IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

СКОПЈЕ 2014 или ЛУНА ПАРК '14

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 183184185186187 229>
Автор
Порака
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2012 во 17:05
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

Трето, не се враќам во МК, во шиптарска држава, каде што се осеќам како граѓанин од 6-ти ред не сакам да живеам.

Ај бе врати сеееее.....што ќе правиме без тебе....    
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2012 во 22:28
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

абе јас мислам дека е време малку поажурно да пратиш штампа,ама не само онаа пропатриотската...има што да се прочита,верувај
овие не се виновни велиш?
некој друг им дал државјанства?
не дека не е така,еве признавам,ама тие другите одамна се аут,поминаа години од тогаш...е сега може таму кај вас времето се брои поинаку,не знам...ама 6 и нешто години веќе се овие на власт шо ич не се виновни по тебе...а во последниве две години така се "осоколија" оние ради кои велиш не се враќаш во државава шо навистина мислам имаш проблем со веселата математика
како и да е,за да кажеш дека владата која моментално е на власт и оној типот шо стално бега од државава кога внатре врие ко во кошница(која патем ја разбуричкал тој во договор со некого) треба навистина да си максимално талентиран...извини вака,no hard filings...

познати ми се твоите прокомуњарски ставови, па сега колку и да ми глуматаш овде едноставно неиде.
разбери и ти еднаш, онаа ро***а битанга што ти бил секси и многу мужевен, не се враќа на власт.
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2012 во 22:31
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Трето, не се враќам во МК, во шиптарска држава, каде што се осеќам како граѓанин од 6-ти ред не сакам да живеам.

Ај бе врати сеееее.....што ќе правиме без тебе....    
меѓудругото, нели тука све беше супер и како подмачкано, нали во тоа не убедуваше? сега ни вика дека не му се свиѓало и никогаш немало да се врати... многу контрадикторен човек
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2012 во 03:18
Патриоти на даљинско, прво зуе ко бумбар као тука е супер, ама он ипак не би овде... и као неговиот бил сосема кул типче, али ипак би он таму кај што си седи... хехехеех... од такви ко него, можеме само глупости да се начитаме, а гарантирам и дека должноста во 2001 ја извршувал пред некој телевизор у стилу.. удари га, удари га, да му ја недоџем...
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2012 во 08:08
@ Зекси- ковски
Убаво е да си обожавател на една политичка опција, а критизер на друга, но не треба да се затворааат очите пред вистината.Колку и да сакаме да бараме оправдување за настанатава ситуација-нема. Убаво рече вчера професор Кекеновски на некоја таму дебатна емисија-ДУИ враќа со камата за тврдоглавоста во еден друг период и сега МОЖЕ да си прави што сака а коалиционите партнери ќе молчат.А грешката е направена Зекси оној момент кога сегашнава владеачка гарнитура се поведе од суетата и распиша предвремени избори и кога го изгубија мносиството па мораа да му бацуваат нозе на Ахмети за да останат на власт.
1. Знаеш ли ти Зекси дека јас сега додека “зборувам“ со тебе, сум завиткана во ќебе оти не ми се уклучува греалка само за мене (другите спијат) и место да се фатам за работа дремам оти дома е ладно (за беља надвор мвна некој зрак сонце) и немам парно иако плаќам 4 800 денар секој месец? И за ова ли е крив оној како ти обожаваш да го нарекуваш или се овие за кој е јавна тајна дека некои имаат акции во Топлификација и дека народот мора да плаќа и за лоша услуга само тие да делат дивиденда?
2. Знаеш ли Зекси дека просветен работник од “оваа страна““ се нарекува неработник од некоја си таму ќоамити новинарка, само затоа што згрешил некоја буква во дневникот, а истата таа молчи за оние кои си прогласија неработен ден-празник, за празник кој нити е државен празник, нити е празник на Македонија?Знаеш ли Зекси дека државните просветни инспектори се силни и јаки “од оваа страна“, а за “онаа“ каде се сменија имиња на училишта, се прекина настава САМО се повикуваат на закон ама на терен не одат оти им фуфка?
Знаеш ли Зекси-дека навечер двоглавиот орел свети, блешти бидејки Неџипи претпоставувам- смета дека ако може да се трошат толку пари за сите оние споменици може и за еден двоглав орел кој САМО случајно е симбол на друга држава чиј премиер (тоа ли е Бериша???) дал изјава дека сите тие мора да живеат во една држава и за што од сабајле читам го искараа Американците????збунетост
Знаеш ли Зекси дека моја пријателка (а има многу како неа) живее со сознание дека има канцер на градата и дека секој ден се буди со помисла ( а и нејзините) дека заради одлагање на операцијата заради  штрајкот може да дојде до фаза од која може и да биде доцна? А зошто- Затоа што министерот (кој јас впрочем многупати го бранев) решил докторите да ги направи шнајдерки и да им одреди норма???Тоа е Зекси исто како мене некој да ми рече -Ти МОРА да го поминеш материјалот, научиле децата /не научиле. Зексиииии-докторите не се шнајдери, не се касапи па да морааат денеска да ампутираат т 10 цицки или да извадат 10 слепи црева за да исполнат норма. Нивната работа е специфична и сите ние еднаш во животот зависиме од нивната работа.Јарец на мост не се бидува со фела од чија работа зависат многу животи.
И на крај-Знаеш ли каков е  животот моментално во Македонија? Секој ден се слуша како некој направил милионски афери, ќе ги уапсат и по некое време се се заборавило?! Секој ден новинарите не убедуваат дека убаво живееме а ние тонеме, тонеме. И искрено мене ми е нај криво оти ме зафркнаа овие за кои со две раце потпишував и гласав
Кажи ми што да правиме ние кои сме тука, кои сме на некоја возраст ни таму ни ваму, кои со солзи си ги испраќаме децата надвор со убедување дека никогаш нема повторно тука да ни се вратат и кога знаеме дека нашите куќи/станови по некоја декада ќе изгледаат како оние во Источна Македонија, празни или со по едно старче внатре?? Тоа ли е патриотизмот? Тоа ли е цената на власта?
пс.. Знаеш што е најстрашно- Оној кој ти го именуваш со име на буквата Р и за кој велиш дека е крив и за знамињата кои си ги платија бизнисмените Албанци и им ги подарија на лугето, изгледа ке дојде на власт оти овие покажаа дека не ги бива, а други нема. НЕМА!
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2012 во 16:07
...Mortusot mnogu ubavo znae,...samo shto bash i ne go bilo za toaq shto go znae!

....jas dosega imam poptrosheno okolu 20-tina evra za greenje,godinava,...,....a ti?збунетост

..p.s...i Mortusot , mislam, kaza pred nekoe vreme , deka  ''duri'' okolu 200 $ godishno!? go koshtalo greenjeto na negovite ''samo'' 300 m2,... i toa vo  edna od najrazvienite zemji na planetata zemja!изненадување

..Mortusot mozebi ne go znae toa ,ili se pravi nekoj englez,..mislam,...eban ,...izbegan makedonec...ili shto li vekje ke mu odredat dekas e!намигнување

Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2012 во 13:20
Какви лицемери боже сачувај, кога јас тоа сум кажал дека е се подмачкано во МК. Но ај да не го познавам народот па да се чудам, ама јбг, ги знам добро што луѓе се поединци мислам ( сами ќе се препознаат ).

НРГМКД,
штом викаш дека гарантираш значи си многу сигурен во твоето тврдење, ама еве јавно една кладба, ако не е точно тоа што го гарантираш јадење и пиење за цел ПФ политика на твоја сметка, бива ли??? 

мамамд, 
потпишувам што кажа за повеќето работи, се слагам дека е така. И за ро***иот што викаш ќе дошол на власт, ако, нека дојде, ако народот го избере нека биде власт. Впрочем така и треба да биде. Само те прашувам мислиш ли дека ќе биде подобро со него???

брзи,
со 200 долара ни во Еквадор не можеш да платиш греење цела год. а не пак кај мене. А и престани да четкаш дека јас тоа сум го кажал.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2012 во 18:59
боже сачувај никогаш не си кажал такво нешто, нееее....
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2012 во 19:42
..само еднаш кажа дека државата не треба и не е во нејзина надлежност да гради фабрики и станови,ама ете овие му одат контра и за две-три години ќе никнат дури 1700 стана.А фабриките?..чекајте,тие се засега македонска инвестиција во некоја си земја...намигнување
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2012 во 10:54

брзи,
со 200 долара ни во Еквадор не можеш да платиш греење цела год. а не пак кај мене. А и престани да четкаш дека јас тоа сум го кажал.
-e, izvini de, mesechno tolku si plakjal !изненадување

...ama za tochno 4 pati povekje prostor od mene... a, tolku i jas otprilika plakjav, 
..a tamu siigurno   ,na primer, i topla voda imash,''usput''....i shto li ushte ne,. za tie pari....
...
Click for a larger view
...
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2012 во 14:56
ЈАС ЈА ПРИФАЌАМ КЛАДБАТА ОД ПАТРИОТОТ ОД ДАЛЕЧИНАТА, САКАМ ДОКАЗ, А ПОСЛЕ ЗА ЧАСТЕЊЕ НЕ ПРААМ ПРОБЛЕМ, САМО КОЈ ЌЕ ЧАСТИ АКО ТОЈ ИЗГУБИ??? .... Само некако се плашам дека ги побркал работите со Ерепублика и реалниот живот....

Изменето од NRGMKD - 03.Декември.2012 во 14:58
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2012 во 17:08
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

САМО КОЈ ЌЕ ЧАСТИ АКО ТОЈ ИЗГУБИ???

ако јас изгубам јас частам, многу нормално, брзи ќе биде верификатор на доказниот материјал ако се согласува.

Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Декември.2012 во 23:31

дека нешто не штима во овој и околу овој проект,и дека цената за делата се безценети во секаква смисла на зборот па и во делата,сведочи овој пример....

па вели нашата Wiki...http://mk.wikipedia.org/wiki/Риба_(скулптура_во_Скопје)

или фото од пред дури 3 години...

..арно ама сега таму не можете да ја најдете и да се дивите на нејзината убавина.

Новата локација е 300-350 метри северо-источно од старата локација..на попрометна улица..

..после СДСМ со нивните француско-руски клучеви биле опасност по самиот проект.ма ајде

абе багери или динамит му се мајката..со еден замав ..

Само се чудам за болката што ја трпи авторката на ова делонамигнување...ја има ли,и и значи ли нешто или само наградата за него.не

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2012 во 00:56
охо, парков е можеби една од најмалите штети што му се прават на градов, за жал...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 183184185186187 229>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.