сестрата го повикува, тој влегува и седнува на креветот. Сестрата го боцнала за прстот, но крвта скоро да не му потекла... Го боцнала сестрата на другиот прст, но повторно слабо тече крвта. Го боцнала на третиот, и повторно не тече крв, па сестрата почнала да му го цица прстот за да потече повеќе. Во тој момент се врти Трпе и и вели на сестрата: "Доктотот рече и мокрача дека треба да дадам..." |
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
Calipso
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Докторот ја пашува Трпана: - Дали имате некој од вашата фамилија што има некоја душевна болест? - Имам, маж ми, се замислува дека е главен дома! |
|
|
Calipso
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпана стои дома пред огледало и вика: - Се чувствувам дебела и ружна! Трпе дај бе некој комплимент! - Мислам дека видот ти е совршен! |
|
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
рпе се обраќа на келнерот:
- Келнер, ние со сопругата одбележуваме 25 години заеднички живот. Да ни препорачате некое вино? - Прво кажете ми дали сакате да празнувате или да заборавите! |
|
Calipso
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпе и Трпана имаат јака жестока караница и во еден момент Трпана му се дере на Трпе: - Кажи уште еден збор и одма се враќам кај мајка ми! - Такси!! |
|
|
Calipso
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
По 10 години, Трпе се враќа од печалба во Германија.На аеродромот го чека целото семејство. Мајка му го здогледува Трпе и се стрчува кон него, но тој и удира шлаканица. По неа се затрчува и сестра му, а Трпе и неа и удрил шлаканица. Истото го направил и со неговиот брат. На крајот доаѓа татко му и го прашува: - Добро бе Трпе, што ти е тебе, зошто на сите ни удираш шлаканици? |
|
|
Внеси реплика | страница <1 4142434445 48> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |