![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5758596061 67> |
Автор | |
Gabriela_S ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Staro vino
Portokal na stolot tvoite alista na podot a ti vo mojata postela blag podarok na migot svezina vo nokta toplina vo mojot zivot Z. Prever |
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Зборот во тесен чевел Пушти го да пријде зборот кој ѕирка несигурно зад тарабата од формалности. Му го чувствувам копнежот. Го препознавам. Истиот копнеж го имаат малите прсти од моите стапала кога ги шетам наоколу во тесни чевли со високи потпетици. Олабави. Пушти го зборот, зашто... ќе ти тежи повеќе отколку мене чевлите во раце кога се враќам боса. Вероника Костадинова |
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
![]() |
|
sneska_v ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Лесно е да ги соблечеш сите алишта од себе и… да водиш љубов!Луѓето постојано тоа го прават... постојаноНо, да ја отвориш вратата на својата душа некому, да му ги отвориш вратите на својот дух, мисли, стравови, иднина, надежи и соништа!Е... тоа значи... да бидеш гол комплетно!Сé во животот можеш да створиш, баш сé... освен Душа!Е... со неа МОРАШ да се родиш.Или ја имаш или ја немаш, нема средина! |
|
![]() |
|
pajser ![]() Сениор ![]() ![]() kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13949 |
пишував зборови пишував празнини пополнував страници рацеве празни прстите заморни Зеници стуткани во желба: „Сакам да си дојдам, да си дојдам дома да легнам во креветот со наметка од сонови што ги оставив на оваа врата, на овој праг, на ова место, и ги прескокнав за да тргнам кон тебе, а тие останаа од другата страна... Останаа со дел од мене, со дел од визуелните спомени на мирисот што скокоткаше од кујната, ручекот тазе приготвен, столче и трпеза полна среќни насмевки...“ Ги туткам зениците, ги туткам желбите, прстиве заморни, рацеве празни, пополнував страници, пишував празнини, пишував зборови, пишував букви... * Ти пишував тебе.низ себе. ,,,napishano od ,,,,Macika,,,,, Изменето од pajser - 30.Ноември.2012 во 22:51 |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
![]() |
|
zamislena ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Pitaju me
kako je bilo a meni je uvek dobro kada jeste nije mi dobro onda kada nije a više nije nego jeste i kada nije nisam ni ja a ja jesam uvek. Rekli su mi da dobro izgledam i da mi lepo stoje oči. To je kada jesam a jesam uvek. ......... |
|
![]() |
|
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
ostavljash me u nemiru... kad se belo i crno pretvorilo u sivo... koliko josh moram da chekam... zhivot je vruch kad te ljubim... kad sam s tobom, ja sam neosetljiv na bol... kad sam stobom ne osecham granice... ne znam kako chu ovako dalje da zhivim... vechnost je potroshila ovaj dan... ne znam kako chu da provedem zhivot bez tebe... crkvena zvona odjekuju po chitavom svetu... a prorochanstvo ostaje neispunjeno... uvjek je govorilo da chu provesti zhivot sa tobom... nechu da kazhem ADIEU! ova e od edna pesna...
![]() Изменето од viktorija123 - 21.Јануари.2013 во 19:30 |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
![]() |
|
zamislena ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Се обидувам да бидам добар Пријател..
Сакам да бидам од оние Пријатели..Кои ги разбираат чувствата..и мислите на Пријателот.. Сакам да бидам тука , кога мојот Пријател ќе падне со мислите.. Да му речам...Исправи се..И Продолжи... Продолжи..Зошто Јас Верувам во тебе...Верувам дека Можеш.. Но мојот Пријател е тој , што треба да Се Исправи и да ..Чекори..не можам јас ..за него.. Јас можам само да се Надевам..дека ќе Верува онолку силно..Колу што јас верувам дека Може..И во таа верба јас давам дел од Себе..дел од својата Душа... Впрочем во се што Правам..во моите Пишувања во се...оставам Парче душа..парче Верба..парче Надеж...И тоа некој пат ме..Уморува.. Па станувам како Желка..имам Потреба да се пикнам во својата Куќарка..и да бидам Сама..сосем сама..да го одморам Духот.. Но мојот Пријател..треба да знае..Јас сум сеуште ..Тука..сеуште Верувам во него... Верувам ..дека ..МОЖЕ СЕ...зошто јас научив ..и знам.. Дека не треба ..Никогаш да се ОТКАЖУВАШ.. Дека треба да...ВЕРУВАШ, за да ти се случи.. А и да не се случи..Како што си Планирал..МОРА ДА ПРОДОЖИШ ...Зошто Животот е Борба..таа трае до крајот..И ако треба да се Загине, тогаш нека се загине Борејќи се... |
|
![]() |
|
lotus flower ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Žak Prever - Obletao je oko meneObletao je oko mene |
|
![]() |
|
Gabriela_S ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Denot zaminuva obraben vo samrak
so jata ptici niz krosni bez traga odlagas li kniga, so muzika li tones vo nokta.... vo tvojata postela me sonis li mene, moja draga |
|
![]() |
|
SVOJA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Мај.2013 Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Sakajki da ve zaboravam,se pronajdov sebesi.I,se setiv na onasto sakav da go zaboravam.Ve zaboraviv na mestoto kade sto ve i sokriv.A se setiv na ona sto sakav da go zaboravam.SE PRASUVAM PO NEKOGAS ,,MOZNO LI E TOLKU DA SUM VE SAKALA GOSPODINE?,,Pomnenjeto slabo me drzi ,ne zameruvajte mi.No se sejkavam na edni oci,edno ime i dusa megu dvata ogna rastrgnata.Sepak sakajki da ve zaboravam se pronajdov sebesi.................
|
|
RODENA SREDE PURPURNI VODOPADI,DETE NA ZVEZDITE,GOSPODARKA NA ZELBITE,RATNIK,TRAGAC TAINSTVEN OSAMENIK.
|
|
![]() |
|
SVOJA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Мај.2013 Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Те чувствувам во себе и сакам да ти признаам дека тоа е едно од не честите убави чувства кои ретко беа дел од мене.Се восхитувам на тоа што господ те создал таква, различна од другите, необична....
|
|
RODENA SREDE PURPURNI VODOPADI,DETE NA ZVEZDITE,GOSPODARKA NA ZELBITE,RATNIK,TRAGAC TAINSTVEN OSAMENIK.
|
|
![]() |
|
Чекав сам толку дни За да бидеш мојот светилник Низ овој живот полн со измами Добро е, тука си Сонот везе златни насмевки Од твојте усни, толку привлечни Те извајав во песна За да бидеш вечна ти За да ги тешиш сите вљубени Те претворив во муза Една и единствена Верна Верна и моја, толку искрена
|
|
|
|
![]() |
|
Mislev deka sum semokna
a edna pregratka bez cuvstva gi srusi site moi zamoci...... |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5758596061 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |